Jdi na obsah Jdi na menu

Dana Fairbanks

25. 4. 2010

Dana Fairbanks

Erin Daniels hraje „Danu Fairbanks“ – profesionální tenistku, která se za každou cenu snaží oddělit hranici mezi svým osobní a profesionálním životem. Její snaha za každou cenu udržet svůj milostný život v tajnosti vytváří napětí mezi ní a lidmi kolem ní.

Dana se v tenisovém klubu, kde trénuje, seznámila s kuchařkou Larou. Zprvu si nebyla jistá, zda Laru oslovit a váhala tak dlouho, až Lara oslovila ji. Jejich vztah byl velmi intenzivní a milý, ovšem kvůli Danině neschopnosti přiznat světu jaká je se po nějaké době rozpadl. V polovině první série Dana přizná svou orientaci rodičům a posléze i veřejnosti. Rodiče ji zavrhnou, veřejnost s nadšením příjme. Získává sponzorskou smlouvu se Subaru a její tenisová kariéra kvete.

Na výletě na Dinah Shore se svými kamarádkami se seznámí s Tonyou. Ta jí dělá průvodkyni a na konci dne jí svede. Vyklube se z toho vztah-nevztah, se kterým nesouhlasí hlavně Alice. V té době to mezi ní a Danou začíná jiskřit. Tonya se stává Daninou manažerkou a Dana je vděčná za vše, co pro ni dělá. Jenže jejich vztahu něco chybí a obě ho berou spíš jako zastávku na cestě za něčím lepším… a Tonya občas působí, že se z něj snaží i něco vyrýžovat.

Těsně před jejich svatbou, na kterou Tonya úžasným způsobem vymámí od Daniných rodičů požehnání, propukne utajovaný vztah mezi Al a Danou. Rozhodnou se, že Tonye poví pravdu. Dana a Tonya se rozchází a vzniká vztah plný úžasně roztomilých trapasů a sexuálních hrátek. Dana a Alice jsou pro sebe jako stvořené. Ovšem i tady to začne po nějakém čase skřípat. Dana má zprvu problém vyznat Alici lásku a když se na scéně opět objeví Lara, vztah s Alicí uvadá. Dana se s Al rozchází, ovšem podle svých slov ne kvůli Laře, ale kvůli tomu, že jejich vztah prostě nefungoval.

O šest měsíců později žije Dana ve šťasném vztahu s Larou a je úspěšnou tenistkou. Svého sportovního vrcholu dosahuje vítězstvím ve světovém poháru. Je slavná a šťasná. Ovšem o několik týdnů později se dovídá, že má rakovinu. Musí na operaci, při které jí odeberou pravý prs. Podstupuje chemoterapii a během ní ze svého života téměř vypudí Laru. Ta odjíždí na „prázdniny“ do Paříže. O Danu se stará Alice. Dana si postupně zvykne na své léky a smíří se i s tím, že jí vypadaly vlasy. Vypadá to, že se díky svým přátelům naučila s nemocí žít.

Jednoho večera, když má Alice rande, se Daně udělá zle. Dostala zánět do své pooperační rány. Je odvezena na pohotovost. V nemocnici stráví 5 dní a poté své nemoci v desátém díle třetí série podlehne.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ashly - dana

1. 10. 2011 14:50

V dílu, ve kterém Dana umírá mi ukápla slza. Zatím snad nejsmutnější díl, ale mohli ji tam nechat hrát trochu déle.. :)

tlachalek - ...

21. 9. 2011 0:21

Souhlasím, zbožňovala jsem ji.

Reny - Dana

20. 9. 2011 7:38

Myslím si ,že to byla chyba nechat ji zemřít,všichni víme ,že na rakovinu se může a a lidi opravdu umírají ,ale ve filmu to nechcem,je to škoda.