Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bylinky v kosmetice

26. 11. 2012

Prvním receptem je levandulová vlasová výživa:

květy levandule je možné zakoupit v lékárně, či obchodě se zdravou výživou. Nasypeme ½ hrnku levandule a zalijeme 4 lžícemi slunečnicového oleje (máte-li olivový olej, můžete jej také použít), směs zahřejte. Poté na den odstavte, následně sceďte a přelijte do sklenice. Výživa se vtírá do mokrých vlasů těsně před mytím. Vlasy se zpevní a zbavíte se tím i lupů.

 

Hroznové víno prospívá pleti:

následující recept na pleťovou masku je vhodný pro mastnou pleť, neboť stahuje a čistí póry.

Oloupeme 10 kuliček světlých hroznů, odstraníme pecičky a dužinu rozmačkáme vidličkou. Přidáme lžičku škrobu a řádně zamícháme. Kašičku naneseme na obličej a necháme 10 minut působit, poté smyjeme.

Z peciček které zbyly, můžeme připravit pleťový peeling. V hmoždíři pecičky roztlučeme na prášek, přidáme lžičku bílých hroznů a gel z aloe vera (nemusí být). Peeling aplikujeme hned po umytí obličeje, ještě před nanesením samotné masky.

 

Až z dalekého Japonska mám tento recept:

je známo, že se Japonky pravidelně koupou v saké, aby si ošetřily svou pleť. Když ale tento nápoj zrovna nemají, vhodí do vany slupky z několika mandarinek. Předtím je ale nutno slupky spařit a přilít 1 dcl čistého alkoholu, doporučuje se k alkoholu přidat i špetku mletého zázvoru. Koupel osvěžuje pleť i smysly. Navíc je pokožka jemnější a krásně voní. Japonky se koupou často, ale jejich koupele jsou rychlé a krátké.

 

Máte-li suchou pleť a cítíte se unaveni, doporučuji zkusit následující recept:

co k tomu potřebujete? Větší zavařovací sklenici, bambucké máslo (k dostání v lékárnách, bioprodejnách, ale i na internetu), jojobový olej (můžete použít i olivový olej) a oblíbený voňavý olejíček. Tři lžičky bambuckého másla vložíme do sklenice a přilijeme 2 dcl oleje, sklenici postavíme do hrnce s vodou a pomalu zahříváme. Obsah mícháme pouze dřevem. Až se jednotlivé suroviny dostatečně promíchají, vyjmeme sklenici s hrnce a přidáme cca 3 kapky voňavého oleje a opět promícháme. Balzám můžeme přelít do použitých kelímků od krémů anebo jej ponechat ve sklenici. Bambucké máslo tuhne pomaleji a proto je nutno jej nechat na chladném místě 2 – 3 dny. Poté je možné používat.

 

Pokud se Vám lámou nehty a máte je nehezky zabarvené, doporučuji následující kúru:

smíchejte 2 lžíce sušených semínek a 1 lžíci heřmánkových květů. Směs zalijte 2 sklenicemi vroucí vody a nechte pod pokličkou vystydnout. Odvar můžete na nehty nanášet vatičkou, anebo ponořit na 20 minut ruce do odvaru. Opakujte po dobu 2 až 3 týdnů.

Zatím uvádím tyto bylinkové recepty pro krásu ... bud pro Vás pátrat po dalších.

 

Slunce v duši Vaše

 

Mejra

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář