Jdi na obsah Jdi na menu
 

Hvězdy v očích od Lowris

Všechno to začalo přátelstvím, které člověk zažije jen jednou za život. Přátelstvím, které se z jeho strany proměnilo v lásku. Poprvé pohlédl do jejích očí a věděl, že je navždy ztracen. Byly zelené, hořely v nich hvězdy a zračil se v nich celý svět. Jeho srdce přestalo na chvíli bít, aby se vzápětí roztlouklo jen pro ně.
Když ji držel mrtvou ve svém náručí a jeho srdce pukalo, zamrzalo a on si přál ležet tu mrtvý místo ní, naprosto nečekaně objevil zázrak. Jejíma očima na něho hleděl chlapec, jenž přežil, jen díky její nesobecké lásce. Tehdy se rozhodl přísahat a složil neporušitelný slib.
Teď, když umíral, na něho ty neuvěřitelné oči hleděly zase a on věděl. Věděl dřív, než kdy Harry Potter vůbec tušil, že chlapec, který přežil, v sobě má neskonalou sílu a touhu přežít, a že přežije znovu. Další generace budou žít. Severus Snape věděl, že může s klidným svědomím odejít, že splnil svůj slib. Poslední silou vůle upíral zrak do těch očí, v kterých hořely hvězdy a zračil se v nich celý svět, a v mysli mu zněl jeho vlastní hlas:
„Ať hvězdy v očích tvých navždy hoří!
Ať plují v nich jako v moři!
A já se všeho vzdám,
jen jedno přání mám,
ať nevyhasnou,
ať nikdy nevyhasnou!
Pro všechny v očích tvých hvězdy hoří,
pro všechny plují v nich jako v moři
a já ti přísahám,
že budou hořet dál,
že nevyhasnou, že nikdy nevyhasnou!“
 
Dovětek:
O osm let později se narodí chlapec, jenž bude mít její oči a ponese jeho jméno.
 
___________________________________________________________________
inspirováno textem "Hvězdy v očích", J. Ledecký, muzikál Galileo
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Paráda

(Karin, 29. 12. 2018 20:56)

Krása.

Děkuji

(Astra, 9. 8. 2018 23:08)

To je krásná povídka, asi každý z nás potkal nějaké osudové oči. Moc děkuji za hezké počtení. A klidně mohlo být i delší :-)

děkuji

(AQeris, 6. 8. 2018 12:54)

Nevím, jak ostatní, ale já k životu potřebuji neustále věřit. Věřit, že všechno má smysl, význam, hloubku, důvod. Moc ti děkuji za světlo ( hvězdy) na konci tunelu. Chlapec s jejíma očima a jeho jménem je krásný dárek pro Severuse.

Re: děkuji

(Lowris, 6. 8. 2018 13:30)

Každý člověk něčemu věří a pokud ne, tak lže. I já mám svou víru. Severus je velmi chytrý člověk a nikdy nedělá nic bezesmyslu a i na tom jsem stavěla. Docela by mě zajímalo, jestli to Harry Potter udělal schválně, že svému jedinému zelenookému dítěti dal jméno Severus.

Děkuji, Lowris :-)

(Alice, 6. 8. 2018 3:29)

Zvláštními stezkami Osud chodí, plní přání... "její oči a jeho jméno" mě stále dostává :-) Děkuji ti za zelené hvězdy pro Severuse <3

Re: Děkuji, Lowris :-)

(Lowris, 6. 8. 2018 13:21)

Drahá Alice, jméno Albus Severus Potter jsem já nevymyslela a ani to, že on jediný z Harryho dětí měl zelené oči, dokonce ani to, že byl Zmijozel ne .Mně se to jen náramně hodilo.Něco do sebe Prokleté dítě má, i když je to jen scénář.