Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vernisáž výstavy - 10 let Fotoklubu Ivančice 2016

 

10-let-4.jpg

  Jsou v životech lidí dny méně významné i ty zvláště významné, mnohdy však ač dny všední, dojdou svého významu až po nějaké době. Pro nás, členy Fotoklubu Ivančice, byl významný den spojený s vernisáží výstavy k 10. letům trvání fotoklubu.

10-let-21.jpg

 

  Jsou v životech lidí dny méně významné i ty zvláště významné, mnohdy však ač dny všední, dojdou svého významu až po nějaké době. Pro nás, členy Fotoklubu Ivančice, byl významný den spojený s vernisáží výstavy k 10. letům trvání fotoklubu.

Vzpomínám na první myšlenku, která mě přivedla k založení "Naší party" kde se mohou setkávat více či méně zdatní fotografové a společně předávat své zkušennosti dalším ve svém okruhu přátel. Tehdy jsem snil sen, který se vznášel kdesi v oblacích a o to raději jsem dnes, že se tento sen nejenom stal skutečností, kdy musel překonávat porodní bolesti a nástrahy všedního života, ale vydržel a žije dál.
 
Naše cesta až sem, byla poseta spoustou skvělých a nezapomenutelných zážitků při řešení fotografických témat a přitom nenápadně začalo vznikat něco, s čím jsem na začátku příliš nepočítal a tím je přátelství. Lidé nejprve přicházeli a odcházeli a najednou víc a víc jen přicházeli a zůstávali. A o to víc si cením všeho, co bylo vykonáno, neboť to není má zásluha, ale zásluha všech, kteří spojili své životy s fotoklubem. A za to si zaslouží opravdu velké a hlasité DĚKUJI.
 
Každý člen dopomohl ke složení mozaiky útržků ze života fotoklubu a my jsme mohli předložit veřejnosti desetiletý účet, který poodhalil roušku dění v dobře namazaném stroji. K vidění byly fotografie, jenž vyjadřovaly jednotlivé etapy naší činnosti, od prostého setkávání se na foto vycházkách, přes různé soutěže pro členy i veřejnost, reprezentaci města, až po výukové interaktivní kurzy, spolupráci s neziskovými organizacemi a v  neposlední řadě také osobní rozvoj členů fotoklubu. To vše bylo vkusně promazáno exponáty historických fotoaparátů, "temnou" fotokomorou.

10-let-9.jpg

Fotografie z vernisáže nepotřebují zvláštního komentáře. Účastníci byly ve věkovém rozsahu 0-nekonečno a každému se dostalo tolik informací, o kolik si řekl. Nezbývá tedy, než poděkovat všem, kteří nás v naší činnosti podporují a vám všem - Dobré světlo a někdy příště na viděnou.
Petr Kudláček
 

Náhledy fotografií ze složky Vernisáž 10 let fotoklubu

 



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 20
Celkem: 3406808
Měsíc: 45621
Den: 1530