Jdi na obsah Jdi na menu
 

Komentáře k 12.kapitole 2.část - archiv 1.část

důležité!!!

(Martina, 29. 9. 2010 7:06)

Alice tohle je v první řadě má odpověď na tvé pochybnosti ohledně tvé vize Severuse : prosím přečíst a zamyslet se !!!
***************
Re: Severus (Martina, 29. 9. 2010 5:51)
Alice ... mám být za toho tvrdého a nekompromisního Snapea můžu ti něco říct ? Jak to řekl Harrymu a dokonce v tvé povídce ...
Proč vás Pottere co si o vás myslí ostatní ? Tak asi taková je moje odpověď na tvou nejistotu zda se shodneme s tvou vizí Severuse...
Jendou ji máš , tak tě jen snažně prosím o jedno... neustupuj si od ní. Je to jako bys změnial kabát a lítala pak všemi směry, nemaje svou vlastní pevnou víru v někoho, nebo něco !
Zdravím ...

A taky ti už strašně dlouho chci říct jednu věc ...
*********
Co čtu tvou povídku... mám " problém " vidět Snapea jako dříve za nějakých 12 let :)
Prostě mám třebas na tapetě toho , jak sedí s Voldemortem a Smrtijedy na setkání... z filmu... no a jak se na něho podívám... je tu ten " tvůj " , věčně se omlouvající, věrný, chápající Snape :) Ne nesměju se tomu, ale trochu se obávám faktu, že pojedu do Imaxu na 3D HP7 - první díl, s neochvějný pocitem, že bude s Harrym mluvit jako se štěňátkem a bude se mu pořád za hlouposti omlouvat :)

Ale teď už zase zpátky k pokračování Sedmihláska :
*********
A bylo to, jako by se Mistr lektvarů sklonil, sebral hromádku z podlahy, každý z Harryho kousků, a nějak, kdo ví jak, je spojil dohromady. Harry mu ovinul paže kolem zad, nechal se pohltit náručí, tou jedinou, která ani dnes nebyla zklamaná. - vždyť to je tak nádherné ! Může tohle být vůbec Severus ? Moje immagie musí praocvat na plné obrátky, ale krásně se tomu chce věřit :)

Chudák iskariot :)

BTW... musím si sakra už na netu najít jak vypadá a voní hořepníček :) ...

Poppy třikrát sláva :))) Jak Zmijozelsky si pohrála se Severusem a sirupem proti kašli :)))

V černých očích zajiskřilo.
„Nemáte strach, že té nabídky budete jednou hořce litovat?“
„S tím počítám,“ kývl Harry. „Ale pořád platí.“
Snape mu věnoval další ze svých hlubokých, vážných pohledů; a oba se vrátili ke své práci. --- pěkně dvojsmyslná debata :)))

Víš Alice, ten tvůj Snape je tak strašně rozumnej, že to už snad ani není možný ... ve všem... kdybych to tu měla začít rozepisovat, nebo kopírovat, bylo by to na dvě stránky :)))

To je tak krásný, když Harryho Severus ujišťuje, jak tu pro něho vždycky bude !!!
Zní to skoro jako " můžete mě proklít, můžete mě zradit, můžete cokoliv a já stejně budu stát po vašem boku " . Nádhera !

No konečně to Harrymu někdo řekl, koho v něm viděl Sirius :)))

ŠmarjáMerline, ten Snape je snad zasáhlej zas nějakou kletbou, ne ?
Harry nedokáže zneškodnit Smrtijeda ? Nevadí.
Harry se bojí ? Nevadí.
Harry má pochybnosti ? Nevadí. Tím spíš mu řeknu, že bych zase při přesile Smrtijedů chtěl mít po boku právě jeho :) Kde je na klávesnici oči protáčející smajlík ? :)))
Ne , je to skvělý Alice !! To já jen vedu se svým vlastním Iskariotem takové duševní debaty :)))

No ale ten závěr se souhvězdími a se Severusovými řečmi k Harrymu ... ty mě jednou budeš mít na svědomí Ali :) Ne vážně... vůbec nemáš tušení co by se mnou v kině udělala tři pouhá kladná sluvka k harrymu, a tady je toho tolik ... a já si u toho ještě navíc ve svý immagii dokážu úplně živě představit hlas Aleše Procházky ... jsem cvok :) Promiň :)))
Díky moc !

 

Re: důležité!!!

(Alice, 29. 9. 2010 17:28)

Díky, Martino :)
Souhlasím, člověk by si měl stát za svým - jenže občas hrozí, že se zaslepeně žene špatným směrem :-) Je dobré, když můžu vidět svět i očima jiných lidí, proto jsou pro mě názory čtenářů důležité, jejich vnímání Severuse i Harryho, a třeba s tím mým nemusí být stejné - i to je ponaučující. A může mi to ukázat nějaký další, ještě lepší rozměr :-)) Razantní změna Severuse u mě nehrozí, on už si v mé hlavě žije sám o své vůli :D Ale ještě ho tu a tam smím usměrnit :))
Pokusím se do nějaké kapitolky vpašovat obrázek hořepníčku ;-)
Děkuju. Jsem ráda, že se ti takový laskavý a moudrý Severus líbí. Snad tě potěší i příště :))

 

Re: Re: důležité!!!

(Martina, 30. 9. 2010 11:01)

Alice, možná jsem to napsala moc razantně, je dobré , že si bereš k srdci, jak ho kdo vidí, ale já osobně tedy budu jen ráda, když ho necháš takového, přesně takového, jaký je v téhle povídce :)
A lepší rozměr Severuse než je ten tvůj ?? Není možná !
To už by pak se musel Severus asi jedině zbláznit :)

 

Severus

(Alice, 18. 9. 2010 14:00)

Tak :)) Několikrát tu zaznělo, že se má vize Severuse začíná odklánět od té vaší :-))
Napadá mě mnoho, co k tomu říct - v první řadě chci poděkovat za každé vaše názory a ujistit vás, že nad nimi přemýšlím a formují mě v psaní. Prosím, nechápejte to tedy jako "že bych zuřivě vyrazila na obranu" :D
Kdepak. Jen jsem si říkala, že bych se mohla k tomu tako vyjádřit, lépe objasnit, co si o něm myslím a zcela drobně nastínit věci, které vy ještě vědět nemůžete :-))
Ano, v téhle kapitole byl "citovější, emocionálnější, nabízel Harrymu mnoho fyzických kontaktů"
Hodně to bylo proto, že Harry byl v další "krizové situaci" - poprvé čelil přímo své nějvětší noční můře a to hned dvakrát za sebou, jednou dokonce ze své vlastní vůle (což je ještě horší). Ze zkušeností v domku Severus věděl, že je to právě fyzická blízkost, co Harrymu pomáhá nejíc.
Vím, že vám Severusovy myšlenkové pochody poměrně tajím. V příštích dvou kapitolách je objasním poněkud víc. Především v kapitole 14. V té příští Severus rozjede svůj "velký plán", ve 14. ho dokončí. Zpočátku bude úsměvný.
Jak bych definovala jeho současný vztah k Harrymu? Severus mu dal slib a ten hodlá dodržet. Stal se takovým "robotem, dokonalým servisem Harryho potřeb" a využívá k tomu veškeré poznatky, co o Harrym zatím má. Své vlastní pocity nyní odsunul do pozadí. Přesto se samozřejmě tu a tam projeví. A ano, takový stav nemůže trvat věčně, jednou si uvědomí, co skutečně k němu cítí a co ho k tomu vede.
Už není "severusovatý" :)) Ne, chladný k němu nebude již nikdy. Pak je tu další věc - soukromý život "mého" Severuse má dvě velká tajemství, která vám ještě několik kapitol budu tajit. Ovšem velmi, velmi ho ovlivňují. Ale je možné, že vás děj příštích kapitol opět "usmíří" :-)
A je víc než pravděpodobné, že se mi nikdy nepodaří vystihnout ho takového, aby vyhovoval všem. Stejně tak chápu, že to může dojít tak daleko, že vás vývoj zklame natolik a přestanete číst :)) Samozřejmě mě to bude mrzet, protože bych ráda potěšila každého, ale to není v lidských silách :-)) I v takovém případě vám budu vděčná za prvotní nadšení.
Snažím se, v detailech a v promýšlení jeho chování, zachovat původní plán JKR. Ale ne striktně. Chci tím říct, že není mým plánem "udělat" ho takového, aby s ním souhlasila ona :) Plán je takový - ukázat vám, jako ho vidím já.
A dva a více lidí se na jedné věci nemohou shodnout nikdy naprosto. Ale vašich názorů a postřehů si velmi vážím, děkuji za ně a ujišťuji vás, že nad nimi intenzivně přemýšlím. Dokonce tak moc, že jsem teď velmi na vahách, zda poslední kapitoly nesmazat a nezačít znovu... :D
Ještě chvíli budu dumat :-))

 

Re: Severus

(Alex, 18. 9. 2010 19:23)

Myslim, ze fanfiction je jeden z nejtezsich zanru. Kdyz jsem cetla Tve podvidky u Sax, tak jsem s vyvojem postav nemela zadny problem. Nemela jsem zadnou vstupni predstavu Dominika a Vitka, proto bylo tak prirozene nechat se unaset Tvou fantazii kamkoliv. Ve fanfiction si kazdy prinasi svou predstavu Harryho a Severuse, proto je o hodne tezsi trefit se do nevyslovenych ocekavani. Jak je videt z komentaru, presto se Ti to dari velmi dobre. A to i u tak narocnych ctenaru, jako jsem ja ;-) - protoze pres drobne vyhrady je Tve pojeti s tim mym velmi kompatibilni. Povedlo se Ti najit a popsat ty stranky Harryho a Severusovy osobnosti, ktere silne rezonuji s nejakou prazenskou strunou v kazde z Tvych nadsenych ctenarek. Mozna neznam ceskou fanfic scenu dokonale, ale tak silnou odezvu odrazejici emocni souzneni jsem zatim nezaznamenala. Jsi obdarena vypravecskym talentem, ale v Tvych povidkach je vic nez jenom technicky dobre zvladnute "remeslo". Kdepak Steelova!
Za sebe chci rict, ze se moc tesim na Tveho Severuse, i kdyz mozna bude jiny nez ten muj. Jen pis, pis, pis!

 

Děkuji, Alex :))

(Alice, 19. 9. 2010 19:57)

V tom máš pravdu, psát FF, kde každý čtenář na začátku už má svou nějakou představu o postavách je složitější než u real fiction. (Na druhou stranu je to snažší v tom, že reálie jsou už postavené a spousta věcí se nemusí vysvětlovat :)) Prostě vše má svá pro a proti.
A stejně tak... jsem nadšená z tolika krásných komentářů - a jak jsi velmi pěkně napsala, z toho "emocionálního souznění". Stále a znovu mě to u každé kapitolky uvádí v úžas. :))
Má představa Severuse se bude nejspíš stále tu a tam odklánět od vašich soukromých představ. Ale vaše reakce na děj a charaktery jsou důležité - autor se slovy snaží vyvolat pocit a "uspěje" až tehdy, když mu ho čtenář sdělí :)) Teprve tehdy se vlastně dozvídá, zda vyvolal to, co chtěl, nebo zda se mu to nepodařilo. Další otázka je, zda sice docílil toho, co chtěl, leč to nebylo to pravé ořechové pro daného čtenáře :)) To se stává a díky té lidské rozmanitosti je to nakonec dobře. Děs, kdyby se všem líbilo nachlup to samé :D
Jsem moc ráda, že se ti můj Severus, i přes drobné odchylky od toho tvého, stále líbí. Díky :))

 

Re: Severus

(Misule, 18. 9. 2010 19:49)

Alice, mně se MOC líbí tvůj Severus. Samozřejmě že se občas chová úplně jinak, než bych si kdy dokázala představit, že se tak bude chovat, ale naprosto mi sedí do tvé povídky, do tvého psaní.
Tak jak tu Severuseš vysvětluješ, tak ho i v tvé povídce chápu, i když mi ještě nebylo odtajněno vše.
btw tím "usmíří", doufám nemyslíš, že se nějakým způsobem stáhne zpátky:-)
Já za sebe doufám, že nic mazat a přepisovat nebudeš ;-)

 

Děkuji, Misule :))

(Alice, 19. 9. 2010 20:06)

Těší mě, že ho tak vnímáš :)) Tím "usmíří" jsem myslela... Že skutečný přítel nám dá to, co potřebujeme a ne to, co chceme ;-)
Nějaké úpravy jsem udělala.. :)) Několikrát jsem byla v minulosti upozorněna, že vkladám do mužských postav ženské charaktery, holt s tím bojuju neustále :D Co nadělám, mám ženský mozek :D

 

Re: Severus

(Iva, 19. 9. 2010 13:13)

Aha :) Tak toto vysvetlenie sa mi páči rovnako ako citlivý Severus :D asi to bude tým, že mám proste celého Severusa rada :D

 

Díky, Ivuško :))

(Alice, 19. 9. 2010 20:09)

Souhlasím, taky ho mám ráda celého :-))
Jak je to přísloví? Osel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu a Severus je dokonalý ze všech stran? :DDDD Tak nějak to bylo... :D

 

Re: Severus

(Profesor, 20. 9. 2010 15:52)

Hi, radši bych se měla někam zašít a ne komentovat, když jsem se dosud neozvala. (Ale já se ozvu, až povídku trochu zažiji. Jinak bys ze mne nedostala inteligentní a konstruktivní komentář, což si, myslím, tvá povídka zasouží.)
Tvůj Severus se mi opravdu velice líbí. Zachovává si povahu originálu, ale není chladný. Ve skutečnosti má parádní smysl pro humor - mně jsou takové jízlivé a sarkastické typy sympatické.
Samostatnou kapitolou je jeho chování k Harrymu. Na začátku nebyl z kluka nadšený, možná proto mu dal tu zprvu trochu posměšnou přezdívku, ale teď se posunul do jiného patra. Tohle patro se mi líbí. Ukazuje, že i chladný bastard, jakým Severus navenek je, má bohatý citový život.
Řekla bych , že se Severus koupe v řece popření. A s nadšením zabředává do stále větší a větší hloubky. Budiž mu útěchou, až se jednou probere, že tam není sám.

 

Ahojky, Profesore :-))

(Alice, 20. 9. 2010 21:26)

(Malinko váhám nad oslovením... :D Pokud jsem zvolila špatnou variantu, omlouvám se :-))
Děkuji, že ses rozhodla napsat nyní :-)) S konstruktivním a jakýmkoliv jiným komentářem si hlavu nelámej - těší mě jakýkoliv :) Každopádně jsem ráda, že tu jsi a čteš, díky :)
Těší mě, že se ti "můj" Severus líbí. I jeho smysl pro humor :D A jsem moc ráda, že ti přijde srovnatelný s povahou originálu, díky :)
No ano, takové probuzení nebývá snadné... Ale kdo ví, zda utěší zjištění, že v tom neplave sám :-))
Budu doufat, že ani další "patra" tě nezklamou :))
Díky za tvá slova :))

 

Re: Ahojky, Profesore :-))

(Profesor, 20. 9. 2010 21:42)

Zdravíčko Alice, oslovení si zvolila správně. Já používám mužskou přezdívku a mužské skloňování. Vím, že je to schizofrenní, ale ono to vzniklo tak nějak samo a lidi už si zvykli.
Zjistila jsem, že u tvých povídek bude inteligentní komentář asi problém. Zjistila jsem totiž, kde jsem se s nimi setkala poprvé. Právě jsem přelouskala Okamžik a třesu se po celém těle. Já fakt byla totálně mimo.
Nemáš zač, já se budu do dalších pater těšit.;=)

 

Re: Re: Ahojky, Profesore :-))

(Alice, 21. 9. 2010 20:24)

Prima, to jsem ráda, že jsem se s oslovením nesekla, občas se mi to nechtěně zadaří :-))
Tiše doufám, že tě Okamžik "odrovnal" v dobrém slova smyslu :-)) Ale je mi jasné, že těžké čtení to je... :)
Díky, že jedeš do dalších pater se mnou ;-) :-))

 

Re: Re: Re: Ahojky, Profesore :-))

(Profesor, 21. 9. 2010 21:36)

Samozřejmě, že v dobrém. Měla jsem ideální náladu na čtení.
Nemáš zač. ;o)

 

Re: Severus

(sevy, 20. 9. 2010 23:43)

teda... ty jednoznačně víš, jak člověka vyděsit a přikurtovat ke kompu! :-O bojím se tě, ale těším se na další! ;-D (zas logika :-D)

 

Tak promiň, sevy :-))

(Alice, 21. 9. 2010 20:27)

"Děsit" a "kurtovat" jsem neměla v úmyslu, nemám nic proti veselým a volně se pohybujícím čtenářům :-D Nic si z toho nedělej, když se na sebe ráno podívám, taky se sama sebe bojím :DDD

 

Re: Severus

(Popoles, 21. 9. 2010 1:02)

Sleduji tu debatu na téma Severus a jeho psýché :-)).
Popravdě, tohle je postava, která přímo láká k hnětení a vyválení do různých tvarů, hustot a hloubky.
Mě osobně se Tvůj Severus až nestydatě zamlouvá :-).
Obzvlášť v situacích, kde je sebeironický a nechtěně podléhá svým emocím. Doufám, že ho i nadále necháš roztomile ironicky-sarkastického s velkou dávkou citového guláše.

Jo a ta tajemství v jeho životě... Díky za brouka v hlavě... teď mi tam pořád cvrčí a nedá pokoj... došlo to tak daleko, že uvažuji na jeho vztahem k Brumbálovi... ach jo, já už chci pátek!

 

Re: Re: Severus

(Misule, 21. 9. 2010 8:57)

Ha ha o vztahu Severus vs. Brumbál už také přemýšlím a pěkně dlouho. Začalo to v kapitole, kdy Severus ležel na ošetřovně a Brumbál ho pohladil.... bylo to takové hodně intimní, oslovení chlapče atd...

 

Misule :-))

(Alice, 21. 9. 2010 20:37)

Tobě patří mé poděkování podruhé :-))
Nakonec, Albus byl jediný gay z originálu, jejich vztah už v ději JKR byl velmi mimořádný ;-) To jsem přeci nemohla nechat bez povšimnutí :D

 

Díky, Popoles :-))

(Alice, 21. 9. 2010 20:35)

Že jsi se zapojila do debaty :-D Musím říct, že jen málo fiktivních postav mi přišlo tak hlubokých, jako je právě on. Kdo ví, zda si JKR uvědomovala, co přivádí na svět :-))
Jsem moc ráda, že se ti má "verze Severuse" zamlouvá :-)) Sarkastický myslím bude stále... A občas mu to v citech "ujede" :-)) A "guláš" bude mít dlouho - on mi ho v příběhu dělá taky B-) Zničehonic si ožije a bez porady mi mění děj... :-DDD
A Popoles - mé velké Děkuji! :-)) Jsi první, kdo tu zmínil Albuse ;-) :D

 

Re: Díky, Popoles :-))

(Popoles, 21. 9. 2010 22:59)

Takže přece? No nazdar! Milostný trojúhelník... jááá se tááák těším!
Dle mého názoru - a teď se omlouvám, jestli do toho šťourám až moc - mezi nimi sice vztah byl, ale nějak mi připadá, že již přešel z partnerství do přátelství. Nedokážu si představit Severuse, který opouští Albuse kvůli zajíčkovi Harrymu.
A stále mi vrtá hlavou to druhé tajemství.
Ježkovy voči - až teď jsem si uvědomila, že od pátku nebudu mít asi přístup na net a budu to muset vydržet až do neděle! Muka to budou, ach jo... :-))
A neděkuj, spíš bys mi měla vynadat, že jsem prokecla co neměla. Když tak nad tím uvažuji, stává se mi to nějak často. Asi bych měla přestat blekotat a cvakat hlouposti do komentářů :-))). Jinak všechny díky zde by měly patřit Tobě.

 

Re: Re: Díky, Popoles :-))

(Alice, 22. 9. 2010 16:33)

:-)) Neprozradila jsi nic - naznačuju to od první kapitoly a ty jsi první, kdo se chytil :-DDD Už jsem si říkala, že možná příliš "mlžím" :-D Takže vážně, děkuju :-))
A jsem ráda, že se ti situace líbí :D K tvé úvaze nad jejich vztahem - úplně takhle to není ;-) :D
Druhé tajemství VELMI doufám opravdu překvapí :-)) Ale to je ještě pár kapitolek čas ;-)
Přeji ti, aby i "beznetový" víkend byl hezký :-)) A kapitolka tu na tebe do neděle určitě počká :-))

 

Re: Severus

(nika, 22. 9. 2010 18:18)

ahoj
ja s tvojim Severusom nemám vôbec žiadny problém, jeho správanie i reakcie sú výborne premyslené...no a už sa pomaly teším na ten okamih, keď si konečne prizná svoje city a samozrejme aj na to veľké tajomstvo
teším sa na piatok

 

Ahojky, Niko :))

(Alice, 22. 9. 2010 20:32)

Děkuju :-)) Moc mě těší, že ti "můj" Severus tak padnul do noty :-))
Na ten naprostý okamžik prozření si ještě počká, ale mezitím to bude zvolna objevovat po malých krůčkách :)) (Aby to čekání nebylo tak dlouhé ;-))
Eh, já jsem TAK zvědavá, co na to tajemství povíte :-)))
Díky, Niko :))

 

Re: Severus

(Sax, 24. 9. 2010 11:55)

ha... tak jsem se dostala ke čtení komentářů k tomuhle tématu - (máš tu tolik komentářů, že se v nich ztrácím a připadám si jako tupec, který ani nic smysluplného nedokáže napsat, ale musím taky trochu reagovat, i když pozdě...)
Je pravda, že i já měla svou verzi Severuse (ta by se nehodila do tvého příběhu), ale ta tvoje se mi líbí daleko víc... (hned od začátku mi prostě přišlo, že takový být musí, že takový je) Přesně takového bych si ho přála... Je to tvůj Severus a myslím, že bychom ho měli takového brát. Navíc se mi nezdá, že by se nějak moc odkláněl od původního (ale je to jen názor někoho, kdo četl HP už hodně dávno)
Pokud si totiž vzpomínám, tak Severusovy myšlenkové pochody se moc nikde nerozebíraly. Vždycky byl tajemný a své soukromí si přísně střežil. Navíc ho teď s Harrym přece spojuje něco víc, ne?
A co mě zarazilo? Ta část s Brumbálem... já si toho všimla taky, ale tak nějak jsem to hned nedávala dohromady "milostně" O.o Nevím proč, ale měla jsem za to, že je k němu milý proto, že takový prostě Brumbál je. A že mu jen Severus přirostl k srdci víc, než jiní. Zrovna jako Harry? O.o Nebo proto, co prožil a proto, že dokázal přejít na tu správnou stranu a přiznat to... Asi jsem to měla studovat podrobněji... O.o takže až si to celé znovu poslechnu, třeba mi toho dojde víc :) Ale než já stihnu reagovat, beztak už tu všichni všechno podstatné řeknou... :)
Jen jsem se chtěla zase ozvat, abys věděla, že stále čekám na nové a nové díly... Mám ráda tvůj emocionální styl psaní i zacházení do detailů... miluju tenhle tvůj příběh... a jdu si stáhnout další kapitolu... už se na ni těším... :)
Měj se moc krásně a psaní zdar!

 

Ahojky, Sax! :-))

(Alice, 24. 9. 2010 16:13)

Děkuju :-)) Jsem moc ráda, že se ti takovýhle Severus líbí :-)) Přiznávám, že já originál četla taky už hodně dávno, od té doby jen FF :-)) A musím říct, že mě nesmírně baví vytvářet detaily Severusova soukromí, které JKR naznačila jako velmi studené a prázdné. :))
A snad se ani nedivím, že tobě a určitě i spoustě dalším Albus nenaskočil jako "partner" :)) (to jen já jsem takhle šílená :D, protože mně tam zapadl jako ulitý) On je na naše zvyklosti trochu starší a navíc se tu k Severusovi nechová nijak výrazně jinak než v originále. Pouze naznačuji ;-) Zatím :D
Děkuju, jsem vážně moc ráda, že tě Klíč stále těší :)) Měj se moc krásně :))
A promiň, mailík jsem zatím nestihla :( Ale myslím na to, myslím :)

 

Re: Ahojky, Alice! :-))

(Sax, 25. 9. 2010 0:38)

Mno, já to beru tak, že když mi něco nedocvakne hned, že se to určitě časem dozvím, že každý i nenápadný náznak něčeho jednou nám všem osvětlíš a já si pak jen budu říkat - páni... jak to, že mi to nedošlo... :) Proto se těším na nové kapitoly, protože nikdy nevím, jaké nové překvapení mě čeká :)
A s mailem si nedělej starosti... ani já nejsem kdovíjak blesková v odpovídání... :)

 

Re: Severus

(Martina, 29. 9. 2010 5:51)

Alice ... mám být za toho tvrdého a nekompromisního Snapea můžu ti něco říct ? Jak to řekl Harrymu a dokonce v tvé povídce ...
Proč vás Pottere co si o vás myslí ostatní ? Tak asi taková je moje odpověď na tvou nejistotu zda se shodneme s tvou vizí Severuse...
Jendou ji máš , tak tě jen snažně prosím o jedno... neustupuj si od ní. Je to jako bys změnial kabát a lítala pak všemi směry, nemaje svou vlastní pevnou víru v někoho, nebo něco !
Zdravím ...

 

*sype si popol na hlavu až z neho kýcha*

(Sisa, 23. 9. 2010 20:55)

Takže v prvom rade, sa ospravedlňujem, že namiesto pondelku píšem až vo štvrtok. Na moju obranu len poviem, že šok z toho, že okolo mňa už nie je neskutočne veľa skvelých ľudí, ktorý si o mne nemyslia nič zlé, ani keď nahlas pištím a rozplývam sa nad niečím (fakt, že to preto, že oni robili to isté, vynecháme, jup?^^), ale len pár záchranných potvoriek, bez ktorých by som sa ešte teraz spamätávala, žeby som nebola schopná napísať koment, bol príliš veľký. Teda, niežeby som už bola úplne spamätaná:D (Ja chcem ísť naspäť!T.T) No, okej okej, som akosi odbočila od témy.
Takže k poviedke. Keď som ju čítala, vtedy v..stredu? Asi..proste, celým bytom sa niesli výkriky typu: "Ona ma zabije! Sakra! Čo to robí?!", "Nenávidím Siriusa! Idiot,idiot,idito!>.<" alebo tiež "*záchvat smiechu* Iiik! Tá ženská neni normálna, ona ma fakt zabije! *záchvat smiechu pokračuje*". Ehm..a podobne:D Rodičia si určite v obývačke potichu ťukali na čelo s rezignovanými povzdychmi- už si proste zvykli:D
Na začiatku, keď Sirius chcel, aby tam Harry šiel, keď sa tak nadýmal pýchou..normálne mi z toho chlapa bolo zle. Neskôr, keď Harrymu hovoril, nech sa pozerá a vychutnáva si víťazstvo, som dokonca bola v tvári určite zelená. *stále má chuť prepáliť ho pohľadom*
Ale k Severusovi..*nadšene jej svietia očká* On bol proste skvelý! Od začiatku do konca! Ostatne, ako vždy, ale no:3 K nemu sa ešte vrátim^^
K tomu útoku- za 1.- milujem slovo hopsakulička, je tak skvelé!:D
za 2.- bolo to neskutočne krásne opísané, tá scéna s muklami, ako ničili kliatby a celé proste:3
za 3.- zbožňujem časť, kde Sev s Harrymu skáču a Sev si ho privinie^^ plus, tu je jedna z mojích najmilovanejších viet tejto kapitoly- Strach můžete mít, jen když ještě na něčem záleží.
Čo sa týka ošetrovne, tak tam bude bodov asi viac:D
Siriusa stále neznášam a poznámka o dobre vychovanom vlkolakovi ma zabila:D Super!:D
Časť, kde Sev stopne Harryho a ten premýšľa o čom to Severus sakra hovorí..je neskutočná. Ale tá, kde už Sev Harryho objíma, tá je ešte neskutočnejšia (myslené, že krásna^^). Milujem tvoj opis toho, že Sev akoby "zbieral" Harryho a "skladal" ho. Pri tom som sa normálne rozpúšťala.^^
A Severusovu reakciu na Harryho oznam, že zamuroval Iskariota neskutočne žeriem:D
No a potom, tá ilúzia domčeka..:3 Peckovná!
Scéna so sirupom proti kašľu sa katapultovala medzi TOP TEN najzábavnejších momentov v poviedkach!:D Poppy proste vedie!*pochechtáva sa*
Tiež neskonale zbožňujem jeho reakciu na Poppin oznam, že ho má rada xD A Harryho nasledovná poznámku o tom, že jeho slabosť Voldymu neprezradí xD
A, samozrejme, ten ich vnútorný rozhovor. Ten je celý naprosto chňaaa!*nenapadá ju inteligentný výraz* Severusove rady, objatia, proste všetko, čo povedal spôsobovalo, že som sa topila na kolomáž, pomaly, ale isto^^" Ich rozhovorov sa ja snáď nikdy nenabažím:D
No a posledná veta- the best!
Ukážka, tá spôsobila, že keby som nebola na CSku a nemala tam spústu vecí nad ktorými môžem premýšľať, tak si asi zničím veškerý nábytok v izbe. O stôl by som si otrieskala hlavu, posteli obhrýzla nožičky od netrpezlivosti,..atď. Takže len ďakujem Merlinovi za CS, zachránil mi nábytok:D
A pre istotu, keby to snáď nebolo úplne jasné, spomeniem aj, že sa neskonale, neskutočne, galakticky teším na zajtra a ďalšiu kapitolu, a že sa desím toho týždňa čakania po nej:D
*vzhľadom na fakt, že popol si sypala na hlavu celý čas, čo písala koment, už je zasypaná úplne celá a vyzerá ako obria kopa popola*

 

Ahojky, má milá Siso - Popoluško :DD

(Alice, 23. 9. 2010 21:41)

Tak, nejdřív si tě zachráním, odfoukáme popel... Dobré :-)) Jsem ráda, že se CS vydařilo, zřejmě sis i dovezla pár slušných úlovků :-)) Za nic se neomlouvej, říkala jsem si, že po náročném víkendu přišel ještě náročnější týden, a já tu jsem (téměř) neustále :-)) Takže úplně v pohodě ;-)
:D Moc pěkné výkřiky :DDD
Já snad začnu Siriuse bránit... Ale ne, teď jsem na něj sama naštvaná :D
Jop :-)) Díky, doufala jsem, že se ti bude hopsakulička líbit :DD
Díky, Siso, díky za to nádherné rozebrání kapitolky, jsem nadšená z každého tvého písmenka :-))
"Galakticky se těšit"? WAU! :DDD Díky! Tyhle ukázky byly vážně "podpásovka", já vím ;-) A moc doufám, že ty příští vás taky zmatou :-)) :D
Děkuju, jsem moc ráda, že se mi povedlo tě rozesmát, zezelenat :D i rozpustit :-)) A výraz "chňááá" je prostě úchvatný :DDDD
Díky, Siso :-))

 

Vyjsť z úkrytu

(Lucy, 22. 9. 2010 13:53)

Ahoj! Tak som sa tiež rozhodla vyjsť z "tieňa" a pridať sa k nadšeným komentujúcim. Kčítaniu tvojej poviedky som sa dostala asi pred dvoma týždňami a musím rovno skonštatovať, že som bola uchvátena. Mala som pocit, že v poslednom čase už sa skutočne dobré FF píšu v češtiné prípadne slovenčine len zriedka a človek na ne musí mať šťastie. Ešte že nás zachraňujú zaujímavé preklady, však? Ale táto poviedka je skutočne dokazom toho, že aj v našich končinách to ešte nie všetci naozaj talentovaní autori HPFF nezavesili na klinec. Som za to neskutočne vďačná a už teraz sa teším na každú jednu kapitolu, ktorá tu pribudne.
Toľko k úvodu a aby som oneskorene dohnala komentáre k predošlým kapitolám, ktoré som o komentár ochudobnila, tak... Vzťah Harryho a Severusa sa vyvíja krásne plynulo, čo je často jedným z najvačších kameňov úrazu v ´poviedkach s týmto hlavným párom. Páči sa mi celkový náhľad na psychiku postáv a to, že z Harryho nerobíš superhrdinu s neprekonateľnými vlastnosťami a schopnosťami (teda, nie, že by ich nemal, ale nesúka ich z rukávu úplne suverénne). Severusova povaha je tu podľa mojho názoru skvelo vyvážená s jeho vonkajšou "fasádou" a jeho pravým ja, ktoré sa my blázniví autori FF snažíme formovať k obrazu svojmu, až z toho vznikne často akási karikatúra, ktorá so Severusom Snapeom nemá zhola nič spoločné. Ty máš to šťastie a nadanie, že sa ti to podarilo skĺbiť nenásilne a realisticky, uveriteľne. Milujem Severusa a jeho psychologické reči :-) No a napokon k poslednej kapitole asi toľko, že bola skutočne úchvatná a z doposiaľ publikovaných patrí k mojim favoritom! Vďaka a teším sa na ďalšiu!

 

Ahojky, Lucy :-))

(Alice, 22. 9. 2010 17:09)

Děkuji :-)) A vítám tě :-))
Vždy mě nesmírně potěší, když čtenář vystoupí a tím to anonymní čísílko z Toplistu získá jméno :-)) Je nějak skutečnější :-)) A radost skutečného čtenáře hřeje malinko víc :-)) Takže ti děkuji :-))
A stejně tak mě těší, že se ti líbí jejich rodící se vztah, že ti vyhovuje tempo příběhu. Harry byl takovým "bezděčným" hrdinou i u JKR a ta myšlenka se mi vždy moc líbila, k jeho charakteru to jednoduše pasuje. A myslím, že všichni už jsme trochu "přejedení" supermany :-))
Děkuji, že se ti má představa Severuse zdá realistická, uvěřitelná :-)) Jsem moc ráda, že ti vyhovuje :-))
A děkuji, že se ti kapitolka líbila, budu doufat, že tě potěší i ty další :-))
Ještě jednou mé upřímné děkuji, že jsi vystoupila ze stínu, tvá přítomnost i slova mě moc potěšily. Díky :-))

 

Re: Ahojky, Lucy :-))

(Lucy, 22. 9. 2010 19:49)

To já bych dřív nebo později ze stínu vystoupila určitě, protože sama jako autorka vím, jaký je to pocit si ten koment pod kapitolou najít a o to raději ho pak píšu někomu, kdo si to opravdu zaslouží. A máš pravdu, Harry a posléze taky Severus jsou opravdu vděčné objekty :-) Až se nabízí říct- chudáčci :-D

 

Re: Re: Ahojky, Lucy :-))

(sevy, 22. 9. 2010 19:57)

lucylů!! co tu mateš autorku svou čecho- slovenštinou, sjednoť si ty jazyky, tu tě všeci tak neznají! :-D

 

Díky, sevy! :DDDD

(Alice, 22. 9. 2010 20:27)

Dokud jsem si nepřečetla tvou poznámku, byla jsem zmatená jak Goro před Tokiem :DDD

 

Bod pro tebe, Lucy :DDD

(Alice, 22. 9. 2010 20:26)

Ano, skutečně se ti povedlo mě naprosto zmást :-DD Chvíli jsem vážně uvažovala o tom, že už bych ten zelený čaj vážně pít neměla :D protože plynule přejít z krásné slovenštiny do bezchybné češtiny... :-)) Děláš to lidem často?? :-))
S těmi chudáčky naprosto souhlasím, co ti dva už si museli z rukou autorek vytrpět... :D
Ano, s těmi komentáři to mám taky tak, dokud jsem byla nepíší čtenář, hanba mi, moc komentů po mně nezbývalo :-)) Později, když člověk sám pozná, jak umí potěšit i pár slov, rád to potěšení pošle dál :-)) Takže děkuji za ten kousek radosti od tebe :-))

 

Re: A jé... chybička se vloudila :-p

(Lucy, 22. 9. 2010 20:44)

Promiň, to bude tím přepracováním :-D jsem slovenka žijící v Čechách, takže povídky píšu slovensky, mluvím česky a na komenty u sebe odpovídám aktuálně podle toho, komu odpovídám. U tebe mi to tedy automaticky skočilo na tu češtinu :-D Budu jí psát asi častěji, spíš mi na začátku ujela ta slovenská vsuvka :-D
Ještě že mě Sevy hlídá na každém kroku :-D

 

Re: Re: A jé... chybička se vloudila :-p

(Alice, 22. 9. 2010 21:00)

Vůbec se neomluvej a piš jakkoliv budeš mít zrovna náladu :-)) Já čtu sloveštinu strašně ráda :-))
Ano, sevy je takový "jazykový policista" :DDDD

 

Re: Re: Re: A jé... chybička se vloudila :-p

(Slimča, 22. 9. 2010 21:19)

Alice - a to jsi Lucy ještě neslyšela mluvit! Vůbec nepoznáš, že není rodilá češka. :-D Zkrátka klame tělem. :-)

 

Re: Re: Re: Re: A jé... chybička se vloudila :-p

(Alice, 22. 9. 2010 21:31)

:DDDD Docela sranda, jak se tu mezi sebou znáte :DDD

 

známe neznáme...

(Lucy, 22. 9. 2010 22:06)

No, jak já jsem zběžně prolítla pár komentářů, tak tu znám víc lidí ( Slimča určitě podstatně víc), ale se Sevy a Slimčou jsme staré známé :-D To víš, jsme celkem početná rodinka, my HP fandové :-D

 

Re: Re: Re: A jé... chybička se vloudila :-p

(sevy, 23. 9. 2010 14:35)

jazykový policista? :-DDD to je dobré! to mě pobavilo :-DDD

 

Re: Re: A jé... chybička se vloudila :-p

(sevy, 23. 9. 2010 14:37)

drzoune drzá :-DD

 

Nějak nemám svůj týden

(Slimča, 22. 9. 2010 17:54)

Ahojky Alice! Kapitolu jsem zhltla (no dobře, ukradla jsem si na ni chvilky a nedočkavě četla po troškách, než abych si počkala na večer a zvládla to v kuse :-D) hned v pátek, ale... Kaju se... Ke komentování jsem se dostala až teď. Díky odstupu si zase vybavuji jen málo konkrétních momentů a mám perfektní přehled o dojmu, který nakonec po čase zanechá. ;-) A je.... tradáááá... Dobrý! :-D Ale vážně, po nahlédnutí do diskusí z minulých týdnů jsem bedlivě sledovala Severuse a pořád hodnotila, jestli se takhle hezky a obětavě může chovat opravdu jen z pocitu zodpovědnosti. (a že je opravdu skvělý!) *škrábe se na hlavě* Dospěla jsem k závěru, že může, ale "všeho do času". To se prostě nedá vydržet. Jednou se to zlomí - buď na jednu nebo na druhou stranu. V překladu: buď ujede a pošle Harryho kam by nerad, nebo si Harryho oblíbí... Hmmm... My čekáme druhou možnost, to je jasné. Už jen kvůli tomu "štěňátku". Seví už je nalomený. :-D Jsem zvědavá, jak se bude jejich vztah vyvíjet dál. A taky na Harryho reakci, až mu jednou dojde, že byl jen součástí velikého plánu (tak nám to pořád naznačuješ, ale klidně mě vyveď z omylu :-)). Tak nějak si říkám, že v tom případě by nakonec nebyl tím poraženým náš Vyvolený. Tak jo. A teď už moc děkuji a těším, těším, těším, těším, těším, těším...

 

Ahojky, Slimčo :))

(Alice, 22. 9. 2010 20:54)

To mě mrzí, že se ti tento týden nedaří. Přeju, aby všechno nepříznivé skončilo i s tímhle týdnem a ten příští byl lepší :))
Tak - tenhle pohled z odstupu je pro autora strašně důležitý! Co ve čtenáři zůstane, co vidí, když se ohlédne, všeobecný pocit bez konkrétních situací. Díky! Díky za to, že je dobrý, díky za to, že jsi mi ho prozradila :))
A krásně jsi to vystihla - takovéhle chování je skutečně možné. A to opravdu mluvím z vlastní zkušenosti. A přesně jak říkáš - nejde to věčně. Jednou se to dostane do bodu, kdy se to buď zintenzivní a posune výš nebo zlomí.
Přemýšlím, jak jsi napsala: "A taky na Harryho reakci, až mu jednou dojde, že byl jen součástí velikého plánu"
Obávám se, že jsem se opět nevyjádřila dobře či přímo jsem nechtěně zmátla :)
Zmíněný Severusův "velký plán" se týká toho, jak vrátit Harrymu jeho magii. Jeho jiné plány jsou zřejmé - Harryho udzravit, postavit na nohy. Možná jsi to tak nemyslela, ale pro jistotu, kdyby mě někdo nepochopil (což se mi stává nezřídka, občas jsem nesrozumitelná sama sobě :D) - kdyby byl Harry jen součástí plánu - to mi zní, jako by na něj Severus hrál nějakou hru. Předstíral, že ho má rád / radši, jednoduše mu o svých pocitech k němu lhal. Ale to Severus nedělá, neujišťuje ho o své bezmezné náklonosti k němu. Svým osobitým způsobem ho o nich informuje ("Zůstaňte na zemi", "Jsem v patře, kde vás neopustím" a tak.) Jeho plány jsou Harryho dát dohromady a myslím, doufám, že to nijak před ním netají... Logicky k tomu využívá své poznatky o něm, snaží se mu dát pocit bezpečí. A popravdě, nečeká, že by se Harry k němu citově připoutal, ne nějak výrazně...
Jsem se zase rozpovídala :D Promiň, jestli jsem tě tedy nějak zmátla :-))
A děkuju moc za tvé úvahy! :-))

 

Re: Ahojky, Slimčo :))

(Slimča, 22. 9. 2010 21:15)

:-) Možná si ani moc neodporujeme. Nazvala jsem "plánem" právě to, co ty píšeš - Severus chce Harryho dát po všech stránkách dohromady. A proč jsem použila takové označení? To asi způsobila pasáž na ošetřovně z 9.kapitoly:
"Nevinnost. Jak září v těch bezelstných zelených očích, jak osvěžující po létech válečné špíny a hanebných kompromisů. A tu mám zničit. Potter je Tvořitel; pro spásu světa z něj učiním Válečníka, tichou zbraň bez lítosti.
Když ti dovoluji se mnou být, takhle se na mne dívat… vlastně tě do krve zrazuji.
Severus dlaní obkresloval zvlněné rysy tváře, pohledem vrýval do paměti každičkou jiskru té Potterovy chvilkové, bolestně vděčné oddanosti. Nekonečně pomalým pohybem palce ho pohladil.
Co z tebe zbude, až s tebou skončím?"

Získala jsem dojem, že je Severusovým cílem "spravit" Harryho jen proto, aby splnil svůj úkol přemožitele, není (nebo alespoň ze začátku nebylo) v tom nic osobního. Proto jsem použila výraz "plán". Nebo kalkulace, účelné jednání... Že se mu to vymyká z rukou je jiná věc. :-) A máš pravdu. Poznámka o Harryho reakci byla bezpředmětná. Štěněti bylo dost jasně řečeno, na čem je. :-)

A ještě jedna drobnost - nedá mi to! :-D Severus má nějaké tajemství??? Hned dvě???!!! Soukromá??? Jůůůů! Šlak myokardu! :-D

 

Re: Re: Ahojky, Slimčo :))

(Alice, 22. 9. 2010 21:20)

Aha, no jasně - máš pravdu! Tak v tomhle směru se to dá s klidným svědomím nazvat "plán" :-))
Šlak myokardu! :DDD Nádhera! :DDDDDD

 

Trošku pozdní komentík:)

(Klaris, 22. 9. 2010 0:29)

Zas komentuju pozdě, ale tentokrát za to může má skleróza:D, v pátek sem byla příliš líná sem dát komentář a pak jsem na to totálně zapoměla - takže se omlouvám:) Příště to snad bude lepší:)
Na úvod: víš že má tvá úžasná povídka na mě trochu i negativní vliv?? Jee - teď jsem tě asi vyděsila, co? No myslím to tak, že v pátek už jsem prostě nemohla odolat a ještě ve škole jsem na mobilu nejela na tvý stránky a netrpělivě koukala po další kapitolce... A když tu fakt byla.... No stručně řečeno, že ze zbytku vyučování nevím skoro nic... Místo abych se hezky učila, nebo se alespoň snažila předstírat zájem o výklad profesorů jsem tajně sledovala, co sis tentokrát připravila na Harryho a Severuse a nadávala mobilu, proč jen jsou ty písmenka tak malá...:) Takže když jsem se nakonec doplazila domů, zjistila jsem, že mám skoro celou kapitolku přečtenou:) - Hrozný, co? No, ale myslím, že tento pátek bude stejný :DD
Zpět ke kapitolce: První částí jsi mě celkem vyděsila, druhou částí mile překvapila:) Pro Siriuse to musel být teda šok, zjistit, že by je Harry radši nechal umřít ... Ta představa, že jsou v balonkách uzavřený kletby a my by jsme se díky nim navzájem povraždili mě vyděsila... Myslim, že už se na pouťový balonek nikdy nebudu moct podívat bez vzpomínky na tohle:) Líbilo se mi, jak Harry řekl Accio, hůlky k němu poslušně přiletěli a pak věta: Zřejmě jsem opět něco nepochopil:D Druhá část byla úžasná a hlavně vtipná:-) No mělas pravdu, s tím polibkem jsi nás teda doopravdy překvapila:D Tohle by mě fakt nenapadlo, myslela jsem, že to hodně rozvedeš a ono skoro nic:D Rozesmálas mě větou: Zazdil jsem Iskariota a hlavně Poppy a její sirup proti kašli - no to bylo bezkonkurenční:D Také se mi líbilo, jak mu Severus skontroloval úkoly... A samozřejmě rozhovory v imaginativním světě nemají chybu:) Zemětřesení vyvolané Poppy - také moc hezké a čím jsi mě nakonec dostala byla věta: Přitáhnu Jupiter a hodím ho Voldemortovi na hlavu - tam jsem se poroučela smíchy k zemi :DD Na závěr se mi strašně líbila vize Vesmíru - nádherný popis:)
Za co bych tě nejradši zaškrtila jsou ty ochutnávky na další kapitolku ... To je hrůza, nad tím přemýšlím teď pořád a nedá mi to spát...:)
A abych nezapoměla tak jsem se chtěla vyjádřit k tvému Severusovi... Osobně tvýho Severuse prostě miluju:) Ale strašně se těším, až nám odhalíš nějaký ty jeho myšlenkové pochody... Toho se už doopravdy nemůžu dočkat:) A ta Severusova tajemství - to jsi mi neměla vůbec říkat, mám dalšího brouka v hlavě:) A že těch brouků tam je už nejmíň milion:)
Ach zase ta délka - já jsem asi nepoučitelná:)
Tak radši končím a těším se na pátek.. Už jen 2 dny, pár hodin, několik minut a zřejmě hodně sekund:)

 

Ahojky, Klaris :-))

(Alice, 22. 9. 2010 16:56)

Za nic se neomlouvej, komentář opravdu potěší kdykoliv :-))
Tak negativní vliv? Mám začít zveřejňovat v sobotu? B-) :D
Díky :-)) Protože přes to, jak je Sirius protivný a nedochází mu to - ano, byl to pro něj vážně šok. On si skutečně neuvědomuje, s jakou noční můrou Harry zápasí - a svým způsobem ani nemůže, protože nic z toho nikdy neviděl. Takže taková změna v Harryho chování ho naprosto šokovala.
Fobie na pouťové balonky? :DDD Promiň!! :DD
Ano, to jsem tušila, že čekáte "velkou dohru" polibku :DDD Ale neboj, Harry si na něj ještě vzpomene ;-)
Jsem moc ráda, že jsem tě mohla i rozesmát a těší mě, že se líbila Poppy a její sirup :D A už můžeme všichni říct, že jsme byli i ve vesmíru :D mě osobně to teda vždycky lákalo :-))
Děkuju, jsem hrozně ráda, že ti "můj" Severus vyhovuje :-)) S prozrazováním jeho emocionálního světa budu trochu skoupá, aspoň do prozrazení onoho tajemství :-)) Pak už to bude trochu lepší :D
Děkuju, Klaris :-))

 

http://www.a-sisi.wgz.cz

(assez, 18. 9. 2010 19:20)

Merline, proč je Sirius tak strašně…?! Bojechtivý, zaslepený?! HRDO-PYŠNÝ?! Zabít! :D (Promiň, chápu, že k němu máš vztah, když je to Tvá postava…)
„…Pokud jsi žádala, abych zůstal nehybně ležet na lůžku, drahá Poppy, měla jsi konkrétně definovat, že si přeješ, abych byl mrtvý.“ *ROFL*
„Nejsi vševědoucí. Merlin ví, jak dlouho jsem se na tuhle chvíli těšila!“ – Pcccfch! :D :D :D
Madam Pomfreyová jim donesla večeři, s pochichtáváním odešla, tohle jí zřejmě vystačí na hodně dlouho. *rofl*
„A vy jste do morku kostí natvrdlý,“ oznámil Snape pobaveně. Ale dřív, než Harry stačil vyžádat vysvětlení – protože tohle teda fakt nepochopil, Snape zdvihl dlaň. *rofl* Jistě že je natvrdlý… 8-D Nebo to zkrátka nečeká, že…?
„Mám tě ráda, Severusi,“ řekla velmi vážně. – pěěěkněěě! *tleská*
„Paní Weasleyová mi tohle dělá furt,“ nabídl nesměle. – Chudáček Harry! :D
„Vaše loajalita je bezkonkurenční.“ :D :D :D
„Bezkonkurenční,“ zopakoval vláčně, „a zbytečná.“ Meeerlinééé…
„Předstírejte. Pane Pottere, naše přátelství není tak křehké, aby podobnou hru neuneslo.“ Do háje, do háje, do háje!
„Strávil jste málo času se Zmijozelem? Tajné spojenectví, tu a tam ve skrytu prohozené slůvko, umí hotové zázraky.“ – žeru jeho rady! :D
Krásné, děkuji, Alice… :)

 

Ahojky, assez :))

(Alice, 19. 9. 2010 19:44)

:D Hrdo-pyšný :D Krása!!! Sirius bude "nastavovat zrcadlo" ještě nějaký čas. Protože... on má svým způsobem pravdu ;-) Jen to neumí říct snesitelně :)) A je malinko zabejčený ve své verzi pravdy :D
Ráda, jsem tě pobavila (doufám, že se válíš na nějakém příjemném koberci s vysokým chlupem :D)
Jasně, že to Harry nečekal, možná už někdy nějaký kompliment na své oči slyšel, ovšem od Snapea?! To by ho ve snu nenapadlo :D
Díky, assez :)) Jsem moc ráda, že se ti to líbilo :))

 

Re: Ahojky, assez :))

(assez, 20. 9. 2010 16:26)

Hmmm, přichází otázka - kolikátou už máš napsanou? O:-)

 

Re: Re: Ahojky, assez :))

(Alice, 20. 9. 2010 21:28)

Hih :D Mám své "tupé" období :-)) Plácám se stále ve 28. Už týden se hádám se Siriusem B-)

 

...

(Katy, 20. 9. 2010 13:24)

V pátek ráno jsem vstala a moje první myšlenka zalétla na tuhle stránku. Řekla jsem si, že "dnešní" večer bude pohádkový... jenže jsem byla tak unavená, že moje tělo přestalo spolupracovat a zakotvilo někde uprostřed matrace.
Zjistila jsem, že na čtení potřebuju klid. Když si představím, že mě někdo násilím vyrve z mého fantaskního světa ... fuj. Ještě teď mám husinu.
Proto jsem snahu o zkombinování věčného přešupování skříní z bodu A do bodu B a četby, rázem zavrhla. A celý víkend jsem byla duchem mimo a věčně nespokojená. Okolí mě muselo milovat :D
A náhodou se to stalo... onemocněla jsem. Ne, že by mě to až tak moc těšilo, nesnáším posmrkané hory kapesníků a bylinkové čaje, jen mě potěšil fakt, že moje maličkost může pro dnešek zůstat doma a vesele si ťukat do klávesnice... bez ohledu na to, jak moc hodiny pokročily. No, myslím, že mě už s konečnou platností musíš považovat za idiota. (přinejmenším)
...
Obvykle nebývám nikterak agresivní, ale teď, právě v tuto chvíli si přeju někoho nakopat do patřičných m íst. Myslím, že Siriusovy partie by postačit mohly. Hm, rozhodně. Ajaj, osudná věta - no, takové rozuzlení první části úryvku bylo... nečekané :) (jak jinak)
"Jsem jenom zbraň, jsem jenom zbraň..." Myslím, že Harry by potřeboval obejmout častěji.
Líbí se mi, jak si pohráváš s detaily. To, že jsi tam dala Renascor - bez něj, by to nebylo ono.
Ve chvíli, kdy Harry zjistil, že nedýchá, tak já na sobě vypozorovala totéž.
Kdybys jen mohla vidět můj obličej, když se objali. *Pootevřená pusa. Výraz, jako když hledí na košík s koťátkama.*
Ta věta s hopsakuličkou (tohle slovo slyším prvně a jsem zklamaná, že jsem ho neměla ve slovní zásobě, jako malé metrové dítko. Taková škoda) mě donutila odhalit světu mé krásné stoličky. Kdybych tuhle pasáž přečetla nahlas jen tak do placu, asi bych už byla vážný adept na Bohnice... Ovšem člověk, který se skrz tu masu nezáživných a vrtkavých příběhů doklopýtá až SEM, ten musí jen žasnout a říkat si, proč jen o téhle geniální bytosti neví více lidí?
Hodně zásadních okamžiků, které se odehrály v originále, jsi Ty schopná nádherně rozřezat a následně složit do úplně jiného obrazce. Jádro zachováš, ale obal si měníš podle chuti. A vždy vybereš takový, který se nám k dané situaci bude hodit, který nám do příběhu automaticky zaskočí a doplní to prázdné místečko... co se nám tehdy třeba nelíbilo. (Lupinova aférka s vlkodlačím lektvarem) A všechno je vcelku tak dokonale spojené, že Ti to prostě všechno věřím. Ať už chci nebo ne.
Růžový lektvar, který Severus nezná? V hlavě mi bliklo červené světýlko... A byla jsem tak hrozně moc zvědavá, co jsi na nás zase přichystala, že ty následné řádky uběhly až moc rychle, na můj vkus. Kde jen na ty úžasné myšlenky chodíš.
Áááá ----- precizně jsi vybrala všechny úryvky. Byla jsem zmatená a teď jsem zmatená zase. A nesmírně zvědavá k tomu.
Jen malou poznámečku mi prosím, ještě dovol a už budu končit. Nedávno jsem se neudržela a řekla jsem o tomto příběhu jednomu kamarádovi. Prostě jsem to nadšení v sobě neukočírovala. Jenže když ze mě chtěl dostat odkaz, prostě jsem se sekla. A tady je moje odpověď na otázku, proč o téhleté geniální bytosti neví víc lidí... myslím, že hodně čtenářů, se stejně jako já, nerado dělí o něco, co je činí šťastnými. Kdo by si nechal dobrovolně brát svého nejoblíbenějšího medvídka? S medvídkem se mazlí, medmídka opečováváme - medvídka v žádném případě nepůjčujeme. Jenže, asi je to sobecké, ne?
Omlouvám se, že jsem Ti napsala dojmy až tak pozdě. A omluvám se i za to, že se to nedá považovat za "vhodný" komentář. Jenže, ty mi psát moc nejdou. Zase plácám. Měj se báječně.

 

Ahojky, Katy :))

(Alice, 20. 9. 2010 21:16)

Tak teď nevím - mám tě politovat, žes onemocněla nebo ti blahopřát? :-)) Přeju ti, aby tě bacil dlouho netrápil a aby nečekané volno uběhlo co nejpříjemněji :-))
Chudák Sirius :D A to je teprve začátek... :DD Asi mu pořídím nějaké polstrované kalhoty :-P
Díky, jsem ráda, že se ti detaily líbí :)) A Renascor tu ještě zahraje svou velkou roli... nejednou ;-) :D
"Hopsakoule" se říká u nás doma takovému tomu kulatému nesmyslu, za kterým náš pes běhá jako šílenec :-)) Těší mě, že se ti zalíbilo, mně to tam nějak padlo jako ulité :))
Děkuju, jsem moc ráda, že se ti líbilo vysvětlení Lupinova vyloučení :)) Některé věci z originálu se ignorovat nedají, ale dá se k nim vymyslet jiný důvod :D Těší mě, že se ti líbil.
Sirup proti kašli se opět nějak objevil sám. Miluju, když mi postavy přijdou samy s nějakým nápadem - pokud mi tím ovšem nějak výrazně nezkříží plány, což dělají taky moc rádi B-)
Jop, moc ráda jsem tě ukázkami zmátla :D Děkuji :DD
:-)) A děkuji za to přirovnání k medvídkovi. Jsem velmi potěšená, že si Klíč našel u tebe takové místečko. Tak si ho braň :-)) A nikomu to neříkej ;-)
A naprosto rozhodně se za nic neomlouvej, komentář mě potěší kdykoliv a zda je "vhodný"? Komentář, který mi sdělí pocity a myšlenky čtenáře je víc než vhodný - je perfektní :-))
Moc děkuji, Katy, ať se ti hezky marodí ;-) :))

 

:)))

(grid, 20. 9. 2010 12:00)

najviac ma dostal Severus so svojim ospravedlnením za ten bozk a následným zahlásením Harryho, že to bolo v pohode. Śteniatko si dosť poplakalo ,ale nakoniec dostalo uistenie, že je a bude chránené .
Myslím si, že to Severus perfektne vystihol, keď mu povedal, že môže žiť krásny život v ústraní a netrápiť sa . ( Dúfam, že obaja spolu.) Skvelá kapča.

 

Ahojky, grid :))

(Alice, 20. 9. 2010 21:00)

Díky, ráda jsem tě překvapila ;-) :D A těší mě, že se ti vysvětlení i děj líbily :))
Ano, to by určitě pro Harryho udělat dokázal a docela jistě by ho nenechal v tom novém životě samotného... Ale myslím, že nikdo z nás ani na okamžik nepochybuje, že na tohle by Harry nikdy nepřistoupil :)) Je to štěně se srdcem lva, ti neutíkají ;-)
Děkuji, grid! :))

 

...

(ASISI, 19. 9. 2010 19:53)

Nejprve, Alice... četla jsem teď tvůj komentář k Severusovi - naše představa se odklání od tvé? Po dočtení se tak stále trochu bojím, co s ním uděláš. Tajemství v minulosti? No, asi si budeme muset počkat na další vodítka.
Jinak se omlouvám, že z osobních důvodů komentuji až tuto kapitolu. Poppy se ti moc povedla, její sirup na kašel nemá chybu. :- ) Jinak... hodně pocitů z četby stále ovlińuje moje nerozhodnost a bojácnost zaujmout ke Snapeovi jasný postoj nebo mu zcela důvěřovat. Štěňata to nemají lehké a čtenáři držící štěňatům palce taky ne. Děkuji za kapitoly, četla jsem obě najednou. Držím palce. :-)

 

Ahojky, A-SISI :))

(Alice, 19. 9. 2010 20:45)

Nemyslela jsem tajemství v minulosti - ale v současnosti :)) A není důvod z nich mít strach :))
Ale je pravda, že štěňata to lehké nemají. A Severus je matoucí a ještě nějaký čas bude.
Jinak, rozhodně se neomlouvej, někdy je prostě času míň, to je v pořádku :)) Kapitolky tu zůstávají a klidně jich můžeš jednou za čas přečíst několik najednou :))
Jsem ráda, že se ti líbily. Děkuji :))

 

Šok? Ne, to zdaleka nevystihuje...

(Popoles, 19. 9. 2010 14:49)

Milá Alice,
na Tvou povídku jsem narazila náhodou, při brouzdání po netu. Nejsem skalní fanda HP, ale mám ho ráda. Vyjela mi stránka se čtvrtou kapitolou a moje oči se na chvíli zabraly do textu. To, že jsem kapitolu přečetla, zcela bez dechu, přestávky a neuvěřitelně lačně mi došlo, až když jsem nakoci uviděla komentáře.
Bylo právě něco po půlnoci a já byla dost unavená. Jenomže nyní šla veškerá únava stranou. Jako hypnotizovaná jsem klikla na první kapitolu a zastavila se až tady... bylo skoro sedm hodin ráno a já zjistila, že je mi spánek srdečně ukradený. Že bych klidně byla vzhůru další dvě noci, za možnost pokračovat v téhle nádheře.
Bohužel, na další kapitolu si musím týden počkat. Budou to muka!
Tímhle neohrabaným komentářem jsem chtěla vyjádřit poděkování - za to, že pro nás tvoříš neotřelý, čtivý a emocemi nabitý příběh.
Šok z toho, jak někdo může takhle psát. Chytře, čtivě s obrovskou slovní zásobou. Tvá struktura vět je téměř poetická. Plynou za sebou hladce, bez ostrých hran a přechodů.
Málo kdo umí psát, ale ještě méně lidí dokáže psaním vyprávět tak, aby čtenáři před očima příběh oživl.
A já se často přistihla, jak mi před očima defiluje kamenný Severusův obličej, v duchovním světě zcela čitelný jeho emocemi, jeho oči plné černého hebkého sametu. Viděla jsem jak Harry upírá štěněčí oči plné slz na jediného člověka, který mu v současné situaci dokáže pomoci. Viděla jsem ten zmatek, který mezi nimi panuje a emocionální bouři, na kterou ani jeden z nich není připraven, ale která naprosto jistě vypukne.
Že se těším na pokračování? To je vážně velmi slabě vyjádřeno.
Díky za to, že píšeš a že se námi dělíš o svou neuvěřitelnou fantazii.

 

Ahojky, milá Popoles :))

(Alice, 19. 9. 2010 20:36)

Velmi děkuji :)) To je prostě nádhera, děkuju moc. Udržet pozornost, překonat únavu, to je ohromné ocenění pro pisálka :)) Díky!
Jsem nesmírně potěšená, že jsi na sebe nechala vše tak působit a prožívala děj s nimi. Budu doufat, že tě ani pokračováním nezklamu :)
Ještě jednou mé velké díky, že jsi začala číst a za ten báječný komentář! Děkuji, Popoles. :))

 

Šialený komentár

(Iva, 19. 9. 2010 10:44)

Drahá Alice,

dostala som sa k dostačujúcemu času na počítači, aby som si túto úchvatnú kapitolku mohla vychutnať naplno a na jeden krát. :)
Myslím, že už aj Severus dostal Harryho na poschodie: Buď pri mne, keď ťa potrebujem a pomaly sa mení, aj keď tvrdil, že niektorí ľudia sa nemenia. To sa mi tak veľmi páči, až nenachádzam slov. ^^

Ochutnávka na trinástu (komnatu) kapitolu ma nenormálne navnadila, dúfam, že tam neumriem, nejaký Modrofúz mi neodsekne prsty a nepovesí ma na strop, lebo potom by som svoju smrť nemohla poriadne okomentovať. (Dobšinského rozprávky :D)
To je strašné, ešte ti za smrť nakoniec aj poďakujem :D:D dofrasa... Ale až na konci, ale až na konci.
Našla sa tu teória o zmŕtvychvstaní... Nešla si ty do minulosti a neukázala toto ujovi od ktorého sa začína náš letopočet? O.o Vieš čo? Ani by som sa pri takomto talente nedivila, keď ti už pomáha aj E.T :P

Zatiaľ však ďakujem za nádhernú kapitolu :)
Iva :P

 

Ahojky, Ivuško :))

(Alice, 19. 9. 2010 20:30)

:D Díky!
Kdo je teď v jakém poschodí a kdo je v tom vyšším... To nám "chlapci" vyjasní ve 14. kapitole :))
Pevně věřím, že se ti všechny smrtelné pohromy vyhnou! :)) Uchovej se nám pro blaho příštích pokolení ;-) :D
Jsem ráda, že se ti dílek líbil, E.T. též vzkazuje své poděkování :DDD