Jdi na obsah Jdi na menu
 


Střítežská mládež v kostce

Pátek, 18.00, Střítež – Kulturní dům

Ke kulturáku spěchá spousta mladých lidí. Ne, nejdou na diskotéku ani do hospody. Míří do prvního patra budovy, aby se tam společně modlili, studovali Boží Slovo, zpívali písně k Boží chvále a navzájem si pomáhali a podporovali se.

Často je můžeme najít nejen v pátek v Kulturním domě, ale také na společných večernicích s ostatními mládežemi, spadajícími pod sbor v Komorní Lhotce, na křesťanských sešlostech typu Centrální výšlap, nebo místních  akcích, na kterých aktivně slouží (Vánoční vigilijka, Den matek, navštěvování starších občanů vesnice před Vánoci)

A bez čeho se střítežská mládež neobejde?

· Logicky – bez mládežovců, jelikož kdyby žádní nebyli, kdo by se scházel? V poslední době se počet členů pohybuje okolo 18, z toho asi 66% kluků. Průměrný věk je cca 21,1 let.

· Bez Boha, našeho Pána a Spasitele. Hlavní část každé mládeže tvoří biblické studium, vždy nějak tématicky zaměřené. Z posledních bychom mohli jmenovat Výběr z Žalmů, Ježíšova podobenství, Ovoce Ducha nebo duchovní zákony. Někdy je studium je doplněno výkladem, jenž připravuje pastor bratr Firla z Komorní Lhotky nebo další starší sboru. Samozřejmě nechybí modlitební chvíle.

· Bez vedoucího, který je taková ta neviditelná ruka mládeže. Lukáš Sz. vedl uskupení několik let. Jeho nenápadné pokusy z minulých let o rezignaci při volbách mládežových funkcí byly však smeteny ze stolu. A tak došlo k rázné změně strategie a náš expředseda se uchýlil k překotnému a rafinovanému útěku do sousední Komorní Lhotky. V posledních letech se skvěle doplňuje tandem dvou Martinů -   Martin J.a Martin T.

· Bez hudebních nástrojů a hlasivek. Chválit Pána je přece skvělá věc! A tak bývají zpěvníky čím dál tím víc ohmatané… a pokud jsou nástroje opravdu k dispozici, mládež je schopna seskládat fungující instrumentální kapelu. Zato k mikrofonům panuje tichá zášť.

· A samozřejmě bez spousty dalších věcí, jako je místnost, záznamové materiály… z těch výraznějších by se daly ještě jmenovat dopravní prostředky, jelikož pouze     27,7 % střítežské mládeže bydlí ve Stříteži, ostatní dojíždějí z méně či více vzdálených měst a vesnic (Ropice, Vělopolí, Nebory, Ostrava, Frýdek – Místek).

Však… přijďte se podívat sami… rádi vás uvidíme.

 

 

Pokud máte dotaz nebo připomínku ohledně činnosti a fungování mládeže, obraťte se na předsedu:

 

 

Martin Jursa: M.Jursa@seznam.cz

 

 

 

Pokud máte připomínky a návrhy na vylepšení těchto stránek, kontaktujte nás na mailu: 

mladez.stritez@seznam.cz nebo CSI23@seznam.cz.