Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrazek

Čas v poslední době strašně letí a další rok je zase u konce..... Když jsem byla malá holka, strašně jsem se těšila na vánoce a přišlo mi dlouhé čekat celý rok. A nyní? Přijde mi, že vánoce jsou pořád častěji a častěji.....Tento rok - rok 2008 - byl v našem kočičím životě opravdu velmi pestrý. Stalo se toho opravdu hodně, dobrého i zlého a já marně přemýšlím, kde nejlépe začít. Tak tedy .....:

....během ledna a potom během několika týdnů jsme se rozloučili s našimi posledními kočičími miminky z vrhu "E",  naše odchovy (vrhy A,B,C,D a E) pak postupně oslavili svoje 1. narozeniny a stali se z nich nádherní mainkůní kluci a holky. Jejich rodiny je zcela bezmezně zbožňují a milují a nás to velmi těší. Tedy až na vyjímky ..... dvě koťátka se k nám opět vrátila a už u nás zůstala. Byl to DUNCAN KELLY z vrhu "D" a potom ještě ECKLEY ENNY z vrhu "E". Když už se tak stalo, zůstali, protože jsme nedokázali tyhle dva kluky poslat zase o dům dál.  Během roku  jsme se potom  rozrostli ještě "trošku" víc než jsme původně plánovali, protože na podzim jsme si splnili svůj dávný sen a přibyl k nám maincoon v čistě černé barvě - tedy vlastně dva -kočička AMY Black Od boudiček, CZ a kocourek INDIANA ObrazekJones of Baccaracoon, CZ. Také jsme se ujali nalezeného koťátka, které jsme našli na naší zahrádce a raději jsme zvolili jeho záchranu než ho na místě ponechat poněkud nejasnému osudu, resp. jasné smrti. A malá JENNY  bezvadně doplňuje naší smečku. Sice je občas trošku divočejší, ale aspoň máme doma veselo a nezapomínáme na to, že kočky jsou šelmy a občas pořádně mrštné a šikovné. Jen nevím co budeme dělat až zase někdy najdeme další takové malé a bezmocné koťátko .....

Dosyta jsme si také užili cestování a výstav nejen v Česku, ale také na Slovensku,  v Maďarsku a v Německu. Z malého prince ANDRÉ ANDREWa se stal obrovský impozantní kocour a  je od léta evropským šampionem, BLACK KELLY  vybojoval titul grand inter premiora, 14 nom. do BIS a  3 x se stal nejlepším kocourem- kastrátem výstavy.   Našemu domácímu borcovi KENYmu přibylo do sbírky zas o několik pohárů více, navíc jako první domácí kočka v ČR získal výstavní titul DSM.

Obrazek

Samozřejmě na výstavy nejezdíme jen s našimi odchovy, ale kocour GALILEO Sante d´Orsy, CZ se stal interšampionem, KEROL a KELLY mají obnovenou chovnost, Anička ANITHÉ LADY Canis Minor, CZ jela v létě na výstavu kvůli prodloužení chovnosti, ale zadařilo se, pak následovaly další výstavy a ona se stala šampionkou. To bylo naprosto neplánované a o to cenější :o)). Ani naše další odchovy se neztratily. CLEA CONNIE  i přesto, že změnila rodinu, dokončila nedávno šampiona a chystá se na svá první mimča. ELZA ELISA, která žije v Moskvě v Rusku je uchovněna a také se před časem stala maminou. A malá Nenuška? NANCY Main Bastet, CZ, ze které za ten rok vyrostla naprosto úžasná kočičí dáma s nádherně dlouhým tělem, ocasem, krásně velkýma ušima s nádherně velkými štětičkami, s krásnou bradou, profilem a super zamračeným výrazem a hlavně naprosto neuvěřitelnou povahou, se stala ještě před "maminkovskými povinnostmi" interšampionkou. A to je asi jedna z věcí, která nám v tom našem kočičím životě udělala tento rok tu největší radost. Nancy a André se stali poprvé dne 18.11.2008 rodiči. A my se déle jak po roce dočkali vytouženýchObrazek koťátek. Splnili jste nám naše velké přání a za to vám oběma MOC! děkujeme. A víte co milí návštěvníci našich stránek? Když jsem držela v ruce syna mého Andrého, vzpomněla jsem si na ten pocit, když se narodil náš prvorozený, náš princ André a .....opět se mi hrnuly slzy do očí. Vážně nikdy nezapomenu!.... Celkově jsme byli myslím docela úspěšní. Za ten rok jsme se nejen na výstavách setkali se spoustou dalších nových a skvělých lidí a samozřejmě se starými známými a stále sbíráme zkušenosti, protože o kočkách člověk nikdy neví dost.

Bohužel, příroda nám příliš nepřála a kočičími miminky jsme byli obdarováni "pouze" jednou. O to více jsme se těšili a o to vzácnější chvíle jsou pro nás nynější dny, kdy si na ně můžeme sáhnout a zase můžeme vidět ta malá kočičí stvoření vyvíjet se a růst. Navíc jsou tihle dva s pohádkovými jmény - FIONAFALCO - prvorozeným synem a dcerkou Andrého a Nancy. Jsou nyní středem našeho kočičího vesmíru a vlastně i vesmíru našich koček. Smečka je dokonale sehraná, zpočátku všichni respektovali maminu a její mláďátka, nyní se začínají zapojovat i do jejich výchovy.....

A co plánujeme do toho dalšího roku? Určitě se s vámi setkáme na některé z výstav. Určitě máme v plánu další koťátka, ale ..... o tomto bude rozhodovat příroda a ne my, to už dobře víme. :o)) Snad se bude v tomto ohledu dařit a nemám vůbec na mysli množství, ale hlavně to, abychom i nadále rodili živá koťátka a ochovali všechna miminka, která se nám narodí - jak tomu bylo doposud. A určitě budeme ještě obezřetnější při výběru budoucích majitelů našich koťátek, protože pár lidí nás skutečně velmi zklamalo a takové zklamání si nezasloužíme a hlavně si ho nezaslouží naši čtyřnozí přátelé. A to nejhlavnější? Naše kočky (i jejich koťata) i nadále zůstávají žít s námi ve "společné domácnosti". Nebudeme se stěhovat ani stavět dům abychom jim zařídili samostatnou místnost nebo voliéru, nebudou v izolaci od běžného dění a od nás lidí, ale naopak budeme stále vymýšlet jak nejlépe spojit naše společné bydlení a životy, aby to bylo zase ještě lepší než letos. A budeme se stále snažit, abychom my lidé zase o něco více porozuměli našim zvířecím kamarádům. Možná, že tihle tvorové jsou pro někoho "JEN" kočky, ale pro nás skutečně ne. A možná že jsme kočky svou láskou někomu i znechutili, protože je nebereme jen jako kočky....., ale mnozí z vás vědí o čem je řeč a že kočky nejsou "jenom" kočky.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

13.12.2008

MVK Praha Stromovka, tentokrát jsme se výstavy zúčastnili pouze v sobotu s našimi mladými černoušky. INDIANA Jones of Baccaracoon, CZ získal V1, AMY Black Od boudiček, CZ rovněž V1 a navíc i nom. BIS. Oba se dánské posuzovatelce paní Mině Krogh velice líbili, oba jsou velmi nádějní a dalo jí opravdu hodně práce mezi těmito dvěma koťátky vybrat to lepší. Nakonec dala přednost holčičce, kterou poslala do BIS. Víme, že Amy je nádherná typová kočička, ale v silné konkurenci nádherných koťat plemene birma, norská lesní a sibiřská kočka bylo hlavním úspěchem být mezi nimi - navíc jako jediné koťátko plemene maincoon. Ve věku čtyř měsíců přece jen má maličká ještě co dohánět oproti téměř půlročním koťátkům, byla nejmenší, ale naprosto v pohodě, nechala se krásně předvést, neprotestovala, nebála se, stewardka ji dokonce pochválila a říkala, že tak hodnou kočičku ještě nedržela. Snad to tak půjde i dále :o)) Navíc se budeme moc těšit na fofo od pana Gorgoně ..... snad přijde brzy :o))

Na této výstavě nás čekalo ale i jedno opravdu nemilé překvapení. To, že holčička z našeho vrhu "C" CLEA Connie změnila domov jsme věděli (i když jsme se to nedozvěděli od původní majitelky, ale od jiného chovatele .....), ale doslova nás zdrtil její stav. Ještě před pár týdny to bylo zvíře s opravdu silnou nadváhou, nyní je to vyhublý tvoreček s trčící páteří a všemi kostmi, které má. Ještě, že měla holčička takovou nadváhu, protože jinak by vše dopadlo asi dost tragicky ..... Její nová rodina ji velmi miluje a bojují za ni, dokázala doslova nemožné a malá nakonec v novém domově začala komunikovat jak s lidmi, tak s ostatními kočičkami, pejskem a také začala po počátečním odmítání jídla i jíst. Nás to samozřejmě strašně moc těší,  jen doufáme, že Conninka bude vážně v pohodě a brzy i v dobré kondici, protože typově je to nádherné zvíře s krásnými oušky, hlubokým profilem, kulatým čelem, dlouhým hranatým čumákem a super bradou, pěknou kvalitou srsti. Toho času potřebuje spravit jen to její tělíčko a asi ještě trochu i dušičku ..... Nicméně po oba dva dni se posuzovatelům velmi líbila, v sobotu v konkurenci kočičky ze stanice Beyrouth, CZ získala známku V2, v neděli potom CAC a stala se tak šampionkou. Konečně se ti to  povedlo Conynko, jseš holka šikovná! Moc gratuluji tobě i tvé nové rodině! 

Obrazek

6.-7.12.2008

Tento víkend jsme se poprvé s našimi novými černými přírůstky zúčastnili MVK Olomouc. Byli jsme moc zvědaví jak se náš INDIANA Jones of Baccaracoon, CZ a AMY Black Od boudiček, CZ budou posuzovatelům líbit. AMY získala po oba dva dni známku 2 x V1, v neděli v opravdu silné konkurenci. Obdržela nádherné posudky, žádná z posuzovatelek jí nic nevytkla. INDY získal v sobotu známku V2, v neděli potom V1. Ani jemu toho neměly posuzovatelky moc co vytýkat a i on obdržel nádherné posudky. Roste z něho nádherný a navíc značně sebevědomý kocour. Narozdíl od malé Amy, která se zpočátku trochu bála, on krásně baštil, hrál si, jeho zvědavost je naprosto neuvěřitelná. Díky němu se pak nebála ani malá Amy. Ubytování v penzionu se jim také moc líbilo, zejména umyvadlo a sprchový kout, kde strávili značnou část večera :o))  Takže celkově zhodnoceno: maličcí jeli na zkušenou, a to se povedlo. Snad budou do budoucna výstavy s přehledem zvládat jako tuto.

Spolu s mrňousy se této výstavy zúčastnil i GIP BLACK KELLY of S.B., CZ, který po oba dva dny získal 2 x CAPE a je zase o krůček blíže k dalšímu titulu a také 2 x nom. BIS. Oba dni prospal pod podložkou v kleci, o to lepší náladu měl potom při předvádění, kdy opět rozdával svou kočičí lásku posuzovatelům, mně i divákům. Jseš borec Blečku! :o))

Obrazek

Obrazek

22.11.2008

Provedeno několik drobných změn fotografií našich kočičáků (postupně doplníme) v sekcích "KOCOUŘI", "KOČKY" a vytrořena společná sekce "KENY a JENY (homecats)"

+ každý týden aktualizace fotek koťátek z vrhu "F"

Obrazek

18.11.2008

Dlouho očekávaná a vytoužená koťátka vrh "F" v naší stanici se narodila právě dnes. Více info a foto brzy - v týdnu věku.

Obrazek

Obrazek

17.11.2008

Konečně jsem se dostala k doplnění fotek našich odchovů z vrhu "E". V odchovech i jejich společné fotogalerii je k vidění spol. fotka - pro porovnání, v jednotlivých fotogaleriích doplněny fotky z nových domovů z dospělosti. Co chybí doplníme později (tedy co máme :o) ). Zde malý vzorek : o:))

Obrazek

Obrazek

6.11.2008

PŘEKVAPENÍ Č. 3 - Tak je to tady ..... konečně :o) Dnes k nám přibyla další kočičí kráska AMY Black Od boudiček, CZ. Černá bezkrezbová holčička, která je vlastně splněním našeho velkého snu podruhé ........ více v sekci "Mládež / Youngsters" 

5.11.2008 přidány nové foto Indiana Jones 4 měsíce

27.10.2008 přidány nové foto Indiana Jones, nové foto + váha Jenny z Losů

Obrazek

20.10.2008

PŘEKVAPENÍ Č. 2 - včera se k nám nastěhoval náš vytoužený kočičí přírůstek. Tentokrát maincoon, kocourek, černý jako uhel, více v sekci "mládež / youngsters"

Tento víkend jsme se zúčastnili MVK Praha Kongresové centrum. Po delší výstavní pauze jsme konečně mohli předvést naše kočičí miláčky ..... všichni si vedli moc dobře: KENY obstál v silné konkurenci domácích kocourů, kterých bylo více než bylo v jednotlivých skupinách některých kočičáků s PP. Nebyl sice první, ale i tak je myslím známka III a II velkým úspěchem. Vítězovi Willovi 1. místo právem náleží, vážně nádherné zvíře! Náš GIP Black Kelly of S.B., CZ získal po oba dva dni titul 2 x CAPE, v sobotu rovněž nom. BIS, posuzovatelům se moc líbil, navíc jeho opět mazlící nálada a otírání se o hlavu mou, stewardů i posuzovatelů vzbuzovala opravdu údiv. Blacka to prostě asi baví :o)) A nakonec to nejlepší. Po letní výstavě, kdy jsme vzali kvůli chovnosti naši ANITHÉ Lady Canis Minor, CZ a kde získala CAC, rozhodli jsme se to zkusit a povedlo se ..... Ani získala 2 x CAC a stala se tak v již slušném věku šampionkou. Aničko strašně moc gratuluji, jseš holka šikovná. A i vám Keny a Blacku :o))

Obrazek

14.10.2008

PŘEKVAPENÍ Č. 1 - seznamte se :o)) Více v nové sekci "Jenny z Losů"

Obrazek

Obrazek

13.10.2008

Konečně nadešel velký den pro naše "Éčáky". Maličká "missátka" dnes slaví svoje 1. narozeniny. Dobře vím jak vyrostli, Eckleyíček zůstal nakonec u nás doma, o ostatních sourozencích máme pravidelné zprávy..... Miláčkové moji, přeji vám všechno nejlepší k vašim narozeninám a ať se máte stále tak dobře jako doposud. A všem vašim rodinám samozřejmě velký dík za skvělou péči.

A zde je náš fešák Eckley, fotečky ostatních doplníme později :o))

Obrazek

Obrazek

12.10.2008

Doplnili jsme další foto do galerie "my home, my cattery"

Obrazek

ZPRÁVA VŠEM NAŠIM FANDÚM I NÁHODNÁM NÁVŠTĚVNÍKÚM NAŠICH STRÁNEK:

Omlouvám se za odmlčení v této sekci, nic zvláštního se u nás nestalo a nebylo sem co napsat. V současné době jsme si dali krátké výstavní prázdniny :o)) Na výstavu do Prahy už ale jedeme a pak dále také. A brzy  bude novinek hned několik, ale jak se tak říká, nerada bych něco zakřikla, takže až bude ..... hned píši :o)) Dejte mi ještě asi týden :o))

Obrazek

3.9.2008

Dnes slaví své 1. narozeniny naše zlatíčko IC NANCY Main Bastet, CZ. Takže maličká přejeme ti všechno nejlepší a protože už se všichni těšíme na tvá první  kočičí miminka, přeji ti ať se brzy dočkáš a pak si to všechno hezky užiješ :o))

A zde je slibované "společné narozeninové foto":

Obrazek

Obrazek

30.-31.8.2008

MVK Chodová Planá ..... tentokrát jsme se s našimi kočičkami vypravili do malebného městečka na západu Čech. Oproti cestám po dálnicích, které jsme v poslední době absolvovali byly úzké silničky plné zatáček vedoucí malými vesničkami docela příjemné. Tato výstava byla poslední výstavou pro kočičku NANCY M.B., CZ, které bude za pár dní právě rok a rádi bychom, aby si udělala výstavní pauzičku a raději se věnovala "mateřským povinnostem", a tak jsme byli plni očekávání zda se této kočině podaři v tak mladém věku dokončit další titul. A povedlo se ..... v sobotu získala poslední CACIB a stala se tak Inter šampionkou (velká gratulace Nenuško moje :o)), v neděli získala první CAGCIB, takže to bude ulehčení až zase vyrazíme na další výstavy. Protože naše kočičky nejsou zvyklé být zavřené v kleci a neradi bychom je jakýmkoliv způsobem trápili, jezdí spolu vždy alespoň dva. Partnerem na této výstavě byl malé Nancy tentokrát náš domácí kocourek Keny, DSM, který po oba dva dni získal známku 2 x I., nom. BIS a BIS. I tobě Keny velká gratulace, jseš vážně pašák :o))

Obrazek

Obrazek

26.8.2008

A právě dnes slaví své 1. narozeniny náš vrh "D". Kelíšku (Dream), Digitku, Devile, Dariusku a Daisynko, přejeme vám všem to nejlepší do dalšího kočičího života a hlavně vaše milující páníčky, kteří se o vás tak skvěle starají a mají vás tak rádi. A i tobě Dunky (Duncan) přejeme vše nejnej a nej, jseš naše zlatíčko a jsem moc ráda, že po tom všem jseš skutečně v pořádku a vyrostl z tebe tak nádherný a hlavně lidi zbožňující pan kocour :o)).

23.8.2008

Dnes slaví náš domácí kocourek KENY své 4. narozeniny. Kenýsku můj zlatý přeji ti vše nejlepší, hlavně ať jseš pořád tak zdravý , hravý a plný života jako doposud a ať jseš u nás stále tak šťastný.

Obrazek

9.-10.8.2008

MVK Bratislava ..... tentokrát jsme se vydali do daleké Bratislavy s naší dvojkou IP Blackem Kellym of S.B., CZ a CH Nancy M.B., CZ. Cesta ubýhala rychle, po úspěchu minulý týden jsme se na výstavu opravdu těšili. Drobné komplikace nastaly kvůli opravě mostu přes Dunaj, ale na místo jsme dorazili nakonec bez větších problémů. Dost nás zaskočila a možná i zklamala organizace výstavy ..... nikdo ji nezahájil, nikdo ji neukončil, kočky byly volány k posouzení tím, že blikalo jejich číslo na obrazovce, v sobotu bez jakéhokoliv upozornění začala BIS až po 18:30 hodin, což bylo náročné pro nás jako vystavovatele, ale hlavně pro naše kočičí zlatíčka. Ti pojali výstavu jako možnost k odpočinku, zahrabali se pod textilní podložku, hlavně, aby je nikdo neviděl (a takto oba dva dni prospali) ..... Black získal v sobotu CAGPIB a nom. BIS a stal se tak Grand Inter Premiorem (VELKÁ GRATULACE ZLATÍČKO MOJE), Nancy získala CACIB a nom. BIS, což byl u Australské posuzovatelky BLYTHE opravdu velký úspěch, protože "prošlo" jen nepatrné procento koček. Utahaní jako psi jsme dorazili do penzionu  "U Zlatej rybky" kolem 20:30 hodin, ubytovali kočičáky a dali si v restauraci ještě před spaním skvělou večeři. Kvůli té sem opravdu stálo za to jet :o)) V neděli získal Black svůj první (a hlavně zahraniční) CAPE, Nancy bohužel V2 v konkurenci rakouské o čtyři měsíce starší kočičky. Škoda, ale nevadí. Snad se příště bude dařit lépe :o)) Tedy po krátké pauze, protože tři víkendy po sobě jezdit po výstavách bylo dost náročné .....

Obrazek

Obrazek

6.8.2008

ObrazekZprávy z Moskvy .....

Dnes jsme dostali mail z Moskvy z chovatelské stanice DEEP INSIGHT, ve které žije naše malá Elzička. To, že je Elza typově nádherná kočička jsme věděli již od jejího kotěcího věku, ale její fotky nás opravdu mile překvapily !!!!! Jen tak dál Elzičko :o))

Mimochodem tato fotka k nám dorazila s názvem Elza XXX Super. Velmi výstižný název.....

Olga thank you for informations, fotos and home for Elza .....

Obrazek

2.-3.8.2008

MVK Olomouc ..... výstava plná velkých překvapení ..... Do města Olomouce jsme se vydali opět s přáteli ze stanice Sante d´Orsy, CZ a Merry Yard, CZ. Vyjížděli jsme brzy ráno, cesta ubíhala rychle, všichni jsme byli napnutí jak tentokrát s našimi krásnými kočičáky dopadneme. Naši stanici reprezentovala Nancy Main Bastet, CZ a IP Black Kelly of S.B., CZ. A oba si vedli velice dobře!!!!! Nancy získala v sobotu poslední CAC a stala se tak šampionem, Black získal další CAGPIB, nom. BIS a v opravdu té nejsilnější konkurenci vyhrál BIS a stal se tak nejlepším kastrátem. Plni nadšení jsme odjížděli do útulného penziónu nedaleko výstaviště Flóra, celí unavení, upocení ..... přiznám, oslava nebyla, šli jsme spát - my i oba kočičáci. A v neděli jsme byli ještě napnutější ..... Malá již šampionka Nancy získala (i přes to, že jí je 11 měsíců) svůj 1. CACIB a Black? Black získal další CAGPIB, nom. BIS a dokázal zopakovat svůj sobotní triumf a i v neděli vyhrál BIS a stal se nejlepším kastrátem. Oba dny bojoval, dokonce se začal s pozusovateli jak při posouzení, tak i při volbě těch nejlepších mazlit. Vypadá to, že výstavy se mu konečně začaly líbit .....  A tak jsme tentokrát odjížděli se dvěma poháry, dokončeným titulem šampiona a certifikátem na další ..... Tohle jsem si opravdu nepředstavovala ani v tom nejodvážnějším snu :o))

Blačku a Nancynko, MOOOOOC gratuluji. Jste super dvojka !!!!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

26.-27.7.2008

Tento víkend se konala MVK v Praze. Vzhledem k počasí v poslední době jsme tak trošku čekali spíše chladnější dny, ale v sobotu bylo ve výstavní hale opravdu horko. Prostředí bylo skvělé, jako vystavovatelé jsme měli i hodně prostoru, ale bohužel chyběla klimatizace. A tentokrát jsme vyjeli v docela jiné sestavě než obvykle ..... Malá Nancy, Anithé a Keny bylo trio, které nás tentokrát reprezentovalo. V sobotu získala Anithé Lady Canis Minor, CZ naprosto nečekaně (shodou náhod proti sestřičce naší Nancy) CAC, malá Nancy Main Bastet, CZ zase naopak (oproti našemu očekávání) získala známku V2, ale nevadí Nancynko, nevzdáme se :o)) Největší hvězdou byl ale náš domácí kocourek Keny, který v konkurenci šesti nádherných domácích kocourů získal známku I, nom. BIS, BOS. Keny jseš vážně frajer a promiň, že jsem ti tentokrát moc nevěřila. Konkurence byla opravdu silná.....:o)) Této výstavy se zúčastnila i CLEA Connie of S.B.,CZ, která získala známku V2 (4).

Neděle přinesla překvapení podobně jako sobota ..... Keny  získal známku II. To vůbec nevadí, protože být  druhý   není  ostudou a ze čtyř zúčasněných kocourů to není vůbec špatné umístění. Vlastně to bylo i tak trochu spravedlivé. Asi nebylo náhodou, že posuzovatelka v sobotu i v neděli se nakonec rozhodovala o známce I a II u našeho Kenyho a konkurenta z Polska, kterým byl nádherný černě tygrovaný kocourek s obdobným flíčkem na nosánku jako náš miláček. Oba kocourci byli obrovští, krásní, s milým pohledem a ve skvělé kondici. A naše gratulace majitelce tohoto kocourka byla opravdu upřímná :o)) Anithé tentokrát ze čtyř kočiček získala známku V3 a malá Nancy? Nancynka získala CAC, BIV total a navíc byla nominována do BIS, přičemž o nominaci bojovala hned s několika většinou cizími konkurenty plemene 2x norská lesní, 1 x sibiřská, 1 x turecká angora, další posuzovanou ragdolku a maincoonku ani posuzovatelka do bojů o nominaci nepozvala.  Nancynka je nádherné typové zvířátko, ale bohužel po často opakovaných říjích někde "nechala" srst, navíc je mlaďoučká a bude potřebovat čas, aby z ní byla ta krásná super maincooní holčička jak je tomu v dospělém věku tohoto plemene. O to větší překvapení pro mne bylo, když paní Grob, LI zvedla nad hlavu právě naší maličkou :o)) A potom už nezbývalo než se hrdě zúčastnit BIS mezi třemi nej nej nej kočkami sk. II z celé výstavy.

Obrazek

Obrazek

17.7.2008

Několik minulých dní jsme měli doma velmi zajímavou "návštěvu". Hlídali jsme totiž jednu z našich holek - ELLIE Elisu. A zde je pár foteček Elinky i jejího brášky Eckleyčka, kterým bylo právě 9 měsíců.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

12.-13.7.2008

Tento víkend se konala opět MVK v Ústí nad Labem. Opět blízko, pro nás i naše kočičáky důvěrně známé prostředí, navíc se naštěstí ochladilo, nemáme alespoň letos pocit, že svoje kočičáky "týráme". Dobře si vzpomínám jak probíhala cesta na výstavu, ale hlavně z výstavy domů loni ..... strašné vedro, hrůza hrůzoucí ..... V sobotu získala malá Nancy poprvé ve třídě otevřené známku V2, poražena byla svou nevlastní sestřičkou Manon ze stejné chovatelské stanice a po stejném kocourkovi, v neděli si to holky vyměnily a Nancy porazila svou nevlastní sestru a získala svůj 1. CAC + BIV. Náš už ostřílený borec Black Kelly of S.B., CZ získal po oba dva dni titul  2 xCAGPIB +  2x nom. BIS, ale hlavně už se konečně přestal na výstavách bát a při posuzování se mazlí nejen se mnou, ale snaží se mazlením "uplácet" i posuzovatele. V neděli se výstavy zúčastnila opět i Clea Connie of S.B., CZ, která v konkurenci třech kočiček ze špičkových chovatelských stanic získala známku V2. Stačí už jen krůček k titulu šampiona, tak se to snad brzy podaří :o)). Držíme palečky Connince i její paničce!

Obrazek

No, a to nejlepší zase nakonec. André Andrew of S.B., CZ získal 2 x CACE a stal se tak v roce a půl svého věku EVROPSKÝM ŠAMPIONEM !!!!! André děkuji, žes tohle všechno se mnou absolvoval, vím, bylo to náročné, musel jsi se zúčastnit spousty výstav, hodně jsme cestovali, strávili několik nocí v různých hotelech a v poslední době se ti moc odjezdy na výstavy nelíbily, ale jseš naše 1. koťátko a dosáhl jsi právě dnes na tu nejvyšší výstavní metu a za to ti vážně moc děkuju !!!!! Byl bys naším miláčkem i bez všech titulů, ale jednou budou mít tvoje kočičí děti (a jejich potomci) ve svých rodokmenech, že jejich táta byl "EC André Andrew of Sudden Blazing, CZ" a jejich majitelé tak budou vědět, že jsi byl (a jseš) vážně super, i když tě třeba nikdy neuvidí. Teď už ti dopřejeme klid doma a snad se brzy dočkáme i prvních tvých kočičích dětiček :o)A možná nyní je ten správný čas si trošku zavzpomínat ..... Vzpomínáte na moje rozloučení s minulým rokem? Nebo na článek, který využil i pan Gorgoň v úvodu svého článku v jednom čísle časopisů "Naše kočky" (3/2008)? Stále to platí .... Ještě teď se mi hrnou slzy do očí, když si vzpomenu jak se narodil náš první chlapeček, náš prvorozený "princ" André. Držela jsem ho v klepajících se dlaních, mokrého, úplně prťavého a bezmocného, s mramorovanou kresbou, kterou jakoby někdo nakreslil pastelkou :-)..... A spolu s mojí mamkou jsme obě plakali ..... na ten pocit nikdy nezapomenu, zrodil se nový život..... Od té doby uplynulo hodně vody a ty můj milý André už nejsi tím malým princátkem, ale  nádherným kočičím králem.....¨

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

4.7.2008

V posledních dnech jsme obdrželi hned několik fotek našich už velkých kočičích miminek ..... Děkujeme jejich rodinám za fotky s krásnými maily, ale hlavně za super péči, kterou svým čtyřnohým přátelům věnují. Zde jsou:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

22.6.2008

V neděli jsme absolvovali jednodenní výlet na MVK do Valtic. Zpočátku jsme se těšili a považovali to za velmi dobrý nápad, protože výstavy na tomto místě jsme se ještě nikdy nezúčastnili, ale stále přibývající předpovědi počasí o tropickém horku nám moc nepřidávaly. Nakonec, když mi v 02:30 hodin zazvonil budík, chvíli to i vypadalo, že po náročném týdnu zůstaneme raději v posteli :o)) Ale nakonec jsme samozřejmě vyjeli na cestu a vážně nelitujeme. Valtický zámek poskytuje nádherné zázemí, navíc i na dnešní vedra pomerně chladný sál, kde byly kočičáčci v naprosté pohodě. Cesta ráno proběhla naprosto bez problémů, zpět domů, i když v pěkném vedru jsme se také v pořádku vrátili. Tedy za pomoci několika lahví vody ..... Této výstavy se zúčastnilo dnes už naše typické trio André, Black a Nancy. André získal svůj 9. CACE, ale protože ty ostatní získal jen ve dvou zemích, musíme vybojovat ještě dva. Black získal další CAGPIB a jen o kousek mu utekla nominace proti nádhernému kocourovi turecké angory, který se nakonec stal nejlepším kastrátem této výstavy. Malá Nancynka se naposledy zúčastnila výstavy jako koťátko, příště už z ní bude "velká holka". V konkurenci dalších koťátek vybojovala kromě známky V1 i BIV. A stejně jako Blackovi, i jí utekla nominace o kousek a norský lesní kocourek z Polska, který jí vyřadil se stal nakonec nejlepším kotětem 6-10 měsíců. Nejvíc nás ale těší, že všichni naši kočičáci se všem posuzovatelům i divákům moc líbili a také to, že Black a Nancy si pomalu na výstavy začínají zvykat a už nemají takový strach.

Obrazek

Obrazek

7.-8.6.2008

Tentokrát jsme zavítali na MVK do Příbrami. GIC André Andrew of S.B., získal další 2 x CACE, Nancy v sobotu (opět proti své velké konkurentce Alexis of  Shaggy Jewel, CZ) známku V2 a největší radost nám tentokrát udělal IP Black Kelly of S.B., který získal po oba dva dni CAGPIB, po oba dva dni nom. BIS a v sobotu navíc BOS kastrát. Jeho 1. pohárem v kariéře je sice sklenička, ale nevadí :o))

Obrazek

Obrazek

 

27.5.2008

Dnešní den slaví naše holčičky z vrhu "C" svoje 1. narozeniny. I z nich vyrostly nádherné maincooní slečny, s Cleou Connie se teď vidíme celkem často na výstavách, o její sestřičce Coře Connie máme také hodně zpráv ..... Děkujeme jejich majitelům za skvělou péči a vám holčičky přejeme nadále krásný kočičí život a ještě hodně hezkých let s vašimi rodinami :o)).

Obrazek

24.-25.5.2008

Třetí víkend v řadě a opět výstava .....tentokrát v Ústí nad Labem na již zde obvyklém místě v KD Chemiků v centru města a opět s velkým zastoupením kočičáků z naší stanice.....

Naše Clea Connie získala známku V2, Keny v sobotu I, nom. BIS, BOS, André Andrew 2 x CACE. Nejvíce nás ale asi překvapila naše malá Nancy, která získala v neděli známku V1 a v silné konkurenci dalších nádherných koťátek plemene maincoon a jednoho ragdola získala i nom. BIS a také Black Kelly Obrazeksi nevedl špatně; získal 2 x CAPIB, 2 x nom. BIS (v sobotu bojoval o nominaci s nádherným kocourkem plemene birma Denisem z chov. stanice Felinus Régnum, CZ) a tím se stal interpremiorem. Tento titul získal za pouhé 2 týdny (během 3 víkendů) !!!!! Blacku, moc gratulujeme.

Obrazek

Obrazek

20.5.2008

Konečně se mi podařilo "upravit" fotečky našich dvou holčiček: DAISY KELLY of S.B., CZ, které nám dorazily minulý týden. Zde je naše krásná holčička :o)) Velké díky paní Daně i její celé rodině samozřejmě za fotečky, ale hlavně  za skvělou péči o Daisynku.

Obrazek

a ELLIE ELISy of S.B., CZ, které dorazily o něco dříve. Díky za fotky i skvělou péči patří i paní Renatě a její rodině.

Obrazek

 

Obrazek

17.-18.5.2008

MVK Thale, Německo

Obrazek

Měsíc květen je pro nás i naše kočičáky opravdu výstavně hodně náročný měsíc. Minulý týden výstava v Mostě, tento víkend v Německém městečku Thale, příští týden v Ústí nad Labem .....

Do Thale jsme se vypravili s našimi dvěma kocoury GIC André Andrewem of S.B., CZ a Blackem Kellym of S.B., CZ. V Thale se nám moc líbilo, je to překrásné, ale snad až moc klidné městečko. Oba kluci zvládli úspěšně jak dlouhou cestu, pobyt na hotelu i výstavu. André získal 2 x CACE, Black v sobotu CAP a stal se tak Premiorem a v neděli potom CAPIB. Jen tak dál klucínkové ..... !

Obrazek

10.-11.5.2008

Tento víkend se konala MVK v Mostě. A protože je to jedna z výstav opravdu blízko k našemu původnímu bydlišti a také je to místo, kde jsem se byla podívat vůbec poprvé na výstavě koček - tenkrát ještě jako laik a divák, nenecháme si tuhle výstavu ujít už pár let a účastníme se jí vždy ve větším počtu kočičáků než obvykle. Opět nás reprezentoval André Andrew of S.B., CZ, který získal po oba dva dny CACE, Black Kelly of S.B., CZ se poprvé zúčastníl ve třídě kastrátů a získal 2 x CAP + 2 x nom. BIS, maličkého Eckley Ennyho jsme vzali hlavně kvůli určení barvy (ta tečka na čele je nakonec jen "piha krásy", nic víc :o)), ale i on byl úspěšný a získal po oba dva dny ve tř. mladých známku V1. V sobotu nás reprezentovala i naše malá Nancy Main Bastet, CZ, která získala prý kvůli horšímu mainskému výrazu v silné konkurenci známku V2, ale nevadí, někdy prostě není ostuda být "až" druhý.

Obrazek

Také náš odchov Clea Connie nám udělala velkou radost, protože získala svůj druhý CAC a už chybí opravdu kousíček, aby získala svůj první titul. Jen tak dál Jani a Coninko :o)). No, a v neděli jsme dosáhli asi toho největšího úspěchu, protože náš domácí kocourek Keny získal známku I., nom. BIS a BOS, čímž splnil podmínky pro získání titulu "DSM". Už to tedy není "jen" Keny, ale Keny, DSM. Je to jediný titul, který může vůbec kočička bez PP získat a je opravdu náročné na něj dosáhnout. Udržet kočku v super výstavní kondici, aby ocenění BIS nebo BOS získala v rozmezí nejméně dvou let a jednoho dne je opravdu velmi náročné. I náš Keny se za tu dobu hodně změnil. Když jsme začínali jezdit po výstavách, bylo to takové malé nedochůdče, hubeňour, za ty dva roky je řekněme trochu jinak prostorově řešen (nechci napsat tlustý). Ale zase na druhou stranu je to kus kocoura, je super hravý a vůbec není líný jak by se mohlo zdát. A tenhle titul si určitě zaslouží. Takže Keny strašně moc gratuluji a děkuji, že jsi to všechno se mnou absolvoval. Vím, někdy se ti to moc nelíbilo, ale přežil jsi to a určitě se občas na výstavu ještě podíváš. Ale slibuji, že už jen občas, protože dobře vím, že se raděj vyvaluješ uprostřed letiště kam odpoledne svítí sluníčko než někde na výstavě :O))

Obrazek

Doplněn Příběh Blacka III. díl více zde

Obrazek

2.5.2008

Před pár dny jsme dostali opět zprávu z Moskvy, ale tentokrát i s krásnými fotečkami..... Tak tohle je ELZA Elisa a její nastávající  :o) Díky Olgo za zprávy, fotky i za skvělou péči o Elzu!

Obrazek

Obrazek

23.4.2008

KEROL a KELLY dnes oslavily své 3. narozeniny..... Holčičky moje, moc vám oběma gratulujeme a přejeme šťastný kočičí život jako doposud. Ty minulé roky jste nám dělaly bezva společnost, jste vážně kámošky a za to vám děkujeme! A taky přesto, že nás určitě čeká ještě hodně společných let je super, že po vás tady na tom světě zbydou vaše kočičí mimča. Všichni jsou skvělí a vím to proto, že po Kerolce jsme si nechali Andrého, po Kelly Blacka a Duncana. A soudě podle nich jsou i jejich bráškové a sestřičky úžasní :o)

Obrazek

19.4.2008

ObrazekTentokrát jsme se vydali na NVK v Teplé s neobvyklou sestavou, kdy nás reprezentovali KENY (DOM) a naše malá NANCY Main Bastet, CZ (MCO sk. 7). Keny získal známku II a Nancy V1 + BIV total, když porazila dospělého kocoura i kočku. Přesto, že měli pro sebe krásně prostornou dvojklec, leželi většinou spolu v pelíšku iglů, kdy měl Keny Nancynku doslova na zádech. Ale vzhledem k tomu, že tahle dvojka se má vážně ráda, asi to ani jednomu z nich nevadilo. Této výstavy se zúčastnila i naše holčička CLEA CONNIE of S.B., CZ, která zde získala svůj 1.CAC. Coninko i Jani moc gratulujeme. Jen tak dál ..... :o)))))

Obrazek

12.4.2008

Tento víkend jsme se vypravili s IC ANDRÉ ANDREWem na MVK tentokrát do Hradce Králové. Andrému chyběl poslední CAGCIB k dosažení dalšího titulu. A i přes konkurenci z Polska jej získal a stal se tak v 15ti měsících grandinter šampionem. Obrazek

Navíc byl i opravdovým miláčkem a favoritem diváků, takže se musel předvádět nejen posuzovateli, ale i lidem, kteří si jej chtěli vyfotit, prohlédnout, pohladit ..... :o) André strašně moc gratuluji, jseš naše zlatíčko a moc ti děkuji za to, že tohle všechno zvládáš s takovým klidem. Snad to tak půjde dál .....

Obrazek

..... a takhle vypadá "rozdíl jednoho roku" .....

GIC André Andrew of. S.B., CZ (15 měsíců) + kocourek (3 měsíce - Sante d´Orsy, CZ)

Obrazek

Obrazek

5.-6.4.2008

V sobotu ráno něco po 03:00 hodin jsme se vydali z Prahy na dlouhou cestu společně s IC ANDRÉ ANDREWEM a našimi přáteli z chovných stanic Sante d´Orsy, CZ a Merry Yard, CZ. Tentokrát na MVK, která se konala v Maďarsku v městečku Györ. Cesta byla dlouhá, ale stála za to. V Maďarsku bylo narozdíl od našeho domova krásně teploučko, slunečno, jaro je zde v již opravdu hodně pokročilém stavu. Květiny kvetou, ptáčci zpívají, všude se procházejí místní lidé, v městečku panovala naprosto pohodová atmosféra. Měli jsme občas mírné problémy s místní řečí, ale nakonec jsme si koupili i zmrzlinu. Však ono rukama a nohama se člověk také domluví :o). Výstava se konala ve velké hale, kočičky měly k dispozici velké klece, vystavovatelé hodně místa, organizátoři dokonce po městě rozvěsili plakáty se směrovkami k místu konání ..... prostě super. A navíc náš André získal 2 x CAGCIB. Teď už schází jen jediný k dosažení dalšího titulu .....

Obrazek

Obrazek

29.3.2008

Naše Anitka (Anithé Lady) slaví dnes svoje 2. narozeniny. Takže Anitko naše milovaná, přejeme ti hodně štěstí ve tvém kočičím životě ..... :-)

Místo oslavy Anitčiných narozenin jsme se ale vypravili na NVK Plzeň, která se tentokrát konala v KD Jas. Této výstavy jsme se opět zúčastnili v hojném počtu a zasloužila se o to i naše Clea Connie (of Sudden Blazing, CZ). Ta získala poprvé v otevřené třídě známku V2, paní Rechowich z Polska se ale opravdu velmi líbila, a to nás vážně těší. Děkujeme Connie i Janě za super prezentaci našeho odchovu!!!!! No, a naši ostatní ..... po dvou letech jsme se na výstavu vydali s naší původní smečkou - Keny, Kerol a Kelly. Holky nebyly na výstavě hodně dlouho, ale nakonec se ukázalo, že my jsme daleko více nervóznější, protože ony vše pěkně zvládly, obě získaly výbornou známku a tím i chovnost na další dva roky, Keny získal známku I., nom. BIS, BOS.

 

 

Obrazek

24.3.2008

Loučení s Elzou .....

Včera ráno jsme se rozloučili s poslední holčičkou z vrhu "E" - ELZOU ELISOU. Vyrostla z ní nádherná kočičí dáma, která se zúčastnila i několika pro ní velmi úspěšných mezinárodních výstav. Už v jejím útlém věku jsme věděli, že má úžasnou povahu a je krásná v typu..... jenže jsme věděli i to, že je to dcerka našeho Galilea a nevlastní sestra našeho Andrého, a tak nás čekalo velké rozhodnutí, protože Elza opravdu u nás doma zůstat nemohla ..... Od jejího narození se o ní zajímalo opravdu hodně lidí, ale ..... ten pravý zájemce, který splňoval veškerá ta naše  "PRO" se ale ozval  z opravdu velké dálky. (Nejraději bychom měli totiž všechna koťátka pokud možno v místě bydliště :-)) Trvalo celý měsíc než jsme si byli opravdu jistí, že naší holčičku Obrazekpustíme do Moskvy. Její nová rodina jí opravdu hodně chtěla, dlouho nás přesvědčovala a ubezpečovala o tom, že naše Elzička se bude mít právě u ní moc dobře. Protože Elza je velmi společenská kočička, jednou z mnoha našich podmínek bylo i to, že musí mít kočičí kamarády. Její nová rodina má kočičky i pejsky ..... Nebyli jsme si také  jistí, zda zvládne tu dlouhou cestu (to byl i jeden z důvodů její účasti na MVM v Bratislavě, a to zvládla). ...... Nakonec s těžkým srdcem a se slzami v očích jsme včera brzy ráno odjížděli naší holčičku předat a pak celý den čekali až dorazí do svého nového domova. Nemohli jsme se dočkat té první zprávičky z Moskvy. Ale v 19:35 hodin přišel mail, že Elzička  cestu zvládla a v novém domově začala hned všechno prozkoumávat ..... A proto to všechno vlastně děláme. Toužíme po tom, abychom vychovali koťátka nádherná v typu a ještě povahově úžasná, toužíme pro ně najít nové super rodiny a také aby jednou i oni mohli mít své potomky. A Elze se to povedlo.

Takže Elzičko moje milovaná, jsi náš hrdina, narozdíl ode mne už jsi letěla i letadlem :-). Věřím, že jsme pro tebe vybrali ten nejkrásnější domov jaký jsme vybrat mohli. Ať se ti daří a až jednou budeš mít svá vlastní koťátka, ať se daří i jim ..... nikdy na tebe nezapomeneme. Všechna koťátka milujeme a dáváme jim maximum lásky, ale ty dobře víš, že jsi byla mému srdíčku o něco blíže než ostatní .....

A ty Blečku můj velikej, oslava 1. narozenin bude veliká, neboj. :-)

23.3.2008

Bastiene, Baxi, Breesi, Blacku a Bradíčku přejeme všechno nejlepší k vašim 1. narozeninám. Vyrostli z vás nádherní kocouři! A díky všem vašim rodinám, že se tak dobře o vás starají. Ať se vám daří všem moc dobře i nadále!!!!!

16.3.2008

Za posledních pár dní se u nás dějí celkem zajímavé věci. Nejdříve u nás byla na týden ELLIE Elisa a nyní na dva týdny její bráška ECKLEY Enny. Je úžasné jak oba mrňousové poznali kde se narodili a kde vyrostli. A je vidět jak se mají v nových rodinách dobře .....

Obrazek

8.-9.3.2008

Tak opětovně jsme tento víkend zamířili na MVK do Bratislavy. Tentokrát bez přístroje "navigace s GPS", protože to se vážně minule neosvědčilo :o), ale spoléhali jsme tentokrát na svou paměť (Bratislavu jsme si minule projeli naprosto dokonale). Takže nakonec ...... jsme trefili. V KD v Růžinově to už dobře známe, proto netrvalo dlouho najít svou klec, její nastrojení už nám také docela jde - já strojím záclonky, kočičáci je sundávají :o). Při pohledu do katalogu mi trošku zamrazilo, konkurence bude velmi silná, ale předvádět jsme se šli v té nejlepší náladě. V sobotu byli oba naši zástupci IC ANDRÉ ANDREW of Sudden Blazing, CZ a ELZA ELISA of Sudden Blazing, CZ u posuzovatelky E. Steinhausser, které se oba velmi líbili, Elzička získala další V1, André tentokrát v konkurenci dvouletého kocoura ze špičkové Rakouské stanice získal V2. V neděli potom oba posuzovala slovenská posuzovatelka paní Ivanková, která Elzičce dala známku V1, Andrému v konkurenci stejného kocoura potom V1, CAGCIB a navíc i BIV total (kde proti sobě stáli kromě dalších André a Elza). Takže nakonec se v Bratislavě opět dařilo. Alespoň jeden titul z ciziny, nevadí, budeme to zkoušet dál .....

Obrazek

Obrazek

1.-2.3.2008

MVK Praha hotel Pyramida - sobota vyhlášení soutěže "KOČKA ROKU 2007", neděle speciální soutěž želvovinových a želvovinových kočiček s bílou.

Naše zlatíčko KENY získal 1. místo v soutěži "KOČKA ROKU 2007" a je již druhým rokem nejlepším domácím kocourem v ČR. Navíc v sobotu získal známku I, nom. BIS, BIS (letos svůj 1. pohár). Keny gratulujeme, jseš naše zlatíčko :O))))) a vůbec nevadí ta nedělní známka II. Jako chovatelská stanice jsme se umístili na celkovém 13.-14. místě (ze všech stanic v ČR ve všech plemenech) a jsme 5. nejlepší stanice chovající plemeno maincoon. Naši klucí si také nevedli špatně, Galileo se umístil jako 6. nejlepší MCO kocour, André v kategorii koťat jako 6. nejlepší MCO kocour/kotě a v jako 5. nejlepší kocour MCO. Gratulujeme klucí :o)  Obrazek

A ani ostatní si nevedli špatně: náš odchov Clea Connie, která se naposledy zúčastnila výstavy v kategorii 6 - 10 měsíců získala známku V1, malá Nancy získala v těžké konkurenci v sobotu známku V2, v neděli V1, nom. BIS, naše Elza Elisa získala známku 2 x V1,  2 x nom. BIS a navíc byla nominována i do speciální soutěže želvovinových kočiček, a nakonec IC André Andrew získal 2 x CAGCIB,  1 x nom. BIS..... takže nakonec myslím velmi úspěšný víkend :o) Jen tak dál klucí a holky.....

Obrazek

A přesně za týden se chystáme do Bratislavy na MVK s kocourkem IC André Andrewem.

Obrazek

16.-17. 2.2008

Tento víkend se konala MVK v Kongresovém centru v Praze. V sobotu i v neděli Obrazeknás tentokrát místo André Andrewa reprezentovali CLEA CONNIE of. S.B., CZ a maličká ELZA ELISA of S.B., CZ. Connie získala na své první výstavě v kategorii 6 - 10 měsíců známku V1. Udělala nám radost jak tím, tak také proto, že z ní vyrostla nádherná typová a také ohromná kočičí krasavice. (nemálo diváků, ale i chovatelů si myslelo, že v kleci leží kocour :o) ). První výstavu zvládla ona i její panička skvěle, je vidět, že Connie je vyrovnané a milované zviřátko. Jani moc díky za péči a lásku, kterou Connie celá rodina dáváte!

Obrazek

Malá Elza získala po oba dva dni známku V1 a také 2x nom. BIS. Na tomhle doma naprosto úžasném a nebojácném koťátku bylo vidět, že se hodně bojí, ale nakonec její hlasité mňoukání nahradilo předení a mazlení. A příště to snad bude ještě lepší :-) Budem doufat, protože by bylo vážně škoda, kdyby výstavy nezvládala. Způsobovat zbytečný a nezvládnutelný stres žádnému svému zvířeti opravdu nebudu. Když to ale vezmu kol a kol, Elza zvládla své dvě první výstavy celkem dobře, posuzovatelům se moc líbila, takže co víc si přát? ..... Snad jen ještě tak úžasnou rodinu jako má Connie .....

Obrazek

26.-27.1.2008

Musím konstatovat, že začínám mít velmi ráda výstavy v Bratislavě u našich východních sousedů. Právě zde se tento víkend konala mezinárodní výstava koček. Tentokrát nás kromě André Andrewa reprezentoval již ostřílený výstavní borec CH Galileo Sante d´Orsy, CZ. Měl celkem dlouho výstavní pauzu, ale byly mu zrovna dva roky, pěkně vyrostl a tak jsme vyjeli zkusit štěstí ..... Oba chlapečkové si vedli moc dobře. Galileo získal v sobotu CACIB a dokončil titul interšampiona, v neděli získal známku V2 ve vyšší třídě, kde konkuroval  kocourkovi, který zvítězil v celé sk. polodlouhosrstých koček. A vážně se držel :-) André získal po oba dva dni CACIB a stal se rovněž interšampionem (v roce), navíc po oba dva dni získal i BIV total a v sobotu i nom. BIS. Gratuluji chlapečci mí zlatí a díky, že to se mnou vydržíte.

Atmosféra této výstavy byla vážně pěkná, setkali jsme se se spoustou dalších milovníků koček, a také s nevlastním bráškou Galilea - Kaligulou. ObrazekA nikdy bych nevěřila, že dva kocouři si mohou být tak podobní. Ale když mají stejnou mámu a tátu ..... :o) Na tuhle výstavu budeme určitě dlouho vzpomínat..... byla jsem strašně ráda, protože jsme si s sebou vezli i GPS navigaci a mysleli si, že na místo dojedeme tentokrát bez jakéhokoliv bloudění. Když jsme ale asi 4x dokola objeli Bratislavu a skončili v téměř neprůjezdných uličkách mezi domky někde na kopci, museli jsme uznat, že ten chlap, co na nás mluví z té krabičky je úplně pitomej :-). A na jeho přepočítat, přepočítat, přepočítat nikdy nezapomeneme. Na místo jsme nakonec dorazili, navigace byla stále zaplá a já doufala, že hlas v ní nás pochválí, že jsme konečně tady. Jenže se stále ozývalo "přepočítat"..... Při parkování někdo z osádky prohlásil: "Vypni ho nebo Ti to rozbiju." Ale dojeli jsme včas, vpohodě,

Obrazek

rozesmátí ..... Den jsme si krásně užili, ale únava po cestě i celém dni byla opět veliká, takže jsme byli rádi, že jsme dorazili na hotel. U recepce jsme ze sebe odházeli hromadu zavazadel a koček a vyřizovali ubytování. Za námi se vytvořila fronta a najednou mužský hlas povídá: "Hele, ta kočka má i vlastní vanu!" No, ale to jsem já odložila na jeden z boxů kočičí záchod :-) Samozřejmě jsem neváhala mladíka z fronty upozornit, že to není vana, ale záchod ..... tomu se asi budeme dlouho smát. A ta skupinka mladíků také. Na hotelu pokračovalo naše srando-trápení. André je zlatý Obrazekkluk, už pár podobných cest podnikl, je hodný a klidný, takže zaujal pozici na nejvyšším bodě a sledoval ostatní. A Galileo pravděpodobně rozrušen z velkého množství koček na výstavě se rozhodl, že bude našemu dalšímu spolubydlícímu celou noc zpívat kočičí píseň lásky. Nevím jak bych ten zvuk popsala, ale bylo to jak houkání sovy a šakala dohromady. Zdi byly asi dobře utěsněné, protože na nás nikdo ani nebouchal. Ale docela se divím, protože my jsme se moc nevyspali. Nepomohlo domlouvání, utišování ani házení polštářů ....Druhý den potom uběhl ještě rychleji než ten první a už jsme zase spěchali domů plni dojmů a pěkných vzpomínek z toho kočičího výletu.

Obrazek

Obrazek

25.1.2008

.....dnes je u nás velmi veselo, protože náš kocourek CH GALILEO Sante d´Orsy, CZ slaví své 2. narozeniny. Takže Galíčku náš, přejeme ti hodně zdraví, štěstí :-), prostě všechno nej a ať se ti splnění všech kočičí sny. Jseš naše zlatíčko a jsme MOC rádi, že tě máme .....

Obrazek

23.1.2008

..... tak je to pár dní co nás opustili naši klucííííí z vrhu "E". Jsou v nových domovech u milujících rodin, co víc si přát? Jen když zacinkám miskami a zavolám klucíííí papánííííí a přiběhnou jen holčičky Elza a Ellie a potom samozřejmě naši velcí, není to příjemný pocit..... A co se týče předání koťátek, našeho Edíka (v novém domově mu říkají Eliáš) jsem odvážela osobně..... Viděla jsem  tak jeho nádherný domov a jeho obrovského kočičího kamaráda maincoona Samuela. A byla jsem mile překvapená jak je tohle škvrně dle mne dobře vychované  neuvěřitelně zvědavé, chvílemi až odrzlé a neuvěřitelně mazlivé. Cestu do jeho nového domova jsem celou proplakala a uvědomila si, že odvážet koťátka asi do budoucna nezvládnu, ale potom jsem odjížděla s opravdovým klidem. Samík sice neměl z nového člena rodiny moc radost, ale malý Eliáš dostane každého :-) A první zprávy z nových domovů jsou hodně veselé, takže děkujeme moc novým rodinám a přejeme jim i našim klucínkům, aby se měli moc dobře.

Elza a Ellie zatím na své nové lidičky čekají, ale věřím, že i tyto dvě kočičí krasavice se brzy dočkají.

A ani na vás zlatíčka nikdy nezapomeneme a díky za ty nádherné měsíce, které jsme s vámi mohli prožít :-) Hodně štěstí!!!!!

Obrazek

2.1.2008

André, Aylin, Atreyi, Alvine a Aragorne přejeme vám k 1. narozeninám vše nejlepší. Myslíme na vás i vaše lidičky :-) Jste naše 1. kočičí miminka a teď hlavně podle vás si uvědomujeme jak čas strašně moc letí. Nedávno jste byli maličcí, bezmocní tvorečkové a nyní jsou z vás páni kocouři (a kočička :o))

Obrazek