Špaldový chlebíček
Suroviny: 300 g hladké špaldové mouky, 100 g třtinového cukru, 1/2 lžičky soli, 1 vejce, 200 ml mléka, 1 prášek do pečiva, 100 ml slunečnicových semínek, 250 ml namíchaných rozinek a pokrájených sušených meruňek.
Postup: mouku prosijeme, 1 šálek mouky si dáme stranou a v něm pořádně promícháme prášek do pečiva. Zbylou mouku smícháme s cukrem. V mléce ušleháme vejce, vlijeme do pekárny, přidáme mouku s cukrem a zapneme program těsto, necháme cvilku promíchat, stačí 5 minut. Přidáme další mouku s práškem do pečiva, slunečnici a sušené ovoce. po chvilce vypneme, zapneme pečení a za hoďku je hotovo. Vychladlý můžem polít čoko polevou, nebo jen pocukrovat.
Náhledy fotografií ze složky domácí pekárna
Komentáře
Přehled komentářů
Compression est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre coeur bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/tadalafil-pas-cher-juillet/
Mastery of Blood Intimidation Readings
(ARumunenlY, 25. 7. 2018 22:53)
Compression est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre determination bat, il pompe le sang par vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-naturel-pour-homme-noire/
Re: špaldový chlebík
(Květka, 17. 11. 2011 17:01)Majko, ještě mě napadlo, před vyklopením musíš uvolnít hnětací háky, takže ze spodu nádoby je protoč a mělo by to určitě povolit
Re: Re: špaldový chlebík
(Majka, 17. 11. 2011 20:31)
Ďakujem Květka za rady. Nešlo to vyklopiť, skúšala som aj otočiť hákmi zo spodnej strany nádobky a tiež nič... tak som sa potom vynašla a chlebík som po okrajoch málinko pouvoľňovala s umelohmotnou stierkou a potom to šlo. Postupovala som presne podľa receptu, t.j. dala som tam všetky suroviny a postupovala som tak ako je to tu uvedené.
Hlavne, že sa chlebík nakoniec vyklopil :-). Je trošku suchý, ale inak je chuťovo fajn. Napadlo ma, nezišlo by sa do cesta pridať málinko oleja alebo rastliného tuku? ;-)
Re: Re: Re: špaldový chlebík
(Květka, 17. 11. 2011 22:23)Majko určitě můžeš přidat jakýkoliv olej nebo tuk, chlebík bude potom i vláčnější. Bude tam už znát když přidáš tři lžíce oleje.
Mňam :-)
(Majka, 18. 11. 2011 17:04)
Uvidím ako sa rozhodnem nabudúce s tým tukom, Květka, keď ho budem robiť. Veľmi mi chutí. Ďakujem za recept :-). Dnes boli zdravé a chutné špaldové raňajky!
Květka, páčia sa mi Tvoje špaldové recepty. Vďaka za inšpiráciu. ;-) Si šikulka!
Chlebík je upečený
(Majka, 17. 11. 2011 16:01)
Ahoj Květka!
Práve sa mi dopiekol Tvoj chlebík. Je krásne nadýchaný, voňavý, mäkkučký... nechce však ísť von z nádobky na pečenie! Nechám ho teda úplne vychladnúť a potom skúsim. Čo ty na to? Malo by to potom ísť?
Re: Chlebík je upečený
(Květka, 17. 11. 2011 16:55)Ahoj Majko, zatím se mi nestalo, že by nešel z formy ven. Jinak by mělo stačit, když obrátíš formu a nádobu přikryješ mokrou utěrkou.
Bielok
(Majka, 26. 6. 2011 12:37)
Květka,
chcem sa Ťa opýtať na bielok. Čo s ním? Dáva sa tam celý = surový alebo z neho vyšľaháme tuhý sneh a pridáme ho do cesta?
Ďakujem za upresnenie.
Prajem Ti pekný deň! :-)
Re: Bielok
(Květka, 26. 6. 2011 13:06)
Majko, v tom mléce příjde rozšlehat celé vejce. Hned to jdu přepsat a děkuji za upozornění. :-))
Krásný den Ti přeje Květka
Re: Re: Bielok
(Majka, 26. 6. 2011 21:20)
Milá Květka, ďakujem za doplnenie receptu. Už sa teším ako ho v týždni vyskúšam :-).
Prajem Ti krásny večer! :-)
Momentous and Stumpy Blood Distress Symptoms
(AGataInden, 8. 10. 2018 2:34)