Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kontraindikace

Rekonektivní léčení, jakákoliv terapie či jakákoliv masáž nejsou náhradou klasické lékařské péče. Jsou podpůrnými prostředky, které napomáhají urychlit a zefektivnit lékařskou péči a mohou pomoci tam, kam klasická medicína nemůže. Svým preventivním působením snižují četnost a závažnost onemocnění a posilují organismus.

Chystáte -li se na masáž či terapii poprvé, nemusíte se ničeho obávat. Na všem se s vámi předem dohodnu a se vším vás seznámím. Nicméně je velice důležité, abyste mi nejdříve sdělili vše podstatné o svém zdravotním stavu. V případě, že trpíte nějakou vážnější nemocí či máte pochybnosti o vhodnosti masáže, poraďte se, prosím, předem se svým lékařem, zda je pro vás masáž vhodná a v jakém rozsahu.

 

Kontraindikace masáže částečná

Masáže není vhodné provádět bezprostředně po vydatném jídle, na místech s poškozenou či poraněnou pokožkou, v místech s krvácejícím poraněním, rozsáhlejším pohmožděním, pokousáním, uštknutím, hnisavým nebo plísňovým onemocněním, s bradavicemi nebo mateřskými znamínky. Taktéž je nevhodné masáž provádět v místech zanícených ložisek, zánětech kloubů, v místě popálenin, opařenin, poleptaných ploch, křečových žil, varixů, zánětů žil, bércových vředů, v místě otoků nejasného původu. Dále není vhodné masírovat břicho těhotných žen, břicho v šestinědělí ani při menstruaci.

 

Kontraindikace masáže celková

Masáž není vhodné provádět bezprostředně po vydatném jídle, velké tělesné námaze, celkovém vyčerpání, pod vlivem alkoholu a psychotropních látek, psychózách, při infekčních chorobách, virózách, horečnatých onemocněních, vysokých teplotách, při nízkém, vysokém i kolísavém krevním tlaku, při epilepsii, nemocech krve, hemofílii, leukémii, při nádorových onemocněních a při akutních zánětech, pergamenové kůži, při poraněních, onemocněních dutiny břišní a bolestivých stavech v oblasti břicha, onemocnění žlučníku a močových cest, při úporné zácpě a průjmech, srdečních a aterosklerotických onemocněních, při nedávných operacích a stavech vyžadujících klid na lůžku. Nevhodné je také masáž provádět při selhávání životně důležitých orgánů, osteoporóze, vyšším stupni artrózy či v prvním trimestru těhotenství. 

 

 

 
 


Poslední fotografie


Statistiky

Online: 1
Celkem: 119290
Měsíc: 1457
Den: 48