Jdi na obsah Jdi na menu
 


Perličková masáž s ozónem

odkaz na nové stránky
http://www.strihaniupravapsu.cz/

Perličkové masážní koupele obohacené ozónem,

aromaterapií, léčebnými oleji, minerály, nebo maskou z červeného jílu, je možné doplnit i  tlakovou vodní masáží.


Se psí srstí, ale hlavně s jejich kůží pracuji tak, abych je ne jen nepoškodila, ale abych pomohla, nebo poradila v případě onemocnění. Z toho důvodu se v tomto oboru stále vzdělávám a úzce spolupracuji s nejlepšími českými i zahraničními odborníky, na které se v případě potřeby můžete obrátit i Vy. Více v kolonce

"Spolupracuji"

kopie---kurz-25.11.2012-1422.jpg

 Perličkové léčebné koupele s   ozonem působí na celkové zdraví   Vašeho pejska, především však na imunitní systém kůže. Aromaterapie navíc příznivě ovlivňuje psychické pohodlí Vašeho miláčka. Tlakové vodní masáže, dokáží uvolňovat mnohé problémy s páteří a pohybovou soustavou.

logo-bez-ramecku.jpg

Každý z nás dobře ví, jak krásná  a uvolňující je tato relaxace, která ojedinělým způsobem působí na naší psychiku, uvolňuje a zmírňuje stresové napětí, příznivě ovlivňuje zdravotní, ale především kožní potíže.

Něco o samotném přístroji.

Tento přístroj je vyroben v Itálii, nese označení SPA  Iv San Bernard a splňuje přísné parametry, které jsou limitovány dermatology specialisty, pro léčbu psů a drobných zvířat.

Psí kůže totiž absorbuje veškeré látky 5 až 8 x víc, než lidská a proto se v žádném případě nesmí pro psy používat perličková ozónová lázeň pro lidi. Jde o to, že O3 pomáhá, pokud je v bublinkách ve správném nasycení. V případě přesycení už to není o léčení. Proto, pokud máte doma lidskou perličku s ozónem, používejte jí pro sebe, ale pro pejska jí nepoužívejte!

O3 je zázračným pomocníkem v léčebných metodách a ve světě jej veterinární dermatologové velmi rádi zařazují do léčebných programů, protože díky působení bublinek prosycených O3 se celá léčba zefektivní a urychlí. Je známo, že v některých případech kožních nemocí ani nelze bez bublinek s O3 docílit léčebných úspěchů.

Velmi jemné vyhřáté bublinky dokáží proniknout i přes bohaté osrstění až na samotnou kůži psa. Tak dokáží ošetřit ne jen srst, ale hlavně kůži psa.

Drobné vyhřáté bublinky vháněné pod tlakem do vody jemně masírují kůži, otevírají póry a O3 prostupuje do kožních pórů, kožní škáry, folikulů a vlásečnic v kůži i v podkoží. O3 okysličuje přes vlásečnicové stěny krev a roznáší ji do všech orgánů v těle.

Proto mají tyto koupele blahodárný vliv ne jen pro kůži samotnou, ale působí na harmonii celého vnitřního prostředí ošetřovaného zvířete.

Je samozřejmé, že nejsilnější léčebné účinky jsou hlavně v kůži a podkoží.

Pejskům tak lze pomáhat v řadě kožních onemocnění, kde jak už se psalo, dostává se do pórů, folikulů, které jemným způsobem vymývá a dezinfikuje (plísně, kvasinky, bakterie, viry), dokáže usmrtit i některé z řady parazitů, nebo jejich vývojová stádia. Pronikáním O3 do podkoží, prokysličováním a roztahováním vlásečnic a zvýšeným prokrvováním zpomaluje proces nadměrného, či chronického línání a výrazně podporuje růst srsti, proto se využívá především v léčení alopecií, různých typů seborey, pomáhá v hojení ran po operaci, dokonce je vhodným pomocníkem v léčbě některých úporných hnisavých, mokvavých  procesů kůže.

O3 vynikajícím způsobem ošetřuje kůži po trimování. Není pravdou, že po trimování se kůže nemá čistit, ba právě naopak, vyčištění kůže a folikulů po trimování by mělo být naprostou samozřejmostí a věnovat mu více pozornosti. Tato lázeň po trimování opravdu ošetří folikuly na té nejvyšší úrovni a zabrání tak vniknutí choroboplodných zárodků dovnitř.

Tuto základní perličkovou masážní koupel lze nadále doplnit řadou přidaných speciálních olejů a balzámů, kterými lze účinnost koupele ještě více soustředit na některé kožní nedostatky, poruchy, nebo onemocnění. Lze také přidat aromaterapii,  která je stavěná především pro účely perličkové a ozónové lázně a příznivě ovlivňuje psychiku psa, svědivost kůže, omezuje tvorbu lupů, příznivě působí na seboretické stavy apod.

Pro kloubové a svalové potíže lze také použít speciální tlakovou vodní masáž, která dokáže velmi jemným způsobem přiměřeně teplou vodou (může být obohacená o minerály, oleje, masky) masírovat a uvolňovat tak známé a bolestivé svalové napětí.Tato tlaková vodní masáž spojená s ozónem a uvolňujícími olejíčky a balzámy potom působí přímo zázračně na pohybovou soustavu vašeho pejska. (Tlakovou masáž plánuji v nejbližších měsících.)

Dokonce v pooperačních aplikacích perličkové masážní koupele jsou zaznamenány vynikající výsledky s rychlým a kvalitním hojením ran bez hnisavých ložisek.

Přístroj má sadu před nastavených základních programů a sám si podle nastavení určitého programu řídí teplotu bublinek, množství ozónu, časové rozložení práce s bublinkami i vypnutí přístroje.

Jistě Vás napadne, že při léčení pejsků může dojít ke kontaminaci prostředí a právě i s tímto výrobce počítal a vytvořil program pro sanaci celého prostředí. Při sanaci prostředí proudí z přístroje takové množství O3, které dezinfikuje vše, co se tam nachází.

Přístroj po tuto dobu troubí, aby upozornil, že ozón v místnosti je přes zdravotní limit a tudíž není dobře po tuto dobu v místnosti setrvat. Pak se místnost musí důkladně vyvětrat a poté se může opět v práci pokračovat. Sanace prostředí se proto doporučuje vždy na závěr pracovní doby a trvá hodinu.

Proč je O3 natolik účinný? Protože v této čisté formě má 3000x silnější dezinfekční účinky, než samotný chlór.

Ale nemusíte se obávat, protože při spuštění léčebného programu přístroj pouští do bublinek pouze přísně limitované množství, které pejskům pomáhá v léčbě.

Přístroj lze na doporučení lékaře nastavit ručně do jiného léčebného programu tak, aby se v zájmu psího pacienta  více zkvalitnila léčba.

Na co lze perličkovou koupel s ozónem doporučit?

- zlepšuje krevní oběh a upravuje srdeční arytmii

- hluboce čistí kožní póry a uvolněné folikuly, má detoxikační účinky a výrazně  

  posiluje imunitní systém kůže

- po trimování vymývají prázdné chlupové cibulky a tím  napomáhají ke kvalitní tvorbě  

  zdravého a silného chlupu

- vzhledem k tomu, že z podkoží a svaloviny odvádí CO2 a kyselé zplodiny, snižuje

    svalové napětí,  ovlivňuje i usazování kyselin v kloubech a tím působí při

    revmatických potížích a  artritýdě.

- jsou vhodným doplňkovým léčebným procesem  v řadě  onemocnění. O3 obsažený

    v bublinkách roztahuje vlásečnice v kůži i v podkoží a okysličují krev. Tím  stimulují

    celý krevní oběh i srdeční činnost, usnadňují dýchání a pracovní režim všech

   vnitřních orgánů.

- Protože jsou perličkovou masáží s ozónem posilovány vlásečnice zásobující chlupové

   cibulky, příznivě ovlivňují stavy nadměrného línání, alopecie, seborey

- hnisavá ložiska v perličkové lázni s ozónem ustupují a dají se ošetřit přísadami

   v podobě léčebných olejíčků.

Výrobce použití šampónů do perličkové koupele nezakazuje, ovšem ani příliš nedoporučuje a to pro nadměrnou pěnivost.

Pro opravdu hodně zanedbané pejsky lze s opatrností doporučit pouze vybrané šampóny.

Spolupráce s veterinárními dermatology a specialisty, je samozřejmostí.

 

 MVDr  Rostislava Fábíková působí především v Itálii, v Česku. Je členem Americké asociace veterinárních dermatologů a Evropské asociase veterinárních dermatologů

 MVDr  Jana Bohatová (Bendová) působí v Praze a je členem  Evropské asociace veterinárních dermatologů  

odkaz na nové stránky
http://www.strihaniupravapsu.cz/

perlicka.jpg

perlicka-001.jpg

 

perlicka-003.jpg

 

 

Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování, distribuce nebo tisk materiálů zveřejněných na tomto serveru.

 odkaz na nové stránky
http://www.strihaniupravapsu.cz/