Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZÁPIS DO MATEŘSKÉ ŠKOLY ZŠ A MŠ NEČTINY

26. 4. 2024

Vážení rodiče,

zápisy k předškolnímu vzdělávání proběhnou i v letošním roce v souladu s platnými právními předpisy (školský zákon, správní řád, vyhláška o předškolním vzdělávání).


Podmínkou přijetí dítěte do MŠ je podle § 50 zákona o ochraně veřejného zdraví splnění povinnosti podrobit se stanoveným pravidelným očkováním, nebo mít doklad, že je dítě proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro kontraindikaci (netýká se dětí s povinným předškolním vzděláváním).

 

Pro MŠ Nečtiny – budova ZŠ a MŠ Nečtiny, Nečtiny 39


Zápis se bude konat v úterý 7. května 2024 od 12.00 – 16.00.

 

Pro odloučené pracoviště MRTNÍK  – budova Obecního úřadu Mrtník, Mrtník 52


Zápis se bude konat v pondělí 6. května 2024 od 14.00 – 17.00.

I.
Od 17. 4. do 3.5. 2024  si je možné vyzvednout formuláře osobně MŠ Nečtiny, Nečtiny 39, 331 63 Nečtiny, pro odloučené pracoviště  je možné vyzvednout formuláře v budově Obecního úřadu Mrtník, Mrtník 52, 331 52 Dolní Bělá
 

a) Žádost o přijetí

b) Evidenční list

Vždy po předchozí telefonické domluvě - tel: 725 059 597 – pro MŠ NEČTINY

                                                                    tel.: 723 374 325 – odloučené pracoviště MRTNÍK
 

II.

V úterý 7. května 2024 od 12:00 do 16:00 rodiče předají škole MŠ Nečtiny, Nečtiny 39 tyto řádně vyplněné dokumenty nebo je vyplní během zápisu:

V pondělí 6. května 2024 od 14:00 do 17:00 rodiče předají v budově Obecního úřadu Mrtník, Mrtník 52 tyto řádně vyplněné dokumenty nebo je vyplní během zápisu:

• žádost o přijetí
• evidenční list (potvrzený lékařem)

Vše s podpisy obou rodičů (platí i u rozvedených rodičů). U rozvedených rodičů je třeba uvést č. rozsudku a komu je dítě svěřeno do péče (pro kontrolu doneste originál rozhodnutí).
K zápisu vezměte s sebou občanský průkaz, rodný list dítěte a očkovací průkaz.

Pokud není místo trvalého pobytu dítěte shodné s trvalým pobytem rodičů, předloží rodiče potvrzení o trvalém pobytu dítěte.
Při odevzdání potřebných dokladů Vám bude přiděleno registrační číslo, pod kterým bude Vaše žádost evidována.

 

III.
Bližší podrobnosti o doložení řádného očkování
a) Podmínkou přijetí dítěte do mateřské školy je podle § 50 zákona o ochraně veřejného zdraví splnění povinnosti podrobit se stanoveným pravidelným očkováním, nebo mít doklad, že je dítě proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro kontraindikaci. Tato povinnost se netýká dítěte, které plní povinné předškolní vzdělávání.
b) Zákonný zástupce tuto povinnost dokládá potvrzením praktického dětského lékaře. Potvrzení na žádost vydá lékař za podmínek dodržení nastavených protiepidemických opatření. Vhodné je předem telefonicky kontaktovat lékaře a objednat si termín návštěvy dle zvyklosti ordinace.

 

IV.
Vyplňování formulářů věnujte náležitou pozornost – dbejte na čitelnost, neopomeňte nechat potvrdit na evidenčním listě požadované údaje od dětského lékaře.
Podle správního řádu lze žádost o přijetí k předškolnímu vzdělávání učinit písemně nebo ústně do protokolu anebo v elektronické podobě.
Správní řád Vám umožňuje doručit žádost o přijetí do MŠ:

• osobní podání ve škole
• do datové schránky školy, (ID schránky: 
63rmfmt )
• e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem zákonného zástupce (nelze jen poslat prostý email!), email školy: ms@zsnectiny.cz
• poštou, adresa školy: Nečtiny 39, 331 63 Nečtiny
Pokud by bylo podání učiněno pomocí jiných technických prostředků (např. e-mailem bez uznávaného elektronického podpisu), je nutné jej do 5 dnů ze strany zákonného zástupce potvrdit jedním z výše uvedených způsobů.
V případě nemoci nebo karantény zákonných zástupců dětí, kteří nemohou využít žádnou z výše uvedených možností, se zákonný zástupce spojí s ředitelem školy tel.: 725 059 597 a domluví se na postupu zápisu dítěte do MŠ.
Neúplně vyplněné (chybějící) formuláře, která nebudou v termínu stanoveném ředitelem školy doplněny, jsou důvodem k vyřazení dítěte z přijímacího řízení!
Má-li ředitel školy pochybnosti o pravosti doložených dokladů, může vyžádat od zákonných zástupců jejich originál nebo ověřenou kopii.

V. 

Ředitel školy vydá rozhodnutí o (ne)přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání – do 31. 5. 2024

 

VI.
O přijetí/nepřijetí žáka rozhodne ředitel školy ve správním řízení. Rozhodnutí o přijetí nebude zasíláno poštou, ale bude oznámeno prostřednictvím:
• zveřejnění seznamu přijatých dětí dle registračního čísla na úřední desce u hlavního vchodu do MŠ Nečtiny, na vývěsce OÚ Mrtník

Seznam bude zveřejněn nejméně po dobu 15 dnů. Termín zveřejnění je stanoven na středu 31.5. 2024.
O přijetí dítěte bude v souladu s § 67 odst. 2 zákona č. 500/2004 Sb., správního řádu vyhotoveno písemné rozhodnutí, které bude součástí spisu žáka založeného ve škole. Zákonným zástupcům přijatých dětí nebude rozhodnutí zasíláno v písemné podobě.
Rozhodnutí o nepřijetí dítěte bude zasláno zákonným zástupcům v písemné podobě poštou.

 

Zákonný zástupce dítěte může podat odvolání proti rozhodnutí ředitele školy ve lhůtě 15 dnů, která běží od následujícího dne po doručení.
 

VII.
a) Povinnost plnit předškolní vzdělávání mají děti, které dosáhnou do 31. 8. 2024 pěti let.
b) Zákonný zástupce může místo povinného předškolního vzdělávání v MŠ zvolit individuální vzdělávání dle § 34b školského zákona. Dítě pak vzdělává doma sám, vzdělávat ho může i jiná osoba, nebo navštěvuje jiné zařízení, než je mateřská škola. Zákonný zástupce musí nicméně i tak přihlásit dítě k zápisu k předškolnímu vzdělávání. Oznámení o individuálním vzdělávání dítěte předá zákonný zástupce řediteli školy zároveň s žádostí o přijetí k předškolnímu vzdělávání nebo nejpozději 3 měsíce před počátkem školního roku, tedy do 31. května 2024.


Případné dotazy mohou zákonní zástupci dětí zasílat na ms@nectiny.cz, případně telefonovat na: 725 059 597.

 

Těšíme se na vás.

Mgr. Šárka Haalová

ředitelka ZŠ a MŠ Nečtiny