Jdi na obsah Jdi na menu

 Aloe Vera 

víra v léčivou sílu už pochází

ze starověku 

 

Pro mnoho století, civilizací po celém světě používají aloe vera pro své zdraví. Aloe Vera obsahuje více než 75 známých aktivních látek (a pravděpodobně i mnoho dalších). Obsahuje 19 z 20 aminokyselin což vyžaduje lidské tělo a 7 z 8 esenciálních aminokyselin (které si tělo nemůže vyrobit), stejně jako vitamíny a minerály.

Aloe Vera byla využívána v mnoha různých kulturách. Staří Řekové, Římané, Babyloňané, Indové a Číňané mají všechny druhy Aloe Vera jako léčivou rostlinu. Během let, Aloe Vera (Aloinae) byla nazývána různě : zázrak nebe, požehnání nebe a rostlina života.

egypt.png

                                                                                 Už Kleopatra znala tuto rostlinu a používala ji jako masku k odstranění vrásek a pružnosti vlasů. Lidé používali tuto rostlinu už po celá staletí k léčbě popálenin, řezných ran a podrážděné pokožky, aby změkčil a zvlhčil kůži.

  

 

Víra ve schopnost aloe vera léčit určité problémy, však nepochází pouze z lidového léčitelství. Rostlina má v sobě mocnou biochemickou sílu. 

 Co všechno aloe vera léčí 

Poruchy imunity, alergie, intoxikace chemickými léky, rakovina tlustého střeva, poruchy trávení, chronická zácpa, žaludeční vředy, cukrovka, žlučníkové potíže, jaterní choroby, chronické infekce močových cest, ale i hypertenze, kornatění tepen, lupénka, migrény, střevní katary, chronická únava, bolesti kloubů vč. revmatizmu, to jsou v současnosti nejčastější zdravotní problémy, se kterými si moderní medicína nedokáže vždy uspokojivě poradit tak, aby byl pacient spokojen. A právě v těchto indikacích je Aloe velmi slibným podpůrným léčebným prostředkem bez vedlejších účinků a kontraindikací. Gel z Aloe vera působí jako přírodní čistič (obsahuje saponiny), prochází tkání díky přítomnosti ligninu. Pracuje jako anestetikum v místech, kde je aplikován. Zmírňuje bolesti i hluboko pod povrchem těla, např. ve svalech, kloubních spojeních apod. Je baktericidní, pokud je aplikován ve vysoké koncentraci po několik hodin v přímém kontaktu s bakteriemi. Dokáže likvidovat viry a je fungicidní. Je protisvědivý, redukuje krvácení, sráží teplotu zanícených částí těla. Je protizánětlivý, pracuje podobně jako steroidy, ale bez vedlejších příznaků. Působí jako přírodní zvlhčovač, dodává vlhkost všem vrstvám kůže. zvyšuje normální buněčné množení, čímž urychluje regenerativní fázi hojivého procesu. roztahuje kapiláry (krevní cévy nejmenšího průměru), rozbíjí a stravuje mrtvou tkáň. Je velmi efektivní při likvidaci virulentních druhů vaginálních trichomonád.

Stalo se zřejmým, že rostlina, která může být snadno pěstována v poušti, na poli, na zahradě nebo na balkóně a má schopnost hojit nesčetná zranění a nemoci, může způsobit zmatek v kontrolovaném světě velkého mezinárodního lékařského byznysu! Připomeňme si, že ve většině tzv. vyspělých zemí jsou nové léky a produkty založené na rostlinných výtažcích schváleny oficiálními úřady pouze v případě, že je známo jejich přesné chemické složení. Proto i staletími osvědčená aloe, která byla nedílnou součástí lékárny tradičních léčitelů a bylinkářů, nebude oficiálně uznána, dokud nesplní veškeré podmínky příslušných úřadů. A když k tomu přidáme konkurenční válku vedenou farmaceutickými laboratořemi, lépe porozumíme proč velké finanční zájmy často s úspěchem brzdí nebo zastavují volný prodej vynikajících přírodních produtů.

aloe-prava--8935b.jpg