Jdi na obsah Jdi na menu
 

Piešťany 15.5. - 29.5.2011

15.5.11 neděle

Ráno se Štěpánek vzbudil před 6 s ne moc dobrou náladou. Naštěstí ho kňourání přešlo, tak jsem mohl sjet do garáže pro auto a po té co jsme se oba najedli, jsme mohli krátce po 8 vyrazit směr Piešťany. Bylo zataženo, ale nepršelo. Což se změnilo asi 80 km před Brnem, kdy začal slejvák. Do Brna jsme dorazili v půl 11, v Tescu jsem zkusil dát Štěpánkovi přesnídávku, ale buď mu nechutnala, nebo byl už ospalý, ale každopádně dával svoji nevoli hodně nahlas najevo. Tak dostal dudlík a kroužením po Tescu se uložil ke spánku. Asi po půl hodině spaní se vzbudil s úsměvem, tak jsme koupili Lipánka, kterého Štěpánek následně spořádal. Já jsem si dal v autě řízek s chlebem a mohli jsme za stálého deště ve 12.15 pokračovat do Piešťan. Ve 14.15 jsme se ubytovali v hotelu, v prvním patře.  Když jsem vše z auta nanosil do pokoje, Štěpánek řval jako tur, byl asi moc unavený, tak s řevem asi hodinu usínal. Pak se vzbudil, napapal a koukal na hokej. Fandil fest, tak naši hokejisti porazili Rusáky 7:4 a získali bronz na MS.  Večer s kňouráním asi půl hodiny usínal, ale spal až do rána.

16.5.11 pondělí

I když spinkal Štěpánek celou noc, ráno moc dobrou náladu neměl, jako by už tušil co ho dneska čeká.  V 10 nám Denisa dala na recepci v ADELI rozpis procedůr a šli jsme k doktoru Moyseyenkovi na prohlídku, měření a podobná vyšetření. Čekal tam už i Štěpánkův rehabilitační tým, zase si ho berou do parády 4 baby :o) Odvezly si ho rovnou na nastavení obleku, následovalo procvičení rukou a nohou a pak už rovnou bez velkého otálení cvičit chůzi. Štěpánek při tom všem samozřejmě brečel, ale když na chvilku při chůzi přestal brečet a rozhlížel se, tak to vypadalo opravdu komicky. Dneska cvičí na uvítanou jenom hodinu, tak jsme po chůzi vyrazili na oblíbenou masáž. Po masáži 10 minut kyslíku a pak jsme čekali do 13.00 na logopedii. Štěpánkovi se ale podařilo ještě předtím usnout, tak jsem s Terezou jenom popovídal a přesunuli jsme to na středu ráno. Pro dnešek hotovo, tak jsme vyrazili na hotel, Štěpánek se ale hned vzbudil a nebyla s ním řeč, tak jsme museli vyrazit na procházku. Po hodině chůze, kdy stále místo spánku vykukoval z kočárku, spořádal přesnídávku. Potom se mu konečně před 16.00 podařilo usnout. Po probuzení si dal na hotelu jídlo a povídal si s mamkou přes skype. Večer opět usínání s brekem.

17.5.11 úterý

Ráno se Štěpánek vzbudil v půl 7, tak jsme se stihli v klidu nasnídat a vyrazili jsme na logopedii.  Štěpánek si hrál s 05_17-a.jpgbublifukem a pochutnal si i na nutelle. Pak jsme šli na magnetolaser (MRT) a potom na kyslík. To se Štěpánkovi už moc nelíbilo. S brekem jsme pak čekali na termo/kryokonstantní ošetření (kryo), který Štěpánek taky probrečel a se stejnou náladou jsme pokračovali i na cvičení v obleku. Po dvouhodinovém cvičení dostal Štěpánek bahenní zábal na kyčle a po 5 minutách usnul. Prospal i půlku masáže, probudila ho až masáž rukou. Pak už jsme mohli jít na hotel, udělat si haminu. Po jídle jsme vyrazili na dlouhou procházku do centra Piešťan. Poprvé jsme se konečně dostali do města. V parku si dal Štěpánek jogurt a mohli jsme vyrazit zpátky do hotelu. Po jídle si ještě zařval na celý hotel, ale večer usínal v klidu s povídáním.

18.5.11 středa

Štěpánek se vzbudil už v 5.45, ale měl dobrou náladu. Najedl se, potom se dokonce vykadil a šli jsme do Adeli. No tady hned od rána odmítl spolupracovat, na logopedii brečel, stejně jako na laseru a na kyslíku. Pak si dal jogurt a pití a na kryo házel 05_18-a.jpgúsměvy, cvičení ale opět provztekal. Manuální terapii nám přesunuli na zítra, tak jsme se šli na hotel najíst a potom Štěpánek spinkal až do 16.30. Po probuzení neměl moc dobrou náladu, tak jsme vyrazili na krátkou procházku v kočárku. Potom jsme se spolu vykoupali ve vaně. Usínání bylo opět s brekem.

19.5.11 čtvrtek

Vstáváme opět v 5.45. V pohodě se stíháme vykadit, najíst a jdeme zkusit, jak to bude vypadat na logopedii. Měl jsem ho na klíně, tak byl spokojený, papal nutellu, hrál si s bublifukem. Na magnetolaseru celou dobu brečel. Pak nás čekala manuálka, nasadili jsme dudlíka a s menším povzlykáváním jsme ji zvládli dobře. Do krya nám zbývalo jen 10 minut, ale dali jsme si půlku přesnídávky a pití a nálada se nám trochu zlepšila, tak dokonce na kryo povídal. Ale jak přišlo cvíčo začal tradiční protestní pláč. Na Galileu už podruhé usnul a tentokrát spal i potom při cvičení na míči. Na masáži opět pohodička, pak ještě na kyslík a mohli jsme jít na hotel dělat haminu. Po jídle jsme vyrazili na procházku až na hráz přehrady Síňava. Štěpánek si celou dobu spinkal, zato já jsem se na sluníčku při rychlé chůzi pěkně zpotil. Večer usínání opět s brekem.

20.5.11 pátek

Ačkoli začínáme dneska v Adeli až v 8.40, Štěpánek vstával už 5.30, asi aby něco nezmeškal. Na laseru házel úsměvy, vůbec mu to nevadilo, zato jak se začala nasazovat hadička na kyslík, spustil řev. Potom se v kočárku uklidnil a před kryo jsme se stihli i napapat. Na kryo to po přiložení teplých zábalů zalomil a spal, i když ho Lenka přenesla na cvičení a oblékli ho do obleku. Rozcvičování rukou také prospal, vzbudily ho až nohy. Byl vyjukaný kde je, ale neplakal. Začal až při chození, ale na míči se pak uklidnil. Na masáži opět chrochtal blahem. Pak si dal opět haminu a šli jsme na manuální terapii. Tentokrát byly na řadě ruce a krk. Pravou ruku zvládl v pohodě a usmíval se, zato levá ho naštvala, bránil se a křičel. Dalo velkou práci ho pak v kočárku uklidnit a to nás čekala ještě konzultace s lékařem. Ale kupodivu na dr. Petrova házel úsměvy, ačkoli musel být už unavený. Na hotelu potom s brekem usnul. Večer jsme vyrazili na večírek do Adeli. Trochu jsme cestou zmokli, protože před 7 tu začala bouřka. Večer opět usínání s problémy, až v 11.

21.5.11 sobota

Štěpka se vzbudil opět v 5:30, ale 05_19-a.jpgvydrželi jsme ležet ještě hodinu. Po jídle jsme vyrazili na laser a na kyslík. Štěpka byl hodný, měl dudlík tak byl celou dobu spokojený. Pak spapal Lipánka a na kryu opět usnul, tentokrát bez dudlíka. Na cvičení mu ale spánek vydržel asi jen 10 minut, pak začal opět brečet. Na masáži byl úplně vyřízenej. Po jídle jsme vyrazili do města, ale zastihla nás bouřka, tak jsme se po nákupu hned vrátili na hotel. Večer jsme se volali s babičkou přes skype a pak Štěpánek bez kňourání usnul.

22.5.11 neděle

Dneska má Štěpánek volno od cvičení. Ráno jsme se napapali, oblíkli a vyrazili na výlet do Trenčína. Celý den bylo krásně, tak jsme prošli město a vylezli i na hrad. Cestou do Piešťan jsme nakoupili pudinky na večeři. Na hotelu se Štěpánek napapal a šli jsme vyzkoušet bazén. Voda nám nepřišla moc teplá, tak jsme tam byli jenom půl hodiny, abychom nenastydli. Večer jsme si před spaním opět zakňourali.

23.5.11 pondělí

Začíná nám druhý týden, tak uvidíme, jak si Štěpánek povede. Vstává jako už tradičně v 5:30. Od 8 na logopedii u Terezy byl docela hodný, i když občas kňoural. Na MRT u Antonie to také vydržel, když s dudlíkem, dělala mu nožičky a uši. Na kyslíku u Renáty se mu nelíbilo jen nandavání hadičky, jinak byl hodný. Ale potom nechtěl jíst ani pít, vztekal se. Na kryu také brečel, ale nakonec usnul. To mu ale na cvičení moc dlouho nevydrželo a přišel zase pláč. Na masáži se usmíval a posílal pusinky, když jsem říkal, že si pak dáme haminu. Na hotelu ale zase jíst nechtěl, vztekal se a nakonec usnul. Když se vzbudil, tak se konečně najedl a šli jsme na procházku. Večer s malým kňouráním usnul.

24.5.11 úterý

Ráno spinkal do 6, ale ležet vydržel do 7.15, tím si asi vybral hodnou chvilku, protože na kyslíku i na MRT se vztekal. Pak jsme se odjeli do hotelu najíst a vzít si kraťasy. Na kryo byl hodný a smál se, na cvičení začal kňourat a já sem nás šel přestěhovat na jiný pokoj. Když sem se vracel, v tělocvičně úplný ticho, tak jsem myslel, že je Štěpka na Galileu, ale ne, Štěpka cvičil chůzi, ale ve spánku :o) Potom se vzbudil a při chození ještě trochu kňoural. Na masáži pohodička. Pak si dal Štěpánek haminu a čekali jsme na manuální terapii. Tu zvládl dobře. Odpoledne jsme šli na procházku a Štěpánek spinkal dvě hodiny v kočárku. Večer usínal s kňouráním.

25.5.11 středa

Štěpánek spinkal do 7! Pak jsme si museli pospíšit, abychom byli v 8 na logopedii. No Štěpánek přišel na svoji taktiku, jakmile přijde na procedůry, začne se vztekat, jen co se otočíme k odchodu přestane. MRT a kyslík potom zvládl docela dobře. Na kryo se usmíval, ale cvičení opět se vztekáním. Na manuálce to Štěpánek celé vydržel. Potom na hotelu nechtěl jíst, tak si 2 hodiny pospal.

26.5.11 čtvrtek

Ráno jsme vstávali v 6.45, najedli se a vyrazili na logopedii. Štěpánek byl hodný a povídal. MRT i kyslík potom zvládl bez dudlíku. Na kryu se mu moc nelíbilo a cvičení bylo už tradiční. Masáž si opět užíval, na konci si asi dvě minuty zdřímnul. Pak jsme šli na závěrečnou konzultaci s lékařem. Potom jsme šli na procházku a Štěpánek se vyspal v kočárku. Na hotelu se najedl a začal kňourat, tak jsme se šli podívat na Slovakia open ve stolním tenise. Štěpánek pak večer v klidu usnul.

27.5.11 pátek

Vstávali jsme zase v 6.45 a v 8 05_27-a.jpgjsme šli na kyslík. Štěpánek byl moc hodný a nešetřil úsměvy. Stejná nálada mu vydržela i na MRT. Na kryu také házel úsměvy, ale jen co přišel do tělocvičny začal brečet. Masáž si pak užil, potom jsme šli po jídle na manuální terapii k panu doktorovi. Štěpánek byl úplně zlatý, smál se a povídal i pan doktor ho chválil. Na procházku jsme raději nešli, protože se začínalo zatahovat, tak se Štěpánek vyspal na hotelu. Když jsme se najedli, šli jsme se opět podívat na stolní tenis. Večer přišla pořádná bouřka, tak nemohl Štěpánek usnout, ale nakonec se podařilo.

28.5.11 sobota

Štěpánka čeká poslední den cvičení. Vybudil se už v 6. Na kyslíku nejdřív trochu protestoval, ale pak byl hodný, tak dostal na památku hadičku J Na MRT byl pak také hodný. Potom jsme se šli na hotel najíst a v 9.40 jsme šli na kryo. Štěpánek zase povídal a nešetřil úsměvy. Zato na cvičení si za celou dobu nezvykl a vždy hlasitě protestoval. Dneska alespoň na chvilku přestal a to když mu přinesli diplom a medaili. Poslední masáž si pak slastně užil a mohli jsme jít na hotel, najíst, vyspat a balit, protože zítra ráno už zase míříme domů.

 

fotky