Jdi na obsah Jdi na menu
 


potrava

14. 7. 2010

Nejen že koně musí tak jako my,lidé,trousit bobky ale také musí zrovna tak jako my něco jíst.Proto vám sem dávám návod,na pár těch pochoutek na kterých si zaručeně koně smlsnou.Malé koňské meny.

BUDETE POTŘEBOVAT :

modelínu ( různé barvy )

papír ( různé barvy nebo přímo barevný papír )

POSTUP :

Z červené modelíny udělejte kuličky o velikosti asi vašeho nehtu na malíčku a to je základ jablíčka.Potom si z hnědé modelíny udělejte štopičky a ze zelené udělejte lístky.Snadné že ? Ale můžete si udělat jiné ovoce jako například hrušky.Nebo z hnědé modelíny krajíce chleba nebo housky a rohlíky.

Varianta č.2 : Můžete si v papírnctví koupit modurit,POZOR ! někdy se to může jmenovat i modelit.Je to taková hmota velice podobná modelíně...Vytvarujte si potřebný tvar,třeba tvar jablka,hřišky nebo krajíce chleba a dejte do horké vody no ale přesně tímto se neřiďte,ono u každého moduritu to může být jiné.Po vypálení nebo stvrdnutí ve vodě můžete jídlo pokreslit a nabarvit do barev jak vypadají skutečně.Použít jako barvivo můžete například vodovky,tempery i fixi.Aještě jedna upomínka ! Velikost potravy udělejte přiměřenou pro velikost koníka.Aby třeba koník schleich neměl jablko 1 nebo dokonce 2 cm veliké.XD.

A proč ten papír ?Vezměte si kus bílého papíru a hnědou,černou a oranžovou pastelou papýr vybarvěte z obou stran.A poté jen natrhejte nebo nastříhejte na málé kousíčky asi 1cm krát 1cm.A zmačkejte do kuliček.A je to ! No nevím přesně ani co je to za jídlo ale mohlo by to být nějaké zrní.To už ale závisí jen na vás.


jablka

jablka

rohlík

suchý rohlík

chleba

suchý chleba

 

Brzy mé fotky a to slibuji !!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář