Jdi na obsah Jdi na menu

Helena Peabody

25. 4. 2010

Helena Peabody

Helena vstoupila do seriálu jako „velké zvíře“. Převzala po své matce Peggy rodinnou nadaci Peabody a rozhodla se v ní – na neštěstí pro Bette – udělat velké změny.

Helena je velmi sebevědomá ambiciózní žena, která ví, co chce. Právě se rozvedla se svou životní partnerkou, se kterou adoptovala dvě děti a bojuje o jejich opatrovnictví. Je dcera milionářky Peggy Peabody, kterou známe už od první série jako známou Bette. Helena převzala správu nad rodinnou nadací Peabody a my se s ní setkáváme, když ji Bette do New Yorku přijela požádat o obnovení grantu pro CAC. Helena s díky odmítne. Rozhodla se učinit ve vedení nadace jisté změny a chce peníze věnovat neziskovým dobročinným organizacím. Své nové poslání v nadaci Peabody bere velmi vážně a osobně navštěvuje organizace, kterým přidělila grant. Seznámí se tak s Tinou a přeruší Bette plány, na jejich znovu-usmíření.

Helena má o Tinu očividný zájem a poté co ji pozve na večeři se zástupci schválených organizací, ji svede. Tina se konečně cítí někým doceňována a žádána. Začnou se stýkat, což Bette nese velmi těžko.

Helena je hráčka : vždy chce právě to, co nemůže mít a proto ji dělá docela radost znepříjemňovat Bette život. Finančním „darem“ se dostane do vedení CAC a stane se tak její nadřízenou.

Tině se blíží termín porodu a jelikož má dítě s Bette, začne ji opět více pouštět do svého života. Helena se tak cítí odstrkována a poprvé se ukáže, že ji víc záleží na dítěti než na Tině a že je s Tinou hlavně proto, že ji těhotné ženy připadají neuvěřitelně sexy.

Druhá série končí s Helenou bez Tiny a s touhou ukázat svou moc.

Třetí série začíná o 6 měsíců později a Helena nám v pauze prošla neuvěřitelnou změnou… doslova. Přátelí se s Alice, je milá a snaží se zapadnout. Na vrcholu ji totiž poté, co ji Tina opustila, bylo trochu smutno.

V nadaci Peabody už nepracuje, koupila filmové studio a požádala Tinu, aby se k ní přidala. Jako první studiový počin ve své funkci si vybere dokumentární film mladé filmařky Dylan Moreland. Dylan je zasnoubená se svým agentem, ale k Heleně ji cosi přitahuje a nechá se svádět. Jednoho večera promění vzájemné laškování v sexuální hru a nahrají se na videokameru. Krátce poté obdrží Helena žalobu ze sexuálního obtěžování. Vyjde najevo, že si Dylan se snoubencem Helenu vyhlédli, protože pochází z bohaté rodiny a chtěli se na ni snadno obohatit. Helena je zdrcena a když si uvědomí, že ji Dylan skutečně nemiluje, boj vzdá a zaplatí ji odškodné. Den na to ji Dylan pošle videonahrávku s omluvou a s rozloučením.

Poté chce Helena udělat štědré gesto, tak zaplatí svatební ceremoniál s hostinou pro Shane a Carmen a pobyt v drahém horském středisku pro celou Carmeninu rodinu. Také nabídne finanční pomoc otci Shane, Gabrieli. Ale Helena má prostě smůlu a svatba se nakonec nekoná a Gabriel ji okrade. Peggy se rozhodne, že Helena si neváží rodinného majetku a že je na čase, aby se postavila na vlastní nohy a zjistila, že si lidi nemusí kupovat… tak ji finančně odřízne.

Čtvrtá série začíná s Helenou bez jediného centu bydlící u Alice a střídající jedno zaměstnání za druhým – práce ji prostě nejde. Nakonec se seznámí s Catherine, zbohatlou gamblerkou, která Helenu naučí peníze vydělávat bez práce. Aniž si to Helena uvědomuje, je v podstatě vydržována a dělá Catherine poskoka. Žije ale opět v přepychu a tak je alespoň na oko šťastná. Postupem času ji však Catherininy výstřelky začínají vadit a jednoho večera využije příležitosti nezamčeného sejfu a „půjčí si menší hotovost“.

.. konec čtvrté série

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář