Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podmínky vzdělávání

Věcné podmínky
Vybavení školy je kvalitní a účelové. Mateřská škola má prostory odpovídající maximální kapacitě 40 dětí. Pro práci s dětmi jsou využívány místnosti, které splňují požadavky na osvětlení, větrání, velikost i vybavení podle vyhlášky č. 410/2005Sb., o hyg.požadavcích na prostory a provoz zařízení pro výchovu a vzdělávání dětí. Individuální i skupinové činnosti jsou přizpůsobeny uspořádání jednotlivých tříd. Třída, která slouží jako herna i jídelna je slunná, má vyváženou plochu z části pokrytou kobercem a z části linoleem. Je vybavena novým nábytkem, židličky a stolky jsou přizpůsobeny výšce dětí. Ostatní plochy v přízemí jsou pokryty protiskluzovou dlažbou.
      Hračky, pomůcky, výtvarné materiály jsou umístěny tak, aby je děti dobře viděly
a mohly si je  samy brát i ukládat. Jsou hygienicky nezávadné, estetické a z velké části nové. Vybavení hračkami, pomůckami, náčiním,materiály a doplňky odpovídá počtu dětí i jejich věku, je průběžně obnovováno a doplňováno.
     Hygienické zařízení v přízemí i patře je nově zrekonstruováno, tak aby odpovídalo kapacitě školy. Každá třída má samostatné umývárny a toalety. Sociální zařízení má na podlaze protiskluzovou dlažbu a obklady do výše 2metrů. Toalety jsou odděleny zástěnou. U každého umyvadla jsou pákové baterie s nastavenou teplotou vody na 36°C. Sprchový kout je bezbariérový.
     Stálá ložnice dětí vybavena novými postýlkami, protialergickými dekami a polštáři, novým ložním prádlem a vestavěnou skříní s přihrádkami na odkládání oděvů dětí před odpočinkem.
      Na výzdobě interiéru i exteriéru školy se podílí nejen děti svými pracemi, ale i zaměstnanci školy. Prostředí je upraveno tak, aby bylo účelné a estetické, dětem přístupné, a aby si jej mohli prohlédnout i rodiče.
      Na budovu mateřské školy bezprostředně navazuje oplocená zahrada, která je zatím bez vybavení. Zdobí ji pouze dřevěné pohádkové postavy, na jejíchž realizaci se podíleli rodiče a zaměstnanci školy, a jsou obměňovány podle celoročního tématu školy.Členitý terén zahrady má vydlážděnou přístupovou cestu a  udržovanou travnatou plochu se spoustou vzrostlých stromů a okrasných keřů. Jediným vybavením je zahradní altán se stolkem a lavičkami.
     Celý objekt mateřské školy je oplocen, po ukončení provozu zamykán.  Je zajištěn elektrickým bezpečnostním systémem, každý zaměstnanec má svůj vlastní zabezpečovací kód. Vnitřní i venkovní prostory MŠ splňují bezpečnostní a hygienické normy, které požadují příslušné předpisy a umožňují dětem rozmanité pohybové i další aktivity.
    

MŠ poskytuje dětem celodenní péči a  je v provozu v pracovní dny od  5.45 – 15.30 hodin. Děti se scházejí do 8.00 hodin, pozdější příchod lze předem dohodnout.  
 

 

zpět