Jdi na obsah Jdi na menu

Alice Pieszecki

25. 4. 2010

Alice Peiszeczki

Alice Pieszecki je bisexuální sloupařka pro místní plátek a je blízká kamarádka Dany a Shane. Danu ráda popichuje kvůli její neschopnosti přiznat veřejnosti svou sexuální orientaci a ta jí to vrací poznámkami o nereálnosti bisexuality.

Největším koníčkem Alice je její „Tabule“. Zaznamenává na ni vztahy lidí, především žen, z její okolí. Tabuli doplňuje i pomocí internetu, což se jejím známým moc nelíbí. Jednou se snaží přesvědčit vydavatele svého časopisu, aby jí dovolil napsat o „Tabuli“ článek, ovšem boss ji pošle napsat o vaginálním omlazováni. Tam se setká se svou bývalou, Gabby Deveaux (Guinevere Turner). Gabby nikdy nebyla příliš věrná, takže ani druhý pokus s Alicí ji nevyšel.

Poté Alice potkává Lisu, muže identifikujícího se jako lesba. Začnou spolu chodit, ale protože Al hledá jednoduchý vztah s mužem, co je hetero, nebo se ženou co je lesba, tak se brzy rozcházejí.

Dalším objektem Alicina zájmu není její partner či partnerka, ale Tonya, přítelkyně Dany (Erin Daniels). Alice ji upřímně nesnáší. Podezírá ji, že chce z Dany, jako profesionální tenistky pouze vytřískat co nejvíce peněz. A ve stejný večer, kdy Dana a Tonya oznámí zasnoubení, Alice Danu navštíví a na jejim prahu, s Tonyou za dveřmi, Danu políbí.

Od té chvíle začínají ty dvě vymýšlet takzvaná „pravidla odpudivosti“: tzn. Nesní se spolu ocitnout samy na místě kde je postel, stůl, podlaha nebo zadní sedadlo auta. A zvláště ne v situacích a oblečení kdy si navzájem připadají nejatraktivnější. Jenomže na takovou chemii, jaká je mezi nimi, jsou veškerá pravidla krátká a tak se začínají tajně scházet. Jejich vztah se časem velmi prohloubí a těsně před svatbou se Dana s Tonyou rozchází.

S Danou je Alice zprvu velmi šťastná, ale postupně jejich vztah ztrácí na intenzitě a na počátku třetí série už Dana chodí opět s Larou (Lauren Lee Smith), svou velkou láskou z 1. série.

Alice je z rozpadu jejich vztahu zničená, čemuž nenapovídá jen to, že ve svém rozhlasovém pořadu s názvem „Tabule“ nemluví o ničem jiném než o Daně a že Danu sleduje na každém kroku, ale také to, že její nejlepší kamarádkou se stala Helena Peabody. Časem se Alice ze své závislosti na Daně dostává a zhruba v té době přichází Danina nemoc. Je u jí objevena rakovina prsu. Léčba je pro Danu velmi náročná a ona si svou zoufalost vybíjí na Laře. Lara proto na její žádost odjíždí a o Danu se stará Alice. Je ji oporou po celou dobu léčby až do její smrti.

Když se Lara vrací z „dovolené“ a je to Alice kdo ji informuje o Danině smrti. A nějakým způsobem mezi nimi vzniká neosobní vztah založený na sexu, který jim pomáhá utišit bolest ze ztráty milované osoby. Po nějaké době, na konci třetí série, si na Lařino naléhání o jejich vztahu konečně poprvé promluví jako o něčem, co by mohlo mít budoucnost.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Chris - Alice

6. 11. 2011 23:34

Nejlepší, nejlepší, nejlepší! Zbožňuju Alice a miluju Leishu! L word 4ever!