Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klub Maják tvoří a plave

 Za okny se začalo barvit listí a dnů, kdy můžeme jít s našimi dětmi ven, začíná být pomálu, proto jsme se rozhodli zpestřit jim volný čas tvořením. A tak se 5.11.2010 sešli členové Klubu Maják Hořice v prostorách Domů dětí a mládeže v Hořicích, aby si vytvořili každý podle svého přání tácek pod hrníček.

Za okny se začalo barvit listí a dnů, kdy můžeme jít s našimi dětmi ven, začíná být pomálu, proto jsme se rozhodli zpestřit jim volný čas tvořením. A tak se 5.11.2010 sešli členové Klubu Maják Hořice v prostorách Domů dětí a mládeže v Hořicích, aby si vytvořili každý podle svého přání tácek pod hrníček. Během chvilky jsme ozdobili korkové podložky pomocí techniky decoupage různými obrázky. Z jednoho tácku vykukovalo moře s plachetnicí, na druhém poletovali dráčci a na dalším zářila srdce, a myslím si, že čaj z hrníčků, které jsme malovali o prázdninách a ještě postavených na vlastnoručně ozdobených podložkách opravdu každého zahřeje. A nejen na podzim.

A jelikož chceme, aby naši členové byli také aktivní, tak se v sobotu 13.11.2010 uskutečnilo již druhé plavání Klubu Maják v hořickém bazénu. Pod vedením paní Hindrové, která měla pro děti připravený opravdu nabitý hodinový program, děti pomocí her nenásilnou formou rehabilitovali. Všichni si společně v bazénu užili spoustu legrace a někteří se i postupně zbavovali strachu z vody.

Naší hlavní náplní, kterou jsme si stanovili při našem vzniku, byla integrace zdravotně postižených. A to si myslím, že se nám daří, alespoň rozzářené dětské obličeje jsou toho důkazem. A tak bych chtěla poděkovat všem, kteří nás podporují a pomáhají nám v našem snažení ať už finančně nebo hmotně. Také bych vás chtěla všechny pozvat na Vánoční trhy v Hořicích, kterých se budeme také účastnit s našimi výrobky. Přijďte se podívat a když nás podpoříte koupí některého z našich výtvorů, budeme jen rádi.
                                                                                                                                     Renata Broženská

                                                                                                                                     Klub Maják Hořice