Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akce klubu

Příspěvky

Lampión, kam se podíváš

Již se stalo tradicí, že první čtvrtek po změně času na zimní, se sejdou příznivci lampiónů a vyrazí na průvod.  Letos tento termín připadl na 2. 11. 2017, a tak se v 18.00 hodin se sešli před hořickou radnicí a po krátké informaci se průvod vydal Škroupovou ulicí, přes Janderovu do Smetanových sadů, dále Gothardskou ulicí na Svatogothardský kopec.

 
5. 11. 2017 | Rubrika: Akce klubu

V sadech byla strašidla

Při počasí v pátek 17.6.2016 měli členové Klubu Maják Hořice z.s. obavy, že se jim nepodaří vylákat strašidla na plánovanou akci, ale při sobotním probuzení bylo jasné, že se ve Smetanových sadech v Hořicích určitě všichni objeví. Po 14 hodině všechny přivítal vodník na soutěžním odpoledni pro děti Rozloučení se školním rokem, tentokrát aneb hurá za strašidly. 

 
24. 6. 2016 | Rubrika: Akce klubu | Fotografie: Červen 2016 - Hurá za strašidly

Majákovské vánoce

Již tradičně, jedno sobotní odpoledne, v adventním shonu věnovali členové Klubu Maják Hořice sobě a svým dětem a sešli se na tradiční Mikulášsko - vánoční besídce.  V sobotu 12. 12. 2015 po 14 hodině, děti spolu s rodiči zasedly v besedním sále Městské knihovny ke stolu, aby si nejen vychutnali připravené občerstvení, kde samozřejmě nemohla již tradičně chybět vánočka, cukroví a pečený ovocný čaj, ale také aby si něco vytvořily a nasály tu báječnou atmosféru Vánoc.

 
19. 12. 2015 | Rubrika: Akce klubu

Všude samé lampióny

Pod vedením Klubu Maják Hořice z.s. se tradice lampiónového průvodu v Hořicích neztrácí a tak se 29.10.2015 v 18.00 hodin večer sešli všichni příznivci lampiónů před hořickou radnicí a pokud jste tam nebyli, tak jste opravdu prohloupili.  Po krátké informaci od pořadatelů se průvod vydal Škroupovou ulicí, okolo Sportovního zařízení města Hořice, přes Smetanovy sady, kolem ústavu pro tělesně postižené, na kopec Gothard. Byl to v pořadí již čtvrtý ročník lampiónového průvodu pořádaný Klubem Maják Hořice z.s. a účast široké veřejnosti byla opravdu hojná.

 
11. 11. 2015 | Rubrika: Akce klubu

Klub Maják v Dlouhých Rzech

Říká se, že „pachatel se vrací na místo činu“, a tak se i členové klubu Maják Hořice po čtyřech letech vrátili znovu prožít psycho-rehabilitační pobyt rodin se zdravotně postiženými dětmi do rekreačního zařízení Astra v Dlouhých Rzech.

 
20. 10. 2015 | Rubrika: Akce klubu

Sady plné klaunů

I když předpověď počasí na sobotní odpoledne 20. 6. 2015 nebyla příznivá, členy Klubu Maják Hořice z. s. to neodradilo a připravili ve Smetanových sadech soutěžní odpoledne pro děti Rozloučení se školním rokem, tentokrát aneb hurá do cirkusu.

 
19. 7. 2015 | Rubrika: Akce klubu | Fotografie: Červen 2015 - Hurá do cirkusu

Město plné lampiónů 2014

Dne 30. 10. 2014 v 18.00 hodin večer se sešli všichni příznivci lampiónů před hořickou radnicí a po krátké informaci od pořadatelů se průvod vydal Škroupovou ulicí okolo Sportovního zařízení města Hořice, přes Smetanovy sady, kolem invalidovny, na kopec Gothard. Byl to v pořadí již třetí ročník lampiónového průvodu, pořádaný Klubem Maják Hořice a účast široké veřejnosti byla opravdu hojná. 

 
4. 11. 2014 | Rubrika: Akce klubu | Fotografie: Říjen 2014 - Lampiónový průvod

Piráti v Jilemnici

 Dne 7.5.2014 se vydali pirátští učni na cestu za svým přijetím do „Pirátského bratrstva“ Klubu Maják Hořice. Jeho členové vypluli do podkrkonoškého městečka Jilemnice v rámci svého již v pořadí pátého psychorehabilitačního pobytu pro zdravotně postižené děti Klubu Maják Hořice o.s.

 
13. 6. 2014 | Rubrika: Akce klubu | Fotografie: Květen 2014 - Víkendový pobyt Jilemnice

Hurá budeme mít narozeniny

V únoru to budou čtyři roky, co vznikl Klub Maják Hořice o.s. Někdo by mohl říci, že to není až tak dlouhá historie, ale když okolo nás proběhne čtyřletý capart hned nám řekne, kde má jakou hračku, jakou viděl pohádku a nebo co mu máme přečíst, budeme na něj dívat a říkat jak ten čas letí. A čas opravdu letí, za čtyři roky existence máme za sebou i my kus práce. Hlavní naší náplní a důvodem proč vlastně klub vznikl byla snaha pomoci začlenit se handicapovaným dětem a jejich rodin do společnosti a každodenního života. 

 

 
18. 2. 2014 | Rubrika: Akce klubu | Fotografie: 2014 - Plavání

Vánoční posezení

Již počtvrté se členové Klubu Maják Hořice sešli v sobotu 7.12.2013 v divadelním sále na hořické radnici, k tradičnímu vánočnímu posezení. Na 14.hodinu se děti se svými rodiči začaly scházet u vánočně vyzdobených stolů. Za pomoci rodičů si vyrobily obrázek se sněhulákem. Ve volných chvilkách, když na sněhulácích usychalo lepidlo se začaly vyrábět plstěné ozdobičky na vánoční stromeček. Vznikaly tak hvězdičky, zvonečky a jelikož dětská fantazie je nekonečná tak i tučňák, jak jsme se dozvěděli toho ještě na stromku nemají

 
8. 1. 2014 | Rubrika: Akce klubu | Fotografie: Prosinec 2013 - Vánoční besídka