Jdi na obsah Jdi na menu
 


Program v MaNě

Příspěvky

29. 9. 2023

Program na říjen 2023

/ Rubrika: Program v MaNě

Milé maminky, milí tatínci a milí mravenečci,

máme za sebou první měsíc v Mraveništi. Je tu podzim. Sluníčka je méně a rána jsou chladnější. Tak přijďte k nám a zahřejte se u nás nad šálkem teplého čaje nebo kávy.

V našem mateřském centru se setkáváme s rodiči a předškolkovými dětmi od 0 do 3-4 let, a to každý pátek v době 9:00 – 11:00 hodin. Najdete nás naproti kostelu – KC MaNa, Komenského 2018, Černošice. Na začátku každého setkání se přivítáme a protáhneme u básniček. Pak následuje svačina a v 10:00 je pro děti připravena výtvarná aktivita. Na závěr se shlukneme okolo kytary i hudebních nástrojů pro děti a rozloučíme se zpěvem lidových písní.

V říjnu se můžete těšit na tato tvoření:

6. 10. Zvířátka z přírodnin

13. 10. Podzimní obtisky listů

20. 10. Barevné housenky z filcu

27. 10. Halloween

 

Našich setkání se můžete účastnit i aktivně. Do svého týmu hledáme maminky, které by se na rodičovské dovolené rády dále realizovaly a pomohly nám tak udržet chod Mraveniště.

O našich probíhajících a chystaných akcích se můžete dočíst v Aktualitách a na Facebookových stránkách.

Těšíme se na vás v pátek!

Dýně, Zelenina, Podzim, Košík

 
Celý příspěvek

15. 9. 2023

Program na září 2023

/ Rubrika: Program v MaNě

Milé maminky, milí tatínci a milí mravenečci,

prázdniny utekly jako voda. Je tu září. Musíme si opět zvyknout na ten každodenní shon spojený s vypravováním dětí do školky. Pokud máte ještě doma předškolkové dítě, přijďte k nám a zrelaxujte se u nás nad šálkem čaje či kávy. 

Setkáváme se každý pátek mezi 9 - 11: 00. Na začátku každého setkání se přivítáme a protáhneme u básniček. Po svačince si společně něco vyrobíme. A na závěr si zazpíváme u kytary. Naše mateřské centrum naleznete naproti černošickému kostelu - Komenského 2018, Černošice.

V září nás čeká následující tvoření:

8. 9. Motýlek

15.9. Zvířátko z vlny

22. 9. Podzimní rámeček

29. 9. SETKÁNÍ NENÍ!

Kromě pátečních setkání se s vámi rádi uvidíme i na akcích mimo naše centrum, které měly minulý rok velký úspěch. Navštívili jsme muzea, zvířátka na farmách, místní strážníky a opekli buřtíky na Višňovce. Konal se Svatomartinský průvod a děti si zatančily na vánočním plese.

Budeme se na vás těšit v pátek v Mraveništi i na jiné akci mimo Mraveniště.

 
Celý příspěvek

27. 5. 2023

Program na červen 2023

/ Rubrika: Program v MaNě

Máme tu poslední měsíc v Mraveništi a před námi očekávané velké prázdniny! Těšíme se na výlety v přírodě, za památkami, túry po horách, cyklovýlety, koupání, lenošení u vody, v parku nebo na dětském hřišti. 

Letní bude i naše tvoření. Každý pátek máme pro vás připravený tento program:

2.6. Jahody
9.6. Lapač snů 
16.6. Lodičky z korků
23.6. Svatojánské bylinky 
30.6. Špízy 

V květnu jsme navštívili Kozí farmu v Klínci. Měli jsme zde domluvenou komentovanou prohlídku farmy. Počasí nám přálo. Děti si pohladily kozy, krávy, prasata a králíky. Mimo těchto zvířat jsme viděli ovce, kočky, spoustu drůbežího a okrasného ptactva. V krámku jsme si nakoupili sýry. Děti si do sytosti vyhrály na hřišti.

Tento měsíc připravujeme výlet na kopec "Višňovka" -  kopec za našim mateřským centrem. Výlet se uskuteční v sobotu 17.6. Sejdeme se v 16:00 u ohniště. Pro čeká hledání pokladu. Opečeme si spolu buřtíky nebo cokoliv jiného, co máte rádi. Zazpíváme si u kytary a naladíme se tak na prázdninové období. Veškeré podrobnosti se dozvíte na našem Facebooku, internetových stránkách www.mcmraveniste.cz nebo na našich pátečních setkáních. 

S některými z našich členů se budeme muset rozloučit, protože začnou po prázdninách navštěvovat mateřskou školu. Přesto budeme rádi, když se za námi zastavíte a vypravíte se s námi na expedici nebo jinou akci. Odejdou i maminky, co se podílejí na chodu Mraveniště. Pokud je mezi vámi aktivní maminka nebo tatínek, co by se rád zapojil, budeme rádi. Pomůžete nám, aby Mraveniště mohlo dále fungovat a propojovat tak lidi z místní komunity. 

Přejeme vám prosluněné prázdniny plné zážitků a hlavně bez nehod. V září se na vás budeme opět těšit.

poppies-3374193_1280.jpg

 
Celý příspěvek

10. 5. 2023

Program na květen 2023

/ Rubrika: Program v MaNě

Je máj, lásky čas. Všude to kvete, voní, bzučí, rodí se mláďata. Slavíme Svátek práce (1. máj), Den vítězství, Den matek. Staví se máje, studenti slaví majáles. Odchodem ledových mužů se už nemusíme bát zimních teplot. Jaro je v plném proudu. 

V květnu budeme na pátečních setkáních vyrábět následující :

5. 5. Kytičky
12.5. Ledoví muži
19.5. Včelky 
26.5. Bouře 

V dubnu jsme společně navštívili České muzeum hudby v Praze. V rámci výstavy Hudební zvěřinec jsme absolvovali lektorovaný program Máme rádi zvířata. Děti i rodiče si mohli vyzkoušet nejrůznější nástroje. Poslechli jsme si zvuky zvířátek a písničky se zvířecí tématikou. Se sympatickou lektorkou jsme si zazpívali u kytary.

Tento měsíc máme pro vás připravenou exkurzi za zvířátky. 10.5. se chystáme na Kozí farmu do Klínce. Na farmě je minizoo a dětské hřiště. Od 10:00 máme domluvenou prohlídku, kde se děti dozví zajímavosti o místních zvířatech. Bližší informace naleznete na našem Facebooku a na internetových stránkách. 

Dále se můžete těšit na jarní Dětský bazárek, který se bude konat 21.5. ve 14 - 16:00 v tělocvičně Sokola. Přijďte si nakoupit nebo prodat oblečení, hračky a další věci! Prodávající se mohou registrovat prostřednictvím našeho e-mailu mraveniste@seznam.cz. 

Rádi vás uvidíme na našich pátečních setkáních v mateřském centru i na ostatních akcích.

swrik.jpg

 
Celý příspěvek

2. 3. 2023

Program na březen 2023

/ Rubrika: Program v MaNě

Milé maminky, milí tatínci a milí mravenečci,

je tu březen. A jak pranostika praví - březen za kamna vlezem. Venku může být ještě chladno, ale jaro se pomalu hlásí. Prodlužující dny nás motivují k delším procházkám. Užíváme si stále více sluníčka. Vše postupně zelená a probouzí se k životu. Začínáme s pracemi na zahrádce. Sázíme první semínka. Pomalu  uklízíme zimní oblečení. Zbavujeme se všeho nepotřebného po zimě. Zdobíme si své domovy jarními dekoracemi.

V duchu jara bude i naše tvoření:

  • 3. 3. Karafiát
  • 10. 3. Origami
  • 17. 3. Kočičky
  • 24. 3. Morana
  • 31. 3. Vajíčka

Tvořit můžete přijít do našeho centra každý pátek. Najdete nás na adrese Komenského 2018, Černošice. Na začátku každého setkání se protáhneme u básniček. Následuje čas na svačinku a hraní. A po tvoření se rozloučíme zpěvem u kytary.

Minulý měsíc jsme navštívili Technické muzeum v Praze. Absolvovali jsme program Mourek a mašinky, kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí o parních lokomotivách.

Tento měsíc bychom se rádi společně vypravili do Jojogymu v Dobřichovicích. Pojďte si s námi zacvičit v tělocvičně a zařádit si v herničce s dětským hradem.

Sledujte naše stránky a Facebook.

Těšíme se na vás v našem centru a při společných akcích.

bees-2142571__340.jpg

 
Celý příspěvek

28. 1. 2023

Program na únor 2023

/ Rubrika: Program v MaNě

Milé maminky, milí tatínci a milí mravenečci,

máme za sebou úspěšně první měsíc nového roku a jsme moc rádi, že jsme mohli přivítat další nové tváře v našem mateřském centru.

Je tu únor, období Masopustu, tedy čas hodování, veselí, plesů a průvodů v maskách. Čeká nás svátek všech zamilovaných - sv. Valentýn. Naše tvoření bude těmito svátky inspirováno :

● 3.2. Maska na Masopust

● 10.2. Valentýnské přáníčko

● 17.2. Fanfrnoch

● 24.4. Housenka

Pokud si chcete odpočinout nad šálkem kávy či čaje a seznámit se s dalšími maminkami i tatínky, přijďte mezi nás. Setkáváme se vždy v pátek mezi 9-11:00 na adrese Komenského 2018, Černošice. Na začátku každého setkání se protáhneme u říkanek. Společně si něco vytvoříme a rozloučíme se zpěvem u kytary. Děti mají k dispozici rozličné hračky a zabaví se v kolektivu.

Kromě setkání v mateřském centru, se s námi můžete tento měsíc vypravit na exkurzi do Národního technického muzea v Praze. Čeká nás program pro mateřské školy - Mourek a mašinky.

Těšíme se na vás každý pátek v našem centru.

masopust.jpg

 

 
Celý příspěvek

28. 12. 2022

Program na leden 2023

/ Rubrika: Program v MaNě

Milé maminky, milí tatínci a milí mravenečci,

 

je tu nový rok, rok 2023. Je zvykem si dávat na začátku roku předsevzetí. Chceme se v něčem zlepšit, něco změnit, něco zažít nebo něco dokázat. My si taky chceme dát předsevzetí. Rádi bychom tu pro vás byli. Chceme pro vás nadále být místem, kde si děti mohou pohrát, ale také se něco naučit. Pro maminky a tatínky chceme být přístavem, kde si rádi zajdete na kávu, popovídáte si, uvolníte ze sebe stres. A že toho stresu není málo. Chceme pokračovat v našich pátečních setkáních, ale rádi bychom vám někdy stereotypní dny na mateřské zpestřili i jiným způsobem. Chceme opět jezdit na výlety a expedice. Máme v plánu zopakovat akce, které se v loňském roce tolik povedly - např. Dětský den, Svatomartinský průvod. Ale nabídneme vám i další.

 

V celém příspěvku se podívejte, co pro vás máme připraveno na tento měsíc.

 
Celý příspěvek

3. 12. 2022

Program na prosinec 2022 v MaNě

/ Rubrika: Program v MaNě

Milé maminky, milí tatínci a milí mravenečci,

máme tu poslední rok v měsíci. Prosinec, to je sníh, led a mráz a hlavně Vánoce! Přijďte k nám odpočinout si od předvánočního shonu. Dáme si společně čaj, kávu a zakousneme něco sladkého. Zapomeneme na starosti a nasajeme trochu té vánoční atmosféry, klidu a pohody. Kde? Každý pátek v mateřském centru MaNa, Komenského 2018, Černošice.

Co budeme tvořit, najdete po rozkliknutí celého příspěvku. Ale kromě tradičních pátečních setkání pro vás chystáme Vánoční ples pro děti. Na plese si děti zatancují, zahrají a zasoutěží. Pod stromečkem naleznou drobné dárky. Více uvedeme v Aktualitách. 

christmas-2934094__340.jpg

 
Celý příspěvek

28. 10. 2022

Listopad 2022 v MaNě

/ Rubrika: Program v MaNě

Milí mravenečci, rodiče a přátelé Mraveniště,

máme tu listopad. Venku prší, ochlazuje se, ale brány Mraveniště jsou stále otevřené. My jsme připravené vám každý pátek nabídnout příjemné zrelaxování v našem centru. Jsme tu pro vás mezi 9 a 11:00 na adrese Komenského 2018, Černošice. 

Naše setkání zahajujeme říkánkami, u kterých se protáhneme a trochu rozhýbáme. Poté si popovídáme u kávy či čaje. Následuje nenáročná kreativní činnost. Kdo nechce, pokračuje v hraní a povídání. Naše setkání zakončíme zpěvem u kytary a děti nás doprovodí nástroji. Konkrétní program se dozvíte rozkliknutím celého příspěvku. 

Kromě pátečních setkání s námi můžete jet na výlety nebo se zúčastnit dalších akcí. Tento měsíc připravujeme výlet na farmu do Belče a Svatomartinský lampionový průvod. Více uvádíme v záložce Aktuality nebo Program Mraveniště - Výlety.

logo-mraveniste-upravene.jpg

 
Celý příspěvek

3. 10. 2022

Říjen 2022 v MaNě

/ Rubrika: Program v MaNě

logo-mraveniste-upravene.jpg

 

Nemilosrdně se nám ohlásil podzim, ale my se tím nenecháme odradit. Podzim není jen déšť, kaluže, bláto a vítr. Podzim jsou také procházky v šustícím listí a překrásné barvy. A plné barev bude i naše tvoření.

Takže nazujte gumáky, oblečte pláštěnky a přijďte k nám do Mraveniště. Čekáme na Vás každý pátek v 9:00 hod. Máme pro Vás připravený program až do 11:00 hod. Najdete nás na adrese Komenského 2018, Černošice, v centrum MaNa.

Co Vás čeká, naleznete v detailu příspěvku :)

 
Celý příspěvek