Jdi na obsah Jdi na menu
 


 DALŠÍ AKTIVITY

 
Ekologická výchova
Smyslem projektu je rozvíjet prostřednictvím různých činností kladný vztah k sobě, k okolí a prostředí ve kterém žijeme, k přírodě. Děti se učí poznávat, že lidská činnost může životní prostředí chránit, ale také poškozovat.Děti se učí třídit odpad do tří kategorií: plast, sklo, papír, zbytky z kuchyně. Odpad odnášíme do příslušných kontejnerů v obci, papír odvážíme do sběrny a zbylý tvrdý chléb z kuchyně sušíme pro koně do místního statku.
Hygienicky vhodný odpadový materiál přetváříme na různé výrobky.
Tato aktivita je zařazena do režimu dne, několikrát do roka je zařazována tvořivá dílna do odpoledních činností a k práci jsou přizváni i rodiče.
 

 

Tvořivá dílna

Zde děti rozvíjí svůj talent v oblasti výtvarné, pracovní a estetické. Pracují zde s různým výtvarným a pracovním materiálem a využívají také hygienicky vhodný odpadový materiál.

 

Děti se pravidelně účastní výtvarné soutěže místní knihovny. Tato aktivita je také zařazena do režimu dne.
 

 

Hudební a dramatické činnosti

Jsou součástí režimu dne. Děti se zde setkávají s chutí zpívat, recitovat a hrát divadlo. Výsledky svého snažení pak předvádějí na různých veřejných akcích v obci. (např.: Rozsvícení vánočního stromu, Vánoční besídka, Vítání občánků, Mikulášská besídka, Rozloučení s předškoláky).

 

 
Předškoláci se nenudí
1 – 2x týdně probíhají v době odpoledního spaní „Přípravky“. Děti zde plní náročnější činnosti v ucelených celcích, kde získají očekávané kompetence potřebné pro vstup do základní školy. Pracují v malých skupinkách s individuálním přístupem. Každý předškolák má svůj pracovní sešit, ve kterém plní úkoly. Dále děti pracují s různými didaktickými pomůckami, učí se pracovat samostatně s citlivým vedením dospělého a spolupracovat s ostatními dětmi ve skupině. Zaměřujeme se na rozvoj samostatné osobnosti se zájmem o vzdělání, aby dítě získalo jistotu v sebe sama, bylo schopno zvládnout vstup do základní školy.
Každou středu - " hrátky s angličtinou" od 12.00 do 12.30 hodin.
 
 

pokračování