Jemná kuřecí prsa se zázvorem
Velmi jednoduchý recept na přípravu. Sice je třeba trochu času na pečení, ale u toho alespoň nemusíte stát.
kuřecí prsa s kůží (samozřejmě i jakákoliv jiná část kuřete)
trochu másla a mouky na zahuštění
Kuře naložte do marinády ideálně den předem. Pak rozpalte pánev a zprudka opečte, nejdříve kůží dolů, aby se kuře zatáhlo a získalo krásnou zlatou barvu. Pak ho přemístěte do zapékací misky a pečte na 200C asi 35 - 40 minut. Do pekáčku nalijte i zbytek marinády a štávu vypečenou na pánvi. V misce si nechte změknout dvě lžičky másla a smíchejte s jednou až dvěma lžičkami mouky. Po upečení vyjměte kuře z misky a šťávu vraťte do pánve. Vmíchejte máslo s moukou a nechte projít varem. Pokud se Vám bude zdát šťáva bez chuti, přidejte ždibec kostky.
Doporučuji podávat s pečenými bramborami a olivami.