Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

KOSMETIKA - FOTOGALERIE: ZDE

V tomto oddíle je k dispozici přírodní kosmetika z Manuky, Tea Tree Oil, konopí, přírodní mýdla a některé další věci.

 manuka.jpg

 

    Manuka 

INFORMACE o produktech: ZDE

Mnoho lidí se s tímto názvem doposud nesetkalo. Abychom pochopili více, musíme se obrátit směrem k protinožcům až na Nový Zéland. Manukový olej se získává z novozélandské dřeviny s názvem Leptospermum Scoparium. Manuka je stálezelený keř s  intenzivním bylinným aroma a pochází z Nového Zélandu a jinde na světě se přirozeně nevyskytuje.  Manuka olej má mnoho mimořádných vlastností, které jsou předmětem rozsáhlého výzkumu. Je dokázáno, že manuka olej má přírodní antiseptické, protizánětlivé, hojící a čistící vlastnosti. Manuka olej obsahuje 26-28% Triketonu, který zvyšuje účinnost proti plísním až 10-krát a a proti G+ bakteriím až 30-krát ve srovnání s australským  Tea Tree Oil.  Původní maorští obyvatelé Nového Zélandu měli s využitím manuka oleje bohaté zkušenosti. Účinky manuka oleje jsou velmi široké a dávají tak možnost jeho využití v medicíně i kosmetice.  Manuka olej obsažený v kosmetických přípravcích podporuje regeneraci, zklidňuje, zjemňuje a udržuje vlhkost pleti.  Výrobky z Manuka řady jsou vhodné pro léčbu  různých druhů kožních onemocnění. Jedná se o velmi pozoruhodnou bylinu. Patogenní viry, bakterie, plísně a kvasinky jsou úspěšně likvidovány tímto přirozeným antiseptikem. Hojí rány, podporuje regeneraci, léči kožní vyrážky, ekzémy a záněty. Výborných výsledků se dosahuje pří léčbě akné. Úspěšné působí u oparů, aftů a „koutků“. Vhodný je na spáleniny, bodnutí hmyzem, bolesti kloubů. Své využití nalézá i v léčbě lupenky nebo praktické využití u plísní nohou, vaginálních kvasinkových infekcí nebo i bércových vředů. Nežádoucí účinky na pokožku nebo sliznice nejsou známy na rozdíl od TeaTre Oil silice, kde se mohou vyskytnout výjimečně alergické reakce. Není doporučeno vnitřně užívat manuku v průběhu kojení a těhotenství kvůli případnému spasmolytickému účinku. Naprosto ideální je kombinovat pro dosažení maximálního antibakteriálního účinku manuku a Tea Tree Oil silici.

teatree.jpg

 

 

 Tea Tree Oil 

 

INFORMACE o produktech: ZDE

Využívá vysokou a prověřenou účinnost australského čajovníku (Melaleuca Alternifolia). Olej získávaný z tohoto stromu vykazuje neobyčejně silné antiseptické, protiplísňové a antibakteriální účinky. Využití našel při ošetření problematické pleti, na popáleniny, spáleniny, po bodnutí hmyzem a na drobné odřeniny a plísňové infekce, ekzémy... Léčivé účinky využívaly už dávno domorodé kmeny v Austrálii. Je zajímavé se podívat do historie: V roce 1925 oznámil vědecký poradce vlády Nového Jižního Walesu významný objev. Jeho výzkumný tým vydestiloval z listů stromku Melaleuca alternifolia siličný olej, jehož účinky ověřil v laboratorních podmínkách na plísňových a bakteriálních kulturách. Zjistili, že jeho antiseptické vlastnosti jsou třináctkrát silnější než kyselina karbolová, hlavní antibakteriální zbraň té doby. Byl to mimořádný objev.

Jak Manuka, tak Te Tree Oil jsou účinné prostředky v boji s nepříjemnými bakteriálními, virovými a mykotickými infekcemi, které mohou obtěžovat náš život. A co je důležité – jsou to především přirozené prostředky přírody, kterých smíme využívat a nikoli uměle připravené chemické substance a syntetické přípravky. Tyto jsou nepochybně také účinné, ale mnohdy vytlačily ze zorného pole člověka kvalitní esence dodávané samotnou přírodou a to je určitě škoda.

 konopi.gif

  

Konopí

Podrobnosti o využitelnosti konopí jsou uvedeny v samostatné kapitole (Viz. Cannaderm - konopná kosmetika) : ZDE

 

 © mk

NAVRCHOLU.cz