Jdi na obsah Jdi na menu
 


Statistiky zápasů 2010/11

 

PODROBNÉ STATISTIKY JEDNOTLIVÝCH ZÁPASŮ 2010/11

                                   Přátelské utkání
                        
[so 25.9.2010 - ZS Domažlice - 14:00]

HC TEMPO STAŇKOV - ERSC WILD LIONS AMBERG  2:20
                 po třetinách (0:5, 1:7, 1:8), 3x20 min čistého času

Střelci gólů: Petr Hoffman, Jiří Látal
Vyloučení: 3x Josef Falout, Josef Vavrica
Sestava: Brožovský - Látal, Hoffman, Kapitán M. - Liebl, Němec - Nový, Krčma, Vavrica - Kapitán K., Fronk - Blacký, Přibyl, Krejčíř - Raška, Falout.

Komentář k zápasu:
     
V utkání se potvrdila očekávaná herní vyspělost soupeře, který je asi tak kvalitou na úrovni naší druhé ligy, a byl jasně lepší ve všech herních činnostech. Naši bojovností a někdy i díky štěstí jsme lvům z Amberku odolávali až do dvanácté minuty, kdy se poprvé gólově prosadili. Poté se však naplno projevila jejich síla. O to více nás těší, že jsme se dokázali také dvakrát prosadit brankami Petra Hoffmana a Jiřího Látala. I když se dal takovýto výsledek předem očekávat, tak v tomto utkání o něj až tak nešlo. Konečné skóre se zdá dosti kruté, ale od poloviny zápasu se plně projevil potenciál fyzických sil soupeře. Pro nás byla konfrontace s takto kvalitním soupeřem jedinečnou možností vidět, čeho se dá v této hře poctivým tréninkem dosáhnout.
      Zápas splnil hlavní účel takového střetnutí, a to zahrát si a nezranit se. Celý tým tempařů, i když bohužel nemohl být v kompletní sestavě, si zaslouží poděkování za bojovnost a soupeř za korektní přístup v utkání. Teď již víme, co máme od tohoto soupeře očekávat, a těšíme se na budoucí odvetu, na kterou se již důkladněji připravíme. Děkujeme divákům obou táborů, za pěknou kulisu v utkání.
     Fotografie z tohoto utkání naleznete ve fotoalbu nebo na následujícím linku: 
http://myjacobi.magix.net/

Předzápasový komentář:
Prezidentem hokejového klubu ERSC Amberg je pan Manfred Guminski, který provozuje antik v bývalém pivovaře ve Staňkově. Ten nám navrhnul sehrát přátelská utkání na podzim u nás ( v Domažlicích ), a pak na jaře v Ambergu. Zajímavá bude herní konfrontace obou týmů, protože ERSC Amberg hraje německou Landesligu, což je soutěží 5. německé úrovně. Nad touto soutěží jsou už jen Bayernliga, Oberliga, 2. Bundesliga a nejvyšší německá hokejová soutěž - DEL. V tomto utkání nejde ani tak o výsledek, ale o možnost zpestřit si přípravu na nadcházející sezonu se zahraničním soupeřem. Jedná se tak ryze o přátelské utkání se zatím nejkvalitnějším soupeřem, se kterým se HC Tempo Staňkov ve své historii utká.

 
1)             [so 2.10.2010 - ZS Tachov - 16:30]

HC TEMPO STAŇKOV - Buldoci Stříbro  2:9
                 po třetinách (0:3, 1:3, 1:3)

Střelci gólů: 2x Hoffman
Vyloučení: Hoffman 4 min., Látal 4 min., Liebl 2 min., Vavrica 2 min.
Sestava: Brožovský - Látal, Hoffman, Přibyl - Liebl, Němec - Nový, Vavrica, Krejčíř, Peteřík - Blacký, Falout.

Komentář k zápasu:
     
Do zápasu nastoupili staňkovští jen v jedenácti hráčích, zato Stříbro mělo k dispozici kompletní tři pětky. Od začátku se projevila herní vyspělost soupeře, který měl mnohem více brankových příležitostí, ale prosadit se dokázal až v sedmé minutě zápasu. Svoji herní převahu začali buldoci postupně přetavovat v branky. Staňkov sice vždy v úvodu druhé a třetí třetiny korigoval skóre zásluhou Petra Hoffmana, ale na úspěch v tomto utkání pomýšlet nemohl. Stříbro bylo herně lepší a výhru si plně zasloužilo.

 

2)        [so 9.10.2010 - ZS Domažlice - 13:30]

HC TEMPO STAŇKOV - HC Tatran Přimda  2:7
                 po třetinách (1:3, 0:3, 1:1)

Střelci gólů: Petr Hoffman, Marek Přibyl
Vyloučení: Látal 2 min., Peteřík 2 min.
Sestava: Baar - Látal, Hoffman, Přibyl M. - Liebl, Němec - Přibyl T., Vavrica, Krejčíř, Peteřík - Blacký, Falout. Trenér Mergl, kustod Paul.

Komentář k zápasu:
     
V druhém utkání letošní sezony narazil Staňkov asi na největšího favorita soutěže. Domácí začali zápas se zbytečným respektem k soupeři, a tak Přimda měla herní převahu, kterou dokázala někdy i díky štěstí zužitkovat.
Ve druhé třetině se hra přece jen vyrovnala, ale gólově se dokázali prosadit jen hosté, když se Staňkov nedokázal vyrovnat s taktikou soupeře hrajícího na rychlé brejky. Hosté v té to třetině také neproměnili trestné střílení.

 

 

3)  [so 16.10.2010 - ZS Domažlice - 12:00]

Sokol Kanice - HC TEMPO STAŇKOV 3:5
                 po třetinách (2:3, 0:0, 1:2)

Střelci Staňkova: 2x Petr Hoffman, Josef Vavrica, Jiří Krejčíř, Libor Peteřík Vyloučení Staňkova: Krejčír 4 min., Hoffman 2 min., Falout 2 min.
Sestava Staňkova: Brožovský - Látal, Hoffman, Krejčíř - Nový, Přibyl, Vavrica, Peteřík - Falout, Němec, Blacký P., Blacký R.. Kustod Paul, trenér Mergl.

Komentář k zápasu:

Třetí kolo svedlo proti sobě tradiční soupeře. Oba týmy nastoupili v nekompletních sestavách, což poznamenalo i úroveň hry, protože obě mužstva vsadila spíše na bojovný styl. K vidění byly časté nepřesnosti v přihrávkách, z čehož pramenilo množství vyložených šancí na obou stranách. Kanice se ujali v šesté minutě vedení po přečíslení dva na jednoho. Staňkov, ale v osmé minutě rychle srovnal pohotovou dorážkou Jiřího Krejčíře. Domácí však dokázali hned v následující minutě opět strhnout vedení na svou stranu po dorážce Cibulky. Tempaři přidali na důrazu a dokázali ve dvanácté minutě opakovanou střelou Petra Hoffmana opět srovnat skóre, a minutu nato šli dokonce do vedení, když dostal přihrávku do jízdy Libor Peteřík, který svoji střelou zaskočil domácího brankáře.
Hned v úvodu prostřední třetiny mohli Kanice srovnat stav utkání, ale samostatný únik zakončil jejich útočník pouze střelou do tyče. Poté měli hosté ještě několik vyložených šancí, které ale nedokázali proměnit. Následně tempo hry trochu opadlo, protože se ani jeden tým nechtěl zbytečně riskovat, zbytečnou ztrátu kotouče.
Vyrovnat dokázali domácí až v šesté minutě poslední části hry, když se v přesilové hře dostal k odraženému puku J. Herian, a trefil poloprázdnou branku hostů. Staňkovu se podařilo ve 42. min. po závaru před soupeřovou brankou opět jít do vedení bekhendovou střelou Josefa Vavrici přesně pod horní tyčku kanické svatyně. V poslední minutě zápasu měli domácí výhodu jednoho hráče v poli, kterou ještě zvýraznili odvoláním gólmana. Z této převahy vytěžili pouze nastřelenou tyčku, a tak jedenáct sekund před koncem potvrdil výhru Staňkova střelou do opuštěné domácí branky Petr Hoffman.
 
 
4)  [so 23.10.2010 - ZS Domažlice - 13:30]

HC TEMPO STAŇKOV - Flora Domažlice 2:3
                 po třetinách (0:0, 0:0, 2:3)

Střelci Staňkova: 2x Jiří Látal
Vyloučení Staňkova: Hoffman 27 min., Přibyl T. 20 min., Blacký P. 2 min.
Sestava Staňkova: Brožovský - Látal, Hoffman, Přibyl M. - Nový, Přibyl T., Peteřík - Vavrica, Blacký, Krejčíř - Falout, Němec, Kabourek, Liebl. Trenér Mergl.

Komentář k zápasu:

Začátek utkání byl velmi ospalý, ani jeden z týmů se nehrnul do útoku. K vidění byly jen ojedinělé příležitosti ke vstřelení gólů, ale žádnému z hráčů se nepodařilo z minima šancí něco vytěžit.
Druhá třetina navázala úrovní hry na předchozí. Hrálo se bez důrazu, ani jednomu týmu se nedařila kombinace. Přesto Staňkov postupně přebíral aktivitu v utkání, kterou ale nevyužil. I přes velké šance převážně na straně domácích se skóre nezměnilo.
Až třetí třetina přinesla alespoň nějakou zápletku, i když se v ní spíše hráči pošťuchovali a dohadovali, namísto hraní hokeje. Nejprve konečně dokázal Staňkov skórovat. V 35. minutě se prosadil Jiří Látal, po přihrávce Marka Přibyla. Hned v další minutě se opět dokázal trefit Jiří Látal, tentokrát po spolupráci s Petrem Hoffmanem zvýšil na 2:0. Domácí však ze svojí převahy už více nevytěžili. Flora dokázala v 44. minutě snížit dorážkou z bezprostřední blízkosti, poté co domácí obránce Němec s brankářem Brožovským nepokryli jednoduše nahozený kotouč z rohu kluziště. Minutu a půl před koncem utkání po již několikrát za sebou vyhraném buly v obranném pásmu Staňkova vyrovnala Flora tečovanou střelou. Za pár sekund se na hostující Floru usmálo štěstí naplno, staňkovský brankář podcenil po ledě nahozený puk a Flora se ujala vedení 3:2. I když se Staňkov snažil znásobit převahu v přesilovce odvoláním gólmana, nedokázal už ve skrumáži v soupeřově brankovišti, dotlačit puk za brankovou čáru. Výkon hlavního rozhodčí lze označit za velmi slabý.
 
 
5)  [ne 31.10.2010 - ZS Domažlice - 18:00]

HC TEMPO STAŇKOV - Okula Nýrsko 1:3

                 po třetinách (0:0, 1:3, 0:0)

Střelci gólů Staňkova: Jiří Liebl
Vyloučení Staňkova: Falout 2 min.
Sestava Staňkova: Brožovský - Látal, Přibyl M., Nový - Peteřík, Vavrica, Blacký, Krejčíř - Falout, Němec, Kabourek, Liebl. Trenér Mergl, kustod Paul

Komentář k zápasu:

Začátek utkání byl velmi bohatý na nepřesnosti ve hře. Oba týmy se moc nestaraly o hru dozadu, a tak bylo k vidění dost brankových příležitostí ke vstřelení gólu, ale žádnému z hráčů se nepodařilo z těchto šancí něco vytěžit.
Druhá třetina byla zahájena o poznání disciplinovanější hrou. Hrál se líbivý a kombinační hokej, který přinesl také branky. Hned v 18. minutě se dokázal domácí útočník prosadit střelou z kruhů, kterou staňkovský gólman přes klubko hráčů neviděl. Staňkov však kontroval již po dvou minutách, když Tomáš Nový přiťuknul puk Jiřímu Lieblovi, a ten trefil levý horní růžek domácí branky. Nýrsko však v následující minutě využilo situace, když jeho dva hráči jeli osamoceni na hostujícího gólmana a v zakončení se nemýlili. V polovině utkání se puk odrazil od rozhodčího a nabídla se tak z ničehonic příležitost pro domácího útočníka do samostatného úniku a zvýšil ten na 3:1.
V závěrečné části utkání měl Staňkov trochu více ze hry, ale musel si dávat pozor na rychlé protiútoky soupeře. Žádný z týmů ale už nedokázal zužitkovat své šance, a tak se již skóre zápasu nezměnilo.



 

 

6)    [so 6.11.2010 - ZS Domažlice - 12:00]

HC TEMPO STAŇKOV - Rakon 5:7
                 po třetinách (2:1, 1:3, 2:3)

Střelci gólů Staňkova: 2x Jiří Látal, Josef Vavrica, Tomáš Nový, Petr Hoffman
Vyloučení Staňkova: Látal 4 min., Falout 4 min., Hoffman 4 min., Krejčíř 2 min.
Sestava Staňkova: Jaroslav Baar ml. - Hoffman, Látal, Přibyl M. - Nový, Přibyl T., Vavrica, Krejčíř - Blacký, Peteřík - Falout, Němec. Trenér Baar Jaroslav st.

Komentář k zápasu:

V tomto utkání na sebe narazil první a druhý tým z minulé sezony. Začátek utkání ukázal, že obě mužstva budou preferovat především útočný styl hry, a také opravdu nastaly doslova gólové hody. Již na konci 4. minuty šly Domažlice do vedení po dorážce odraženého puku. V 8. minutě Tempaři srovnali skóre po střele Jiřího Látala z kruhů, která brankáři hostů propadla pod rukou. Poté bylo k vidění mnoho útočných akcí, ale prosadit se dokázal až přesnou střelou do horního růžku staňkovský Tomáš Nový a využít tak dvojnásobnou početní výhodu.
Druhá tetina začala dokonalým obratem skóre ve prospěch Rakonu, když domácí úplně zapomněli na obranu, a Rakon během čtyř minut vstřelil tři slepené góly. V té době byli lepší hosté, a jen díky vynikajícím zákrokům staňkovského Jaroslava Baara zůstali v kontaktu se soupeřem. V 10. minutě, ale vykřesal naději svým druhým gólem v utkání domácí Jiří Látal.
Hned z první akce závěrečné části hry srovnal na 4:4 střelou od modré stavovský ostrostřelec Petr Hoffman a minutu nato zužitkoval Josef Vavrica přesnou přihrávku z pravé strany od Tomáše Nového, když nasměroval puk mezi nohy domažlického brankáře. Bohužel vedení nevydrželo tempařům dlouho, neboť za dvě minuty se smolně odrazil puk od brusle obránce a došoural se do branky domácích. Ty takto ztracené vedení bohužel vyvedlo z koncentrace a dovolili soupeři ve 35. minutě jít opět do vedení. Staňkov se poté ještě více tlačil do útoku, měl trochu herní převahu, kterou ale nedokázal zužitkovat. Soupeř tak konci utkání využil ještě jeden z brejků. V utkání, které opět skončilo minutu a půl před koncem stanovené hrací doby byli nakonec šťastnější hosté.

 

7) [ne 14.11.2010 - ZS Domažlice - 17:45]

HC Sokol Díly - HC TEMPO STAŇKOV 0:5
                 po třetinách (0:1, 0:2, 0:2)

Střelci gólů: 3x Petr Hoffman, Jiří Látal, Josef Vavrica
Vyloučení Staňkova: T. Přibyl 10 min., Peteřík 4 min, Falout 2 min., Kabourek 2 min., Krejčíř 2 min., Blacký 2 min., Nový 2 min., M. Přibyl 2 min.
Sestava Staňkova: Jan Brožovský. - Hoffman, Látal, Krejčíř, Přibyl M. - Nový, Přibyl T., Vavrica, Blacký - Falout, Němec - Peteřík, Kabourek. Trenér Mergl, kustod Paul.

Komentář k zápasu:

Utkání tradičních soupeřů slibovalo pěkný a svižný hokej. To se začalo plnit již od úvodního hvizdu. Obě mužstva se snažila více útočit, než bránit, a tak byly k vidění hned velké brankové příležitosti. Staňkovští postupně přebírali aktivitu, ale jejich střely skončily dvakrát pouze na tyčce domácí branky. Prosadit se dokázal až v čase 9:20 hostující Petr Hoffman po přihrávce od Jiřího Kejčíře.
Vstup do druhé třetiny se také lépe povedl tempařům, kteří využili početní výhodu pohotovou tečí Josefa Vavrici. V polovině zápasu přidal třetí branku hostů střelou z mezikruží opět Petr Hoffman. Minutu nato měly Díly možnost zkorigovat nepříznivý stav ve dvojnásobné početní výhodě, ale ani dva osamoceni hráči nedokázali vyzrát na staňkovského gólmana.
Závěrečná třetina již nepřinesla tak pohledný hokej, ale z důvodu nepřesných přihrávek, spíše boj o každý puk. No, a když v přesilovce hostující ostrostřelec Petr Hoffman, po citlivém přenechání puku od Pavla Blackého, zkompletoval svůj hattrick, tak se utkání prakticky jen dohrávalo. Závěrečnou podobu výsledku dala ukázková akce hostů, když Vojtěch Němec našel přesnou přihrávkou na útočné modré Jiřího Látala, který svůj únik zakončil svižnou střelou nad vyrážečku domácího brankáře. Staňkovští, tak po několika smolných závěrech v předchozích utkáních, konečně naplno bodovali. Je nutno poznamenat, že i přes poměrně velký počet vyloučených hráčů se utkání hrálo velmi korektně.

 

8) [ne 21.11.2010 - ZS Domažlice - 16:00]

HC TEMPO STAŇKOV - HC Buldoci Stříbro 2:10
                 po třetinách (1:4, 1:2, 0:4)

Střelci Staňkova: Petr Hoffman, Jiří Látal
Vyloučení Staňkova: Peteřík 2 min, Kabourek 2 min., Nový 2 min., Němec 2 min.
Sestava Staňkova: Brožovský - Hoffman, Látal, Krejčíř, Přibyl M. - Nový, Vavrica, Blacký - Falout, Němec - Peteřík, Kabourek. Trenér Mergl, kustod Paul.

Komentář k zápasu:

Utkání mělo raketový nástup, když už v čase 6.20 bylo k vidění pět branek. Stříbro vsadilo na ofenzivní hru a zásluhou i šťastného odrazu puku se rychle dostalo do vedení 4:1. Staňkov se snažil tlumit útočnou sílu soupeře, což se mu dařilo pouze v malých časových úsecích zápasu. Obraz hry byl po celou dobu stejný, Stříbro mělo zápas poměrně pod kontrolou a postupně ze svojí převahy přidávalo další branky. Staňkov v polovině zápasu ještě jednou skóroval, ale více šancí již nedokázal zužitkovat. Konečné ukazatel skóre se tak zastavil až na stavu 10:2. Soupeř si výhru jednoznačně zasloužil, ale je škoda že domácí nedokázali zužitkovat více brankových příležitostí, ze kterých se jistě dalo skórovat.

 

9) [ne 28.11.2010 - ZS Tachov - 16:30]

Tatran Přímda - TEMPO STAŇKOV 3:1
                 po třetinách (0:1, 2:0, 1:0)

Střelci gólů: Jiří Látal
Vyloučení: Falout 4 min., Blacký 2 min., Látal 2 min.
Sestava: Brožovský - Hoffman, Látal, Krejčíř, Přibyl M. - Nový, Vavrica, Peteřík - Falout, Němec - Blacký, Kabourek. Trenér Mergl, kustod Paul.

Komentář k zápasu:

Staňkov v tomto utkání narazil na dalšího z favoritů soutěže. V úvodu byli podle očekávání aktivnější domácí, ale staňkovští brzy přečetli jejich rozehrávku a vyrovnali hru. Přimda si sice dokázala vytvořit více brankových příležitostí, ty však vždy skončily u pozorného a tento zápas výborně chytajícího staňkovského gólmana Brožovského. Tempaři dokázali tuto třetinu úspěšně odolávat sílícímu tlaku soupeře a v závěru se po přihrávce Josefa Vavrici a přesné střele Jiřího Látala dokonce ujali vedení.
Prostřední část zápasu nabídla podobný obraz hry, ale domácí stále nemohli vstřelit vyrovnávací branku. To se jim povedlo až v polovině hrací doby, když se štěstím proměnili samostatný únik. Ve 30-té minutě se po chybě hostujícího hráče ocitli tři osamoceni hráči před soupeřovo gólmanem a tuto šanci proměnili. To vzalo Staňkovu vítr z plachet a do konce třetiny se jen bránil.
Do závěrečné třetiny nastoupili hosté s odhodláním srovnat nepříznivý stav, a tak se tlačili více a více dopředu. Vypracovali si velice slušné možnosti ke vstřelení branky, ale v koncovce nebyli dostatečně důrazní. Museli si také dávat pozor na nebezpečné protiútoky domácích, které však vždy ztroskotaly na skvělém gólmanovi Staňkova Janu Brožovském. Rozhodnutí tak přinesla až ve 40 – té minutě využitá přesilová hra domácích. Velké poděkování patří i staňkovským fanouškům, kteří přijeli svůj tým podpořit a po skončení utkání ocenili jeho výkon potleskem.

 

10) [so 4.12.2010 - ZS Domažlice - 8:00]

TEMPO STAŇKOV - Sokol Kanice 2:1
                 po třetinách (2:1, 0:0, 0:0)

Střelci gólů: Tomáš Nový, Pavel Blacký
Vyloučení: Hoffman 2 min., Peteřík 2 min.
Sestava: Brožovský - Hoffman, Látal, Krejčíř - Přibyl T., Nový, Peteřík - Vavrica, Blacký, Přibyl M. - Falout, Němec - Liebl, Kabourek. Trenér Mergl.

Komentář k zápasu:

Staňkov vstoupil do utkání, které si zaslouží označení místní derby, velmi aktivně. Už ve druhé minutě se usadil v obraném pásmu soupeře a po spolupráci Tomáše Přibyla a zakončujícího Tomáše Nového se ujal vedení. Domácí dále útočili, po buly v útočném pásmu Staňkova přiťukl puk Tomáš Přibyl na modrou Vojtěchu Němcovi, který nastřelil tyčku. V páté minutě zápasu vybojoval Marek Přibyl v útočném pásmu puk pro Jiřího Liebla, ten ho posunul na volného Pavla Blackého, který zamířil a přesně vymetl levý horní růžek kanické branky. Z dvougólového vedení se však Staňkov neradoval dlouho. Hned po následném vhazování, nešťastně přihrál domácí obránce Falout přímo na hokejku soupeře, který po závaru před bránou vstřelil kontaktní gól. Domácí po inkasované brance trochu polevili a Kanice se toho snažily využít k rychlým brejkům. Ve dvanácté minutě dopravili puk tempaři potřetí za brankovou čáru díky důrazu Petra Hoffmana, ale nepozorní rozhodčí regulérní gól neuznali z důvodu posunuté branky, kterou však vychýlil hostující brankář až poté, co měl puk za svými zády za brankovou čarou, což rozhodčí nepostřehli. V této třetině se také odehrálo téměř vše podstatné z utkání.
Hned z první akce prostřední části hry, po ukázkově založené rozehrávce po trase Němec – Látal - Hoffman, mohl Petr Hoffman navýšit skóre, ale po jeho střele se puk odrazil od břevna na opačnou stranu. Kanice se poté čím dál více tlačily do útoku, ale i přes velké příležitosti nedokázaly dopravit kotouč za záda pozorného staňkovského gólmana Jana Brožovského. V té době Staňkov na hrací ploše doslova vyklidil pozice a jen díky skvělému výkonu brankáře Brožovského Kanice nevyrovnaly.
Závěrečná třetina navázala obrazem hry na tu předchozí. Kanice měli trochu více ze hry, dokázaly si vytvořit i více brankových příležitostí, ale brankář Staňkova Brožovský dál úspěšně čelil jejich tlaku a držel šanci na získání všech bodů pro Staňkov. To se nakonec povedlo a tak Staňkov získal velmi potřebné body.


11)   [ne 12.12.2010 - ZS Domažlice - 8:45]

Flora Domažlice - TEMPO STAŇKOV 2:4
                 po třetinách (2:1, 0:1, 0:2)

Střelci gólů: 4x Petr Hoffman
Vyloučení: Hoffman 2 min., Blacký 2 min., Falout
2 min., Liebl 2 min.
Sestava: Brožovský - Hoffman, Látal, Krejčíř, Přibyl M. - Přibyl T., Nový, Falout, Vavrica - Němec, Liebl - Blacký, Peteřík. Trenér Mergl, kustod Paul.

Komentář k zápasu:

Utkání začalo oboustranně opatrnou hrou, která vydržela po celou úvodní třetinu. Mužstva se snažila hrát se zabezpečenou obranou, ale nevyvarovala se chyb, díky čemuž bylo alespoň něco zajímavého k vidění. Již ve druhé minutě se po několika nahodilých odrazech puku dostala Flora do vedení, když vylétl puk ze skrumáže hráčů přímo k tyčce branky hostů. Staňkov však dokázal vyrovnat už v 7. minutě, když Petr Hoffman úspěšně forčekoval, domácí obránce mu pak nahrál puk přímo na hokejku a on z bezprostřední blízkosti pohotově zvedl puk přímo pod břevno. Domácí šli před koncem třetiny opět do vedení, když jejich útočník poskakující puk odpálil mimo dosah hostujícího gólmana.
Druhá třetina přinesla o trochu rychlejší hokej. Flora chtěla navýšit vedení a Staňkov se zase snažil využít svých rychlých protiútoků. Hned v úvodu byl v úniku faulován staňkovský Tomáš Nový, ovšem nebyl v nařízeném trestním střílení úspěšný. Další trestné střílení bylo nařízeno v polovině zápasu po faulu na staňkovského ostrostřelce Petra Hoffmana. Ten svojí pověsti nezůstal nic dlužen a mazácky s přehledem zakončil mezi betony brankáře domácích.
Závěrečná třetina se hrála v úplně jiném duchu. Oproti dosud předvedené vyčkávací taktice, se nechala obě mužstva plně strhnout útočnou hrou. Šance se střídaly před oběma brankami, využít jednu z nich dokázal až 10 minut před koncem utkání zkompletováním svého hattricku staňkovský Petr Hoffman po přihrávce Jiřího Látala. Domácí poté vsadili vše do útoku, ale i v několika velkých příležitostech nevyzráli na pozorného gólmana tempařů Jana Brožovského. Ve 42. minutě dostala také Flora možnost trestného nájezdu, ale gólman Staňkova Jan Brožovský nedovolil srovnání skóre. Konečnou podobu výsledku udělal přesně minutu před koncem zápasu, kdo jiný než po čtvrté skórující staňkovský Petr Hoffman. Při návratu z trestné lavice dostal přesnou přihrávku od Josefa Falouta, a definitivně tak zajistil tempařům zisk všech bodů. Oproti předchozím vyhroceným utkáním s tímto soupeřem (Florou), se toto utkání hrálo čistě a v duchu fair play, což je třeba ocenit.


12)    [so 18.12.2010 - ZS Domažlice - 17:30]

TEMPO STAŇKOV - Okula Nýrsko 4:4
                 po třetinách (0:1, 3:1, 1:2)

Střelci gólů: 2x Petr Hoffman, Jiří Látal, Jiří Krejčíř
Vyloučení: Blacký 2 min., Peteřík
2 min., Krejčíř 2 min.
Sestava: Brožovský - Hoffman, Látal, Krejčíř, Přibyl M. - Přibyl T., Nový, Tomášek - Falout, Vavrica, Peteřík - Němec, Liebl - Blacký, Kabourek. Trenér Mergl, kustod Paul.

Komentář k zápasu:

Druhé měření sil těchto soupeřů v sezoně slibovalo pěkný kombinační hokej s rychlým tempem hry. To se také potvrdilo hned od úvodního hvizdu. Nýrsko se ujalo vedení již na začátku druhé minuty utkání, když domácí dostatečně nepokryli jejich najíždějícího hráče. To staňkovské trochu přibrzdilo, ale postupně přebírali aktivitu v utkání a jen díky perfektním zákrokům jejich brankáře, který někdy i s velkou dávkou štěstí, nedovolil puku přejít brankovou čáru.
Druhá třetina úrovní hry navázala na tu předchozí. Šance se střídaly na obou stranách, ale domácí je už dokázali zužitkovat. Nejprve v polovině zápasu po přihrávce Vojtěcha Němce prostřelil staňkovský Petr Hoffman pohotovou střelou hostujícího gólmana. Za dvě minuty proměnil Jiří Látal svůj únik efektní kličkou do forhendu a trefil přesně pod břevno po přihrávce Jiřího Krejčíře. Ovšem Nýrsko z ojedinělého závaru před bránou domácích srovnalo skóre opět po dvou minutách. Staňkov, ale dokázal 18 vteřin před koncem druhé třetiny jít opět do vedení, když Jiří Látal objel soupeřovu branku a jeho zakončení ještě neprošlo do brány, ale to napravil pohotovou dorážkou Jiří Krejčíř.
Třetí třetina nabídla hokej nahoru a dolů, veliké šance byly k vidění před oběma brankami. Nejprve Tempaři odskočili na rozdíl dvou branek po střele Petra Hoffmana, ale poté se zbytečně soustředili více na obranu a dovolili svým nedůrazem soupeři minutu před koncem zápasu dokonce srovnat skóre, po chybě staňkovského obránce Němce. Obrovskou příležitost k rozhodnutí mělo Nýrsko sedm sekund před koncem, když jeli jeho dva útočníci téměř sami na staňkovského gólmana Brožovského, ale ten se dokázal rychle přesunout na druhou stranu a vytěsnil puk mimo svoji svatyni. Zajistil tak dělbu bodů v tomto velmi pohledném utkání.

 

13)        [ne 9.1.2011 - ZS Domažlice - 17:45]

Rakon Domažlice - TEMPO STAŇKOV  6:3
                 po třetinách (2:1, 3:0, 1:2)

Střelci gólů: 2x Petr Hoffman, Tomáš Přibyl
Vyloučení:
Vavrica 2 min., 
Němec 2 min.
Sestava: Baar - Hoffman, Vavrica, Peteřík - Přibyl M., Přibyl T., Falout - Němec, Blacký, Kabourek, (Krejčíř do 5. min). Trenér Brožovský, kustod Paul.

Komentář k zápasu:

Vstup do zápasu se lépe povedl domácím, byli více aktivní, a v páté minutě se také dostali do vedení. Staňkov se rozjížděl postupně, ale také si dokázal vypracovat slibné šance. V jedné z nich stihl staňkovský Tomáš Přibyl již za minutu a půl vyrovnat po pěkné kombinaci druhé pětky. V té době hrál Staňkov po odstoupení Jiřího Krejčíře již jen v devíti hráčích. V poslední minutě úvodní třetiny šel nejprve Rakon do vedení po akci dva na jednoho. Staňkov měl vzápětí možnost trestného střílení, ale Petr Hoffman trefil přesně lapačku domácího gólmana.
Druhá třetina hostům moc nevyšla. Hned v úvodu této třetiny domácí opět skórovali a v polovině zápasu ještě využili laksní hru hostů ke vstřelení dvou slepených branek. Staňkov si také vytvořil slušné šance, ale nebyl v koncovce dost důrazný.
Ve třetí třetině se hrál hokej nahoru a dolů, veliké šance byly k vidění před oběma brankami. Nejprve Tempaři snížili dorážkou Petra Hoffmana ve 35. minutě. Domácí ovšem přidali další branku. Závěrečnou podobu výsledku dal staňkovský kanonýr Petr Hoffman, když přespurtoval domácího obránce a nekompromisní střelou propálil brankáře rakonu. Je nutno uvést, že nadstandardní výkon podal staňkovský gólman Jaroslav Baar, který několikrát doslova sebral gól z hokejek soupeře.

 

 14)  [so 22.1.2011 - ZS Stříbro - 17:30]

HC Buldoci Stříbro - TEMPO STAŇKOV  7:4
                 po třetinách (4:1, 1:1, 2:2)

Střelci gólů: Petr Hoffman, Jiří Látal, Marek Přibyl, Josef Falout
Vyloučení:
Falout 6 min, Peteřík 2 min., 
Němec 2 min.
Sestava: Brožovský - Hoffman, Látal, Krejčíř - Nový, Vavrica, Přibyl M., Přibyl T., Falout - Němec, Peteřík, Blacký, Kabourek.

Komentář k zápasu:

Staňkovu vstup do utkání vůbec nevyšel. Hned v první minutě prolétla střela domácího obránce skrumáží těl a skončila v brance. Za další chvíli se puk třikrát odrazil od nohou a bruslí a stříbrský útočník doklepával do prázdné brány. Ve čtvrté minutě po faulu domácího hráče signalizoval rozhodčí výhodu pro Staňkov, v zápětí dopravil domácí hráč puk do staňkovské branky, ale rozhodčí tuto branku nepochopitelně uznal. Staňkov se ale snažil vzepřít nepřízni osudu a do poloviny utkání snížil po gólech Josefa Falouta a Petra Hoffmana rozdíl dvou gólů 2:4. Smůlu si však hosté vybrali do dna ve druhé třetině, když dostali branku pouhou vteřinu před jejím koncem. V závěrečné třetině byl k vidění opět velké šance na obou stranách. Staňkov dotahoval skóre zásluhou střelců Jiřího Látala a Marka Přibyla, ale Stříbro dokázalo vždy na obdrženou branku odpovědět. Domácí favorit si dokázal vytvořit o hodně více brankových příležitostí, ale Staňkov zlepšenou hrou od druhé třetiny jim byl důstojným soupeřem.

 

15)   [ne 23.1.2011 - ZS Domažlice - 16:00]

TEMPO STAŇKOV - HC Sokol Díly 1:3
                 po třetinách (1:2, 0:0, 0:1)

Střelci gólů: Petr Hoffman
Vyloučení:
Falout 2 min, Hoffman 4 min., Látal 2 min.,
Němec 2 min.
Sestava: Brožovský - Hoffman, Látal, Krejčíř - Nový, Vavrica, Přibyl M., Přibyl T., Falout - Němec, Peteřík, Blacký, Kabourek.

Komentář k zápasu:

Staňkov opět zaspal hned v úvodu utkání, když nikým nekrytý jejich útočník prostřelil domácího gólmana. Nedlouho poté znovu zaváhali staňkovští ve své obranné třetině a střela hostujícího obránce prošla přes klubko hráčů až do branky domácích. Jiskru naděje vykřesal domácí střelec Petr Hoffman, když vstřelil kontaktní gól. Poté byl k vidění festival neproměněných šancí na obou stranách. Dílští jeli několikrát sami nebo dokonce ve dvojici na domácího brankáře, ale i tyto vyložené šance zůstali nevyužity. Rozhodnutí přišlo až tři minuty před konce po samostatné akci dvou hotujících hráčů. Staňkov tak doplatil na svoji střeleckou nemohoucnost.

 

16)     [so 29.1.2011 - ZS Domažlice - 14:30]

TEMPO STAŇKOV  - Tatran Přimda 2:9
                 po třetinách (1:2, 1:3, 0:4)

Střelci gólů: Petr Hoffman, Marek Přibyl
Vyloučení:
  Peteřík 14 min, Falout, Blacký, Látal, Vavrica -
2 min.
Sestava: Brožovský - Hoffman, Látal, Krejčíř - Nový, Vavrica, Přibyl M. - Falout, Blacký, Kabourek, Peteřík. Kustod Paul.

Komentář k zápasu:

Do zápasu nastoupila obě mužstva v řádně okleštěných sestavách. První třetina nabídla z počátku opatrný hokej, který postupně dostával náboj, a tak bylo k vidění jen několik vyložených šancí. Úvodní branku utkání vstřelil staňkovský Petr Hoffman, který skrytou a tečovanou střelou z poloviny hřiště zaskočil soupeřova brankáře. Přimda však do konce úvodní části stačila otočit skóre. V polovině zápasu zvýšila Přimda na rozdíl dvou branek, ale hned za 30 vteřin dal ještě Staňkovu naději Marek Přibyl, který pohotově umístil svoji střelu k pravé tyčce soupeřovy branky. Poté však nepochopitelně staňkovští úplně rezignovali na obranu, čehož soupeř využil více než vrchovatě. I když si tempaři dokázali vypracovat slibné šance, koncovka byla žalostná. Naopak protiútoky Tatranu, které se přímo hrnuly na hostující branku byly smrtící. Skoro vždy končily snadným přečíslením, kdy gólman Brožovský většinou čelil dvěma osamoceným hráčům Přimdy. Po slibném výkonu Staňkova v první polovině zápasu, kdy se hrál vyrovnaný hokej, doslova odevzdali jeho hráči všechny body soupeři.


17)   [so 5.2.2011 - ZS Domažlice - 8:00]

HC Sokol Kanice - TEMPO STAŇKOV   4:1
                 po třetinách (0:0, 4:0, 0:1)

Střelci gólů: Josef Vavrica
Vyloučení:
  Blacký R. -
4 min.
Sestava: Baar - Hoffman, Látal, Krejčíř - Nový, Vavrica, Přibyl T. - Falout, Blacký P., Kabourek, Blacký R.. Kustod Paul.

Komentář k zápasu:

Po vyrovnané první třetině, kdy nedokázalo žádné mužstvo skórovat i díky tomu, že staňkovský Jiří Látal dopravil puk do soupeřovy branky těsně po vypršení času, se přihlížející diváci konečně dočkali branek. Prostřední část začala brankovou smrští Kanic. Během úvodních čtyř minut dokázali jejich hráči třikrát skórovat. V závěru této třetiny domácí přidali ještě jednu branku, čímž de facto rozhodli zápas. Staňkov si také vytvářel slibné šance, ale následné střely většinou končily mimo branku domácích. Ujal se až bekhendový blafák Josefa Vavrici po přiťuknutí od Jirky Krejčíře. Ten přišel pro hosty až velmi pozdě a jen tak kosmeticky upravil výsledek na konečných 4:1. Staňkov prohrál po páté v řadě a ani v tomto utkání se mu nepodařilo nalézt formu z loňského roku. Naopak Kanice zvítězily poprvé v této sezóně.

 

 

18)  [so 12.2.2011 - ZS Domažlice - 16:00]

TEMPO STAŇKOV -  Flora Domažlice  5:1
                 po třetinách (1:0, 2:0, 2:1)

Střelci gólů: 3x Jiří Látal, Josef Falout, Petr Hoffman
Vyloučení:
Petr Hoffman,Jiří Látal, Jiří Krejčíř - 4min., Libor Peteřík, Tomáš Nový – 2min

Sestava: Brožovský - Hoffman, Látal, Krejčíř, Přibyl M. - Nový, Vavrica, Přibyl T., Falout - Němec, Peteřík, Blacký, Kabourek. Kustod Paul.

Komentář k zápasu:

Velmi důležité utkání pro sousedy z tabulky začalo opatrnou hrou, ale přeci jen více šancí ke skórování měli domácí. To se jim povedlo až v závěru úvodní části hry, kdy Josef Falout z otočky překvapil svižnou střelou brankáře hostů.
Hned na začátku druhé třetiny využil Staňkov zásluhou Petra Hoffmana dvojnásobnou početní převahu a již za necelé dvě minuty zakončil Jiří Látal svůj únik střelou k levé tyčce.
Ve třetí třetině se naskytla také týmu Flory přesilovka 5 na 3, ale nedokázali ji využít. Definitivní rozhodnutí přinesla čtyřicátá minuta zápasu, kdy staňkovský Jiří Látal během pouhých 14 vteřin zkompletoval svůj hattrick. Flora se přece jen dočkala vstřelení branky, ale to až v samém závěru utkání, což na dělbu bodů nemělo žádný vliv. Staňkov měl téměř po celé utkání hru pod kontrolou a konečně tak dokázal bodovat po několika předcházejících utkáních, kdy se mu moc nedařilo.

 

19)   [so 19.2.2011 - ZS Domažlice - 8:00]

Okula Nýrsko - TEMPO STAŇKOV  4:4
                 po třetinách (2:2, 0:1, 2:1)

Střelci gólů: 3x Petr Hoffman, Vojtěch Němec
Vyloučení:
Blacký, Krejčíř - 4min., Látal, Falout – 2min

Sestava: Baar - Hoffman, Látal, Krejčíř - Přibyl M., Nový, Vavrica, Brožovský - Falout, Němec, Peteřík, Blacký. Trenér Mergl, kustod Paul.

Komentář k zápasu:

Úvod zápasu vyšel lépe domácím, kteří již v čase 1:05 využili početní výhodu a svoje vedení dokázali za další dvě minuty navýšit po střele jejich útočníka z mezikruží. Zaskočení hosté si nevěděli rady s rychlou hrou Nýrska a jejich jednoduchým přechodem středního pásma. Staňkovu se ale podařilo soupeřův nápor ustát a v desáté minutě dokonce vstřelit kontaktní gól. Po vhazování v útočném pásmu Staňkova vyhrál buly Jan Brožovský pro Vojtěcha Němce, který se trefil přesně do pravého horního rohu nýrské branky. To však nebylo z úvodní třetiny vše. Pouhou vteřinu před jejím skončením srovnal staňkovský ostrostřelec Petr Hoffman střelou švihem opět do pravého horního rohu branky a srovnal stav na 2:2.
Branka do šatny přinesla ve druhé třetině na hokejky domácích viditelnou nervozitu a tempaři se tak mohli začít více tlačit do útoku. To se jim vyplatilo již ve čtvrté minutě, když se po přihrávce od Josefa Falouta prosadil, kdo jiný než staňkovský Petr Hoffman. Také Nýrsko se nechtělo spokojit s nepříznivým stavem, ale jejich snaha vyústila jen v nastřelenou tyčku.
V závěrečné části se hra přelévala z jedné strany na druhou. Zhruba v její polovině se Nýrsku podařilo během jediné minuty vstřelit dvě branky, a otočit tak skóre ve svůj prospěch. Ovšem v následující minutě se dostal do úniku hostující Petr Hoffman a jeho poskakující střela skončila za zády domácího brankáře. Podařilo se mu tak dosáhnout již třetího hattricku v této sezoně. Staňkov ještě v závěrečné minutě nastřelil tyčku, a tak utkání plné zvratů ve skóre skončilo zaslouženou dělbou bodů.

 

20) [ne 27.2.2011 - ZS Domažlice - 10:45]

TEMPO STAŇKOV - R. Domažlice 4:5
                 po třetinách (1:1, 1:3, 2:1)

Střelci gólů: 2x Petr Hoffman, 2x Jiří Látal
Vyloučení:
Němec - 10 min., Látal - 6 min., T. Přibyl, Krejčíř - 4min., Falout – 2min
Sestava: Brožovský - Hoffman, Látal, Krejčíř, Vavrica - Přibyl M., Nový, Přibyl T., Falout - Němec, Peteřík, Blacký, Kabourek. Kustod Paul.

Komentář k zápasu:

Během prvních čtyř minut utkání dokázali skórovat obě mužstva. Nejprve se prosadil Rakon střelou od modré, která prolétla skrumáží těl a skončila v brance domácích. Tempaři však obratem odpověděli hned v následující minutě ostrostřelcem Petrem Hoffmanem, kterého po přiťuknutí od Marka Přibyla vyslal do úniku Jiří Látal. Po zbytek třetiny byli trochu více aktivnější hosté, ale Staňkov měl několik vyložených šancí, kdy například nedokázal trefit úplně prázdnou branku. Skóre se tak měnilo až ve druhé třetině zásluhou hostů, kteří hned v první minutě skórovali. Na to stačil ještě domácí Jiří Látal odpovědět, ale Rakon poté i zásluhou využité přesilovky odskočil na rozdíl dvou branek.
Když v polovině závěrečné třetiny přidal po nešťastné teči staňkovského obránce Rakon třetí gól, zdálo se, že o dělbě bodů jasno. Domácí však prokázali bojovného ducha. Hned v následující minutě staňkovský Petr Hoffman snížil a naději dal dvě minuty před koncem po krásné akci první pětky Jiří Látal. Bohužel vyrovnat se Staňkovu už nepodařilo a mohli tak litovat neproměněných vyložených šancí z úvodu zápasu.

 

21)  [so 5.3.2011 - ZS Domažlice - 15:30]

Sokol Díly - TEMPO STAŇKOV 4:2
                 po třetinách (1:2, 1:0, 2:0)

Střelci gólů: Petr Hoffman, Jiří Látal
Vyloučení:
Látal, Raška, Falout – 2min
Sestava: Baar - Hoffman, Látal, Brožovský - Přibyl M., Nový, Přibyl T. - Raška, Krejčíř, Vavrica - Falout, Peteřík, Blacký, Kabourek. Trenér Baar st. Kustod Paul.

Komentář k zápasu:

V posledním utkání základní části narazil Staňkov na soupeře, který vykazuje v poslední době velmi dobré výsledky. Hned v první minutě šli tempaři do vedení po rychlé kombinaci Jiřího Látala a zakončujícího Petra Hoffmana. Staňkov byl dále velice aktivní a v jedenácté minutě zvýšil jeho vedení Jiří Látal po přihrávce od Pavla Blackého. Poté však nastala velmi nepříjemná událost, kdy byl před brankou atakován obráncem Dílů staňkovský Jiří Křejčíř, který jeho zákrok odnesl snad jen zlomenou lýtkovou kostí. Dlouhé přerušení hry a tato událost viditelně s hosty otřásla. Ti bezprostředně poté neproměnili trestné střílení a Díly minutu před koncem stačily vstřelit kontaktní gól.
Ve druhé třetině nedokázali staňkovští navázat na výborný výkon z první třetiny a domácí vyrovnali hru. V polovině zápasu Staňkov nastřelil tyčku a hned z následného protiútoku inkasoval. Opět se potvrdilo staré známé rčení „ nedáš dostaneš“.
V poslední části se obraz hry příliš nezměnil. Díly již v druhé minutě využily nepřesnosti v obrané třetině hostů a ujali se vedení. Staňkov se snažil o vyrovnání, avšak jeho snaha skončila jen nastřelením tyčky a břevna domácí svatyně. V poslední minutě měl poslední příležitost zkorigovat skóre hostující Jiří Látal, ale po jeho úniku zazvonila opět jen tyčka soupeřovy branky. Díly pak přidaly několik vteřin před koncem utkání čtvrtou branku.
Slovo trenéra: Snad naše střelecká smůla skončila i se závěrem základní části a v následném play off budeme mít více štěstí na našich hokejkách. Ale především doufáme v brzké zotavení našeho spoluhráče.

22)    [so 19.3.2011 - ZS Domažlice - 20:00]

čtvrtfinále Play off:

R. Domažlice - TEMPO STAŇKOV 5:0
                 po třetinách (0:0, 2:0, 3:0)

Vyloučení:
Látal - 4 min., Nový, Příbyl T. - 2 min., Peteřík – 10 min (OT)
Sestava: Brožovský - Hoffman, Látal, Přibyl M.- Přibyl T., Nový, Vavrica, Falout - Raška, Peteřík, Blacký, Kabourek, Němec. Trenér Mergl. Kustod Paul.

Komentář k zápasu:

Již před utkáním bylo jasné, že se tito dlouholetí soupeři nemají moc čím překvapit, ale vzhledem k letošní formě obou mužstev, byli jasným favoritem domácí. Zápas nezačal očekávaným tlakem Rakonu, protože staňkovští perfektně rozbíjeli jeho rozehrávku ve středním pásmu a z toho pramenili pěkné příležitosti pro hosty. Hra probíhala v rychlém tempu a měla velké nasazení. Domácí si po celou úvodní třetinu nevěděli rady s touto hrou soupeře, o čemž svědčí fakt, že na jeho branku vyslali pouze několik střel z dálky. Nakonec mohli být rádi, že skončila bez branek. Oproti tomu Staňkov mohl litovat spálených šancí, což se nakonec ukázalo jako klíčový prvek tohoto utkání.
Prostřední část již nabídla opatrnější a vyrovnanější hru. Oba soupeři si dokázali vytvořit vyložené brankové příležitosti, ale skóre se poprvé měnilo až skoro v polovině utkání, když se domácí prosadili po schrumáži před staňkovskou brankou. Za tři minuty se podařilo odskočit Rakonu na rozdíl dvou branek. V této době se již začala projevovat fyzická převaha na straně domácích, kteří měli dispozici o jednu útočnou řadu navíc, což při takto náročném boji a rychlé hře byla nepřehlédnutelná výhoda.
V závěrečné třetině se Staňkov musel snažit více útočit, ale tím pádem nechával soupeři více prostoru ve své obranné hře. Rakon měl ke konci zápasu evidentně více sil a postupně zvyšoval vedení své vedení. Utkání nabídlo naprosto vše, co k zápasu play off patří, velké neproměněné šance, rychlou hru plnou nasazení a střetů, a také napětí, které vyústilo v poslední minutě v malou boxerskou vložku. Všechny emoce však po skončení utkání zůstaly, tzv. u ledu, a tak se soupeři rozloučili s vyhlídkou bojů v následující sezoně.

 
 

 

Portrét


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 13
Celkem: 1545429
Měsíc: 17936
Den: 1230