Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrazek

Je tu opět konec roku a určitě se hodí krátce shrnout vše, co se u nás za ten uplynulý rok stalo i nestalo ..... Musím se přiznat, že kočičkám propadáme stále více a více. :o)) Jsou to naprosto neuvěřitelní tvorové a skutečně nepřestanou nikdy překvapovat a nikdy nás "učit", že zvířata jsou tvorové, bez nichž by nám lidem bylo přece na tomto světě neskutečně smutno. A je něco krásnějšího, než když se přijde některý z kočičích kluků, holek či koťátek přitulit a lehne si na klín, mazlí se a přede? Když si lehne na knihu, kterou jste si zrovna otevřeli? Když vám pořád hází pod nohy nejrůznější myšičky a balónky? Když vám sebere něco z talíře :o)) ? Jistě, pro někoho naprosto bezvýznamné věci, pro nás zvířecí lidi něco nádherného :o)) Jsem moc ráda, když mi moji kočičáci dávají na jevo svou spokojenost a štěstí, a dělají to opravdu často. To, že se naše smečka tolik rozroste, jsem předem neplánovala, tak nějak se to seběhlo, ale s klidným svědomím teď mohu říci, že jsem šťastná, že je máme! :o))

Tento rok se nám podařilo vychovat hned několik vrhů koťátek, a to především díky holčičkám Kerol, Kelly a Anithé, u kterých jsme to po nevhodné antikoncepci už ani nečekali. O to větší a krásnější překvapení to bylo :o)) O něco větší překvapení byl už jen vrh "I", který naplánoval André a Nancy sami a mně se ani nezeptali. :o)) Všechny naše kočičky jsou úžasné mámy a umějí si to s mimči opravdu užívat a všechna jejich koťátka jsou pak stejně úžasní tvorečkové, kteří dělají radost svým novým rodinám. A to je náš "cíl". :o)) Především právě ale díky koťátkům nebylo tento rok možné účastnit se tolika výstav a hlavně výstav v zahraničí. Amy a Indy se tak stali zatím tedy šampióny,  Eckley a Duncan premiory, Blackovi chybí posledních pár výstav do nejvyššího možného titulu .....  Keny a André si užívají zaslouženého výstavního důchodu :o))  Takže na příští rok máme v tomto ohledu spoustu úkolů. Na výstavách se ale neztratili ani naše odchovy - Falco a Fiona, Gandalfa, Honey a Hera, kočičky Clea, Daisy a Elza už odchovali i svá vlastní koťátka .....   A přece jen jsme se zase trošku rozrostli, a to o mojí "internetovou" lásku jménem Shakira Main bastet, CZ a modřinku jménem Kenya Legend of Rainbow valley, CZ. Jsou to obě nádherné holčičky, které bez problémů zapadly do naší kočko-lidské smečky. Jako kdyby s námi byly odjakživa :o)) A i ony rostou jako z vody .....

ObrazekTento rok jsme se ale také poprvé setkali se smrtí a zakusili ztrátu ..... nejdříve zemřel Guliverek, koťátko, které se narodilo hodně maličké a bez sacího reflexu a přes veškerou naší snahu se nám ho nepodařilo zachránit. Tři dny jsme bojovali, ale marně ..... Bolelo to a vážně hodně. Do té doby jsme je všechny přece dokázali zachránit?! Bylo to poprvé a uvědomuji si velmi dobře, že to nebylo naposledy. Přesto vím, že na tohle si (ani jako chovatel) nikdy nezvyknu a nebudu smrt považovat za samozřejmost. Zrození a život je zázrak a smrt mne bude vždy hodně bolet. Bylo to 3.6. a já netušila, že do konce roku je ještě daleko a že tohle nebude jediná ztráta .....  Přišel listopad .....Dne 27.11. jsem se vrátila ráno z práce domů a jako obvykle jsem byla přivítána všemi kočičáky se zvednutými ocásky a silně předoucími už u dveří. Jako obvykle s Duncankem v čele. Nechali mne i svléci, potom hned následovalo krmení "divé zvěře". :o)) Duncan čekal jako vždy na lince vedle dřezu, krásně seObrazek napapkal, ještě jsem mu i přidávala a chválila ho jak je chlapeček šikovný a on hned běžel k oblíbené hračce a čekal až si půjdeme hrát. Jenže to dopoledne jsme si nehráli a mrzet mne to bude asi už navždy. A důvod? Měla jsem toho na práci spoustu důležitého, a tak jsem neměla čas. Neměla jsem ani krátkou chvilinku ...... V poledne jsem si konečně sedla k malému obědu i já. Duncan vyskočil vedle mne a lehl si do pelíšku, usnul a ...... už se neprobudil. Je to už přes měsíc a já pořád nechápu proč. Pořád připravuji misku na jeho masíčko, pořád ho hledám když přicházím a odcházím. Ale on už prostě není ..... Byl to zdravej a krásnej kocour a prostě mi umřel. Od té doby už ale  nespěchám. Uvědomila jsem si totiž, že  někdy stačí jen mžik a ..... Vím, že jsme všichni živí tvorové a smrt k životu patří. Přece jen je to ale jiné, když se netýká přímo nás. Pak je to rázem naprosto odlišná situace a samozřejmě nejen ve vztahu ke zvířátkům. A tak i na našich stránkách přibyla tento rok sekce "IN MEMORY", protože i zvířátka, která jsme měli rádi a byla nám blízká si myslím zaslouží alespoň takovou vzpomínku ..... Guli a Danuško, nikdy nezapomenu!

Ten nový rok doufám začne veseleji a bude šťastnějším .....

Obrazek

17.12.2009

Tento rok už myslím poslední významná novinka ..... O týden dříve u nás byl letos Ježíšek a nadělil nám nádherného chlapečka černého jako uhel. Tedy zatím "uhlíček", ale něbude to trvat dlouho a bude z něho velký maincooní kluk stejně krásný jako je jeho táta :o)) Amy a Indy moc gratulujeme a Tobě Kimečku přeji nádherný kočičí život!

Obrazek

12.-13.12.2009

MVK Praha Stromovka ..... Opravdu jsme si ani tentokrát nemohli nechat ujít poslední letos konanou výstavu v ČR. A myslím, že jsme výstavní sezónu zakončili opravdu úspěšně ..... Shakira Main bastet, CZ získala již naposledy jako koťátko do 10 měsíců 2 x V1 a navíc v sobotu BIV total a v neděli i BIV 3-10 měsíců. V nominaci bohužel oba dva dni "bojovala" proti stejné kočičce, která se v sobotu stala nejhezčím koťátkem výstavy. Škoda, že si organizátoři nedali trošku víc práce s rozdělením jednotlivých skupin kočiček u posuzovatelů, když jich zde na polodlouhosrsté kočičky bylo tolik. Ale nevadí, alespoň měla Shakirka už do konce výstavy klid a mohla krásně papat, spinkat a chovat se v mojí náruči..... prostě pohoda. Jako doprovod jsme tentokrát zvolili maličkou Kenyu Legend of Rainbow valley, CZ, která v sobotu získala V1 a BIV (total) a v neděli V1 (pro nedostatek konkurence se biv nekonal) a potom dokázala vybojovat v konkurenci opravdu luxusních koťátek plemene birma, norská lesní a sibiřská i svou první nom. BIS. A to nám udělalo skutečně ohromnou radost, protože konkurence byla opravdu veliká! A v BISce jí to pak opravdu moc slušelo :o)) A také to vypadá, že Kenya má opravdu výstavního ducha. Naprostý kliďas a bez známek stresu, takže opravdu super.

Obrazek

Jsem na vás moc pyšná holčičky!

V sobotu nás ještě reprezentovala Honey Holly of Sudden blazing, CZ, která získala V1 a krásný posudek. Bohužel se strašně moc bála, ale doufám, že příště už to bude lepší. Hlavně kvůli její bezva majitelce :o))

Obrazek

6.12.2009

Tuto neděli jsme si udělali výlet na MVK Olomouc. Na výstaviště Flóra jezdíme moc rádi a nevynechali jsme tedy ani tento rok. I když pouze na jeden den a s jedním kočičím přítelem. Shakirka Main bastet, CZ se totiž jela ukázat ještě naposledy jako koťátko své chovatelce. Oproti silné konkurenci opět obstála a získala krásnou známku V1. Z dalších bojů nás vyřadil kocourek, ale nevadí, protože posuzovatel pan Coste z Francie byl z naší holčičky opravdu nadšený a neváhal několikrát zopakovat, že je vážně fantastická! Takže mám opravdu velkou radost, že Shaki se líbí nejen mně :o)) Příští týden nás čeká poslední výstava v katergorii koťátek a pak už ...... strašně to uteklo a z mojí maličké princezničky je najednou velká holka .....

Obrazek

28.11.2009

Obrazek

NVK Kladno ..... pro nás výstava dlouho očekávaná. Byla to totiž 1. výstava naší základní organizace (ZO Praha 5). Velmi jsme se těšili, ale popravdě řečeno si člověk uvědomí kolik obnáší příprava výstavy práce, až když stojí na té "druhé" straně. Nejen tedy na straně vystavovatele, ale i pořadatele. Myslím, že velikou pochvalu si zaslouží jednatelka naší ZO a zároveň ředitelka výstavy Petra Šnajdrová, protože dokázala zorganizovat výstavu na opravdu hodně vysoké úrovni, takže Péťo díky! Samozřejmě, na přípravě se podílelo lidí více, ale tohle je iniciátor celé akce a hlavní organizér. No, upřímě svaly budou bolet ještě asi pár dní a také dospávat budeme ještě dlouho :o)) Klece jsme připravovali téměř do 02:00 hodin do rána, potom domů, každý z nás tam má samozřejmě kočičí smečku, o kterou se musí postarat, budíček za 1,5 hodiny s tím, že první půl hodinu mě osobně okusovali uši, potom i prsty na rukách, kterými jsem si je držela a nakonec i vlasy moji malí pokladi "Íčkové" (ale jinak jsou opravdu, ale opravdu hodní :o) :o) :o) ). Takže hodina spánku a honem zpět do kulturního domu na Kladně. Také jsme se rozhodli zúčastnit se této výstavy v hojnějším počtu než obvykle, takže se kromě vystavovaných holek Shakiry, Kelly a Kenyi zúčastnili mimo soutěž i Chelsey a Chaynne a po dlouhé době i náš chlapeček EC André Andrew of Sudden Blazing, CZ. A popravdě jsem zalitovala, že tenhle kocourek už má vše "vyježděné" a nejezdí po výstavách, protože si opět zažil hodně obdivu přítomných diváků. Po téměř roce a půl výstavu i v pohodě zvládl, mazlil se a hned ráno první co chtěl bylo jíst. Zajímavé, ale dobře si pamatuje, že na výstavách vždy dostával zvýšené příděly syrového masíčka :o)) Výstava byla opravdu super, jen možná jsme si uvědomili, že všechno strašně rychle uteklo ..... takže příští rok ve stejném termínu, ale snad už na výstavu mezinárodní se budem opravdu MOC těšit.

A jak jsme dopadli?

Shakira Main bastet, CZ 6-10 měsíců V1 (jako obvykle krásná a pohodová holčička :o)) )

Kelly Z pramínku, CZ tř. otevřená V2 (Kelly musím pochválit, byla to její poslední výstava a chovala se jako opravdová dáma. Měli jsme trošku obavy, protože před lety vyrazila posuzovateli z ruky propisovací tužku. :o)) Tentokrát naprosto pohodová, nechala se krásně předvést a dokonce porazila i mladší konkurenci)

Zúčastnily se i naše odchovy:

Gandalfa Grase of Sudden blazing, CZ 3-6 měsíců V1

Honey Holly of Sudden blazing, CZ 3-6 měsíců V1

Holčičky získaly krásné posudky a já velmi děkuji rodině Šenkapoulových i paní Jelenové za skvělou péči a jejich prezentaci na této výstavě. A nyní je myslím již ten správný čas, abychom představili naši novou holčičku jménem:

Kenya Legend of Rainbow valley, CZ 3-6 měsíců V1 - více o našem novém pokladu naleznete v sekci "MLÁDEŽ"

Obrazek

18.11.2009

Dnes slaví své 1. narozeniny náš vrh "F" - takže Fionko a Falco, přeji vám všechno nejlepší a ať se vám daří stejně dobře jako doposud. A tobě Fí kopu koťátek :o))

Obrazek

15.11.2009

MVK Pardubice ...... tentokrát jen na jeden den (neděle), ale o to úspěšnější :o)) V současné době máme doma opravdu pořádnou miminkovskou nadílku a tak není možné na dlouho odjíždět pryč. (Tedy možné je všechno, ale já mimča nerada nechávám samotná).  Ale výstavu v Pardubicích jsem si nechtěla nechat ujít a navíc Shakirka potřebuje jezdit o něco častěji než jsem si myslela. Na poslední výstavě bylo patrné, že delší odmlka nebyla příliš dobrá. A tak byla ona jediná, kdo nás tentokrát z naší smečky reprezentoval. Cíl byl jediný - zvykat si a hlavně být na výstavách v naprostém klídku a pohodě. To se vyplnilo a navíc jsme se mohli radovat i z pěkného ocenění, které Shakira Main bastet, CZ získala stále ještě ve tř. mladých 6-10 měsíců, a to V1, BIV total + nom. BIS. Kromě ní jsem se po dlouhých měsících setkala i s naším odchovem z vrhu "F", tedy kočičkou Fionkou a jejím majitelem. Z téhle holčičky - Fiona Funny of Sudden blazing, CZ  - vyrostla opravdu pořádná kočka, pěkně velká a urostlá, s dlouhatánským osvaleným tělem a krásně velkou hlavou, pěkným profilem, bradou, oušky a super štětičkami. Polilo mne opravdové štěstí, když jsem ji vzala do náruče a ona se přitiskla stejně jako tenkrát, když byla ještě malé mimčo. Snad mne i poznala :o)) Ale především bylo vidět, že ve své nové rodině se má moc dobře! A za to všem velké díky!! A jak tahle princeznička obstála poprvé v otevřené třídě? Mám velkou radost, protože vše zvládla s naprostým klidem a nakonec i přes silnou konkurenci získala svůj 1. CAC, BIV total + nom BIS.

V sobotu se této výstavy zúčastnila Gandalfa Grase of Sudden blazing, CZ a získala krásnou známku V1. Díky moc za péči i prezentaci rodině Šenkapoulových z ch.s. Colorado gato, CZ! :o))

Takže holky, jste všechny vážně šikuly a já jsem na vás obě moc hrdá :o))

Obrazek

31.10.2009

Do galerie naší princezničky Shakira Main bastet, CZ  jsme přidali nové fotečky ve věku 8,5 měsíců. Tedy ..... moje holčička vypadá spíše trošku jako nabubřelý princ, ale snad je to tak dobře :o)) více zde

Také stále fotíme a aktualizujeme fotečky volných koťátek z vrhu "H" a "CH" - více v sekci koťátka nebo přímo odkaz na úvodní straně.

Obrazek

17.-18.10.2009

A konečně nějaká novinka ..... tento víkend jsme se zúčastnili po pár měsících opět výstavy, tentokrát v Praze v Kongresovém centru ..... a opravdu jsme se moc těšili. Ze Shakiry Main bastet, CZ vyrostla opravdu krasavice a ve svých osmi měsících je i nádherně veliká a osvalená a tak jsme byli moc zvědaví, co na ní řeknou posuzovatelé. V sobotu i přes nádherný posudek (bez jediné výtky a s hromadou "ex") získala známku V2, v neděli V1, ale bohužel nedorazila další mladší a starší konkurence na výstavu přihlášená, a tak se nekonala ani BIV. O nominaci do BIS pak bojovalo celkem 9 zvířat a dle mého názoru naprosto právem tuto získal super odchov ze stanice Canis minor, CZ. Takže Shakirka měla "hotovo" a mohla jít odpočívat, což jí myslím tentokrát celkem prospělo, protože delší výstavní pauza na ní přece jen byla vidět ..... 

V sobotu se této výstavy zúčastnil i náš odchov kočička Gandalfa Grase, ze  které máme opravdu obrovskou radost. Je vidět, že se má opravdu moc dobře, krásně roste, je naprosto pohodová  a její rodina z chs Colorado gato, CZ,  ji vážně zbožňuje, a to je SUPER! Krásně se předvedla, nechala se prohlédnout a řekla bych, že má stejně výstavního ducha jako její mamina Nancy :o)) Nakonec vybojovala známku V2, ale nevadí, budeme se moc těšít na příště .....

No, a kromě toho, se nám konečně podařilo představit na výstavě i naše mimča jako vrhy. Sice při shlédnutí katalogu a zjištění, že na oba dny jsou přihlášeny další čtyři vrhy MCO nám trochu zamrazilo, ale nakonec v sobotu Háčka a v neděli i Cháčka  nakonec vybojovali v maiňáčcích druhá místa. Hera bojovala oba dni i "sama za sebe" a získala kromě krásných posudků známky V4 a V1. Výstavu zvládli, ale návrat domů opravdu hodně ocenili .....

Obrazek

15.10.2009

I když neplánovaně, narodili se nám miminka vrh "I", více info brzy. Zatím dokrmujeme, totečky zpracováváme postupně :o))

Obrazek

13.10.2009

Sice se u nás jakoby nyní nic neděje, ale vlastně každý týden fotíme a přidáváme na naše stránečky aktuální fotečky miminek z vrhů "G", "H" a "CH". Při tomto počtu koťátek práce opravdu náročná a nejen focení a aktualizace foteček, ale to vše kolem mimin .....a tak už čas nezbývá na další věci jako výstavy a tak podobně. Ale hlavně spíš se nyní soustředíme na výchovu našich mrňousků a snažíme se jim věnovat veškerý možný čas, protože nám na nich vážně hodně záleží ..... A rádi bychom, aby byli zrovna takoví jako jsou ti naši velikáni a aby i oni jednou obohatili svým novým rodinám jejich životy tak, jako je obhohacují ti naši maiňáčci nám :o) :o) :o) 

A když jsme u koťátek ..... právě dnes slaví naši "Éčkové" své 2. narozeniny. Takže Ecklíčku, Eddie (Ešík), Edmonde (Krišpínek), Elzo a Ellie, přejeme vám všem jen to nej nej nejlepší :o))

Obrazek

3.9.2009

A dnes slaví narozeniny:  :o)) 

Více foto - KOČKY-NANCY-FOTO

Naše nádherná kočičí princeznička IC NANCY Main bastet, CZ.  Takže Nenuško moje, přeji Ti ke tvým 2. narozeninám všechno nejnejnej nejlepší ..... jseš moje krásná a miloučká holčička a já jsem vážně moc ráda, že tě mám. A tvoje mimča jsou stejně bezvadná jako ty :o))

Obrazek

31.8.2009

Právě dnes jsou našim "Géčkům" tři měsíce a již brzy se rozprchnou do svých nových domovů ..... nás čeká velké loučení, vaši lidičkové už se nemohou dočkat až budete u nich, a to je MOOOOC dobře :o))

Bude se mi po vás opravdu moc stýskat miláčkové moji, ale vím, že se v nových rodinách budete mít opravdu moc dobře. Takže ..... hodně štěstí do dalšího života a pevně doufám, že svým novým rodinám uděláte život krásnějším tak, jako jste ho dělali krásnějším ty tři měsíce nám. Nikdy nezapomenu ..... ani na vás ani na vašeho brášku Guliverka .....

Obrazek

26.8.2009

Obrazek

DUNCANE a všichni "Déčkové", přejeme vám všechno nejlepší k vašim 2. narozeninám. Doufáme, že brzy dostaneme zprácičky od vašich nových rodin včetně foteček, které bychom zde rádi ukázali. Protože soudě podle Duncana, který s námi zůstal si myslím, že tihle drobečkové se nám obzvlášť vydařili :o)) Z Duncana je nyní nádherný silný kocour s nádhernou srstí, která už doufám dorostla do konečné délky, protože má kolem krku hřívičku jako lev, na které jde pléct i copánky :o)) Ale do mrazáku ho opravdu nezavíráme ..... to ono nějak samo :o) :o) :o) Jinak povaha naprosto super a asi nebudete věřit co tehnle kocour nejraději dělá? Úplně nejvíc nejlepší činnost je prý když panička konví zalévá květiny na balkoně v truhlících. Doprovodí mne do koupelny, dohlédne na naplnění konví a potom si mne "odvede" s ocáskem pěkně nahoru a několika kontrolními pohledy zda opravdu jdu až na balkon, tam dohlédne na správné zalití a už zase spěchá do koupelny a dohlíží na plnění vody :o)) Opravdu pokládek .....

Obrazek

23.8.2009

ObrazekKENY všechno nejlepší k tvým dnešním 5. narozeninám. :o))  Čas vážně letí hodně rychle ..... stárneme nejen my, ale i naši kočičáci. Tedy pět let není u kočky jistě ještě stáří, ale je to zvláštní ..... byls nedávno maličkaté špinavé klubíčko, které našli ve stodole, potom jsi vyrostl a během pár let se z tebe stal nádherný obrovský domácí kocour a dokonce celkem tři roky po sobě jsi byl nejlepším domácím kocourem v ČR, který se účastnil výstav ..... a nyní už si užíváš zaslouženého kočičího důchodu pěkně doma ..... Takže ti přeji ať jseš stále tak pohodový jak jseš, ať zdravíčko slouží a hlavně ať máš pořád tu dobrou náladu :o)) Jsem moc ráda, že jseš .....

Obrazek

10.8.2009

ObrazekA pro změnu tady máme další narozeniny ..... tento měsíc máme v tomto směru opravdu hodně náročný :o)) Dnes slaví svoje 1. narozeniny JENNY Z Losů - naše holka domácí. Takže Jennynko, přeji ti tímto všechno nejlepší i tady na našich stránkách (osobní gratulace byla i s pusou hned ráno :o)) ). A chtěla bych ti říct, že jsem vážně moc šťastná, že tě moje maminka tenkrát na zahrádce našla, vzala domů a nenechali jsme tě tvému osudu, ale jednou jsme udělali "tu" správnou věc a vzali jsme si tě k nám domů už napořád. I když musím říci, že jseš vážně občas divoška a trošku to s tím lítáním, kousáním a provokováním ke hře drobet přeháníš, ale upřímě? I když jseš taková jaká jseš - úplně divoká a úplně obyčejná ..... proto tě mám prostě strašně moc ráda a za nic na světě bych tě nedala! :o)) Tak všechno nej ..... :o) :o) :o) :o) :o)

Obrazek

8.8.2009

NVK Stříbro .....  na tuto výstavu jsme se velice těšili. Nejen proto, že Eckleyovi chyběl poslední certifikát na titul a malá Shakirka se nacházela těsně před věkovou hranicí půli roku ..... ale prostě jsme věděli, že se potkáme zase se spoustou super lidí a uvidíme jejich nádherné kočičky. A teď od začátku ..... :o)) Opět budíček hodně brzy ráno, opět velké balení a tentokrát i překrmení našeho "baby kočičího kojeneckého ústavu", pak utahání prťat až do stavu spacího :o)) a rychle směr Stříbro. Cesta ubíhala poměrně rychle, jediné divné bylo to, že po dálnici od Plzně jsme jeli úplně sami :o)) A výstava samotná? Ta se konala v prostorném kulturním domě, maini měli tentokrát vyčleněné ty největší klece, což nebývá zvykem, ale bylo to vážně bezva :o)) Organizace také bez chyby, konec tak akorát ..... takže ani nakonec nevadilo, že veterinář nutný ke vstupní přejímce se drobet zpozdil. A naši miláčci myslím obstáli opět velmi dobře, protože Eckley Enny of Sudden Blazing, CZ získal poslední CAP a stal se tak premiorem, navíc potěšíla i nom. BIS. Shakira Main bastet, CZ získala opětovně V1, BIV total a nom. BIS. Jsem na vás opravdu hrdá miláčci moji :o))

Obrazek

Za nejen tyto fotky strašně moc děkujeme jejich autorce Adéle Justové z chs Nelly Ness, CZ

Obrazek

6.8.2009

ObrazekDnes slaví svoje 1. narozeniny naše holčička CH Amy Black Od boudiček, CZ.

Všechno nejlepší k tvým 1. narozeninám naše milá Amynko ti přeje celá smečka lidská i kočičí. Jseš vážně poklad a proto tě máme tak rádi! :o)) A vyrostla z tebe vážně nádherná kočičí královna!

A samozřejmě všechno nejlepší i tvým krásným bráškům a sestřičkám :o))

Obrazek

26.7.2009

MVK Praha Stromovka ..... I dnes zazvonil budík na můj vkus docela brzy ..... ale určitě je lepší vstávat na výstavu koček než třeba do práce :o)) Plni očekávání jsme se vydali směr Stromovka ..... a výsledky nás opět velmi potěšily!  Amy Black získala svůj první CACIB a Shakira V1, BIV total a navíc dnes i nom. BIS.  

Obrazek

25.7.2009

MVK Praha Stromovka ..... na tuto letní výstavu jsme se tentokrát vydali ve zcela "ženském" složení s Amy Black Od boudiček, CZ a naší malou princezničkou Shakirou Main bastet, CZ. Amy získala poslední CAC a stala se šampionkou, navíc ještě získala nom. BIS :o)) Shakirka měla velkou konkurenci a tak nás ani nenapadlo doufat v nějaký větší úspěch, ale ..... porazila dvě kočičky ve své věkové kategorii, potom také kocourka a dokonce i dospělou kočičku a kocourka a stala se tak nejlepším zvířetem sk. 4 (V1, BIV total). Hodně nás to překvapilo a upřímně řečeno i hodně potěšilo. Paní posuzovatelce se moc líbila její kondice, celková vyrovnanost a hlavně její výraz. Ten výraz, do kterého jsem se před nějakým tím měsícem tolik zbláznila i já ..... :o)) Takže zítra uvidíme ..... i když vše může být samozřejmě úplně jinak (jak už to i tak bývá), ale nevadí, budeme "bojovat" ze všech sil :o))

Obrazek

5.7.2009

ObrazekMVK Ústí nad Labem 2009 ..... tentokrát ve složení velký kluk a malá holka :o)) Indiana Jones of Baccaracoon, CZ a Shakira Main bastet, CZ. Jsme opravdu rádi, že oba naši kočičáci se opět moc líbili a dostali po oba dny moc krásné posudky. Indiánek získal v sobotu poslední CAC a stal se tak šampionem, v neděli vybojoval první CACIB a navíc v opravdu silné konkurenci i BIV total. Nominace nám v neděli unikla, ale prohrát s norským opravdu krásným kocourkem, který se stal nakonec tím nej z celé skupiny není určitě ostuda. Shakirka obstála snad ještě lépe. Zatím v kategorii koťátek 3-6 měsíců ..... V sobotu získala V1, porazila nádhernou a obrovskou kočičku ze špičkové chov. stanice a poté i nádherného kocourka ze stanice ještě špičkovější a získala tak i BIV kitten. V neděli V1 ve stejné konkurenci také potěšila :o)) Nejdůležitější ale je, že Shakirka je naprosto suverénní zvířátko, které se jen tak něčeho nezalekne, zvládá naprosto s přehledem cestování, vystavování i pobyt v kleci. Takže se určitě ještě na pár výstav podívá :o))

Obrazek

5.7.2009

Tak dnes je opravdu významný den pro jednoho z našich kluků kočičích, protože právě dnes slaví náš miláček INDIANA JONES of Baccaracoon, CZ své 1. Obrazeknarozeniny.

Takže Indiánku, přejeme ti všechno nejlepší a doufáme, že zůstaneš pořád tím hodným a mazlivým chlapečkem :o)) Jseš vážně naše zlatíčko :o))

Aktuální foto v nejbližších dnech :o) :o) :o)

Obrazek

4.7.2009

ObrazekTak tohle je jeden z našich šesti důvodů proč jsme se nemohli zúčastnit MVK v Brně, i když bychom samozřejmě velice rádi. Jenže Anithé měla termín právě na sobotu ..... a tak jsme museli hlídat a myslím, že se to opravdu velmi vyplatilo :o)). Dnes je nám přesně týden ..... jsme nádherná kulaťoučká kočičí miminka, maminka o nás vzorně pečuje a my krásně rosteme..... A na svět už se koukáme svýma nádhernýma očičkama :o))

Více v sekci "KOŤÁTKA" - příslušný vrh "H" nebo přímo ZDE

Obrazek

3.7.2009

27.6.2009 byly v rámci MVK Brno vyhlášeny i výsledky soutěže "BEST MORAVIA CAT". Bohužel jsme se nemohli této výstavy zúčastnit i přesto, že náš odchov Bleček (dnes již GIP Black Kelly of Sudden Blazing, CZ) se umístil v kategorii II jako 2. nejlepší kastrát kocour. Velké díky proto patří Renatě Zemanové z ch.s. Sante d´Orsy, CZ, která za nás převzala diplom :o)) Blačku moc gratuluji a DĚKUJI, jseš můj kluk :o))

Obrazek

A důvod naší neúčasti? JIŽ BRZY :O))

Obrazek

29.6.2009

Dnes přidány nové foto vrh "G" ve 4 týdnech + drobná změna :o))

Obrazek

Gandalf je holka :o))

Při porodu jsem bez problémů určila pohlaví u našich mimin ..... a jaké překvapení po pár týdnech :o) :o) :o)

Obrazek

17.6.2009

Dnes jsou naší malé Shakirce právě 4 měsíce. Myslím, že z ní roste docela pěkná kočičí slečna. Kromě toho je to povahově naprosto úžasný tvor. :o)) Do její fotogalerie jsme přidali nové foto. Více zde (nebo Mládež - Shakira - foto)

Kromě toho každý týden aktualizujeme fota našich miminek z vrhu "G".

Obrazek

Obrazek

 

 

9.6.2009

Vytvořena nová fotogalerie "SUPER FOTO" - více zde nebo v hlavním menu. Najdete sekce "hajáme", "papáme", "mimina" a "ostatní". Bavte se dobře :o))

Obrazek

6.-7.6.2009

MVK Příbram .....I přes události v posledních dnech jsme se nakonec vydali na naplánovanou výstavu do nedaleké Příbrami. Oba naši kočičáci nás velice potěšili, protože náš odchov DUNCAN Kelly získal 2 x CAP a dosáhl tak na titul "PREMIORA" a naše mlaďoučká holčička AMY získala i přes zahraniční konkurenci  2 x CAC a v neděli navíc nom. BIS. Amynce to moc slušelo, a i když se nestala nejlepší dospělou kočkou této skupiny, velmi nás potěšil i jeden získaný hlas v BIS ..... :o))

Obrazek 

Obrazek

3.6.2009

PROHRÁLI JSME ..... Guliverek umřel :o((

Děkuji opravdu upřímě všem, kdo nám držel palce..... díky za podporu i krásné maily..... A protože nechci, aby u nás umírala zapomenutá bezejmená koťátka, protože nechci, aby byla jen škrtnutou položkou v tabulce, zde je stránka věnována tomuhle drobečnovi, který se jmenoval GULIVER Garry - více zde

Obrazek

2.6.2009

Tak za ty tři dny jsme myslím udělali docela pokrok ..... I když je GULIVEREKObrazek jasně ze všech nejmenší a nejslabší, pomalu mu narostla srst na prstíčkách, kterou neměl, začal zvedat hlavičku, lézt po krabici kolem maminy jako ostatní ..... přírůstek +9g ..... Každý gram se počítá!  Včera to vypadalo, že se stal zázrak a my máme vyhráno. Guliverek se na chviličku i zkusil přisát na stříkačku, dokázal na jedno krmení zbaštit opakovaně 3 ml, ale ..... teď je jasné, že začínáme ztrácet body a i když bojujeme všichni ze všech sil, nevypadá to opravdu moc dobře..... :o((

 

Obrazek

31.5.2009

Přivezli jsme si nový přírůstek. Je to holčička SHAKIRA Main bastet, CZ - více zde ("mládež")

ObrazekA včera se stala ještě jedna věc ..... dne 31.5.2009 se nám narodil vrh "G" ..... tohle je Guliver. Narodil se naprosto viditelně předčastně a "nedodělaný", byl tak malý a slabý, že se nedokázal od své maminy ani napít. Jen ležel a spal. Celou noc jsme bojovali o jeho život a ..... dýchá, snaží se papat, i když jen ze stříkačky a po kapičkách, ale vypadá to, že i trávení funguje. Držte mu palečky ať to zvládne ..... Ostatní jsou samozřejmě všichni v pořádku. A nám nezbývá než věřit .....

Více info v sekci koťata velmi brzy :o))

Obrazek

27.5.2009

..... máme tady další narozeniny :o)) Tentokrát naše holčičky z vrhu "C" - CORAObrazek Connie a CLEA Connie slaví své 2. narozeniny. Takže holčičky moje, přeji vám oběma všechno nejlepší a ať jsou na vás páníčci pořád tak hodní :o))

 

Foto brzy :o))

Obrazek

16.-17.5.2009

MVK Most ..... Čas plyne jako voda a z našeho malého Indyánka (INDIANA JONES of Baccaracoon, CZ) se stal už velký kluk. Tedy ..... je to zatím takový vyčouhlý a nohatý maincooní puberťáček, ale délka jeho těla a síla jeho kostry napovídá, že se máme do budoucna opravdu na co těšit :o)) No, a protože je Indy už vážně velký kluk, zúčastnil se tento víkend poprvé výstavy v otevřené třídě. I přesto, že jsme od minule opravdu trénovali "výstavní držení", dalo mi celkem dost práce miláčka přemluvit, aby byl hodný a předvedl se..... Ale nakonec boj vzdal a celkem pěkně se nechal předvést. Vadila mu akustika v sále, kde byla zvířata předváděna, ale je to kluk šikovný a tak zvítězila jeho zvědavost, takže místo toho, aby se věnoval posuzovatelce, koukal z okna na ptáky :o)) Společnost Indymu tentokrát dělal náš již zkušený výstavní borec GIP BLACK KELLY of Sudden Blazing, CZ. Bleček sice tráví výstavy spící pod podložkou v kleci a diváci tak vidí jen zelenou bouli, ale předvádění zvládá opravdu na jedničku a při posuzování se mazlí jako šílenec :o)) A k výsledkům? Oba kluci nám udělali velkou radost. U obou jsme byli moc pochváleni za úpravu srsti (což je vážně u této barvy hodně náročné) a ..... BLACK získal 2 x CAPS, 2 x nom. BISINDY 2 x CAC, v neděli navíc ještě i BIV a nom. BIS. V BIS naši klucí soutěžili mezi opravdovou elitou a nás těší to, že tam mohli být. Takže kluci moji, jen tak dál ..... :o) :o) :o)

Obrazek

Obrazek

2.5.2009

Dnes jsme se dozvěděli šťastnou zprávu!!!!! Náš odchov Elza Elisa žijící v Moskvě v chov. stanici Deep insight, RU se stala matkou ..... Jsme strašně moc rádi, že se vše zdařilo a kočičím miminkům a mamině budeme hodně držet palečky, aby byli o.k.. Podrobnosti zatím ještě zjišťujeme ..... a budeme samozřejmě postupně doplňovat.

Také jsme dostali nové fotečky miminek naší Daisy Kelly ze stanice Danda Mainecoon, CZ - rovněž v nejbližších dnech zaktualizujeme v sekci koťata :o)) Koťátka krásně rostou .....

Obrazek

26.4.2009

Velké loučení podruhé ..... dnes odjel do nového domova i náš malý Falco. Bylo to těžké loučení, ale podle posledních zpráv se chlapáček pomalu seznamuje s novým domovem a je to velký průzkumník ..... No, prostě Falco - nebojsa, který je doma úplně všude :o))

Takže i tobě Faloušku přeji do života jen to nejlepší. Ani na tebe ani na sestřičku nikdy nezapomenu a díky za každý den, který jste prožili tady u nás :o))

A našim fandům prozradím, že u nás se stále něco děje a brzy chystáme nejedno móóóóóc pěkné překvapení :o) :o) :o) :o) :o)

Obrazek

23.4.2009

ObrazekDnes je velký den pro naše holky KELLY a KEROL z Pramínku, CZ. Je to naprosto neuvěřitelné, že našim prvním mainským kočičkám jsou už 4 roky! Čas vážně hrozně rychle letí ..... Takže holky moje, hodně štěstí k dnešním narozkám :o))

Obrazek

20.4.2009

Opět nadešel čas velkého loučení ..... tentokrát s naší holčičkou FIONOU Funny z vrhu "F". Z Fionky vyrostla nádherná a mohutná kočičí slečna, zúčastnila se také několika výstav, kde byla velmi kladně hodnocena a z těchto důvodů mi bylo líto, aby z ní byl pouhý mazlíček. Dokonce jsme začali uvažovat o tom, že by třeba i zůstala s námi ..... Včera dopoledne ale nakonec odjela do svého nového domova .....  Určitě se bude mít moc dobře, má další tři maincooní kamarády (se kterými se zatím ještě moc nekamarádí, ale jistě bude, protože je to kopa opravdu veselá a hravá :o)) ), ale stejně se už moc těším až se uvidíme někde  na výstavě. Díky tomu, že s námi zůstala o něco déle něž je u koťátek obvyklé, mohla jsem si ji více užít a za to jsem vážně MOC vděčná! Čeká mne teď sice pár dní, kdy si budu muset zvyknout na to, že její místo na krmení zůstává prázdné (miska s masem ale ne, o tu se včera i dnes velmi rychle podělil bráška i ostatní :o)) ), a že si mi nepřijde lehnout na nohy tak jako každý předchozí večer už pár měsíců ..... ale vím, že je v pořádku, a to je hlavní.....

Takže Fionko, přeji ti do života hodně štěstí, ať se ti vede a ať děláš své nové rodině stejně velkou radost jako jsi  dělala do teď nám. A jednou až vyrosteš budeš mít třeba svá vlastní kočičí miminka a tvůj život tak bude pokračovat dál .....

Obrazek

14.4.2009

Dnes se našemu odchovu DAISY KELLY of Sudden Blazing, CZ narodilo 6 krásných koťátek v barvě (?) kluci černý (n), modře mramorovaný (a 22), dva krát černý mramor (n 22) a dvě holčičky (?) v barvě černě mramorované (n 22). Strašně moc gratulujeme Daisynce i její majitelce a přejeme, aby se koťátkům a mamině vedlo moc dobře :o)) A zde jsou:

Obrazek

Obrazek

11.4.2009

MVK Hradec Králové ..... tak dnes nám zazvonil budík zase docela brzy. Vstávání v 04:00 hodin, nachystání zbytku věcí, obstarání chlupáčů, kteří si budou užívat klidu domova, pochytání těch, kteří jedou na výstavu a pak honem na místo srazu s kamarády ze Sante d´Orsy a Merry Yard. Čas odjezdu v 05:30 hodin ..... Cesta ubíhala moc dobře, bylo patrné, že dnes bude nádherný slunečný den, pěkná rovná dálnice, malý provoz ..... Na místo jsme dorazili krátce po začátku přejímky, ale i tak už nebylo kde zaparkovat :o(( Tedy na parkovišti přímo u kulturního domu, kde se tato výstava konala. A tak jsme byli nuceni ponechat auta o nějakou tu ulici dál a jako obvykle vléci "valníček" s kočičími boxy a všemi těmi věcmi, které vždy nutně potřebujeme :o)) na místo určení. Dlouho jsem přemýšlela koho na tuto výstavu přihlásit a nakonec jsem se rozhodla pro naše dva kastráty ECKLEY ENNYho a DUNCANa KELLYho. Ecklíček už na jedné výstavě byl a kupodivu se mazlil a neprojevoval téměř vůbec strach a tak jsem ho zvolila pro našeho výstavního nováčka Duncana jako ten nejvhodnější doprovod. Black se sice mazlí a vůbec se nebojí, ale bohužel se v kleci zahrabává pod deku, a tak z něho návštěv moc nevidí - jen velkou zelenou bouli :o)). A mít takové zahrabávače hned dva ..... to raděj ne :o)) Duncanka posuzoval pan ing. Mahelka. Náš chlapeček se mu moc líbil, byl ohodnocen jako velmi pěkný maincoon, mohutný, pěkný v typu. Získal moc krásný posudek a svůj první CAP. A choval se opravdu moc hezky, dokonce i chvíle mazlení na něho přišla :o))  Bohužel do boje o nominaci se tenhle pašák dostal s ohromnou konkurencí - kocourkem turecké van z DK, a i když si pan posuzovatel dal hodně záležet a oba kocourky opakovaně prohlédl a srovnal, nakonec se rozhodl nominovat naší konkurenci. Takže Duncanek dostal pusu a mohl zbytek výstavy po řádném obědě pěkně prospat. A Eckleyíček? Toho posuzoval pan Kurkowski z Polska, který je pro nás zatím posuzovatelem neznámým. Ecklíčka zhodnotil jako velice silného a urostlého s nádhernou srstí, pěknou hlavou i profilem (pouze ouška bychom mohli mít větší :o)), ale to víme :o)) ) a nakonec mu udělil jeho druhý CAP a také ho nominoval do BIS. Eklíček měl včera náladu spíše útěkovou a cestovací - v kleci být nechtěl, v náruči také ne, a tak skákal sem a tam ....., ale to vůbec nevadí. Předvedení nakonec zvládl v pohodě a drbání obou stewardek za ouškem se mu strašně moc líbilo :o)). A potom v podvečer Eklíček bojoval proti překrásnému kocourkovi turecké van a také proti norskému kocourkovi. No tedy, nevyhráli jsme, jednohlasně získal první místo ohromný van, ale našemu Eckleyovi to vážně moc slušelo. Je to pašák! Tedy oba moji kluci jsou pašáci, protože Duncan získal na své první výstavě CAP a Eckley CAP, nom. BIS! Takže oběma chlapečkům moc gratuluji a děkuji, že to se mnou vydržíte :o)) Po ukončení výstavy už zbývalo jen vrátit se domů, kde už čekal zbytek naší kočičí smečky .....

foto brzy :o))

Obrazek

29.3.2009

Všechno nejlepší přejeme k dnešním 3. narozeninám naší Aničky (CH Anithé Lady Canis Minor, CZ.

Obrazek

Zároveň jsme do její fotogalerie zařadili několik aktuálních foteček, kde je vidět jak naše holčička krásně vyrostla a "dodělala" se.

Obrazek

MVK Praha Pyramida 21.-22.3.2009

Tak je tu opět začátek jara a jako obvykle zhruba v tuhle dobu se konala mezinárodní výstava v hotelu Pyramida v Praze 6. Tato výstava je každoročně jedinečná tím, že v sobotu se vyhlašují výsledky soutěže "Kočka roku" za předchozí rok. Každý z vystavovatelů nebo i chovatelů má možnost přihlásit se do této soutěže. A tak jsme to opět udělali i my. A zde jsou výsledky našich "bojovníků":

Kočky domácí:

KENY, DSM

 domácí kocouři

1. místo - nejlepší domácí kocour v ČR již potřetí za sebou

Chovná zvířata:

EC ANDRÉ ANDREW of Sudden Blazing, CZ

celkově sk. II 17. místo

6. nejlepší chovný kocour plemene maincoon

IC NANCY Main Bastet, CZ

celkově sk. II 18. místo

6. nejlepší chovná kočka plemene maincoon

Koťata:

ELZA ELISA of Sudden Blazing, CZ

celkově sk. II 12. místo

4. nejlepší kočka-kotě plemene maincoon

IC NANCY Main Bastet, CZ

celkově sk. II 13. místo

5. nejlepší kočka-kotě plemene maincoon

ECKLEY ENNY of Sudden Blazing, CZ

celkově sk. II 17. místo

8. nejlepší kocour-kotě plemene maincoon

Kastráti:

GIP BLACK KELLY of Sudden Blazing, CZ

celkově sk. II 7. místo

3. nejlepší kocour-kastrát plemene maincoon

Chovatelské stanice:

9. místo ze všech stanic všech plemen

4. nejlepší stanice plemene maincoon

Všem - Kenymu i našim odchovům a ostatním našim kočičáků a také celé naší rodině, která mi po celý rok se vším moc pomáhala - tímto velmi děkuji. Získali jsme myslím pěkná umístění, Keny se stal potřetí v řadě nejlepším domácím kocourem. Navíc i na této výstavě zvítězil v sobotu ve své kategorii (kocourů domácích), získal známku I, nom. BIS a zde BOS. Tímto zakončil svou výstavní kariéru. I když to pro mne bylo těžké rozhodnutí, Keny si určitě už klid od toho všeho dění zaslouží ..... :o))

A další výsledky výstavy v Pyramidě? Na této výstavě nás po oba dva dni reprezentovali naši mladí-černí: AMY Black Od boudiček, CZ a INDIANA JONES of Baccaracoon, CZ. Oba kočičáci nám pořádně od minulé výstavy vyrostli a my byli plni očekávání jak se na výstavě budou líbit. AMY získala po oba dva dni známky 2 x V1, INDY známky V2 a V3. Umístění nás nezklamalo, prostě pokud se dané kategorie zúčastní více zvířat, všichni být první nemohou a oba kluci, kteří soutěžili s Indym měli mnohem lepší profily. Někdo je lepší, někdo horší, někdy záleží i na subjektivním posouzení posuzovatele a na tom, na co dává posuzovatel největší důraz. Proto bych nikdy nekritizovala to, jak se posuzovatel rozhodne.  Ale  v  neděli mne osobně zklamala pí Komissarová, EST, svým přístupem. U INDYho si ani nevšimla krásného a bohatého osrstění, super dlouhého a hranatého čumáku a krásné brady, XXXL dlouhého ocasu (tohle vždy všichni vyžadují a když už to zvíře má nejlepší ze všech ostatních zúčastněných, posuzovatel si nevšimne :o(( ), a naopak jsme se dozvěděli, že je na svůj věk krátký, čumák a bradu má špatný ..... U AMY jsme se zase u této posuzovatelky dozvěděli, že má špatný profil, placatou hlavu a roztažená ouška, ale kdo ji zná dobře ví, že tohle je absolutní hloupost. Nejhorší ale byla nerozhodnost této posuzovatelky, která zapříčinila "rozhození" i ostatních zúčastněných kočičáků v této barevnostní varietě. V okamžiku, kdy se zvířata s majiteli začnou doslova prát je asi na místě rozhodnout kdo je nejlepší, určit pořadí ostatních a posuzování ukončit. Bohužel tak se nestalo ..... Po velkém boji a utřžení pár pěkných škrábanců byli nakonec černouškové vysvobozeni, hodnocení bylo u konce a oni se mohli vrátit do klece a těšit se zpět domů. Jediné štěstí je, že oba jsou naprosto pohodoví, vyronaní a úžasní, takže v nich tenhle zážitek nezanechal žádné následky. Snad příště bude posuzovatel "rychlejší" .....

ObrazekV neděli černoušky doprovázela naše dvojka "F" - FIONA a FALCO. Oba si vedli vážně skvěle, oba se posuzovatelce pí Bertě Němcové moc líbili. To, že jsou velmi "povedení" víme, ale vážně mne hodně překvapilo nadšení této posuzovatelky. Falco měl v konkurenci staršího nádherného kocourka, kterému vážně nemohl konkurovat a získal známku V2, ale i posuzovatelka nám sdělila, že tohle umístění nás nemusí mrzet, že i Falco je vážněObrazek moc hezký. Z Fionky byla potom snad ještě nadšenější, Fionka získala známku V1 a porazila navíc téměř půlročního kocourka v kat. koťat 3-6 měsíců. Asi se není čemu divit, protože obě koťata jsou kromě typu i v naprosto úžasné kondici - koťata v tomto věku bývají vyčouhlá, kostnatá, naši maličcí mají krásná pevná a silná, super osvalená tělíčka, malá zrovna tento týden i váhově porazila brášku ..... V nominaci Fionku potom vyřadil překrásný konkurent malého Falca. Takže mimča si myslím vedli vážně moc dobře. Hlavně oba mají výstavního ducha, byli v naprosté pohodě, hráli si, při předvádění ze sebou nechali krásně manipulovat, mazlili se ..... Pro tyhle dva hledáme stále nové majitele. Rádi bychom, aby byli v chovu, ale pouze v takových podmínkách jako u nás. Určitě bychom nechtěli, aby strávili celý život ve venkovní voliéře, lidi skoro neviděli a sloužili jen na množení. To bychom samozřejmě dali přednost tomu, aby žili pěkně v posteli jako mazličci :o))

Takže celkově zhodnoceno ..... výstava se vydařila, všichni mají "Véčka" a hlavně, vše jsme ve zdraví přežili :o))

23.3.2009

Dnes je velký den pro naše kočičí miminka z vrhu "B", protože slaví svoje 2. narozeniny. Takže "Béčkové" všem přejeme všechno nejlepší k dnešním narozeninám a ať jsou na vás vaši lidičkové stejně hodní jako doposud :o)) Vašim rodinám díky za aktuální fotečky.

Black - new aktuální foto ve své fotogalerii.

Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

2.3.2009

Dnes jsme konečně dostali výsledky testů našich maličkých z Biofocusu. Oba "F" - FIONA Funny i FALCO Funny gen test HCM z 19.2.2009 N/N.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

28.2.-1.3.2009

MVK Ústí nad Labem ..... tentokrát jsme se vydali na výstavu s naším kočičím "potěrem", tedy FIONOU, FALCEM a malou JENNY. Bohužel se mi opět nepodařilo  zúčastnit se výstavy s koťátky v kategorii vrhů (tentokrát se nás nenarodil dostatečný počet), a tak musel bojovat každý sám za sebe a naše domácí kočička, která koťátka vychovává a je vlastně jako jejich starší sestřička jela jako doprovod. Falco zvládl celou výstavu asi nejlépe, je to chlapák po tátovi, vůbec se nebál, baštil, pil, hrál si a spinkal ..... Sestřička Fionka se zpočátku bála, ale nakonec se chovala stejně pěkně jako Faloušek. Jenny se bohužel bojí strašně moc a tak celé dva dny prospala schovaná pod podložkou v kleci.  Ale po návratu domů musím říci, že všichni jsou v pořádku, mají skvělou náladu a tato výstava na nich nezanechala žádné následky :o)) Mrňata strávila poprvé dva dny mimo domov a hlavně bez mámy a musím konstatovat, že jsou vážně šikulkové.

Obrazek

A nyní k výsledkům :o)) Oba naši maličcí se panu Šandovi i paní Ivankové (každý jeden den u jednoho, druhý u druhého) strašně moc líbili, oba získali známky V1 a krásné posudky a jsou hodnoceni jako velmi nádějní..... Jsme moc rádi a doufáme, že i nadále porostou do krásy ..... Jenny měla opět silnou konkurenci a nakonec vybojovala známky IV. a III.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

14.2.2009

MVK Praha Kongresové centrum ..... tak zase po delší době nějaká výstava..... Tentokrát naše řady reprezentoval kastrát ECKLEY ENNY of Sudden Blazing, CZ, kterého jsem se odvážila vzít na výstavu až vlastně v dospělém věku (tedy jako kotě byl, ale to jistě zapomněl). Jeho chování bylo opravdu báječné ..... znamenalo to pro něho hodně nového, jeho doprovod měl navíc v autě během těch pár minut jízdy z Barrandova do Kongresového centra drobnou "nehodu", což si odskákal zejména Eklíčkův kožíšek, ale zvědavost nakonec předčila strach a chlapeček byl v pohodě. Mazlil se, spal ..... Navíc se posuzovatelce paní Steinhausser velmi líbil, získal u ní svůj 1. CAP a navíc i nom. BIS. V BISce mu to moc slušelo, ale to vážně někdy nestačí :o)), takže se hrdě zúčastnil volby těch nejlepších zvířat a já mohu říci, že jsem nadmíru spokojená. Svou první výstavu zvládl moc dobře a snad tak bude pokračovat i v budoucnu :o))

A aby nejel Eklíček sám, společnost mu dělala naše malá půlroční domácí kočička Jenny z Losů. U té byl strach bohužel nadevše, takže strávila výstavu schoulená v rohu klece pod nebo na Eklíčkovi, ale při posuzování se nechala v klidu prohlédnout a také vše nakonec dobře zvládla. Jen panu Selasovi z NL se asi moc nelíbila, protože nás dal na 5. místo, ale s klidným srdcem mohu říci, že to ani moc nevadí. Je hezké být první, ale někdo musí být i na ostatních místech a myslím, že dospělá kočička, která vyhrála celou soutěž, získala 1. místo vážně oprávněně. Jenny je kočička nádherná, s nádherným kožíškem, ale zatím nevypadá moc jako domácí - budeme ji muset ještě trochu víc vykrmit :o))

Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

25.1.2009

Máme tady další narozeniny - tentokrát IC Galileo  Sante d´Orsy, CZ :o)) Našemu Galíčkovi jsou právě dnes 3 roky. Takže všechno nejlepší ty náš kluku :o)) Je to zvláštní, ale jsou ti teprve tři a mně se zdá, že s námi žiješ celý život ..... a vlastně  si to bez tebe neumím ani představit .....

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

2.1.2009

ANDRÉ, Aylin, Atreyi, Alvine i Aragorne, (vrh "A" - více zde) přejeme vám k dnešním 2. narozeninám všechno nejlepší a ať se vám splní všechny vaše kočičí sny ..... Je  neuvěřitelné, že už jsou vám dva roky. Čas vážně strašně letí, ale na chvíle strávené s vámi vážně nikdy nezapomenu ..... tedy myslím na ty tři první měsíce u všech kromě Andrého, protože toho si budeme doufám "užívat" ještě hodně dlouho :o))