Jdi na obsah Jdi na menu
 

BattleField 2

14. 7. 2010

 Battlefield 2 na rozdíl od svých starších sourozenců, opouští svazující historické reálie a zavádí nás na současná bojiště, stylem připomínající Blízký východ. Švédští scénáristé si po vzoru Toma Clancyho tentokrát vzali na paškál fiktivní konflikt tří znesvářených stran; USA, Číny a Středovýchodní koalice (Middle East Coallition, neboli MEC), z nichž poslední jmenovaná supluje libovolnou arabskou zemi.
Stejně jako v Battlefield Vietnam má každá z frakcí naprosto odlišné vybavení. Ať už to jsou ruské tanky na čínské straně nebo pušky AK-47 v rukou Středovýchodní koalice, všichni jsou nějak výjimeční. Autoři odmítají rovnici MEC = islamističtí extremisté a v zájmu politické korektnosti hry se ve hře neobjevují ani sebevražední atentátníci a nic, co by se mohlo dotýkat současné citlivé situace ve světě. 
Poté, co jsme se seznámili s novými stranami, je důležité hned zkraje zmínit jednu z hlavních novinek. Díky četným statistikám, jež monitorovaly hranost jednotlivých modů v předchozích Battlefieldech, se autoři rozhodli zredukovat počet herních variant na pouhopouhou jednu, a to konkrétně Conquest. S principem zabírání strategických bodů na mapě a jejich následného bránění před nepřítelem přišel již Battlefield 1942 a tehdy šlo o opravdový průlom v obecném nahlížení na multiplayerové hry. Fragování v Quake šlo stranou a všichni se alespoň na chvíli ponořili do intenzivních bojů o důležité kóty, jejichž držením ubývaly protivníkovi body až na nulovou hodnotu, která značila porážku. Popravdě řečeno mi tato změna v Battlefield 2 vůbec nevadí, ba naopak. Conquest je v nyní výrazně lepší, větší a zábavnější.

 

battlefield-2.jpg

Hodnocení od GP: 88% 

 

 

Doporučené požadavky na PC verzi:


 

  • Operační systém Windows XP SP3, Vista SP1 nebo Windows 7

 

  • Procesor - Intel Core 2 Duo 1.6 GHz nebo vyšší

 

  • 256 MB grafická karta

 

  • Nutné internetové připojení - 512kb nebo rychlejší

 

  • RAM - XP 1GB, Vista/W7 1.5GB

 

  • 6GB volného místa na disku

 

Podporované grafické karty ATI Radeon X1800 XT 512MB nebo vyšší; NVIDIA GeForce 7800 GT 256MB nebo vyšší. Ovládání bude fungovat klasicky přes klávesnici s myší, USB volantem nebo analogovým gamepadem.

 

 

 

 

Download link:

download.icon.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář