Jdi na obsah Jdi na menu
 

Zimní soustředění 2012

Soustředění - Olešnice v Orlických horách

V termínu 16. - 18. 3. 2012 se konalo zimní soustředění Malšovy Lhoty na chatě Juráška v Olešnici v Orlických horách. Tří-denní tréninkový drill hráčům hodně přinesl, a to především po fyzické stránce. Podrobnější průběh soustředění si můžete přečíst níže.

DEN PRVNÍ:

Fotbalisté přijeli do areálu něco málo po desáte hodině ranní. Jako první bylo na programu rozdělení lůžek. Pokoje byly různého typu a i podle toho se rozdělovali fotbalisté, kteří v nich budou nocovat. Takže logicky pokoj s umyvadlem musel dostat ten ČLOVĚK, u kterého se předpokládala silná žaludeční nevolnost  a kocovina. dscn0568.jpgJeště před obědem byl na programu výběh. Běžela se zhruba 10km trať. Po krátkém úseku po bětoně následovala delší trať po sněhu. V čele se držel Forest se Síďou, favorit POSPA značně zaostával. Po návratu do chaty čekal na všechny řízek s bramborem. Po obědě se šlo na kofolu do vedlejšího baru. Nikdo si nemohl nevšimnout toho, že dcera paní správcové mohla na jednom lhoteckém hráči oči nechat. Zde už byly vidět zárodky sporu mezi Pospou a tímto objektem Jančiny pozornosti. Od 14.30 byla na programu tréninková jednotka v hale. Trenéři Tomeš s Janatou se rozhodli, že své svěřence nebudou šetřit a pořádně jim dají počoudit. Jen málokdo odcházel z tréninku po svých. Z tréninku bychom měli především zmínit přeskok přes švédskou bednu. Myslím si, že ještě dneska má švédska bedna noční můru z Míši Kotlanda, který ji nejednou celou zboural. Okolo páté hodiny dorazili fotbalisté do chaty, kde měli až do večeře na programu volno, které strávili jak jinak než v baru pitím iontových nápojů. V 6 hodin večer byla na programu večeře, která se podle slov šéfkuchaře velmi vyvedla. Po večeři šla jedna skupina lyžovat na tamější sjezdovku, kde to bylo podle jejich slov velmi náročné, a to především dole u točny. Ze samé únavy všichni lyžaři zapomněli, kam si uschovali lyže. Druhá skupina zůstala v chatě a hrála karty nebo konverzovala. S postupem času se začala rozjíždět u baru zábava - pilo se, hrálo se na kytaru, zpívalo se. Jen ten tanec tomu chyběl... Záhadou zůstává ekonomická politika Hlaďase, který každého zve na panáka, sám pije hodně, ale jeho lístek povětšinou zeje prázdnotou.

DEN DRUHÝ:

Druhý den začal patráním vrchního inspektora POSPY po tom, kdo mu na pokoji zbořil umyvadlo. Podezřelí byli všichni kromě hlavního viníka. dscn0637.jpgCelou hádanku nakonec rozluštil očitý svědek David Ďurech, který přistihl POSPU při činu (POSPA tomu nemůže uvěřit dodnes). Po snídani následoval tradiční výběh. Tentokrát se jednalo o delší trať, a hráči dostávali vice zabrat než předchozí den. Na pár hráčích bylo vidět, že se předchozí den příliš přepili iontovými nápoji. Po výběhu následoval návrat do chaty (rozumějte do baru), kde se probíral další průběh soustředění. Po obědě a poledním klidu se vydali hráči opět na trénink do haly v Deštném. Tato tréninková jednotka nebyla o nic lehčí než předchozí den - skoky přes lavičky, posilování břišních svalů, házení medicimbalem a na závěr hraní fotbálku. Večer probíhal volný program. Na většině hráčů byla již znát evidentní únava z náročného dne, a tak se šlo velmi brzo spát, a to zhruba okolo 11té hodiny večerní.

DEN TŘETÍ:

V neděli ráno byl pro hráče připraven opět výběh do okolí. Trenéři napočítali, že jejich svěřenci za 3 dny naběhali dohromady 30 km(!). Po obědě čekal hráče návrat domů. Trenéři i hráči byli se soustředěním spokojeni. Doufejme, že se toto náročné soustředění zúročí i v mistrovských utkáních.

Soustředění se zůčastnili: Ivo Tomeš - trenér, Karel Janata - trenér, Tomáš Janata, David Ďurech, David Moder, Ondřej Sedliský, Petr Soukup, Michael Kotland, Jan Kotland, Tomáš Krejcar, Aleš Pospíšil, Martin Hladík, Jan Radoň, Milan Havelka a René Příhoda