Jdi na obsah Jdi na menu

Vzkaz otce Miloslava

Drazí farníci!

Obracím, se na vás tímto způsobem podruhé a zároveň, jak doufám naposledy, což je radostná zpráva. Radost zároveň prožívám i z toho, že se během té doby mohli vystřídat na mši sv. všichni, kteří mohli a přijali pozvání. Raduji se a zároveň vám všem děkuji za vaši trpělivost, spolupráci a vstřícnost.

Jsem si vědom toho, že se najdou tací, kteří by některé věci viděli a chtěli jinak, přesto bych rád řekl, že jsem jednal dle svého svědomí a v dobré vůli a to i přesto, že jsem se mohl mýlit.

Netušíme, jak budou vypadat vánoční svátky, proto bude lepší nic „velkolopého“ neplánovat (byť se jedná o každoroční „běžné“ slavení Ježíšových narozenin).

Ještě jednou díky vám všem a ostatní snad najdou sílu prominout.

A ještě jedna věc v neděli bude od 14.00 hod. otevřen kostel pro soukromou modlitbu.

 

 

A co se týká slavnosti Krista Krále?

 

Je to poslední neděle v církevním roce, která poukazuje na poslední den existence světa tak, jak ho vidíme a vnímáme.

Tato neděle je zasvěcena Kristu Králi, protože, jak všichni víme, na zatroubení polnice Pán podruhé sestoupí na naši zem a to v plné své nádheře a slávě. Přijde, aby nastolil pořádek, aby vše uspořádal tak, jak to bylo od samého počátku chtěno Otcem.

A to je první věc, na kterou bych chtěl upozornit a zdůraznit, byť to nedělám poprvé. Ježíš Nazaretský bude mít a má poslední slovo. Na to myslete, pamatujte a vryjte si do svých srdcí, protože to hodně pomáhá zvládat různé životní situace.

 

Přijde soudit.

To znamená, že odmění každého podle jeho jednání. Slůvko „odměnit“ je sice pravdivé, přestovšak zavádějící. Jsem přesvědčen, že většině lidí se u tohoto výrazu vybaví pojem trestat. To je také správné, nikoli však úplné. Odměňovat se přece může i v tom pozitivním slova smyslu. A proto je zde na místě výzva a zároveň přání, abyste v tento den spíše mysleli na ty, kteří vám prokazovali službu a projevovali lásku, a těmto vyprošovali bohatou odměnu, a to ať už jsou na druhém břehu nebo ještě mezi námi.

 

            O. Miloslav

 

 

P.S. Prosím nenavštěvujte zatím bohoslužby v Ženklavě