Jdi na obsah Jdi na menu
 

2018

Halová ročenka

Doplněná halová ročenka Kraje Vysočina za rok 2018 zde.

 

31. 12. Bilance oddílu atletiky za rok 2018

Komentář předsedy oddílu ing. Josefa Tůmy zde.

 

31. 12. Silvestrovský běh, Jihlava

I poslední den v roce naši atleti závodili. V Jihlavě běžel Slávek Koreček 5,9 km a ve své kategorii doběhl na 3. místě. V kategorii příchozích a žactva do 9 let bojovala Julie Korečková.

Výsledky zde. Fotografie zde. Stránky Běžce Vysočiny zde.

 

29. 12. Předsilvestrovský běh, Havlíčkův Brod

Josef Schwarz uspořádal na cyklostezce podél Sázavy běh na 5000 m (prý přesně změřeno). Účast sice nebyla velká, ale počasí pro běh a dobré výkony vyhovující. Z našich závodníků se zúčastnil mladší žák Šimon Vožický, vedl si moc dobře a doběhl na 2. místě za 21:48 min. 

Výsledky zde. Fotografie zde.

 

26. 12. Štěpánský běh, Čáslav

Někteří závodníci přijeli dřív a v rámci kulturního vzdělávání navštívili v Čáslavi mnoho zajímavých a pamětihodných míst. V závodech pak všichni bojovali na poměrně dlouhých tratích. 1. místo získal rychlým závěrem Josef Holub v nejmladším žactvu do 7 let. V kategorii do 9 let vybojovala výborné 6. místo Inka Vrběcká. V mladších žákyních doběhla na 2. místě Veronika Jelínková a mezi mladšími žáky byl na 4. místě Šimon Vožický a na 6. místě Vítek VrběckýRoman Freibauer běžel ve starších žácích a také on skončil na 6. místě.

Výsledky zde. Fotografie zde.

 

17. 11. Čachoťák, silniční běh Chotěboř

V dětských kategoriích se zúčastnili 2 naši atleti a byli hodně úspěšní. Na 1. místě doběhl Josef Holub i Šimon Vožický.

Fotografie i část výsledků s komentářem Mgr. J. Schwarze zde.

 

4. 11. Celkové výsledky Chotěbořského běžeckého poháru

Z našich závodníků získali ve svých kategoriích 1. místa Natálie Kováčová a Roman Freibauer, na 3. místech skončili Ellen ČechováMatěj FialaViktorie NovákováMarkéta Chmelová a Barbora Jansíková.

Výsledky na stránkách Turbo Chotěboř zde. Informace o Chotěbořském poháru zde.

 

2. 11. Atletické výkony závodníků Kraje Vysočina za rok 2018

Brožura je k dispozici na webu KAS zde.

 

21. 10. Běžecký pohár mládeže Kraje Vysočina

Účast našich atletů na většině závodů Běžeckého poháru mladšího a staršího žactva byla plánována individuálně. Předpokládali jsme, že závodníky dovezou a doprovodí rodiče, protože trenérské zajištění už nebylo časově možné. Ve výsledcích však figurují pouze dva naši závodníci. Ve starších žákyních je celkově na 2. - 3. místě Natálie Kováčová, která se posledních dvou závodů nezúčastnila a nakonec průběžné první místo neuhájila. Ve starších žácích je na 4. místě Roman Freibauer, který absolvoval pouze dva závody.

Výsledky Běžeckého poháru zde. Stránky BP KAS zde.

 

20. 10. KP v přespolním běhu, Jihlava

Závodů se zúčastnil jediný náš závodník Roman Freibauer, ve starším žactvu skončil na 5. místě a tím získal i body do Běžeckého poháru Kraje Vysočina. 

Výsledky KP zde. Výsledky KP včetně přípravek zde.

 

19. 10. Běh Heulosem, Memoriál Jiřího Šmrhy, Jihlava

Dětských závodů v rámci Běžce Vysočiny se zúčastnili bratři KorečkoviFilip ve své kategorii zvítězil a Štěpán doběhl na čtvrtém místě.

Výsledky zde. Fotografie zde.

 

17. 10. Chotěbořský běžecký pohár

Průběžné výsledky všech kategorií zde.

 

14. 10. Fränkische běh Okříšky, Okříšky

Na tomto přespolním běhu závodili sourozenci Korečkovi. Ve svých kategoriích Filip a Štěpán zvítězili, Julie byla v kategorii se staršími na 5. místě.

Výsledky zde. Fotografie zde.

 

14. 10. Podzimní přespolní běh, Nové Město na Moravě

Závodů se zúčastnili z našich závodníků jen Eliška a Šimon Vožičtí. Oba běželi velmi dobře, Šimon skončil na 4. místě, Eliška byla sedmá.

Výsledky zde.

 

13. 10. Běh Šeptouchovem, Ledeč nad Sázavou

Závody byly úspěšné po všech stránkách, ale nejvíc potěšilo to, že závodníci jeli rádi, běhali s nadšením a do posledních zbytků sil. Ve svých kategoriích získali medaile za tato umístění: 1. místo: Josef HolubMarkéta ChmelováŠimon Vožický  2. místo: Jaromír ŠtursaOndřej Med  3. místo: Rozálie KořánováAdéla Vydrářová.

Výsledky zde. Fotografie zde. Oficiální výsledky zde, nebo zde, možná i zde.

 

10. 10. Bernard cup, Humpolec

Poslední závod na dráze probíhal za krásného počasí a v pohodě a přátelském duchu. Našich závodníků přijelo 18 a vedli si moc dobře. Ve svých kategoriích získali tato medailová umístění: 1. místo - Anežka ČurdováAnna Šlechtová a Šimon Vožický  2. místo - Jaromír ŠtursaAlžběta KarlováKarolína Hánělová  3. místa - Zuzana BrigantováMarkéta ChmelováTereza DolejšíMatouš Borský.

Výsledky zde. Komentář zde.  Fotografie zde.

 

Nejlepší závodníci kraje k 9. 10. 2018

Mezi muži je na prvním místě Dan Kováč na 400 m za 49,96 sec. a ve skoku dalekém výkonem 688 cm, výsledky zde. Mezi ženami se naše závodnice neumístily, výsledky zde. Tabulky převzaty ze stránek KAS.

 

7. 10. Okolo chotěbořského zámku, Chotěboř

Individuálně se zúčastnilo jen 9 našich závodníků a závodnic. Tři z nich byli na stupních vítězů a ve svých kategoriích obsadili shodně 2. místa. V předpřípravkách to byla Ellen Čechová, a ve starším žactvu Natálie Kováčová a Roman Freibauer. Závody jsou součástí Běžeckého poháru Kraje Vysočina, průběžné výsledky zde.

Výsledky zde. Fotografie od pana Richtera, odkaz na Rajčeti chotěbořských atletů zde.

 

5. 10. Běh Březinou, Polná

Přespolního běhu v rámci Poháru Běžce Vysočiny se zúčastnili pouze sourozenci Korečkovi. Nejlépe si vedl Filip, který byl ve své kategorii na 2. místě. Štěpán byl 4. a Julie 7. a i když byli ve svých kategoriích nejmladší, vedli si velmi dobře.

Výsledky zde. Fotografie zde.

 

1. 10. Brigáda v kiosku, Havlíčkův Brod

Po fotbalistech jsme získali skladovací prostory. Je to bývalý kiosek, ale moc se nám hodí. Jen ho musíme dát trochu do kupy.

Fotografie zde.

 

30. 9. Finále KP přípravek, Jihlava

Na závody jelo 11 našich závodníků - Anežka a Eliška ČurdovyAdéla a Kristýna VydrářovyAdéla a Adam KarasoviDan NovákPetr PřibylInka VrběckáAlžběta Karlová a Markéta Chmelová. Všichni se vedli velmi dobře, i když na medailová místa ve čtyřboji nedosáhli. Většina závodníků si vytvořila nové osobní rekordy a užila si hezký den.

Výsledky zde. Fotografie zde. Fotografie ze stránek třebíčských atletů zde.

 

29. 9. Vrhačský trojboj, Humpolec

V trojboji v hodu diskem, oštěpem a vrhu koulí závodili Jiří Dvořák v mužích, skončil na 3. místě a vyrovnal si osobní rekord a Kateřina Douchová v žákyních, která vytvořila oddílový rekord a v závodě zvítězila.

Výsledky zde. Fotografie zde.

 

28. 9. Finále KPD mladšího žactva, Třebíč

Anna Šlechtová byla jediná z našeho oddílu, která se závodů zúčastnila. A zaslouží pochvalu nejen za účast, ale i za vyrovnané výkony ve všech disciplinách a několik osobních rekordů. A i díky tomu vybojovala velmi pěkné 12. místo z celkového počtu 63 mladších žákyň.

Výsledky zde.

 

25. 9. Křišťálový kilometr, Chotěboř

Zúčastnilo se pět našich atletů a získali tato umístění. Předpřípravky: 1. Čechová Ellen, 5. Fiala Matěj. Přípravky: 6. Jansíková Johana 7. Nováková Viktorie. Starší žáci: 2. Freibauer Roman.

Výsledky zde. Fotografie od pana Richtera, odkaz na Rajčeti chotěbořských atletů zde.

 

22. - 23. 9. Mistrovství ČR žactva, Jablonec nad Nisou

Na MČR byla Natálie Kováčová, která závodila na 200 m př. V rozběhu vytvořila nový brodský rekord 30,11 sec. a kvalifikovala se do finále. Tam doběhla na pěkném 7. místě.

Výsledky zde. 

 

23. 9. 4. kolo KPD mladšího žactva, Humpolec

Na závody jely jen zbytky z našich družstev. Za mladší žákyně závodily Anna Šlechtová a Linda Doležalová, z přípravky se zúčastnila Markéta Chmelová a štafetu pomohla složit do čtveřice pacovská žákyně (také ještě z přípravky) Barbora Pravečková. Nejlépe si vedla Anna Šlechtová, která skončila ve čtyřboji mladších žákyň na 26. místě. V žácích závodili Vojtěch Fikar a Vítek Vrběcký. Partu doplnil i náš nový závodník Šimon Vožický, zatím atlet Slavie Praha, který mohl jít jen mimo soutěž. Nejlepší z našich byl Vojtěch Fikar na 19. místě.

Výsledky zde. Fotografie zde.

 

22. 9. Veřejné závody, Třebíč

Závodů se zúčastnila pouze Kateřina Douchová.  V hodu oštěpem byla v kategorii žákyň na 1. místě, ve skoku do výšky byla 2. 

Výsledky zde. Fotografie zde.

 

16. 9. Baráž o postup do I. ligy, Pacov

Za družstvo mužů Pacova se zúčastnili hostující Čeněk Musil a Dan Kováč. Oba šli více disciplin, Dan Kováč si nejlépe vedl v běhu na 400 m, skončil na 2. místě a časem 49,96 sec. si vytvořil osobní rekord. Čeněk Musil byl na 400 m př. časem 60,04 sec. na třetím místě. V baráži bylo i družstvo Turnova, za které hostuje Jiří Dvořák. Ze tří absolvovaných disciplin měl nejlepší výsledek v hodu oštěpem, kde skončil na druhém místě výkonem 58,35 m.

Výsledky zde. Fotografie zde. Fotografie od Jardy Vondrů ze stránek pacovských atletů zde.

 

8. 9. Finále KPD žactva, dorostu, juniorů, Pacov

Na konci sezony se sešla většina našich závodníků, někteří si ještě dělali osobní rekordy a všichni bodovali. Zúčastnili se tito závodníci: Roman FreibauerNatálie KováčováDan KováčEmma ČechováLucie Nedělková a Kateřina Douchová. Za zmínku stojí výborné výkony Dana Kováče na 100 m za 11,14 - bohužel s větrem a na 300 m zůstal jen těsně za brodským rekordem.

Výsledky zde.

 

2. 9. Krajské přebory jednotlivců mladšího a staršího žactva, Třebíč

Po prázdninách jsme byli rádi, že jsme nějaké závodníky sehnali. Nakonec jelo 6 atletek. V mladších žákyních závodily dvě žákyně přípravky Alžběta Karlová a Markéta Chmelová, které statečně bojovaly ve všech disciplinách. I další dvě závodnice Anna Šlechtová a Veronika Jelínková podaly solidní výkony, na medaile to ale nestačilo. V kategorii starších žákyň byly úspěšné obě naše závodnice - Natálie Kováčová zvítězila na 200 m př. a druhé místo získala na 150 m. Kateřina Douchová byla stříbrná v hodu oštěpem, když si zlepšila osobní rekord o víc než 6 m.

Výsledky zde. Fotografie zde.

 

1. - 2. 9.  Mistrovství ČR mužů a žen do 22 let, Ostrava

V Ostravě startoval pouze Dan Kováč ve skoku dalekém. Finále mu uniklo jen těsně, skočil 643 cm.

Výsledky zde.

 

25. 8. Setkání atletů, Havlíčkův Brod

Fotografie zde.

 

25. 8. 4. kolo I. ligy mužů a žen, skupina A, Stará Boleslav

Za pacovské atlety se z našich hostujících zúčastnil Dan Kováč, který byl nejvíce bodujícím závodníkem - vyhrál ve skoku dalekém v novém osobním i brodském rekordu výkonem 688 cm a v běhu na 200 m skončil na 3. místě za 22,47 sec. a i tam vytvořil osobní rekord a brodský rekord. Další bodující závodník byl Čeněk Musil, který běžel 400 m př. za 59,67 sec. a skončil 5. Za družstvo pacovských žen běžela Natálie Kováčová 400 m, ale po nemoci nebodovala. Všichni ještě běželi ve štafetách.

Výsledky zde. Fotografie od Jardy Vondrů ze stránek pacovských atletů zde. Ze stránek pacovských atletů je i tabulka I. ligy zde, bodování atletů zde a bodování podle disciplin zde.

 

25. 8. 4. kolo II. ligy, skupina A, Kladno

Jiří Dvořák, který hostuje za Turnov, byl po zranění plný sil. Zvítězil v hodu oštěpem výkonem 61,08 m, ve skoku vysokém skončil 5. výkonem 178 cm a v trojskoku byl 8. výkonem 11,57 cm.

Výsledky zde.

 

19. 8. Velká cena Třebíče, Třebíč

V Třebíči závodily atletky Kateřina DouchováEmma Čechová a Simona Beránková ze skupiny skokanů a oštěpařů Jirky Douchy. Nejlépe si vedla Kateřina Douchová, která si vytvořila osobní rekordy ve skoku dalekém a hodu oštěpem 500 g, ve skoku vysokém si osobní rekord vyrovnala.

Výsledky zde. Fotografie zde.

 

18. 8. Ceny města Pacova, Pacov

Závodů se zúčastnil Dan Kováč a vedl si velmi dobře. V běhu na 400 m získal stříbrnou medaili a ve skoku dalekém skončil na 4. místě.

Výsledky zde. Fotografie od Jardy Vondrů ze stránek pacovských atletů zde.

 

28. 7. Borovská 10, Havlíčkova Borová

V hlavním závodě na 10 km jsme nikoho neměli, ale v dětských kategoriích závodilo několik našich atletů. Ve svých kategoriích zvítězili Adam KarelAlžběta KarlováBarbora Jansíková, na třetím místě byl Jaromír Štursa.

Výsledky hlavního závodu zde. Výsledky dětských kategorií zde. Fotografie od Tomáše Ježka ze stránek Borovské 10 zde.

 

14. - 15. 7. Cena Pacova ve vícebojích, Pacov

Na vícebojích startovali Dan a Natálie Kováčovi. Oba šli sprinterský trojboj, Dan skončil celkově 2. a Natálie byla 3. a dále absolvovali některé discipliny desetiboje a sedmiboje. Dan si v průběhu vytvořil 4 osobní rekordy, nejlepší výkony měl na 400 m za 50,08 sec. a na 100 m  za 11,30 sec. Časem na 400 m se dostal na první místo letošních nejlepších výkonů v kraji. Natálie měla nejlepší výkony na 200 m časem 27,79 sec. a v kouli (3 kg) 9,97 m.

Výsledky zde. 

 

1. 7. 3. kolo II. ligy mužů a žen, skupina A, Liberec

Za atlety Turnova hostuje Jiří Dvořák a k vítězství družstva v tomto kole přispěl 2. místem v oštěpu a 4. místem ve skoku vysokém. Bohužel si při třetím hodu oštěpem zranil tříslo a už nemohl pro bolest soutěžit v trojskoku.

Výsledky zde. 

 

30. 6. 3. kolo I. ligy mužů a žen, skupina A, Pacov

Atleti Pacova hostili poprvé závodníky I. ligy a 4 naši hostující atleti se snažili přispět body pacovským družstvům mužů a žen. Více se dařilo Danu Kováčovi a Čeňku Musilovi, kteří bodovali ve svých disciplinách i štafetách. Naše atletky jsou ještě žákyně. Natálie Kováčová na 400 m sice nebodovala, ale vytvořila si solidní osobní rekord 61,06 sec. a pak pomohla ve štafetě na 4 x 400 m vybojovat 4. místo. Šárka Aubrechtová nebodovala vůbec - ta má sice talent, ale chybí jí píle. Trénovat 1x do měsíce přece jen nestačí.

Výsledky zde. Fotografie zde. Ze stránek pacovských atletů: Bodování pacovských atletů zde. Body a umístění družstev zde. Fotografie od Jardy Vondrů zde. Fotografie od Imry Béreše zde.

 

24. 6. 3. kolo KPD mladšího žactva, Třebíč

Do Třebíče odjela trojice hochů - Vojtěch ČápVojtěch Fikar a Vítek Vrběcký a trojice dívek - Linda DoležalováMarkéta Chmelová a Anna Šlechtová (tak jsme ani nemohli sestavit štafety). Mezi 63 žákyněmi a 43 žáky byli naši závodníci svými výsledky uprostřed závodního pole.

Výsledky zde. Fotografie zde. Fotografie ze stránek třebíčských atletů zde.

 

23. - 24. 6. Mistrovství ČR dorostu a juniorů, Praha, Juliska

Jediným zástupcem z Havlíčkova Brodu je Dan Kováč. V sobotu závodil ve skoku dalekém a skončil na 8. místě výkonem 663 cm. V neděli běžel 200 m, z rozběhu postoupil v čase osobního rekordu 22,49 sec. Ve finále pak doběhl na výborném 6. místě.

Výsledky zde. Fotografie Denisy Kisialové zde. Dan Kováč je zde úplně vlevo na 200 m.

 

22. 6. Trénink přípravky, Havlíčkův Brod

Vzhledem k chladnému a deštivému počasí a malé účasti jsme udělali test na 12 minut běhu. A výkony to byly opravdu dobré.

Výsledky:

Jaromír Štursa (nar. 2009)  2760 m, Filip Koreček (2009)  2700 m, Marek Kachlíř (2009) 2410 m, Zuzana Brigantová (2012) 1895 m, Antonín Krov (2011) 1750 m.

 

17. 6. 3. kolo závodů přípravek, skupina západ, Humpolec

V Humpolci byla zakončena soutěž družstev přípravek a poslední závod proběhl ve velkém stylu. Soutěže skončily s lehkým předstihem i při vysokém počtu závodníků (tím jsme stihli vlak) a odměněni zlatou medailí byli všichni závodníci, kteří absolvovali všechny 3 závody (i 15 našich atletů). Všichni dostali drobné sladkosti a nejlepší v jednotlivých závodech i medaile a diplomy. Z našich závodníků získali medaile Adam KarelDan NovákMartin Med a Marie Černíková. Družstvo mladších žáků vybojovalo 1. místo ve štafetě 4 x 60 m (A. Karel, F. Koreček, M. Štursa, D. Novák) a štafeta starších žákyň byla na 3. místě (E. Říhová, A. Bártíková, M. Chmelová a A. Karlová). Velký dík za bojovnost patří všem závodníkům a zároveň děkujeme i rodičům za podporu dětí. 

Výsledky zde. Fotografie zde. Fotografie ze stránek humpoleckých atletů zde.

 

17. 6. Mezikrajové utkání družstev staršího žactva, Jihlava

Z našich atletů byly nominovány do družstva Kraje Vysočina 2 závodnice. Šárka Aubrechtová běžela 60 m, doběhla na 12. místě za 8,24 sec. a získala 3 body. Běžela i ve štafetě 4 x 60 m, která skončila na 4. místě. Natálie Kováčová běžela 100 m př. za 15,16 sec. Sice nebodovala, ale vytvořila nový oddílový rekord. V běhu na 800 m byla 9. výkonem 2:25,81 a pro krajské družstvo získala 6 bodů.

Výsledky zde. Fotografie ze stránek třebíčských atletů zde.

 

16. 6. KP jednotlivců dorostu, juniorů a dospělých, Jihlava

Účast závodníků byla velmi slabá, např. na 400 m př. mužů byl náš Čeněk Musil sám. Dále se z H. Brodu zúčastnila ještě dorostenka Eliška Fixová, která byla 3. ve skoku dalekém výkonem 477 cm, Jiří Dvořák v mužích vyhrál hod oštěpem a junior Dan Kováč vyhrál 200 m a na skok daleký a 100 m byl druhý.

Výsledky zde. Fotografie zde.

 

14. 6. Návštěva vzácného hosta z Kanady, našeho bývalého atleta, pana Stanislava Jeníka

img_20180614_165037.jpgimg_20180614_165024.jpg

 

12. 6. Chotěbořská míle, Chotěboř

Tradičních závodů se zúčastnili i brodští atleti a bylo jich tam relativně dost a byli i úspěšní.

Výsledky zde.

 

10. 6. 2. kolo II. ligy, sk. A, Praha Eden

Jiří Dvořák hostující za Turnov si vedl velmi dobře ve všech disciplinách, ve kterých závodil. V oštěpu hodil 61,49 m a tímto výkonem zvítězil. Ve výšce skočil 182 cm a byl 5. a v trojskoku měl výborných 12,00 m a skončil na 8. místě. 

Výsledky zde.

 

10. 6. 2. kolo KPD mladšího žactva, Pacov

Šest našich závodníků - Anna ŠlechtováLinda DoležalováVojtěch ČápVítek VrběckýVojtěch Fikar a Matouš Borský - si vedlo velmi dobře a všichni si vytvořili osobní rekordy. A to jsme kvůli rozkopanému stadionu skoro rok netrénovali skok do výšky, kouli, ale ani oštěp. Bohužel na konci závodu přišel déšť, kluci museli skok do výšky ukončit a tak se na vyšší výšky nedostali. V celkovém hodnocení skončil nejlépe Vojtěch Fikar, který byl na 10. místě.

Výsledky zde. Fotografie zde. 

 

9. 6. O parohy arcivévody Ferdinanda, Konopiště

Závodů v parku kolem Konopiště se zúčastnili sourozenci KorečkoviJulie doběhla na 12. místě a Filip dokázal vybojovat 3. místo.

Fotografie zde.

 

9. 6. 2. kolo I. ligy mužů a žen, sk. A, Praha Eden

Naši závodníci hostující za Pacov jeli jen 3 - sourozenci Natálie a Dan Kováčovi a Čeněk Musil. Všichni bodovali a nejlépe si vedl Dan Kováč, který si vytvořil 2 osobní rekordy. Ve skoku dalekém vytvořil výkonem 675 cm oddílové rekordy v kategorii juniorů i mužů. 

Výsledky zde. Fotografie ze stránek pacovských atletů zde. Fotografie ze stránek pacovských atletů od Jardy Vondrů zde. Fotografie ze stránek ČAS zde.

 

1. - 3. 6. Mistrovství ČR žactva, dorostu a juniorů ve vícebojích, Kolín

V sedmiboji starších žákyň startovala Natálie Kováčová. Po 2 dnech závodů vybojovala výborné 6. místo se ziskem 4371 bodů. V závodě zlepšila 3 brodské rekordy kategorie starších žákyň a vytvořila si v jednotlivých disciplinách 5 osobních rekordů (včetně sedmiboje).

Výsledky zde. Zpráva ze stránek ČAS zde. N. Kováčová na fotografiích Denisy Kisialové www.jojka.cz z 1. 6.  zde, zde. Ze 2. 6. zde, zde, zdezde. Fotografie ze stránek třebíčských atletů - z 1. dne zde, ze 2. dne zde.

 

1. 6. Trénink přípravky u ZŠ Wolkerova, Havlíčkův Brod 

Po dlouhé době zapršelo a zrovna na trénink nejmenších. Několik příchozích vyklusalo i "zaplavalo". Fotografie zde.

 

31. 5. Veřejné závody, Praha, Eden

Závodů se zúčastnil Dan Kováč, který běžel 100 a 200 m. Velmi dobře si vedl na 100 m, vytvořil si osobní rekord 11,50 sec., vytvořil nový oddílový rekord v kategorii juniorů a zaujal druhé místo v dlouhodobých tabulkách našeho oddílu.

Výsledky zde.

 

29. 5. Memoriál Ludvíka Daňka, Turnov

Na výborně obsazených závodech s mezinárodní účastí závodil i náš atlet Jiří Dvořák. V hodu oštěpem skončil na 4. místě výkonem 61,93 m a je to jeho letošní nejlepší výkon.

Výsledky zde. Zpráva ze stránek ČAS zde. Fotografie ze stránek ČAS zde.

 

27. 5. 3. kolo KPD st. žactva, dorostu, juniorů, Pacov

Ve třetím kole si vedli naši závodníci střídavě. Dobré výsledky měla Šárka Aubrechtová v dálce žákyň, ale 526 cm bylo s nedovolenou podporou větru, Dan Kováč běžel dobře 200 m v kategorii juniorů, osobní rekordy má Roman Freibauer v kat. staršího žactva na 60 a 800 m. Čeněk Musil běžel letos  poprvé 400 m př. pod minutu. Bodovaly i Natálie KováčováKateřina DouchováAdéla KrejčováSimona Beránková. Naopak někteří nedoběhli kvůli zranění a někteří ani nepřijeli.

Výsledky zde.

 

26. 5. O pohár starosty Bezděkova, Bezděkov u Chotěboře

Z našich závodníků se zúčastnil Jaromír Štursa, který vybojoval 1. místo a Roman Freibauer, který doběhl druhý.

Výsledky zde.

 

26. 5. 2. kolo závodů přípravek, skupina západ, Jihlava

Nejmladší atlety v Jihlavě nadšení neopustilo, závody byly perfektně připravené, rozhodčí byli vstřícní a my jsme získali 9 medailových umístění. Celkově získali v mladší přípravce shodně 3. místa Dan Novák a Adam Karel. Ve výšce byli oba na druhém místě, v člunkovém běhu byl první Dan Novák a Adam Karel byl druhý. Štafeta ve složení Martin MedFilip KorečekAdam Karel a Dan Novák byla druhá. V dívkách byly na třetím místě za člunkový běh Adéla Karasová a Inka Vrběcká. Celkem se zúčastnilo 25 našich atletů a všechny moc chválíme.

Výsledky zde. Fotografie zde. 

 

20. 5. 1. kolo KPD mladšího žactva, Jihlava

Z našeho mladšího žactva se zúčastnili 2 žáci a 2 žákyně. V pětiboji statečně bojovali a celkově skončili takto:

mladší žáci (celkem 55) - na výborném 6. místě Tomáš Mrkvička, 43. Vítek Vrběcký

mladší žákyně (celkem 76) - 19. Anna Šlechtová, 55. Linda Doležalová

Výsledky zde. Fotografie zde. Fotografie ze stránek pacovských atletů zde.

 

19. 5. 1. kolo I. ligy, skupina A, Kladno

V této soutěži se představili i naši závodníci hostující za atletický oddíl Pacova. Žákyně Natálie Kováčová si vytvořila osobní rekord na 800 m 2:22,83 min. a získala 2 body, další přidala ve štafetě. Druhá žákyně Šárka Aubrechtová sice nebodovala, ale na 100 m má osobní rekord 13,05 sec. Dan Kováč získal body na 200 m, ve kterém zaběhl také osobní rekord a vede dlouhodobé tabulky oddílu, ve skoku dalekém a štafetě, Čeněk Musil bodoval na 400 m př. a ve štafetě.

Výsledky zde.

 

19. 5. 1. kolo II. ligy, skupina A, Bílina

Za Turnov hostuje náš Jiří Dvořák a bodoval ve třech disciplinách. V oštěpu byl 2., ve skoku vysokém se dělil o 4. místo a v trojskoku byl 9.

Výsledky zde.

 

13. 5. 1. kolo KP přípravek, skupina západ, Pacov

Našich malých závodníků se zúčastnilo 29 a veliký dík patří hlavně rodičům, kteří děti  dopravili, pohlídali, sledovali časový pořad, poradili před závody a z domova vzali i štafetový kolík smiley. Obdivuhodní byli i všichni pacovští rozhodčí, za pevné nervy a velmi vstřícný přístup  k nejmenším atletům jim moc děkujeme. Ale hlavně zaslouží pochvalu všichni naši atleti, kteří bojovali ze všech sil, nic nevzdávali a velmi dobře se orientovali v nových situacích.  Získali jsme i několik medailí. Nejúspěšnější byl Dan Novák, který stál na stupních vítězů 4 x, dvě medaile vybojoval Adam Karel, jednu Alžběta Karlová a na druhém místě byla štafeta mladší přípravky hochů.

Výsledky zde. Fotografie zde. Fotografie od Zdeňka Krátkého zde.  Fotografie od Tomáše Vajdy zde. Fotografie ze stránek pacovských atletů zde.

 

12. 5.  2. kolo KPD st. žactva, dorostu, juniorů a dospělých, Třebíč

Ve druhém kole nám chybělo několik závodnic, takže bodů pro družstva bylo méně. Nejlépe si vedla starší žákyně Natálie Kováčová, která vytvořila dva nové brodské rekordy - na 300 m časem 42, 87 sec. a na 100 m př. 15,73 sec. Osobní rekordy si zlepšily ve výšce žákyně Emma Čechová - 142 cm a Kateřina Douchová - 139 cm. Starší žák Roman Freibauer má základní výkony v dálce a bězích na 60 a na 300 m získal i body. Bodovali i další závodníci - Eliška FixováDan Kováč a Čeněk Musil.

Výsledky zde. Fotografie ze stránek třebíčských atletů zde.

 

8. 5. Memoriál obětí fašismu, Čechtice

Závodů se zúčastnila v nejmladších žákyních 2007 - 08 Markéta Chmelová, která v silné konkurenci zvítězila.

Výsledky zde. Fotografie zde.

 

5. - 6. 5. Krajské přebory ve vícebojích, Třebíč

Z našich atletů závodili po dva dny Natálie Kováčová ve starších žákyních a Dan Kováč v juniorech. Po prvním dni byl Dan na 2. místě, ale desetiboj nakonec nedokončil. Natálie skončila na 3. místě, v průběhu vytvořila dva brodské rekordy - na 100 m př. a v oštěpu 600 g a nakonec i body celého sedmiboje jsou rekordní v kategorii starších žákyň.

Výsledky zde. Fotografie ze stránek třebíčských atletů - 1. den zde, 2. den zde.

 

28. 4. Atletické závody přípravek, Zruč nad Sázavou

Individuálně se zúčastnilo 6 našich závodníků, soutěžili ve třech disciplinách a všichni získali krásné účastnické medaile. Pochvalu si zaslouží Anežka a Eliška ČurdovyAmálie BártíkováAdéla KarasováAdam Karas a Petr Přibyl.

Výsledky zde. Fotografie zde. Fotografie od Tomáše Krbaty zde.

 

28. 4. 1. kolo KPD st. žactva, dorostu, juniorů a dospělých, Jihlava

Za krásného počasí proběhly první závody na dráze. Šárka Aubrechtová, zvítězila žákyních na 60 m časem 8,12 s. a na 150 m časem 20, 07 a Natálie Kováčová vyhrála 200 m př. Dan Kováč vyhrál v juniorech 100 m, 200 m i výšku, Čeněk Musil vyhrál v mužích 400 m př. a Jiří Dvořák zvítězil v oštěpu. Dále se zúčastnili Kateřina DouchováAdéla KrejčováEliška RázlováSimona BeránkováEliška Fixová.

Výsledky zde. Fotografie zde. Fotografie od Jardy Vondrů ze stránek pacovských atletů zde.

 

22. 4. Běh Chotěbořskem, Chotěboř

Našich závodníků se zúčastnilo individuálně 11 a získali 4 zlaté medaile - Karel AdamKarlová AlžbětaMrkvička Tomáš a Jansíková Barbora, 1 stříbrnou - Chmelová Markéta a 2 bronzové - Karasová Adéla a Freibauer Roman. Dále byla 4. Krátká Aneta, 5. Karas Adam, 6. Fiala Matěj a 8. Nováková Viktorie.

Výsledky zde. Fotografie ze stránek Turba Chotěboř zde.

 

21. 4. Nížkovský běh kolem koupaliště, Nížkov

Přespolní běh v Nížkově probíhal za krásného letního počasí. Organizace byla perfektní, tentokrát jsme stihli před odchodem na vlak i vyhlášení vítězů. 1. místo získali Čurdová Anežka a Štursa Jaromír, 2. místa Karlová AlžbětaČurdová Eliška a Karel Adam, 3. místa Chmelová Markéta a Vomelová Markéta. Velkou pochvalu za výborné výkony zaslouží i ti, kteří tentokrát na stupních vítězů nestáli - 4. Přibyl Petr, 6. Holub Josef, 7. Holubová Věra i 9. Kořánová Rozálie.

Výsledky zde. Fotografie zde. Fotografie ze stránek obce Nížkov zde.

 

14. 4. O pohár století, Pacov

V Pacově byly jen tři brodské závodnice. Ve starších žákyních běžela Natálie Kováčová, zvítězila a zatím má v prvních třech kolech Běžeckého poháru Kraje Vysočina tři první místa. V kategorii dívky mladší přípravka, která byla velmi silně obsazena, závodily sestry Čurdovy. Anežka doběhla na výborném 3. místě a Eliška si vedla také moc dobře a doběhla devátá.

Výsledky zde. Fotografie zde. Fotografie ze stránek pacovských atletů zde.

 

8. 4. Korunou za korunu, Nové Město na Moravě

Na přespolním běhu získali medaile v kategoriích přípravek a nejmladšího žactva Viktorie Nováková za 3. místo, Jaromír Štursa za 2. místo, Alžběta Karlová za 3. místo, Natálie Kováčová zvítězila ve starších žákyních. Velmi dobře si vedli i ostatní: Kristýna Vydrářová (těsně byla 4.), Petr PřibylAdéla Vydrářová a Markéta Vomelová.

Výsledky zde. Fotografie zde. Průběžné pořadí Běžeckého poháru Kraje Vysočina zde.

 

7. 4. Běh cyklostezkou, Světlá nad Sázavou

AZ tým ve Světlé nad Sázavou pořádal 3. ročník závodu podél řeky Sázavy po nové cyklostezce. Z našich závodníků se zúčastnili hlavně nejmenší a vedli si velmi dobře.

Kategorie 4 - 6 let  200 m  3. Julie Korečková, 4. Ellen Čechová - 4. František Vajda

Kategorie 7 - 9 let 400 m  2. Adéla Karasová, 6. Žofie Vajdová - 3. Filip Koreček, 10. Adam Karas

Kategorie 10 - 12 let 1000 m 1. Barbora Jansíková, 2. Markéta Chmelová, 3. Veronika Jelínková, 4. Natálie Šimáčková, 6. Šárka Břízová  -  1. Tomáš Mrkvička

V kategorii dospělých na 5200 m běžel i mladší žák Vojtěch Čáp, který byl ze 78 závodníků všech kategorií mužů na 47. místě. 

Výsledky na stránkách AZ týmu zde.

 

1. 4. Běh městem Jarmily Kratochvílové, Golčův Jeníkov

I přes sychravé počasí a vítr se v běhu městem na 1230 m sešlo víc než 10 našich atletů. Běželi i ti nejmenší a mimo věcné odměny, kterou každý po závodě dostal, dostávají i pochvalu za odvážný běh na relativně dlouhé trati.

Fotografie zde. Výsledky, fotografie a vše o běhu zde.

 

31. 3. Běh Lorenzovými sady, Třebíč

V přespolním běhu, který je součástí Běžeckého poháru Kraje Vysočina, zvítězila v kategorii starších žákyň Natálie Kováčová. V mladších žákyních běžela Markéta Vomelová

Výsledky zde. Běžecký pohár zde.

 

17. 3. Běh sady Vodranty, Čáslav

Dvanáct našich závodníků se zúčastnilo přespolního běhu v Čáslavi, kde bylo mnoho sněhu, velká zima a běžecké trasy hodně kluzké. Přesto tam bylo velké množství běžců. Jedinou medaili havlíčkobrodských atletů získala v silně obsazené kategorii nejmladšího žactva Anežka Čurdová za 3. místo. I všichni další zaslouží pochvalu za bojovnost a odvahu. V nejmladším žactvu běželi Julie KorečkováRozálie KořánováEliška ČurdováVojtěch Kumštar a Filip Koreček. V kat. 2007 - 08 běžela Markéta Chmelová, v mladším žactvu Markéta Vomelová, sprinterka Veronika Jelínková a Albert Vojáček a Matouš Borský. V mužích běžel Josef Schwarz.

Výsledky zde. Fotografie zde.

 

15. 3. Vyhlášení nejlepších sportovců a trenérů TJ Jiskra Havlíčkův Brod za rok 2017

Nejlepším závodníkem atletického oddílu za rok 2017 byl vyhlášen oštěpař Jiří Dvořák, který získal výborné 7. místo na MČR a další dobré výkony i body přidával hlavně v soutěži II. ligy jako hostující atlet Turnova. Mezi dalšími byli vyhodnoceni i Radek Musil a Helena Bočková.

Fotografie zde.  Atletický oddíl v r. 2017 - prezentace zde.

 

3. - 4. 3. Mistrovství ČR žactva, Ostrava

Starší žákyně Natálie Kováčová běžela 800 m. V prvním rozběhu skončila na 4. místě, časem 2:27,15 min. si vytvořila osobní rekord, ale do finále bohužel nepostoupila. 

Výsledky zde. Cílová fotografie z rozběhu zde. Fotografie ze stránek KAS Vysočina zde. Natálie Kováčová s číslem 360 na fotografiích od Jiřího Kottase zde.

 

24. - 25. 2. Mistrovství ČR dorostu a juniorů, Ostrava

Z našich atletů závodil na MČR v kategorii juniorů Dan Kováč. Ve skoku dalekém byl 5. výkonem 650 cm a v trojskoku skončil na 9. místě výkonem 13,00 m.

Výsledky zde.

 

9. 2. - 11. 2.  Mistrovství ČR žactva, dorostu, juniorů a dospělých ve vícebojích v hale, Praha Stromovka

Natálie Kováčová, která závodila v kategorii žactva v pětiboji, měla závody už pátek. A vedla si velmi dobře. Všech 5 disciplin zvládla s výbornými výkony, na 60 m př. vytvořila nový brodský halový rekord. Celkově skončila na 7. místě s 3059 body a s těmito výkony: 60 m př. 9,53, výška 142, dálka 476, koule 3 kg 990, 800 m 2:29,01.

Výsledky zde. Fotografie ze stránek třebíčských atletů zde. Natálie Kováčová na fotografiích ze stránek Jojka.cz zde, zde, zde, zde.

 

3. 2. Přebor Libereckého a Kralovéhradeckého kraje žactva, dorostu a juniorů, Jablonec nad Nisou

V Jablonci startovala Natálie a Dan Kováčovi a oba si vedli velmi dobře a oba vytvořili brodské halové rekordy. Dan běžel 60 m za 7,50 sec. a do dálky skočil 659 cm a Natálie běžela 800 m za 2:29,64 min. a ve vrhu koulí (3 kg) měla výkon 10,06 m.

Výsledky zde.

 

31. 1. Lednový test přípravky, tělocvična ZŠ V Sadech

Hodnotily se tyto disciplíny (čas je uveden v sekundách): člunkový běh, běh na 5 okruhů, překážková dráha (kotoul vpřed, přeběhnutí lavičky, oběhnutí branky, přeskok překážky). Každý účastník obdržel barevnou kartičku se svým jménem a výkony a také sladkou odměnu. Gratulujeme!!!

Těšíme se na vás!!! Anička, Pepa a Tomáš.

Výsledky testu leden 2018 zde. Pro porovnání výsledky testu prosinec 2017 zde. Fotografie zde.

 

28. 1. Novoroční běh, Chotěboř

V odloženém Novoročním běhu jsme měli menší zastoupení, ale bylo to všeobecné. Naši závodníci získali 9 medailí, zlaté za 1. místa vybojovaly Ellen ČechováMarkéta ChmelováBarbora Jansíková a Natálie Kováčová. Zároveň byly vyhlášeny výsledky Chotěbořského poháru za rok 2017, mezi nejlepšími bylo 8 našich závodníků - zde.

Výsledky zde. Fotografie zde. Fotografie ze stránek Turba Chotěboř zde.

 

20. 1. KP v hale, Praha Strahov

Medaile z KP dovezli čtyři závodníci: Dan Kováč v kategorii mužů zvítězil a stal se krajským přeborníkem v trojskoku (12,92 m) a ve skoku dalekém (631 cm), Šárka Aubrechtová v kategorii žákyň zvítězila na 60 m (8,22 s.), ve skoku dalekém byla na 2. místě (510 cm) a na 150 m byla třetí (21,13 s.), Natálie Kováčová se v kategorii žákyň stala krajskou přebornicí na 800 m (2:31,19 min.) a ve vrhu 3 kg koulí byla 3. (9,14 m) a Jiří Dvořák se v kategorii mužů ve skoku vysokém dělil o 2. místo (1,66 m). Dále se zúčastnili Čeněk Musil, Simona Beránková, Emma Čechová, Kateřina Douchová, Eliška Ešnerová, Eliška Fixová, Adéla Krejčová, Eliška Rázlová a Anna Šlechtová.

Výsledky zde. Fotografie zde. Fotografie ze stránek třebíčských atletů zde. Fotografie od Jardy Vondrů ze stránek pacovských atletů zde.

 

13. - 14. 1. Přebor Libereckého kraje ve vícebojích, Jablonec n. Nisou

Starší žákyně Natálie Kováčová závodila v pětiboji a v jednotlivých disciplinách vytvořila 4 halové oddílové rekordy - na 60 m př. 9,93, v kouli 3 kg 990 cm, ve výšce 148 cm a v pětiboji 3000 bodů.

Výsledky zde.

Zpracovala Mgr. Helena Bočková

 
 


Instagram


Kalendář


Kde nás najdete


Sokol


Statistiky

Online: 1
Celkem: 659374
Měsíc: 4763
Den: 113