Jdi na obsah Jdi na menu
 


Thomas Gibson

Hereckou kariéru započal již jako desetiletý, kdy se objevoval v dětském divadle. Účinkoval a zároveň studoval s Footlight Players n Dock Street Theater, v prvních hrách se objevoval již od roku 1973.

Později navštěvoval College of Charleston, v rámci školní praxe se objevil například na Alabama Shakespeare Festival. Díky viditelnému talentu mu bylo doporučeno přihlásit se na prestižní Juliard. Stipendium nakonec získal a školu zakončil jako Bachelor of Fine Arts.

Profesionální kariéru začal v roce 1985 v divadelní hře A map of the World. V roce 1992 pak přišel zlom, když přijal nabídku hrát společně s Tomem Cruisem ve filmu Far Far Away. V roce 1993 hral v minisérii Tales of the Cities, kde si ho všimla televize CBS a obsadila ho do dramatického seriaku z doktorského prostředí, Chicago Hope, kde účinkoval v letech 1994-1997. Po skončení na CBS se přesunul na ABC do sitcomu Dharma & Greg, kde hrál hlavní roli Grega až do roku 2002.

Televize CBS na něj ovšem nezapomněla, a když v roce 2005 chystali nový krimi seriál Criminal Minds, obsadili jej do hlavní role speciálního agenta Aarona Hotchnera, přezdívaného "Hotch". Thomas si také zahrál například ve filmech Tajnosti, Druhá šance/Waylonova výchova, Stupeň 6: Dny totální zkázy.

Gibson je od roku 1993 ženatý s Christine Gibson, mají spolu tři děti, dva syny a dceru. Rodina žije v San Antonio v Texasu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář