Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na základě ustanovení § 3042 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, jsme přizpůsobily právní formu ve svém názvu, změna nabyla právní moci dne 27. 03. 2015 a na základě této změny se mění název na 

Klub Maják Hořice z.s.  


 Naše činnost:

Tvořivé dílny

a  Muzikoterapie

 

Kdo jsme:

            Jsme občanské sdružení (nezisková organizace), které založily rodiče zdravotně postižených dětí tj. - zdravotně postižené děti, mládež a dospělí: astmatici, alergici, diabetici, ekzematici, děti s mentálním, tělesným, smyslovým či kombinovaným postižením a jejich přátelé.

 

Proč jsme vznikli:

            Protože je spousta rodin s postiženými dětmi, které jsou na to samy a my bychom jim rádi umožnili setkávat se nejen mezi sebou. Vyměňovat si zkušenosti a pomáhat si navzájem, ale také jim pomoci s integrací dětí s handicapem mezi zdravé vrstevníky. A to nejen prostřednictvím akcí pořádaných pro veřejnost, ale i klubovými akcemi, jako je turnaj v bowlingu, vánoční besídka, víkendový pobyt spojený s tvůrčím tvořením a mnoho jiných akcí, kterých se účastní naši členové.

 

Kdo se může stát členem:

Členství v našem klubu neomezuje věk ani žádný handicap.

 

Přání do budoucna:

            Rádi bychom Vás poprosili o přízeň a pomoc v našem dalším snažení, o přízeň hmotnou, finanční i lidskou. Děkujeme

 

 

Už je nám 12 let

V březnu 2022 to bude již 12 let, co byl založen Klub Maják Hořice. A proč byl vlastně založen? Původně se setkávalo několik přátel, kterým se narodilo miminko s handicapem. Mezi rodiči vznikla potřeba se navzájem setkávat, podporovat se, probírat problémy svých dětí a pomáhat si navzájem. 

 
6. 3. 2022 | Rubrika: Aktuality

Kopec plný prskavek

Již po deváté se sešli příznivci lampiónů ve čtvrtek 4. 11. 2021 před hořickou radnicí. Po úvodním slově, který jako tradičně pronesl pan Kamil Kašparovský, se mohl svítící, blikající a různobarevný „had“ vydat na svou pouť Škroupovou ulicí okolo Sportovního zařízení, přes Smetanovy sady, kolem Domova bez bariér na kopec Gothard. Cíl byl samozřejmě u strašidýlka Josífka...

 
6. 11. 2021 | Rubrika: Aktuality | Fotografie: 2021 Lampiónový průvod

Klub Maják na horách

Dne 31. 1. 2020 uskutečnil hořický spolek Pár přátel benefiční galavečer aneb „Hořičáci dětem“. Výtěžek z tohoto večera byl věnován Klubu Maják Hořice z.s. V momentě, kdy jsme přebírali šek jsme se těšili, jak peníze použijeme na psycho-rehabilitační pobyt a plánovali jsme, kam pojedeme.

 
6. 11. 2021 | Rubrika: Aktuality

Lampión, kam se podíváš

Již se stalo tradicí, že první čtvrtek po změně času na zimní, se sejdou příznivci lampiónů a vyrazí na průvod.  Letos tento termín připadl na 2. 11. 2017, a tak se v 18.00 hodin se sešli před hořickou radnicí a po krátké informaci se průvod vydal Škroupovou ulicí, přes Janderovu do Smetanových sadů, dále Gothardskou ulicí na Svatogothardský kopec.

 
5. 11. 2017 | Rubrika: Akce klubu

V sadech byla strašidla

Při počasí v pátek 17.6.2016 měli členové Klubu Maják Hořice z.s. obavy, že se jim nepodaří vylákat strašidla na plánovanou akci, ale při sobotním probuzení bylo jasné, že se ve Smetanových sadech v Hořicích určitě všichni objeví. Po 14 hodině všechny přivítal vodník na soutěžním odpoledni pro děti Rozloučení se školním rokem, tentokrát aneb hurá za strašidly. 

 
24. 6. 2016 | Rubrika: Akce klubu | Fotografie: Červen 2016 - Hurá za strašidly

Majákovské vánoce

Již tradičně, jedno sobotní odpoledne, v adventním shonu věnovali členové Klubu Maják Hořice sobě a svým dětem a sešli se na tradiční Mikulášsko - vánoční besídce.  V sobotu 12. 12. 2015 po 14 hodině, děti spolu s rodiči zasedly v besedním sále Městské knihovny ke stolu, aby si nejen vychutnali připravené občerstvení, kde samozřejmě nemohla již tradičně chybět vánočka, cukroví a pečený ovocný čaj, ale také aby si něco vytvořily a nasály tu báječnou atmosféru Vánoc.

 
19. 12. 2015 | Rubrika: Akce klubu

Všude samé lampióny

Pod vedením Klubu Maják Hořice z.s. se tradice lampiónového průvodu v Hořicích neztrácí a tak se 29.10.2015 v 18.00 hodin večer sešli všichni příznivci lampiónů před hořickou radnicí a pokud jste tam nebyli, tak jste opravdu prohloupili.  Po krátké informaci od pořadatelů se průvod vydal Škroupovou ulicí, okolo Sportovního zařízení města Hořice, přes Smetanovy sady, kolem ústavu pro tělesně postižené, na kopec Gothard. Byl to v pořadí již čtvrtý ročník lampiónového průvodu pořádaný Klubem Maják Hořice z.s. a účast široké veřejnosti byla opravdu hojná.

 
11. 11. 2015 | Rubrika: Akce klubu

Klub Maják v Dlouhých Rzech

Říká se, že „pachatel se vrací na místo činu“, a tak se i členové klubu Maják Hořice po čtyřech letech vrátili znovu prožít psycho-rehabilitační pobyt rodin se zdravotně postiženými dětmi do rekreačního zařízení Astra v Dlouhých Rzech.

 
20. 10. 2015 | Rubrika: Akce klubu

Sady plné klaunů

I když předpověď počasí na sobotní odpoledne 20. 6. 2015 nebyla příznivá, členy Klubu Maják Hořice z. s. to neodradilo a připravili ve Smetanových sadech soutěžní odpoledne pro děti Rozloučení se školním rokem, tentokrát aneb hurá do cirkusu.

 
19. 7. 2015 | Rubrika: Akce klubu | Fotografie: Červen 2015 - Hurá do cirkusu

Město plné lampiónů 2014

Dne 30. 10. 2014 v 18.00 hodin večer se sešli všichni příznivci lampiónů před hořickou radnicí a po krátké informaci od pořadatelů se průvod vydal Škroupovou ulicí okolo Sportovního zařízení města Hořice, přes Smetanovy sady, kolem invalidovny, na kopec Gothard. Byl to v pořadí již třetí ročník lampiónového průvodu, pořádaný Klubem Maják Hořice a účast široké veřejnosti byla opravdu hojná. 

 
4. 11. 2014 | Rubrika: Akce klubu | Fotografie: Říjen 2014 - Lampiónový průvod