Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úvod

Jsme malé sdružení několika lidí, kterým není lhostejný osud opuštěných psů a koček, většinou nechaných nezodpovědnými lidmi napospas osudu. Rozum zůstává stát nad tím, čeho jsou někteří „lidé“ schopni. Opuštěných zvířat jsou tisíce, alarmující jsou také případy týrání.

Snažíme se pomoct opuštěným a toulavým psům a kočkám, poskytnout jim zdravotní ošetření a péči a najít nový domov. Naši činnost nemůžeme bohužel provádět v takové míře, v jaké bysme chtěli, jsme omezeni časem a penězi - jsme pracující a veškeré náklady platíme z vlastních peněz. Nejsme útulek a zatím tedy nemáme prostory pro péči o více zvířátek, a tak je umísťujeme do doby, než pro ně najdeme trvalý domov, u našich členů doma. Pomáháme v malém, ale raději trochu než vůbec.
Působíme v Kyjově a okolí, v případě potřeby i dál. V roce 2009 jsme usilovali o zřízení útulku v Kyjově, kdy jsme zastupitelstvu poslali dopis s podpisy občanů. Bohužel jsme neuspěli.
Snažíme se také šířit osvětu týkající se kastrace koček. Toto téma je pro mnoho lidí stále ještě tabu, při tom je to nejefektivnější řešení kontroly populace koček. V březnu 2010 jsme zveřejnili článek v Ostrožských listech a v květnu 2010 vyšel článek o kastracích také v Kyjovských novinách.
Jeden z našich členů je držitelem osvědčení pro odchyt toulavých a opuštěných zvířat a zacházení s nimi z Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně.  
Z vlastních prostředků jsme koupili odchytovou klec, která slouží k odchytu plachých koček, které nedůvěřují lidem a je třeba je nechat vykastrovat nebo ošetřit.