Jdi na obsah Jdi na menu
 

2021

25. 12. Ze Sokola do Sokola a opět do Sokola

Ing. Josef Tůma pravidelně bilancuje atletický rok v Havlíčkově Brodě. Letos vznikl další atletický oddíl - TJ Sokol HB (jehož je místopředsedou). Proto shrnul celkově atletické dění v Havlíčkově Brodě od jeho počátků do roku 2021. Bilance Ing. Tůmy je k přečtení zde.

snimek2---kopie.jpgsnimek1.jpgimg_2287---kopie.jpg

17. 12. Společný trénink rodičů a dětí z přípravek, Havlíčkův Brod

Na tréninku rodičů a malých atletů, který připravily trenérky Anička, Eliška, Markéta a Maruška se společně cvičilo, soutěžilo i závodilo. Všem moc děkujeme za hezký podvečer plný pohody a dobré nálady. Poděkování však patří hlavně rodičům, že byli ochotní věnovat předvánoční čas dětem v této podobě a ještě souhlasili s focením. Díky moc.

Fotografie zde.

Projekt ČAS Pohybová gramotnost

Náš oddíl je zapojený do dvou konkrétních projektů ČAS - ATLETIKA PRO DĚTI a ATLETIKA PRO CELOU RODINU. Vedoucí obou projektů v našem oddíle je trenérka Eliška Fixová.
V rámci projektu Atletika pro celou rodinu jsme se nyní v Praze zúčastnili velmi zajímavých přednášek i pohybových aktivit. Také jsme od ČAS dostali pro tréninky i závody nejmenších soupravu náčiní od JIPAST. Hodně nás to nadchlo, pro náš nový oddíl je to významná pomoc.
V rámci projektu uspořádáme několik společných tréninků v zimě a na jaře a v létě i závody pro rodiče a děti. Věříme, že si společné aktivity užijí nejen malí atleti, ale i rodiče a trenéři.  

 

Aktuální protiepidemická opatření

Protiepidemická opatření, výklad a závěr ze stránek ČUS zde.
 

Z listopadových tréninků

22. 11. Trénink žactva v tělocvičně zde.
12. 11. Trénink přípravek v tělocvičně zde.
10. 11. Trénink přípravek na dráze zde. 

Obnovení a doplnění trenérských kvalifikací

Všichni naši trenéři mají doplněné a prodloužené trenérské kvalifikace, nyní na podzim absolvoval doškolení trenérů žactva Čeněk Musil (fotografie zde), Marie Hüblbauerová získala kvalifikaci trenéra atletických přípravek a Eliška Fixová a Helena Bočková absolvovaly školení trenérů v celonárodním projektu Děti na startu.
Projekt Děti na startu  Facebook zde, webové stránky zde.

Fotografie z tréninků

Fotografie z tréninku na dráze 3. 11. zde.
Fotografie z tělocvičny 5. 11. zde.
Fotografie z tréninku na dráze 27. 10. zde.
Fotografie z tréninku na dráze 29. 10. zde.

25. 10. Dvanáctiminutový běh, Havlíčkův Brod

Již tradičně běželi naši závodníci na konci závodní sezóny 12minutový běh. Některé výsledky uvádíme:
Vožický Šimon (nar. 2006)  3140 m 
Čáp Vojtěch (2006)  3040 m
Štursa Jaromír (2009)  2770 m
Vydrářová Kristýna (2010)  2390 m
Koubek Ondřej (2008)  2010 m (TJ Jiskra)

 

22. 10. Trénink přípravek, Havlíčkův Brod

Fotografie z pátečního tréninku na louce u řeky jsou zde.

Čeněk Musil ve filmu Zátopek

V životopisném filmu režiséra Davida Ondříčka o běžci Emilu Zátopkovi si jednoho jeho soupeře zahrál i náš atlet Čeněk Musil zde. Poslední natáčení probíhalo ve čtvrtek 2. 5. 2019 v Lounech a Čenda se snažil být rovnocenným soupeřem "Zátopka".

Informace např. zlinsky.denik.cz zdeblesk.cz zdeisport.blesk.cz zde, galerie zde, irozhlas.cz zde. Fotografie (na první fotografii je Čenda ten nejvyšší v zadní čtyřčlenné skupině)  z isport.blesk.cz zde.

16. 10. Běh Šeptouchovem, Ledeč nad Sázavou

Tradičního přespolního běhu (už 61. ročník) v městských sadech Šeptouchov se zúčastnili i závodníci TJ Sokol Havlíčkův Brod a vedli si velmi dobře. 
Vítězství vybojovala odvážným během Tereza Trnková v kategorii minižákyn a Jaromír Štursa v kategorii starších žáků. Na druhém místě doběhla Kristýna Vydrářová v mladších žákyních a na 3. místě skončila Matylda Vejvodová mezi předškolačkami.
Dobře běželi i ostatní. Na 4. místech byly Zuzana Brožová v kategorii předškolaček a Rozálie Kořánová v mladších žákyních. Václav Lindl doběhl v minižácích na 6. místě a Tadeáš Trnka na 8. místě v předškolácích.

Výsledky budou zde. Fotografie zde.

 

15. 10. Trénink přípravek, Havlíčkův Brod

Z tréninku všech kategorií přípravek jsou fotografie zde.

13. 10. Z tréninků začátku října, Havlíčkův Brod

Fotografie z tréninků na stadionu, na cyklostezce a z tréninku přípravek na házenkářském hřišti zde.        ​

29. 9. Ze zářijových tréninků, Havlíčkův Brod

Fotografie z tréninků na atletickém stadionu zde.

25. 9. Župní přebor župy Havlíčkovy, Přibyslav

Za krásného počasí proběhly závody ve čtyřboji (sprinty, běhy, hod míčkem a skok daleký) pro všechny kategorie. Účastníků bylo ke stovce a všichni absolvovali závody na přibyslavském stadionu s okruhem dlouhým 166 m. Poděkování patří hlavně pořadatelům, kteří dokázali kreativně přeorganizovat průběh závodů. Mnoho atletů totiž přijelo vlakem zpožděným o celou hodinu. 

Výsledky: roč. 2017 - 18 dívky zde, hoši zde, roč. 2016 - 15 dívky zde, hoši zde, roč. 2014 - 12 dívky zde, hoši zde, roč. 2011 - 10 dívky zde, hoši zde, roč. 2009 - 08 dívky nezávodily, hoši zde, roč. 2007 - 06 dívky zde, hoši zde, roč. 2003 - 05 dívky nezávodily, hoši zde.
Fotografie zde.

12. 9.  4. kolo KPD mladšího žactva, Humpolec
Výsledky zde. Fotografie zde.
Předchozí informace jsou v příspěvku Z HISTORIE BRODSKÉ ATLETIKY v rubrice Výsledky závodů (dle roku) zde.

5. 9. Liga vysočiny přípravek – západ, Havlíčkův Brod

Závěrečné závody Ligy Vysočiny přípravek – západ proběhly díky dobře zvládnuté organizaci závodů o kterou se postarali především rozhodčí, trenéři, rodiče či starší svěřenci. Všem patří obrovský dík za pomoc. Družstva ml. i st. dívek skončila na 3. místě, družstva hochů na 4. místě. Ve štafetách vybojovaly st. dívky 2. místo (Kristýna Vydrářová, Žofie Vajdová a Viktorie Nováková a Zuzka Brigantová. Ml. dívky byly 3. (Stázka Nováková, Verča Pytlíková a Hubáčková, Ellen Čechová). Štafeta st. hochů skončila 4. (Míša Křehlík byl doplněn o mladší kluky Prokop Fridrich, Míša Hubáček, František Vajda). V jednotlivých disciplinách si nejlépe vedl Prokop Fridrich, který byl 1. na 50 m na překážkové dráze i v dálce z místa.

Výsledky zde.

 

29. 8. KP staršího a mladšího žactva, Třebíč

Po prázdninové odmlce to byly pro naše žáky a žákyně první závody a všichni tři zúčastnění si vedli docela dobře. V mladším žactvu startoval Jaromír Štursa na 800 m a doběhl na 8. místě, ale ve skoku dalekém už nebyl schopný dobrého odrazu pro bolest nohy.
Ve starším žactvu běžela Alžběta Karlová 300 m v osobním rekordu. Na 60 m a ve skoku dalekém měla nejlepší výkony sezóny.
Starší žák Šimon Vožický zvládl 4 discipliny. Na 60 m si vytvořil osobní rekord, na 1500 m má nejen osobní rekord, ale i medaili za 2. místo. Oštěp se mu moc nevydařil, ale ve štafetě 4 x 60 m (mimo soutěž) dobře zaběhl na prvním úseku, když doplnil do počtu atlety Jihlavy.

Výsledky zde.

 

21. 8. 3. kolo II. ligy sk. B, Praha Děkanka

Za družstvo Pacova běžel Čeněk Musil 110 m př., 400 m. př. a štafetu 4 x 400 m. Časy měl průměrné, ale ve všech disciplínách bodoval.

Výsledky zde.

 

Blahopřání

 lada1.jpgimg_20210812_165601.jpgimg_20190724_180342---kopie.jpg

 

17. - 18. 7. Cena Pacova ve vícebojích

O víkendu se poprvé na vícebojařském kolbišti představila dorostenka Kateřina Douchová. Závod se Kačce asi nevydařil úplně dle představ, ale první sedmiboj v životě je především o sbírání zkušeností v nejtěžší z atletických disciplín.
Slušný čas na prvním běhu na 100m př. 17,04s (3.) , potvrzení stabilních výkonů v dalších disciplínách (výška 150cm (1.), oštěp 38,10m (2.)) určitě dávají naději pro další závody. Každopádně Kačce gratulujeme k odvaze se do tohoto náročného závodu pustit!!

Výsledky zde. Fotografie zaslané J. Fridrichem zde.

 

11. 7. 2021 Youth Athletics - Sokol Grand Prix Kolín

V Kolíně se představili dva naši mladí atleti - v žákovské kategorii závodili Luboš Šantrůček a Markéta Chmelová.
Luboš se bohužel hned v úvodním závodě na 60m zranil, přesto závod dokončil. Ze závodu ve skoku dalekém ale již odstoupil - zdraví je určitě přednější!
Velmi pěkného výsledku dosáhla v běhu na 800m Markéta Chmelová, která obsadila v silné konkurenci 5.místo v čase 2:31,17, čímž si vylepšila osobní rekord o celých 5 sec.! A to kromě 800m běžela ještě závod na 300m.
oběma závodníkům děkujeme za reprezentaci, Lubošovi přejeme brzké uzdravení a Markétě 
gratulujeme k osobáku!

 

10. 7. Půlmaraton pro Sdílení, Telč

Náš trenér Slávek Koreček se spolu s malými atlety našeho oddílu zúčastnil charitativního půlmaratonu v Telči. Skvělý čas 1:25,44, krásná trať, moc hezká atmosféra. Závodníci společně podpořili domácí hospicovou péči Sdílení úžasnou částkou 160 520 korun.
Pochvalu za účast a výkon zaslouží i malí závodníci Atletika Havlíčkův Brod - dětského závodu na 500 m se zúčastnili (a kvalitně zaběhli) členové Atletiky HB Filip Koreček, František Vajda a Žofka Vajdová. Z přátel a přívrženců oddílu dále Julka Korečková a Štěpán Koreček. Půlmaraton běžel taky předseda Senátu ČR Miloš Vystrčil (a zaběhl dobře). Nebo tým sester, sociálních pracovnic a dalších specialistek ze Sdílení

Fotografie zde.

 

4. 7. 2. kolo II. ligy mužů a žen

V rámci 2.kola ll.ligy mužů a žen se představili i 3 brodští závodníci, byť jako hostující za jiné oddíly, či závodící mimo soutěž. Velmi úspěšný byl Jirka Dvořák, který v dresu Turnova dokázal vyhrát oštěp velmi dobrým výkonem 61,21. Mimo svou dominantní disciplínu Jirka ještě skákal do výšky a trojskok.
Výsledky zde.
Hezký výsledek (mimo soutěž) v běhu na 800m v rámci 2.kola ll.ligy mužů a žen v Čáslavi zaběhla Zuzana Beránková - s časem 2:26.21 se umístila na 7.místě 
Výsledky zde.
Čeněk Musil závodil v dresu Pacova ve Vlašimi a body pomohl Pacovu sbírat v překážkových bězích (110m a 400m) a štafetě 4x100m.
Výsledky zde.

 

3. 7. 2. KOLO I. LIGY MUŽŮ A ŽEN, SKUPINA A, Praha, Slavia

Skvělé výkony předváděla dorostenka (!) Kačka Douchová (hostující za družstvo Pacova) na 2.kole 1.ligy mužů a žen na stadionu pražské Slavie.
Ve skoku vysokém skončila na úžasném 2.místě a zlepšila nejen osobní rekord, ale také absolutní ženský rekord oddílu atletiky TJ Jiskra HB
Nový rekord tak má hodnotu 157cm, přičemž ke zdolání 161cm chyběl už opravdu jen kousíček. Kačce to nejen skákalo, ale i házelo - v oštěpu přidala 4.místo za 36,59m.

Výsledky zde.

 

26. 6. 1. kolo KPD žactva, dorostu, juniorů a dospělých, Pacov

Deset našich atletů bojovalo o body družstev v pěti kategoriích. Bylo příjemné počasí, pohoda mezi našimi závodníky a padlo mnoho osobních rekordů (Doležalová L. 3, Chmelová M. 3, Jelínek L. 3, Fixová E. 1 a Šantrůček L. 1). Nejvíce bodovala E. Fixová v ženách (21 bodů) a družstvo skončilo 1. V žácích měl L. Šantrůček 9, L. Jelínek 8 bodů a družstvo bylo 7., v žákyních bodovala M. Chmelová (9 b.) a L. Doležalová (5 b.) a družstvo bylo také 7. Za dorostenky bodovala K. Douchová (6 b.) a A. Šlechtová (1) a družstvo bylo 6. Za juniorky běžela A. Lhotská 800 m, zvítězila, získala 7 bodů a družstvo bylo na 3. místě.

Výsledky zde. Fotografie zde.

img_20210626_130335_13---kopie.jpgimg_20210626_104240_1---kopie.jpglubos-santrucek.jpg

 

25. 6. Závody rodičů a dětí, Havlíčkův Brod

Jeden z posledních tréninků přípravek probíhal s rodiči a byl soutěžní. Závody perfektně zorganizovala Eliška Fixová. 17 družstev (rodič + atlet přípravky) ve dvou kategoriích (mladší a starší přípravka) soutěžilo ve skoku do dálky, hodu medicinbalem, člunkovém běhu a ve štafetách 2 x 100 m. Rodičům patří velký dík za účast v závodech, bylo to s nimi moc hezké odpoledne. A poděkování patří i všem z realizačního týmu: Š. Aubrechtové, S. Beránkové, K. Černé, K. Hánělové, A. Krovové, M. Tomanovi a i dalším, kteří ochotně pomohli.
Celkové pořadí družstev: 
Mladší přípravka: 1. Smajlíci, 2. Sýkorky, 3. Kouzelné berušky
Starší přípravka: 1. Morčata na útěku, 2. Trachtíci, 3. Tenistky

Fotografie zde.

img_20210625_170800_1.jpgimg_20210625_173544_1.jpg

 

19. 6. Mistrovství ČR juniorů a dorostu, Kladno

Z brodských atletů se zúčastnila dorostenka Kateřina Douchová. Házela oštěpem a výkonem 40,61 m skončila na výborném 6. místě.

Výsledky zde. Fotografie J. Douchy zde.

mcr-kladno---kacka--ostep-001---kopie.jpgmcr-kladno---kacka--ostep-026.jpg

 

20. 6. LIGA VYSOČINY PŘÍPRAVEK Západ

Výraznou stopu zanechali o víkendu naši nejmenší atleti v dalším kole Ligy přípravek v Jihlavě. Zdálo se, že nejdůležitější bude hlavně na rozpáleném stadionu přežít, přesto všichni podali skvělé výkony a družstvo minipřípravky HB, byť malinké (2 kluci a 5 holek) rozhodně bylo vidět.Prokop Fridrich vyhrál celý čtyřboj, především díky vítězství hned ve 3 disciplínách čtyřboje: výšku, kde jako jediný přeskočil 102cm (bohužel byl vždy jen jeden pokus), žebřík a 50m. Skvělým čase 8,52 by se zařadil na 6.místo republikových tabulek starší(!) přípravky v el.čase bez větroměru(stejně měli silný protivítr). Míša Hubáček získal skvělé 2.místo ve výšce! Holky byly jako družstvo na 3.místě, o pouhých 14 bodů za velikým týmem Humpolce! Skvělé 2. místo obsadily ve štafetě ve složení Zuzka Brigantová, Ellen Čechová, Veronika Hubáčková (2014!) a Veronika Pytlíková (2014!).
Bohužel pořadatel bojoval se správným přiřazením časů z kamery u běhu mladších dívek na 50m - uvedené výsledky v ČAS tedy neodpovídají realitě (která byla však správně vyhlášená) a organizátor by na tuto diskrepanci upozorněn. Pochopitelně se tak ve statistikách rozhodily i celkové výsledky. Tak tedy: 2. celkově skončila Zuzka Brigantová a 4. Ellen Čechová! Zuzka navíc vyhrála žebřík a Ellen byla v žebříku 3.

Výsledky zde.

 

19. 6. 2. kolo KPD mladšího žactva, Pacov

Barbora Moravcová byla jediná zástupkyně našeho dívčího družstva, přesto získala 11 bodů a dělila se s družstvem Žďáru o 7. - 8. místo. Vytvořila si osobní rekordy na 150 m, v dálce i oštěpu. Žáci skončili 5. a osobní rekordy si vytvořili: D. Kocman a V. Růžička v oštěpu, F. Koreček v míčku a D. Novák ve výšce a v míčku.

Výsledky zde.

 

17. 6. 1. kolo KPD žactva, Jihlava

Ve čtvrtek v náhradním termínu proběhlo 1. kolo KPD staršího žactva. Naši závodníci měli výkony průměrné, ale přesto si dělali i osobní rekordy: L. Doležalová na 60 m a v kouli, V. Čáp a M. Chmelová v dálce, A. Endrlová v dálce a A. Karasová na 60 m a v dálce.

Výsledky zde. Komentář a body družstev ze stránek KAS zde. Fotografie zde. Fotografie ze stránek atletického oddílu Spartak Třebíč zde.

img_20210617_171555_1---kopie.jpgimg_20210617_182038_1---kopie.jpg

 

13. 6. 1. kolo II. ligy mužů a žen, skupina A, Praha - Eden

Za atletický oddíl Turnova hostuje za muže Jiří Dvořák. V hodu oštěpem zvítězil nejlepším výkonem letošní sezóny 60,27 m. Ve skoku vysokém se dělil o 8. místo a v trojskoku byl na 12. místě.

Výsledky zde.

 

13. 6. 1. kolo KPD mladšího žactva, Havlíčkův Brod

Mladší žactvo soutěžilo ve víceboji - koule, oštěp, 150 m, výška a štafety 4 x 60 m. Celkem se zúčastnilo 90 závodníků a závodnic. Z našich atletů byli celkově ve víceboji nejlepší  v kategorii mladších žáků Ondřej Koubek a v mladších žákyních Eliška Čurdová. Oba byli shodně na 15. místě.

Výsledky zde. Komentář a body družstev ze stránek KAS zde. Fotografie a videa od V. Olbrichové zde. Fotografie ze stránek atletického oddílu Spartak Třebíč zde.

img_20210613_121730---kopie.jpgimg_20210613_134041---kopie.jpg

 

12. 6. 1. kolo I. ligy mužů a žen, skupina A, Praha - Eden

Za atletický oddíl Pacova hostuje za ženy dorostenka Kateřina Douchová. Ve skoku vysokém si vytvořila osobní rekord 156 cm a dělila se o 3. místo. Ještě házela oštěpem, kde byla 6. a ve skoku dalekém skončila na 16. místě.

Výsledky zde. Fotografie od J. Douchy zde. 

020.jpg018.jpg

 

12. 6. 1. kolo II. ligy mužů a žen, skupina B, Plzeň

Za atletický oddíl Pacova hostuje za muže Čeněk Musil. Běžel 110 m př. a 400 m př. a ještě ve štafetě 4 x 400 m. Výkony plánuje zlepšovat až po státnicích, ale přesto ve všech disciplínách bodoval.

Výsledky zde. Fotografie zde.

img_20210612_120149---kopie.jpgimg_20210612_172321_1---kopie.jpg

 

8. 6. MK dorostu, juniorů a dospělých, Jihlava

V úterý odpoledne proběhlo mistrovství Kraje Vysočina. Našich závodníků jelo 5, ale účast byla celkově slabší. Medaile získali J. Dvořák za 1. místo v oštěpu mužů, dorostenka K. Douchová byla třikrát na 2. místě - ve výšce, dálce a oštěpu a E. Fixová byla v ženách na 3. místě v běhu na 400 m.

Výsledky zde. Fotografie od E. Fixové zde. Fotografie od M. Douchové zde.

 

6. 6. Liga Vysočiny přípravek, Humpolec (1. kolo)

Úvodního kola soutěže přípravek se zúčastnilo osm našich závodníků a závodnic. V minipřípravkách byl Prokop Fridrich celkově ve čtyřboji na 3. místě a zvítězil v běhu na 50 m př. a ve skoku dalekém. Zuzana Brigantová byla celkově 2., v běhu na 50 m př. byla také 2., v dálce byla 3. a člunkový běh vyhrála. Ellen Čechová byla 3. v míčku. Šafeta 4 x 60 m ve složení Čechová, Pytlíková, Hubáčková, Brigantová skončila na 2. místě.
V přípravkách získala 2. místo za hod míčkem Kristýna Vydrářová.

Výsledky zde. Fotografie zde. Fotografie od E. Fixové zde.

img_20210606_131227_1.jpgimg_20210606_134113_1.jpg

 

4. 6. Členská schůze oddílu

V pátek 4. 6. 2021 se uskutečnila členská schůze oddílu atletiky TJ Jiskra Havlíčkův Brod. Byly schváleny stanovy oddílu a zvolen výbor oddílu ve složení Jiří Doucha, Jiří Dvořák, Mgr. Jakub Fridrich, JUDr. Slavomír Koreček a Ing. Jiří Uhman, MBA. Na následném prvním jednání nového výboru oddílu členové výboru, dle stanov, ze svého středu zvolili nového předsedu oddílu, tím se stal Ing. Jiří Uhman, MBA. 

 

2. 6. Atleti spolu, Havlíčkův Brod
Atletický oddíl uspořádal první závody letošního roku. Za hezkého počasí závodily všechny kategorie atletů v běhu na 60 m, 400 m, v hodu raketkou, oštěpem a skoku do dálky. Některé výkony byly hodně dobré, ale přesné výsledky přineseme později. Zatím vyzdvihujeme hod oštěpem dorostenky Kateřiny Douchové, která zvítězila v osobním rekordu hodem dlouhým 41,87 m a osobní rekord si vytvořila i v dálce výkonem 490 cm.

Výsledky zde. Fotografie zde.

 dscn8662.jpgdscn9003.jpg

 

Příměstský tábor

V rámci aktivit atletického oddílu bude o prázdninách i zajištění sportovního příměstského tábora. Proběhne od 19. 7. do 23. 7. 2021 vždy od 8:00 do 16:00. Garantem je trenérka oddílu Eliška Fixová - kontakt tel. 737184812 (eliska.fixova@seznam.cz).

Bližší informace na letáku zde.

 

22. - 23. 5. Run Labe Run, Špindlerův Mlýn - Děčín

Štafetového závodu podél Labe se již tradičně zúčastnil i trenér a rozhodčí našeho oddílu Slavomír Koreček za družstvo Vysočina Running. Závod měřil 360 km, obsahoval 36 úseků a družstvo mohlo mít maximálně 12 závodníků. Trasa vedla podél Labe přes Dvůr Králové n. L., HK, Pardubice, Kolín, Mělník, Ústí n. L. do Děčína. Družstvo zvládlo štafetový závod za 26:19:05 hod. Oproti loňsku bylo rychlejší o 3 hodiny, ale i přes to skončilo na 3. místě. A Slávek Koreček to komentoval na svém FB takto: "Ani zlepšení loňského výkonu o více než tři hodiny nestačilo k obhájení vítězství v závodě Run Labe run. O to víc jsme si to se skvělým týmem Vysočina Running užili."

Výsledky zde. Fotografie z archivu S. Korečka zde.

 

21. 5. Vyhodnocení projektu Atletická výzva

V době uzavřených stadiónů jsme běhali v terénu a zúčastnili se i projektu Atletická výzva, což byly individuální závody na 6 stanovištích v Havlíčkově Brodě. Odměněn byl každý, kdo se zúčastnil a zapsal si výsledky. Garanty projektu v HB byl Radek Musil a Helena Bočková. Krajský koordinátor Ondřej Tomek nám dovezl ceny, nejvíce zaujaly tréninkové deníky a trička. Našich závodníků se zúčastnilo 25, což bylo nejvíce ze všech míst v kraji. Byli to nejen větší atleti, ale i přípravka vedená E. Fixovou s pomocníky M. Hüblbauerovou, K. Hánělovou a S. Beránkovou. 

Zúčastnění atleti našeho oddílu: Brigantová Z., Čáp V., Čurdová A., Čurdová E., Heřmanovská A., Heřmanovská E., Hubáček M., Hubáčková V., Jandová Š., Jandová V., Jelínek L., Jelínková V., Karel A., Karlová A., Matějková E., Merunková E., Mišta K., Nehyba F., Nehybová A., Pytlíková V., Satrapová V., Štursa J., Trtíková E., Vydrářová A., Vydrářová K. 

Odkaz na celorepublikovou soutěž, konkrétní instrukce a zápis výkonů zde.

Fotografie z předávání odměn zde.

dscn8576.jpgimg_20210521_170359_1---kopie.jpgimg_20210521_175219_1.jpg

21. 5. Z tréninku přípravek

Fotografie zde.

 

19. 5. Deštivý trénink
Děti z přípravky tentokrát prokázaly velké odhodlání. Nejen že jich na trénink přišlo přes 20, ale ještě vzaly příchozí déšť s humorem. Větší atleti byli v mnohem menších počtech.

Fotografie zde.

 

Atleti spolu

Atletický oddíl zve atlety i všechny další, kteří si chtějí přijít zazávodit, na úvodní akci letošního roku. Závody budou ve středu 2. 6. a začínají v 15:30 hod. Protiepidemická pravidla budou dodržována podle aktuálního nařízení.

 

10. 5. První letošní setkání 

Nejen že jsme se mohli po více jak půl roce zase setkat, ale po dlouhé zimě bylo i krásné počasí.

Fotografie z tréninku zde.

 

2. 5. Další doplňky do historie havlíčkobrodské atletiky

Od bývalého atleta (a později basketbalisty, volejbalisty i stolního tenisty) pana Jaroslava Motičky (nar. 1934) jsme dostali tabulky, výkony, výstřižky a fotografie staré 70 let.
Závody pořádané v Havlíčkově sokolském kraji, zúčastněná družstva i nejlepší výkony Havlíčkova kraje platné k 31. 12. 1950 jsou zde.  
Lehkoatletické tabulky Havlíčkova sokolského kraje z roku 1952 jsou zde.
Technické tabulky Jihlavského kraje z roku 1956 zde.

 

30. 4. Z tréninků posledního týdne dubna

Fotografie zde.

 

17. 4. Valná hromada ČAS 2021, Nymburk

Této konference se zúčastnil i zástupce našeho oddílu Ing. Jiří Uhman MBA.

Informace k Valné hromadě ČAS zde. Valná hromada ČAS, Libor Varhaník zde.
Fotogalerie ze stránek ČAS zde.

 

11. 4. MČR v přespolním běhu, Tábor

V Táboře byla perfektní organizace a vše proběhlo v pohodě. Naši závodníci tam byli nakonec čtyři. Nevedli si zase tak špatně, získali nové zkušenosti, ale atleti dalších oddílů trénovali v zimě o mnoho víc. V kategorii mladších žáků běžel J. Štursa a vzhledem k tomu, že ještě loni byl v přípravkách, je jeho 56. místo (ze 70 záv.) úspěchem. Ve starším žactvu závodil Vojtěch Čáp a i když dlouhý běh nebude asi jeho hlavní disciplínou, vedl si velmi zkušeně. Nakonec byl 54. (také ze 70 záv.). Ve starších žákyních doběhla Markéta Chmelová na 57. místě, ale jejich závodní pole mělo 87 závodnic. V dorostenkách byla Veronika Jelínková na 43. místě (z 53 záv.). 

Výsledky zde. Fotografie zde.

 

1. 4. Fotografie z tréninku 

Naši atleti, gymnazisté, se v rámci školní akce a mezitřídní soutěže nadšeně zapojili do "sběru" kilometrů (více na stránkách Gymnázia Havlíčkův Brod zde). Kluci běžci docela dobře zvládli ujít 50 km, ale netušili, že pak při tréninku budou moci používat už jen ruce...

Fotografie zde.

 

31. 3. Březnové tréninky

Od března se musí velmi přísně zamezit šíření coronaviru a tak město uzamklo atletický stadion... Trénujeme málem po jednom, v přírodě (pokud se to prostředí mimo stadion tak dá nazvat) a někdy i s rouškami. Ale máme výhodu, tréninků se účastní i 4 sourozenecké dvojice.
Ještě v únoru jsme si nedovedli představit výhody tréninku ve dvojicích. Aspoň si atleti trochu popovídali - fotografie z 22. 2. zde. Na trénincích ze 24. a 25. 2. jsme se už chystali na jaro - fotografie zde. A 26. 2. jsme měli hodně protiepidemický trénink - obsadili jsme různá sportoviště - fotografie zde.
No a březnové tréninky byly hodně individuální, mimo stadion, moc jsme si nepopovídali a ani to jaro nepřišlo - fotografie zde. Fotografie z 29. a 31. 3. zde.

 

6. - 7. 3. Mistrovství ČR dorostu, juniorů a juniorek v hale, Ostrava

Z našeho oddílu odjela do Ostravy s trenérkou Eliškou Fixov,ou sprinterka Šárka Aubrechtová. Běžela 60 m v kategorii dorostenek, v rozběhu skončila na 6. místě v čase 8,31 sec. a do finále se nedostala.

Výsledky zde. Fotografie od E. Fixové a z Facebooku projektu Jsem atlet zde.

 

27. 2. Atletická výzva pro mladé atlety a atletky

Výzva ČAS má motivovat k pohybu a soutěžení. Vzhledem k tomu, že zatím není možno pořádat závody, připraví oddíly stanoviště, kde si může každý kdykoliv zasportovat. Svůj výkon si pak každý zaznamená a zapíše sám do připravených tabulek. A soutěžit se bude na dálku. Odkaz na výzvu ČAS zde.
Odkaz na celorepublikovou soutěž, konkrétní instrukce a zápis výkonů zde.
Popis činností na jednotlivých stanovištích u dětského hřiště a v parku, fotografie zde.

Fotografie z testování stanovišť ze 17. 2. zde a z 18. 2. zde.
 

17. 2. a 19. 2. HB, tréninky

Fotografie z tréninku skokanů 17. 2. zde.
A ještě další fotografie z tréninku 19. 2. zde.

 

14. 2. Únorové tréninky

I přes velké mrazy se někteří atleti na trénincích objevili.

Fotografie z 1. 2. zde, ze 4. 2. zde, z 8. 2. zde, z 10. a 11. 2. zde.

 

29. 1. Tréninky druhé poloviny ledna

Někteří trénují docela pilně, výjimečný však byl pátek 29.1. Je pravda, že pršelo a dost fičel vítr, ale byly pololetní prázdniny, na tartanu nebyly ani louže, na tribuně pod střechou krásně suchoučko a on nepřišel překvapivě vůbec nikdo trénovat...smiley

Fotografie zde.

 

14. 1. Z tréninků posledního týdne, Havlíčkův Brod

Fotografie zde. A 15. 1. bylo zase posilování s koštětem a pozorování UFO zde. 

 

7. a 8. 1. Další tréninky, Havlíčkův Brod

Občas jsou na fotkách jen stíny... smiley

Fotografie zde.

 

6. 1. 2021 Trénink na sněhu, Havlíčkův Brod

Po dlouhé době sníh... Hodně nás to nadchlo a na tréninku jsme nejen nadšeně běhali, ale nakonec i posilovali.

Fotografie zde.

Zpracovala Mgr. Helena Bočková

 
 


Instagram


Kalendář


Kde nás najdete


Sokol


Statistiky

Online: 1
Celkem: 659195
Měsíc: 4953
Den: 269