Jdi na obsah Jdi na menu
 

Komentáře k 5.kapitole - archiv

Severusovy emoce

(Martina, 28. 9. 2010 5:51)

Nádherná kapitolka ! Mě se moc líbí, jak je Severus plný citu a emocí a Harry ho dokáže přimět ( nebo by dokázal přimět ), když je vyhrocená situace a Harry se mu taky dokáže otevřít, k tomu, aby ze sebe vysypal něco tak dojemného, jako ukazuje konečně v téhle kapitolce, že je na Harryho straně a nedej Merline, kdyby Harry se dostal pod ruce Voldemortovi, že si pro něj Severus do toho pekla přijde a i kdyby je oba Voldemort chytil a chtěl mučit, že ho Severus dřív zabije... on je Harrymu tak strašně oddanej, že si to Lily vůbec nezaslouží :)

 

Re: Severusovy emoce

(Alice, 28. 9. 2010 18:23)

Tak to jsi řekla opravdu moc hezky :D
"on je Harrymu tak strašně oddanej, že si to Lily vůbec nezaslouží :) "
Díky! :)))

 

nemám slov

(tehanu, 20. 8. 2010 14:11)

úžasná poviedka, hoci je zrejme len na začiatku. Dlho ma nič nevtiahlo do deja ako toto, keď sa Harry smial, smiala som sa s ním, keď trpel striasalo ma po celom tele. Už sa veľmi teším na pokračovanie XD a ešte raz je to nádherná poviedka.

 

Ahojky, tehanu! :)

(Alice, 20. 8. 2010 14:24)

Děkuji. Jsem moc ráda, že se ti líbí :) A děkuji mnohokrát, že to celé procházíš s Harrym, jsi skvělá :) Díky! :)

 

eh...

(Sax, 12. 8. 2010 11:56)

Tak se mi konečně podařilo prokousat komentáři a že mi to dalo hodně zabrat - hold asi nejsem nejbystřejší... O.o No co už, lepší to nebude...
Každopádně mi nakonec došlo, oč tu šlo a kupodivu všechno. Zajímavá diskuze a velice poučná... to se musí nechat... nutí každého k zamyšlení...
Dokonce jsem si celý příběh kvůli tomu přečetla znovu... a můj závěr? Asi jsem divná, ale mně to takhle naprosto vyhovuje... Jasně, je pravda, že by to mělo být spisovně, ale já se asi pohybuji příliš v "hovorové společnosti". A nemyslím tím jen "náctileté". Přemýšlela jsem nad tím a došla jsem k překvapivému závěru, že spisovně snad v mém okolí ani nikdo nepřemýšlí, natož aby tak mluvil... Což je ovšem katastrofa, na co jsme vůbec chodili do školy? Možná proto mi to nepřišlo nijak divné, že Harry mluví tak, jak jsi ho mluvit nechala. Čili hovorově. (už se v tom zase ztrácím - sama v sobě, nejspíš... takže se omlouvám, pokud plácám nesmysly)
A co jsem ti vlastně chtěla říct? Kdo ví, já už ne... moc dlouhý komentář na mě, aby byl smysluplný (klidně mě za něj kamenujte).
Chápu assez, chápu i ostatní, chápu i tebe, Alice, proč ses rozhodla psát Harryho tak, jak ho píšeš. Všichni máme nárok na to myslet si své. I když pravidla jsou pravidla.
Já osobně bych to nepřepisovala (ale znáš mě O.o). Ty ho tak vidíš ve své hlavě, ty ho tak prožíváš... po tolika stránkách příběhu, kdy tak na něj myslíš, by se mohlo stát, že bys tím jeho charakteru mohla ublížit, kdybys to začala celé přepisovat.
Nemyslím, že je to až takový prohřešek vůči češtině. Kdysi jsem četla knihu, která byla téměř celá nespisovná. Autor to vyřešil po svém. Napsal upozornění, že je to úmyslně. A vydali mu to. Takže kdo to nesnesl, měl smůlu. Byl varován. (musím podotknout, že ač jsem velice tolerantní, měla jsem velký problém to dočíst)
No, raději už toho nechám, beztak se to tu už vyřešilo. Jen jsem chtěla říct, že nemá smysl mlátit hlavou ani do zdi, ani do klávesnice - co kdyby opadala omítka a rozbily se klávesy O.o - nebyla by to škoda?

Příběh se mi líbí, je napsaný velice poutavě a velice napínavě. Nemůžu se dočkat zítřka a dalšího pátku a dalšího... (jak malá O.o)
Milá Alice, drž se svého stylu, je chytlavý, plný emocí a posouvá příběh dopředu tak rychle, že člověk nad nějakými nesrovnalostmi nemá ani moc času uvažovat. Pokud na to nemá radary a nebijí ho do očí. A to já nemám... takže si příběh plně vychutnávám a prožívám ho spolu s jeho hrdiny. Nejsem dobrý kritik, takže se ještě jednou omlouvám, ale sama nejsem kdovíjak češtinářsky zdatná na to, abych mohla někoho posuzovat. Ode mě uslyšíš nejspíš jen tu chválu, protože to jsem celá já, a já hledám na všem jen to dobré. I když vím, že objektivní kritika je pro mnohé autory milejší...
Měj se krásně a přeji ti, aby tě můza neopouštěla...

 

Re: eh...

(assez, 12. 8. 2010 20:15)

Ježkovy oči… děkuji, Sax, díky, Alice. :) To je zvláštní… jsem zvyklá na mnohé… no, to je fuk. Tohle jste vážně považovaly za AŽ TAKOVOU diskuzi? Mno *ryje podpatek do podlahy*, to byste se asi nikdy neměly dostat na naše stránky. Zrovna tam s jednu kolegyní řeším, zda-li filmaři obléknou Rickmana do smrtijedského a kde ve filmech hrál dablér a kde Rickman. To JE potom debata. *rofl* Kadžopádně... musím i poděkovat za to, že se ten návrh na spisovnou češtinu bral až tak vážně a až do takové míry se zvažoval. Děkuji mnohokrát. :)

 

Re: Re: assez

(Sax, 12. 8. 2010 21:08)

To my bychom měly děkovat, že jsi nám otevřela oči... :)
Asi se na ty tvé stránky juknu, na velké diskuze opravdu nejsem zvyklá :) a na dlouhé komentování už vůbec ne :D
Měj se krásně... ^_^

 

Re: Re: Re: assez

(assez, 12. 8. 2010 22:08)

Otevřela oči? Ale ne, kuš.
A nápodobně. :)

 

Re: Re: Re: Re: assez

(Alice, 12. 8. 2010 22:37)

Přidávám se k Sax, taky nejsem na takové diskuze zvyklá, ale jsem z ní fakt nadšená (I když už je delší jak poslední kapitola :DD - možná stránky předělám na chatovací místnost :D)
Alan ve smrtijedském? No, proč ne. Tomuhle chlapovi by slušelo všechno, no ne?? :D
Celý tenhle rozhovor byl prima, takže, assez - máš už připravené další téma pod příští kapitolu?? :DD A protože jsem v odpovědích už taky malinko ztracená, odpovím ti sem - tedy, vlastně spíš poděkuju :) Opravdu jsem ráda, že se ti Klíč líbí. A aktualizace bude během dopoledne, kolem desáté :))

                 

Re: Re: Re: Re: Re: assez

(assez, 13. 8. 2010 8:55)

*asi si rozbije hlavu o stůl, jak jí do ní mlátí – smíchy; mumlá si něco jako: „Ach, ta pitomá „děcka“*
Víte, děti… jak to začalo? Á! To byla jednou taková assez, která začala komentovat jednu povídku, posléze se přišla pohádat s administrátorem jedněch dalších stránek. A pak se to nějak rozjelo, a assez začala odpovídat – velmi výřečně, jak jen to assez umí – na svých stránkách, až se nakonec přestěhovala obtěžovat na stránky kolegyně. A VŽDYCKY si našla důvod, aby se značně zapovídala, i když to vůbec, ale vůbec dělat neměla. A tak pořád glovala a glovala, až z toho na nejedněch stránkách vznikly jednou i více směrné traktáty NAPŘÍKLAD o Rickmanovi v masce. *rofl* Nicméně se cítím VYSLOVENĚ DOTČENA, že nevěříš v mou jedinou schopnost udělat z komára velblouda a rozmáznout i tu nejmenší mouchu na ploše jednoho hektaru. 8-D Přeloženo: i kdybych takové téma neměla bezprostředně teď, zaručeně ho budu mít po přečtení další kapitoly. :) Jen jedno, prosím, ne – žádný chat.
*promne si ruce* Muhaha, takže kolem desáté, ano? :D Jo ale… vždy je ta možnost říct mi – assez, padej. Nebo assez, sklapni už. Neříkám, že to pomůže, ale zkusit se má všechno, že… :)
Co do délky komentářů versus délky kapitol. Hele, já už byla šokovaná těmi tři sta stránkami dopředu, TAKŽE… každopádně – VÁŽNĚ se k nám nedívejte. :D :D :D *hází si ruku přes oči při vzpomínce, jak momentálně vypadá i první diskuze na úvodní stránce*
Nezdržuji od psaní tak trochu? Hm, já raději mizím…

 

Ahojky, Sax :)

(Alice, 12. 8. 2010 13:39)

Díky moc i za tvůj názor - z celé téhle diskuze jsem vlastně nadšená :) A je ohromně zajímavé slyšet různé pohledy - které se ve svém důsledku vlastně dobraly více méně společného konce :)
Ano, i já se pohybuji ve společnosti, kde vlastně nikdo spisovně nemluví (vyjma úředních dopisů, ale uch, ty jsou psané asi španělsky...), popravdě, slyšet mluvit někoho vysloveně spisovně je divné. Má známá je redaktorka v jednom nakladatelství a správně postižená svou profesí mluví striktně spisovně. Přiznávám, mě to trhá uši :) Jsem na hovorovou mluvu tak zvyklá, že jsem nad tím vůbec při psaní nepřemýšlela. Ale assez a ostatní mají pravdu, třebaže na netu jsou pravidla trochu volnější než při vydávání knih, hranice by měly existovat. A kdo by se nechtěl stále zlepšovat v tom, co dělá? :) A jiný způsob, než být upozorněn na svou chybu, mě nenapadá. Ovšem ani chvála není špatná :D
Děkuji ti moc. Je dobré, být upozorněn na chyby. A je dobré vědět, že nemusím být dokonalá :) A jsem opravdu moc ráda, že se ti Klíč líbí.
A teď trochu všeobecně - děkuji každému, kdo se diskuze zúčastnil, díky za vaše názory, z výsledku jsem poučena i potěšena a to je de facto téměř dokonalý stav :)
Ať už je pátek... :D

 

Re: Ahojky, Alice :)

(Sax, 12. 8. 2010 21:03)

Tak to se vůbec nedivím, že ti spisovná mluva trhá uši... to by asi bylo divné i mně :D Hold už na to nejsme zvyklí O.o A to si představ, kdyby si lidé onikali... uf...
Věřila bys, že mé sestřenici na SLovensku její vlastní děti vykají? Já si toho všimla až letos a opravdu jsem zírala. A to klukovi je 16 a holce 13. O.o
Líbí se mi, jak k tomu všemu přistupuješ, hezky s rozvahou... promyslet a pak jednat... jen tak dál...
Hm... a pátek začíná už po půlnoci ne? To ještě budu vzhůru :D

 

Re: Re: Ahojky, Alice :)

(Alice, 12. 8. 2010 22:39)

To je vlastně pravda... že bych to sem vložila s půlnocí? :D Ale nejspíš ne, teď hodlám usednout do svého "psacího" křesla a ztratit se v promýšlení dalšího děje... a to se mě pak nedovolá ani E.T. :D
Ale rozhodně to vložím kolem desáté dopoledne... pokud nenastane v práci nějaká krize a nebudu muset (nedej Bože v pátek!) pracovat... :D Ale mám vše předpřipraveno, takže na tu desátou to vidím téměř jistě :)
Eh, vykání mamince... Tak to by byl opravdu nezvyk :)) Ale jak se říká, jiný kraj, jiný mrav :) Ovšem onikání nee :DD

 

ahoj Sax

(kakin, 12. 8. 2010 15:33)

jeeee, Sax se tu ukazala...taky sem se nejdriv prokousaval komentari, nez jsem sem naky ten vyplod pridal, ale jenom u tehle kapitolky...sem liny cist komentare u dalsich kapitol...je skvele te tu videt...kazdy den chodim i na tvoje stranky, abych nijak nemeskal ve cteni tvych uzasnych povidek...jenom sem proste liny napsat ti komentik, tak to udelam ted...bravurne si spojila oba pary v povidce Prepadeni...smekam a koncim, du do prace...ppp

 

Re: Kakin

(Sax, 12. 8. 2010 20:54)

To víš, my mimozemšťani jsme úplně všude, a nebýt na stránkách Alice? To bych asi nepřežila... ^_^
Je vidět, že máme oba dobrý vkus :) chodíme sem :D

 

Re: Re: Kakin

(Alice, 12. 8. 2010 22:47)

A všichni tři jsme se potkali na tvých stránkách, Sax :) Tyhle stránky jsou jako na Olympiádě - jen další zažehnutá pochodeň od tvého světýlka :)

 

rychle rychle

(kakin, 11. 8. 2010 0:35)

naprosto uzasna povidka...prvni slash, ktery ctu o paru Harry/Severus, ale je grandiozni...nemuzu se dockat pokracovani...a doufam, ze tech naznaku uz nebude mnoho a prejde se uz k akci

 

Ahojky, kakine! :)

(Alice, 11. 8. 2010 14:48)

Díky, jsem velmi potěšená, že tě tu vidím, děkuji :) A stejně tak jsem nadšená z toho, že se ti Klíč líbí. Takže tvá premiéra tohoto páru? Moc doufám, že tě nezklamu :)
Ale bojím se, že mě nebudeš mít rád... náznaků ještě pár přijde, akce se hned tak neobjeví... :) (Tedy, pokud myslíme oba stejnou "akci" :DD)
Ale mám v plánu, jakmile budu mít pocit, že dopisuji poslední kapitoly, začít zveřejňovat dvakrát týdně - prozatím mám strach, abych se "nedoběhla", s můzou člověk nikdy neví, kdy se na pár dní vytratí :)
Každopádně - moc ti děkuji, že jsi četl a díky za tvůj komentář!

 

Re: Ahojky, kakine! :)

(kakin, 11. 8. 2010 23:29)

prece si nemuzu nechat ujit tvou povidku, kdyz me ty u Sax tak zaujaly...tou akci sem mel na mysli prvni polibek, doufam zes to tak pochopila xD
tak uz aby to bylo dopsane a ty sem davala tydne 2 kapitolky...je to k nevydrzeni

 

Re: Re: Ahojky, kakine! :)

(Alice, 12. 8. 2010 13:01)

Aha. První polibek. Ano, jistě. Samozřejmě. PŘESNĚ to jsem si myslela.... :DDDD
Pro mě je ten týden taky hrozně dlouhý, nejradši bych vám sem navkládala vše najednou... :D


Re: Re: Re: Ahojky, kakine! :)

(kakin, 12. 8. 2010 15:18)

to bysme pak nedelali nic jineho, nez cetli, vzhledem k tomu zes tu psala o dlooooouhem pribehu
a od prvniho polibku uz zas neni tak daleko k te one akci kterou jsi jistojiste nemyslela xD...uf, nak se do toho zamotavam...radsi se du pripravit do prace

 

Re: Re: Re: Re: Ahojky, kakine! :)

(Alice, 12. 8. 2010 22:49)

Musím se smát :D Kakine, to je super, jak oba jistojistě "nemyslíme" vůbec na to samé :DDD

 

http://a-sisi.wgz.cz/

(assez, 12. 8. 2010 20:07)

Promiň, už jsem pochopila, jak to funguje, ale začínám se v tom ztrácet, v těch komentech, takže odpovídám sem (tak kdyžtak promiň, že Ti v tom dělám nepořádek): Zvědavý Severus? Hmmm-mmm, to zní móóóc dobře.
…a taky se mi moc líbí Tvůj přístuk k vlastní povídce. Musím konstatovat: Konečně! Bylo načase. A… Tvá povídka si to zaslouží a co líp - podle toho i VYPADÁ.
P.S. Můžu se zeptat, v kolik mám zítra aktualizaci očekávat? Děkuji předem.

 

***

(Niki.Moonlight, 12. 8. 2010 1:33)

Přestože vím, že další kapitola bude až v pátek, tak mi to stejně nedá... nakukuju a začetla jsem se do komentů... Každý čtenář či autor vidí postavy trochu jinýma očima, já například v šestnáctiletém Potterovi skrytého intelektuála nevidím, takže mi u něj hovorová mluva nijak nevadí. A když v nějaké povídce zakopnu o slovo, které mi nesedí, prostě si tam v duchu dosadím jiné. Daleko větší průšvih (alespoň pro mě) je, když některé autorky implantují teenagerovský slovník Snapeovi. Souhlasím s tebou, že každý autor má mít svůj styl, protože když se nutí do něčeho, co mu není vlastní, je to znát. Když čtu dialogy, kde naprosto všichni mluví dokonalou spisovnou češtinou, tak mi taková povídka přijde... tak trochu sterilní a odlidštěná. Jednou jsem dokonce četla povídku, kde spisovně mluvil i Hagrid, což byla docela bomba :-D Ale každému se líbí něco jiného, což je moc dobře, byla by to nuda, kdybychom byli všichni stejní :-))) Závidím (v dobrém slova smyslu) každému, kdo umí psát tak, že čtenáři nad jeho dílkem přemýšlejí a nemohou se dočkat pokračování... mě tento dar bohužel zcela minul :-)

 

:) Přesně, Niki,

(Alice, 12. 8. 2010 13:18)

osobně si myslím, že ani paní Rowlingová ho nevnímala (aspoň v tomhle věku) jako skrytého intelektuála :) Což ale pochopitelně neznamená, že by byl hloupý :) Teenagerovské vyjadřování u Snapea mi přijde stejně zvláštní, jako spisovná mluva u Hagrida - ale přesně, jak říkáš, každý je vidíme jinak a to je dobře. Nebylo by nic horšího, než kdybychom všichni měli rádi totéž. A to se vztahuje i na tebe :) Sice bohužel neznám žádné z tvých povídek, ale vím naprosto jistě, že i ony mají své vlastní čtenáře - někoho, kdo v nich našel naprosto přesně to, co hledal :) Jen ti to možná nějak zapomněl říct. Což je škoda. Ale naštěstí není všem dnům konec. Pokud tě psaní těší, vytrvej :)

 

Má drahá Kat, milá assez :)

(Alice, 10. 8. 2010 12:09)

Kat, ty sis také musela zvykat na mou hovorovou mluvu?! Ajajaj :DD No dobrá :)))
Dovolím si to shrnout: Je pravda, že každý autor má mít svůj styl a ten si pokud možno držet (resp. držet se toho, jak to cítí). A je pravda, že spisovná čeština, kromě toho, jak umí být krásná, je ten správný způsob (naší) komunikace.
Takže... Hluboce jsem se nad vším zamyslela. (Jelikož to bylo poprvé, kdy se o tom někdo zmínil.) A už nyní je mi jasné, že pokud začnu pracovat na jiném příběhu, s největší pravděpodobností budu velmi váhat, jaký styl použít. A zřejmě se uchýlím ke zlaté střední cestě (protože já opravdu ráda píšu "jak mi zobák narostl" :D), a totiž vyhnout se výrazům bijícím do očí (ono "snýst" a podobně), ale v přímé řeči ponechat tu a tam hovorový výraz.
Závěr? DĚKUJI VÁM OBĚMA, MILÉ DÁMY :) Jsem vděčná za tuto diskuzi, myslím, že mě posunula opět o kousek dál - a člověk se stále učí :) A jsou to především vaše reakce, které mi pomáhají. Díky, Kat. Díky, assez.
Tobě Kat děkuji velmi, těžko vyjádřím, jak moc pro mě znamená, že Klíč čteš :) Protože vím, že když přestane být dobrý, ty mě na to upozorníš :)
Ano, assez, další dílek bude v pátek, a slibuji, že budu tentokrát hodná :)))

 

Re: Má drahá Kat, milá assez :)

(assez, 11. 8. 2010 10:18)

Děkuji a… děkuji. :)

 

Re: Má drahá Kat, milá assez :)

(kakin, 11. 8. 2010 14:01)

Alice, vubec nic si z toho nedelej...sem z Moravy...o prazdninach prebyvam v Praze kvuli brigade, takze vim, jake smesne situace vznikaji, kdyz reknu treba "podej mi zufanek" nebo "rozni"...a uprimne receno cist ve FF spisovnou cestinu usty 16tileteho kluka mi prijde moc...v knizce to dokazu pochopit, tam se to prece jenom preklada do cestiny a tak, aby tomu vsichni rozumeli...zvlaste, pokud se v originale hovorova anglictina nevyskytuje...nevim anglicky moc neumim, takze originaly nectu...kazdopadne se vratim k puvodnimu zameru...mela bys to nechat tak jak to je...je to prirozenejsi a rozhodne nesouhlasim s nazorem, ze starsi lidi tomu nerozumi...prirovnani nitropropojeni s Jidasem se mi libi...a co se tyce osloveni...ja to ani nevnimam...precetl jsem uz tolik HP FF (nejen slash, ale i ostatni zanry), ze si muj mozek automaticky rekne "pane Pottere" a "pane Malfoyi"...koncim s dnesnim vyplodem, jen chci podotknout, ze tahle povidka je FF i OOC...nejsi Rowlingova, takze se ti nedari presne vystihnout povahu postav, ale o to je to zajimavejsi

 

Díky, kakine :)

(Alice, 11. 8. 2010 15:16)

Děkuji za tvůj názor, jsem ráda, že tu zazněla i "druhá strana" :)))
Skutečně jsem došla k závěru, že zdravý kompromis je na místě, takže nejenže si z toho nic nedělám, já jsem opravdu ráda, že to tu proběhlo :) A těší mě, že ti to přijde takhle přirozené, děkuji. Přemýšlela jsem o tom, že dialogy předělám, ale jednoduše mi to nejde "přes ruku" - a jestli jsem si už nějaké ponaučení vzala, pak to, že nutit se v tvorbě do něčeho, co mi nesedí, není dobře. Je to pak znát (negativně - aspoň u mě.) Ale kompromisy jsou potřeba :) Takže už žádné "snýst" a "bejt" :D
"Rožni" bych věděla, ale "zufanek" taky neznám... :) Zřejmě bych si na Moravě připadala ztracená :) Ano, různá nářečí umí připravit nejednu zapeklitou situaci a Praha je takové shromáždění všech možných národů a kultur :)) Já snad neznám jediného rodilého Pražáka :D
Skvělé, jsem moc ráda, že se ti Jidáš líbí! Bude provázet celým příběhem a jeho název mi dal hodně přemýšlení :)
Rowlingová skutečně nejsem. Vím, že charaktery obou jsou jiné, snažím se, aby se nelišili příliš, ale... :) Ale dokud to nevadí vám, skvělým čtenářům, já si z toho taky hlavu dělat nebudu :)) Důležité je, aby příběh přinesl pobavení, a potom už je jedno, v jaké škatulce se objeví ;-)
Ještě jednou děkuji!

 

Re: Díky, kakine :)

(assez, 11. 8. 2010 22:16)

Asi spíš žufánek. Ehm, naběračka, nemýlím-li se? :) Je teda fakt, že rozsviť mi přijde těžce jazykolamné. :D A pak že mám poučovat o spisovnosti. Nevadí, vše se doladí. :D Snad.
P.S. Já mám náhodou Jidáše taky ráda!

 

:)

(Alice, 11. 8. 2010 22:23)

No a jo, žufánek! :D Už jsem doma! :D Já tedy nevím, jestli je to naběračka, ale tohle už jsem rozhodně slyšela :))))
...A prima, děkuju, že i ty máš Jidáše ráda :)

 

Re: :)

(kakin, 11. 8. 2010 23:38)

jj, zufanek je naberacka

 

Re: Re: :)

(Alice, 12. 8. 2010 13:02)

Skvělé, jsem opět o slovo moudřejší... než ho opět střelhbitě zapomenu :D

 

Re: :)

(assez, 12. 8. 2010 7:29)

Když ono není za co děkovat z Tvé strany. Opírání se Severuse o dveře mě nebetyčně baví. :D

 

Re: Re: :)

(Alice, 12. 8. 2010 13:03)

Mě taky :) A můj Severus je velmi zvědavý... :D

 

Re: Díky, kakine :)

(kakin, 11. 8. 2010 23:37)

kdybys mela predelavat vsechny dialogy do spisovne cestiny, tak by ti to trvalo 2x dyl nez to psani xD coz by ses asi zblaznila

 

Re: Re: Díky, kakine :)

(Alice, 12. 8. 2010 13:05)

Ano, také myslím... :D Čtu si kapitolky vždy, než je sem vložím - poslední kontrola - takže při tom asi ještě nějaké to výrazně nespisovné slovo změním, ale kompletně dialogy předělávat nebudu... Současný rozsah mého šílenství mi opravdu stačí :)

 

ne.. ne

(Iva, 11. 8. 2010 14:57)

Není další díl O.o Propadnu v depresi... Budem čakať :O... EmoIva

 

Re: ne.. ne

(Alice, 11. 8. 2010 15:18)

Bude tu už pozítří :) Já se taky těším, co na něj povíte ;-)

 

Trochu jsem

(Kat, 9. 8. 2010 23:53)

studovala ten koment dole pode mnou a trochu jsem ho nepochopila. Je pravdou, že překladatel použil spisovnou češtinu. Taky jsem si zvykala. Jde to. jasně dnešní mládež takhle nemluví,a le taky je pravdou, že například starší nejsou zas zvyklý to číst. A ne u HP, kde je to korektní. takže vsýledek? Když to autorka tak vidí, tak vidí.

OOC? MIluji zkratky fakt! Popravdě fanfikce podle mě existujou dva druhy. jedna, kdy vyměníš jména a může to být cokoliv jiného. Druhá, kdy si čtenář řekne: Sakra, kde je ten díl?? Přece jsme je viděla všechny! Výsledek? Podle mě se dají použít obě a je na autorovi, jak moc si chce vyhrát s povídkou. Zda mu to bude trvat 20 minut nebo několik dní a kdy se snaží pochopit dílo.

To je asi tak vše co jsme z toho dokázala vykoumat, protože myšlenky v komentářích utíkaly jak splašené OVCE.

A na závěr povídka se mi líbí, jsem zvědava na vývoj, ale jedno Rowlingová nejsii, což je nejspíš dobré.
Napjatá jak kšanda. Dobrou noc a sladké sny.


Re: Trochu jsem

(assez, 10. 8. 2010 10:52)

Řekla bych, Kat, že přesně k tomu jsme dospěly. Když to tak autorka vidí, tak to tak vidí.
OOC? Out of character, nemýlím-li se. Omlouvám se, nepřijde mi, že by to ještě dnes někdo neznal… alespoň těch pár, co si sama pamatuji. O:-)
Souhlasím i s druhým odstavcem… jen detail. Pokud na to autor má, může mu to trvat i těch dvacet minut (což si nemyslím, I ty největší stupidity, které jsem kdy četla, daly autorovi víc zabrat) a pořád to může být kvalitní, kdežto některý autor, i kdyby se rozkrájel, nestačí mu na to ani rok…
Hm, k těm OVCÍM… děkuji, já vím. To bude nejspíš proto, že jsem to zamýšlela jako body (autorka mě naštěstí pochopila… další uf). P.S. Kdybych se tím nechtěla zabývat, ani já nepochopím Tvůj komentář. NKÚ zdar!

 

http://a-sisi.wgz.cz/

(assez, 9. 8. 2010 19:57)

Dobře, spíš já děkuju, že jsi mě neposlala do háje hned od začátku. :) Někteří to dělají rádi, aby se zbavili kritiky.
Délka komentáře a ony myšlenky… řekněme, že si mám co vynahrazovat. A také řekněme, že za to štěstí, že jsem Ti napsala tak dlouhý komentář, nevděčíš jen sobě a svému umu, i když jste se na tom také podílely.
Harryho mluva možná je hovorová, ale… :D Jak to jen…? Po celé ČR není považován tenhle typ hovorové řeči za hovorovou řeč. Někde mají i jiný typ nářečí… Morava a Slezsko. Můžeme zahrnout i Slovenštinu… proto ostatně máme řeč spisovnou. I když chápu, že Tě může ohromit, že by někdo v 16 mluvil spisovně. Ono to může ohromit v kterémkoli věku, když se s tím nepotkáváš… :)
Nicméně chápu… jako mně je proti srsti, když používáš hovorový čechizmus místo spisovné čj, Tobě může být proti srsti mluvit skrze 16 kluka spisovně. Beru v potaz, že tohle je těžké a na autorce, jak se s tím vypořádá. A jak to cítí. (Ale bude se měnit, jo? Vážně? *pekelně se zasměje a nehorázně nadšeně, nedočkavě poposedne*)
Dobře, ok, fajn… téma na OOC. Ne, tohle téma jsem nemyslela. Má vnitřní teorie je, že veškerá FF je OOC. A zároveň že není OOC. HP FF je kompilát úhlů pohledů každého jednoho autora na všechny postavy JKR. Žádný z nich není Severus a zároveň jsou všichni Severusové… chápeš trošku? :) Takže ne, takhle jsem to nemyslela. Což se týká i toho Tvého Jidáše. Nevím, kam směřuješ. Z čehož jsem nepatrně nervózní. A nejde o OOC. (Už vůbec ne o víru.) Jde spíš o takové věci jako crossovery. Nebo inspirace z jiných… filmů… fandomů… ale já čekám a odpověď na to nevyžaduji. Jak říkám – kdo má zájem, a já ho mám, počká si.
Zda se mi to ne/bude líbit: *úsměv Brumbála nad citrónovým čajem*
No… tak tohle už je špatně naučený jazyk, taky jsem to při psaní mockrát pocítila. Asi si na to „pane Pottere“ musíš zvyknout. Mně to ani nevadí a ani mi to nepřijde divné. Právě naopak – přirozené oproti Tvému (pa)tvaru. NICMÉNĚ! to není nic, alespoň z mého úhlu pohledu, zač se musíš omlouvat, a ani nic, CO MUSÍŠ PŘÍŠTÍCH 300 STRAN PŘEDĚLÁVAT! (Proto se hodí beta… a ani hlavou do stolu bušit nemusíš. *buší sama hlavou do klávesnice*) Mně osobně postačí, resp. přežiju, pokud si na to začneš dávat pozor až od tohoto bodu, kdy jsme Tě na to upozornily. Takže až od 306. strany. :)
Sev… uuuf. Taky to někde snesu, ale to už je tak těžce z charakteru… avghr. V komentářích ano, ale pokud je povídka lehce… stupidní… Sev to dorazí a nemůžu si pomoct, ale vidím to tak.

 

Jakákoliv kritika je vždy podnětná :)

(Alice, 9. 8. 2010 20:55)

Protože vždy prezentuje jiný názor, než autorův, na stejnou věc a vidět onu věc z různých úhlů prostě rozšiřuje obzory :)
A opět nelze než souhlasit, hovorových nářečí je mnoho a z toho důvodu existuje spisovná čeština - abychom si všichni (v rámci republiky :)) rozuměli. Budu nad tím uvažovat, pokud začnu pracovat nad další povídkou. V této už to tak ponechám. Je mi líto, že ti můj styl nesedí, ale to je v naprostém pořádku :)
Aha, rozumím - takže, crossover to není. Zcela jednoduše, když jsem hledala název pro "nitropropojení", čím ho nejlépe charakterizovat - no, je to zrádce :) A Jidáš je jeden z nejznámějších, nejstarších. To je vše :) Ani Starý, ani Nový zákon do Klíče zapojovat nehodlám.
Poslušně hlásím, že "patvar" je opraven. Všude :D Nakonec hromadná oprava proběhla bez větších potíží. Pokračovat v něčem, o čem už vím, že je hrubá chyba, nehodlám :) Ano, beta by byla fajn, leč má to svá "ale" :)
Ještě jednou díky :)

 

Re: Jakákoliv kritika je vždy podnětná :)

(assez, 9. 8. 2010 21:40)

Mýlíš se, Tvůj styl mi sedí. Nesedí mi pouze „tý, svý, marný“… což vyčítám i svým přítelkyním, takže klid. :)
S tím nitropropojením à la zrádcem si nejsem jistá, že Ti rozumím. Každopádně vyčkám… pátku, tuším, že? A… prosím, buď na nás hodná. Ano?
Děkuji.

 

(assez, 9. 8. 2010 14:33)

Heuréka! Konečně některý ze Severusů ví, jak to chodí. A že se lidé prostě nemění! Sláva. Nazdar. :D
Vyrvala ho od ostatních, vymrštila pryč?! – víš, co, víš Ty, co?! Už teď Tě nemám ráda… tohle budeš dělat často, co?
Fajn, soudná kritika:
Ach jo… ach ta čeština nebo spíš – ten čechizmus. Je tam to „ný“ a „ýst“ a „ma“ opravdu bezpodmínečně nutné? *lehce zoufalý výraz* Pokud ano, přežiju to… těžce… ale ano. Ovšem v případě, že není… asi budu skákat do stropu. Je to jedna z mála věcí, které mi chybí. (Ano, je to to sprosté slovo s iniciály s.č. – spisovná čestina.)
Hm… občas si nejsem jistá, jestli to JE Harry Potter. Z určitých… detailů… maličkostí… (Judas Iskariot, že… :D) A už vůbec si nejsem jistá, jak to vlastně plánuješ provést. Můžu Ti říct, že jsem toho přečetla hodně… ale věc, která nezradí, je osobitý autorův přístup k té dané… řekněme tomu šance… šanci. Po dlouhé době jsi na mě vychrlila něco, u čeho si nejsem tak docela jistá, jak to bude pokračovat, co tím míníš, kam jdeš a jak dlouho Ti to tam bude trvat. Ani že se mi to bude i nadále tak nehorázně líbit. Umíš osazenstvo mučit spolu s Harrym, stejně jako ho umíš i rozesmát. A já mám jen smítko, jen nitku pochybnosti.
S tím oslovením… Nejen pane Potter – místo pane Pottere, ale ani Malfoye neskloňuješ. Jsi-li v Česku a píšeš Česky, neměla by ses řídit anglickým (ne)skloňováním. (To já jen k tomu, co napsala Bellatrix Black Lastrange… A že mě přístup díky, mouchy, za radu, ale snězte si mě, mírně irituje.)
Nechávám se dočasně ukolébat. Jak jsem řekla své kolegyni – tahle povídka stojí za hřích i nedokončená. Nechám se tedy ukolébat tím, že o tom mluvíš jako o závislosti/posedlosti/příběhu, který dokončíš, abys ho mohla dosnít. Protože takhle jsem kdysi cítila své příběhy taky. A tenhle pocit je věc, které důvěřovat mohu, když vše ostatní zklame. (Navíc ani nemám ráda přístup: nečíst-dokud-nedokončí. Tím nikdo nic neriskuje, ale ke škodě ostatních bych řekla, že toho ani moc nezískají. Takže… byly a jsou příběhy, které mají smysl číst i jakožto dílo nedokončené a myslím, že tohle je jedno z nich. To říkám přesto, že upřímně doufám, že tady tohle DOKONČÍŠ, byť to vypadá na dlouho a na pořádnou zabíračku…)
Black/Archer… možná jsem blázen – ne, jsem blázen. Nicméně… u opravdu dobrých povídek si oblíbím i postavy, které obvykle nemusím. A to je i Sirius. (Ne že bych z jeho smrti v originále nebyla šokovaná, jen zkrátka nepatří do TOP 10.) A to, co jsi s ním udělala, abys ho vrátila… jistě, chvíli jsem byla zmatená, ale jakmile přišel Severus a začal Siriuse urážet, najednou se objevil velký reflektor a blik – naprosto se mi rozsvítilo. Oproti ostatním (asi že to sama ráda provádím) nemám potřebu okamžitě od prvního řádku vědět, o co kráčí. Jsem za to, že ten, koho to zajímá, si to zjistí u z textu i sám. Minimálně pokud to autor dobře napíše. Což jsem u Tebe shledala, takže… *pardon*
A přes všechen ten nános toho, co by se nemuselo zdát jako extra kladné hodnocení, už teď Tě ředím mezi nejlepší české autorky. A zase jsem si jednou připomněla, že sebelepší jsou v poslední době hlavně překlady, čili povídky anglické, nic nevyváží humor naší dobré autorky, PŘÍBĚH naší velmi dobré autorky, která píše v podstatě pro nás a o nás. Protože… proč by mě pak daleko víc – niterně – oslovovaly české povídky, jakkoli moc zbožňuji ty anglické/americké skvosty? Ano, je to to NĚCO, co tam umíme dát jen my, co snad i pochopíme jen my.
Hm, asi už se zase uklidím, neb mám nepříjemný dojem, že jen co jsem vstoupila, neúmyslně jsem urazila polovinu osazenstva. Což – kupodivu – nebylo mým cílem. (Sev by ze mě měl radost. [Opovaž se ho tady někdy přejmenovat na Seva!]) Přesto jsem v tom v poslední době (vážně jen v poslední době?) nějak extra dobrá. O:-)

 

Ahoj, assez :)

(Alice, 9. 8. 2010 17:03)

Hned zkraje - díky za ten dlouhý a podnětný komentář! Oceňuji, kolik času a myšlenek jsi mi věnovala, a že jsi nad Klíčem přemýšlela. Díky.
Vezmu to zkraje. Takové konce nebudu dělat příliš často :) Jen tu a tam ;-)
Zřejmě myslíš Harryho mluvu - je hovorová. Vím, že v knize tak nemluví, ale nemůžu si pomoct, spisovná čeština u šestnáctiletého člověka mi prostě nesedí. Postupně se bude trochu měnit, jak Harry bude dospívat, ale hlásím předem, jako Severus nebude mluvit nikdy :) Souhlasím s tebou, spisovná čeština "lahodí oku", bohužel, tohle by mi příliš narušilo mé vnímání jeho... charakteru? postavy? Nevím přesně, jak to vyjádřit. Ale věřím, že mi rozumíš :)
Dál. Zda to JE či NENÍ Harry Potter - čili zda to spadne do označení OOC - to ponechám plně na zvážení vám, laskavým čtenářům :) Ohledně zmíněného Judase Iskariota, Anglie je věřící země, to mi nepřišlo nepatřičné (ale možná jsi to myslela jinak, promiň :) ), každopádně opět platí, co jsem napsala výš - co člověk, to trochu jiný názor a tak je to v pořádku :) A já jsem za každý názor vděčná :)
Kam jdu? :D Tohle bylo trochu všeobecné (mírně tápu :D), tudíž odpovím ve stejném duchu - tam, kam jdu, rozhodně dojdu a ano, bude to trvat dlouho :D Zda se ti to bude líbit i nadále, je prostě sázka. Mohu doufat, ale ukáže to až čas :)
Tak. Oslovení. Přiměla jsi mě pohlédnout opět do Pravopisu - A PŘIJMI MOU OMLUVU, BELLATRIX! :) Máte pravdu! Oba tvary nejsou možné - ten můj je hovorový. A Severus by - neměl - mluvit - hovorově... Eh, já jsem tak nešťastná! :D Jsem na straně 305 a hromadné změny mě už nejednou vytrestaly... Navíc se mi tvar Pane Pottere opravdu nelíbí. No, co se dá dělat, máš pravdu (obě máte pravdu, opětovně se omlouvám, Bellatrix), píšu česky, platí tedy česká pravidla.
"Sev" se tu neobjeví nikdy :) V jiných povídkách k němu občas i pasuje, proč ne, každá ho vidíme trošku jinak; k mé vizi Severuse zdrobněliny nepatří :)
Snad jsem zodpověděla vše. Ještě jednou děkuji za upozornění i za celou tuto tvou úvahu, vážím si jí. A děkuji za chválu :) Jednoduše, jsem ráda, že tě Klíč zaujal, děkuji, že jsi četla.
Teď jdu chvíli bušit hlavou do stolu a pak se pustím do oprav... :D

 

Že by došly slova? ^^

(Geluška, 9. 8. 2010 11:10)

Jak již napsala Bellatrix Black Lastrange.. a já s ni naprosto souhlasím. I když nejsem až takový fanda do HP dobré - ba přímo vynikající autory si i já ráda přečtu ;). Jen tak dál.

 

Ahoj, Geluško :)

(Alice, 9. 8. 2010 16:20)

Děkuji :) Jsem potěšena, že se ti Klíč líbí, třebaže nejsi "postižená HP mánií" :D Díky moc! :)

 

Náádhera ....

(Klaris, 8. 8. 2010 17:26)

Nějak nemůžu najít správná slova, abych popsala jak moc se mi tahle povídka líbí. Je to skvěle napsané, neuspěchané a máš bezvadně propracovaný děj, ty dialogy mezi nimi se čtou uplně sami atd... Nechci se moc opakovat, protože vše tady už bylo řečené... Jen řeknu, že mám další důvod těšit se na pátek. A to i na tento pátek 13. Takze ti tímto preju at tě múza neopustí a my se můžem těšit na další tvé úžasné kapitoly .... dekuju a v patek sem tady, jak na koni a budu netrpělivě vyhlížet další dílek.

 

Ahojky, Klaris :)

(Alice, 8. 8. 2010 20:04)

Myslím, že jsi našla moc pěkná slova - a každé z nich mě potěšilo. Děkuji! :)
Přiznávám, že mám tenhle příběh hrozně ráda a vychutnávám si každou situaci, až mám trochu strach, že je děj možná příliš neuspěchaný (prostě rozvleklý :D) - tudíž jsem nadšená, že ti takové tempo vyhovuje. Díky!
Děkuji za přání i krásný komentář, a na pátek se těším též! :)

 

Tak na toto nemam slov...

(Haku, 7. 8. 2010 21:44)

Je proste uzasne citat pribeh do ktoreho sa môzem ponorit a prezivat pocity postav ktore mu vdychuju zivot.V jednej chvili som stastna s Harrym,ze konecne prekonal bolest,v druhej zufala ked sa pozriem na dvere za ktorymi je svet a caka tam na mna osoba co sa nevie dockat toho aby mojim utrpenim dokazala,ze ho nik nemôze porazit.Slovicko uzasne pri Tvojich pribehoch pouzivam casto,dufam,ze sa za nedostatok lepsieho vyjadrenia nenahnevas..ale jednoducho je to pravda,tato poviedka si oznacenie UZASNA!!!zasluzi.Tolko lasky kolko Ty davas do pisania ja davam,do citania pribehu ktory ma uchvatil,tak jedinecne prepracovany dej je skvost,dakujemTi zan.A do piatku asi nevytrimem(kupim si dake hryzadielko).

 

Drahá Haku :)

(Alice, 8. 8. 2010 16:19)

Je naprosto úchvatné sdílet svůj sen s někým, jako jsi ty. Protože láska, kterou ty dáváš do čtení (jak jsi nádherně napsala), ta je opravdu cítit, září tady na mě z monitoru a hřeje u srdce. :) Děkuji ti!
A s tím hryzadielkem jsi mě absolutně rozbila :DDD Asi umřu smíchy

 

Fantastické

(Sharlaid, 7. 8. 2010 21:31)

Covíc k tomu dodat?
Takhle kvalitní povídky zatím z 70% potkávám jen jako mistrné překlady českých slashařek (tímto těm dámám vzdávám hold).
Píšeš famózně.
Napsala bych toho víc, ale všechno jž bylo řečeno v předchozých komentářích. A já plně souhlasím s úplně každým z nich.

 

Ahoj, Sharlaid :)

(Alice, 8. 8. 2010 16:13)

Děkuji mnohokrát :)
A dovolím si přidat k tvému holdu, také znám několik mistrovských překladů skvělých příběhů (a možná mluvíme o stejných :D), ono převést text do češtiny, zachovat autentičnost autora a současně to sepsat poutavě, ne jen technickým překladem, to musí být ohromná práce.
Jsem velmi potěšená, že se ti Klíč líbí. Děkuji. Děkuji, že jsi četla a díky za tvůj komentář!

 

***

(Niki.Moonlight, 7. 8. 2010 2:49)

Už dlouho jsem nečetla povídku, která by mě tak zaujala. Většinou se do rozepsaných povídek nepouštím, neboť jich až příliš mnoho končí nedopsaných, což je pro čtenáře to nejhorší, co může být. Takže si raději obvykle počkám, až (a jestli) ji autorka dokončí. Když už jsem to porušila, budu jen tiše doufat, že se ta tvá k onomu zástupu osiřelých dílek nezařadí. V první kapitole jsem se díky Archerovi/Siriusovi chvilkami ztrácela, ale naštěstí jen chvilku. Co je na Tvé povídce neúžasnější, jsou dialogy. Je příjemné číst dialog, který je vtipný, posouvá děj, není trapný a nemám u něj pocit, že tohle jsem už četla minimálně stokrát. Jsou napsané tak dobře, že jsem je chvílemi úplně slyšela... :-)) Odteď mám další důvod navíc těšit se na to, až bude zase pátek... A tu svou múzu si hýčkej, ať Tě neopouští!!!! :-))

 

Ahoj, Niki.Moonlight :)

(Alice, 7. 8. 2010 13:43)

Děkuji ti :)
Ten pocit znám a jako čtenářka jsem stejná - nikdy se nepouštím do rozepsaných povídek, ze stejných důvodů :) Ale tady slavnostně přísahám, že kromě toho, že jsem připravena ke všem špatnostem, tuhle povídku i dokončím :))) Na to ji příliš miluji ;-)
Věřím, že Black/Archer byl trochu matoucí, jsem ráda, že jsi se tím dokázala "prokousat"; snažila jsem se, aby to bylo srozumitelné, asi se to nepovedlo úplně, tak jsem ráda, že tě to neodradilo :) Díky.
Dialogů mám nejspíš trochu víc, než by možná být mělo - ale když já si s nimi tak strašně ráda povídám :D Děkuju, jsem ráda, že se ti líbily.
A na pátek si dovolím těšit spolu s vámi :) Díky za tvůj komentář!

 

***

(Niki.Moonlight, 7. 8. 2010 22:55)

Vzhledem k tomu, že jsem jediná, kdo se o Black/Archerovi zmínil, byla zcela zjevně "závada" na mé straně, nikoli na Tvé :DD .... A dialogů tam rozhodně není víc, než by mělo, naopak, ty povedené jsou vždy třešničkou na dortu...:-)))

 

Re: ***

(Alice, 8. 8. 2010 16:04)

V pořádku, Niki, naopak, já jsem moc ráda, že ses o tom zmínila! :) Autor bývá postižený tím, že "čte scénář dopředu" a občas zapomíná, že chudák čtenář nemůže vidět za roh. Takže je moc dobře, když mi to občas někdo připomene. Díky, úplně smrtelně vážně :)

 

Jsem úplně mimo!

(Nade, 7. 8. 2010 9:00)

Tvá povídka mě úplně dostala a to v tom kladném slava smyslu. Četla jsem hodně povídek s tímto párem ( je můj nej..) a většina z nich se mi prostě líbí. Nekritizuji je, protože jsem si to sama vyzkoušela a vím, jak je težké vytořit poutavý příběh a taky už vím, že každý máme různou míru nadání.
Existuje však několik autorů, před kterými poklekám se skutečnou úctou. A právě teď tady klečím a modlím se ke všem svatým, aby tě neopustila chuť tvořit a já, zcela sobecky, doufám, že tento příběh dokončíš. A co víc! Napíšeš další!
Jsem naprosto unešená stylem tvého psaní. Děj je propracovaný, nic není uspěchané, všechno plyne naprosto přirozeně a za vlasy přitažené věci se nestávají jen proto, že se to hodí pro unáhlené rozmotání zápletky. Dialogy jsou naprosto úžasné. Vystihují měnící se atmosféru mezi postavami a přitom jich není zbytečně moc. Současně si oba do jisté míry zachovávají své charaktery a lze zachytit i stopy humoru. Štěně se pro mě stává symbolem touhy někomu patřit a o někoho se starat.
Prostě a jednoduše jsem se zamilovala do tvé povídky a nesmírně se těším na další pátek, zvlášť když jsi tuto kapitolu ukončila, tak jak jsi ji ukončila. Merline, asi zcepením.

 

Díky, cim :))))

(Alice, 7. 8. 2010 13:45)

Jsem potěšená, že se ti to líbilo. Moc, moc, moc ti děkuju :))))


Díky, Nade!

(Alice, 7. 8. 2010 14:00)

Já tenhle pár taky miluju :) Tolik je toho spojuje a tolik rozděluje, že je to nekonečná hostina pro fantazii :) Sama mám několik oblíbených příběhů, které jejich autoři vyprávěli přímo mistrovsky; kéž bych se k nim aspoň přiblížila :)
Klíč rozhodně dokončím, víceméně i sobecky kvůli sobě, protože až v okamžiku, kdy ho "hodím na papír", se pro mě stává skutečným - a já tenhle sen chci dosnít :)
Děkuji, že se ti dialogy líbí, jsou takovou mou slabostí :) A děkuji, že se ti zdají zachované charaktery! Symbol štěněte jsi vystihla krásně, děkuju :)
Jsem nadšená, díky za tvůj nádherný komentář. Merlin tě opatruj! :D

 

Absolutně úžasná!

(sarusik, 7. 8. 2010 1:01)

Tyhle slova naprosto vystihují moje nadšení pro čtení téhle povídky. Jsem z ní absolutně unešená a moc se těším na pokračování. Jsem ráda, že jsem našla tak úžasnou povídku :)

 

Ahojky, sarusik :)

(Alice, 7. 8. 2010 13:32)

Děkuji mnohokrát, já jsem zase ráda, že jsem našla další tak úžasnou čtenářku! :) Díky moc!

 

:) :) :)

(cim, 7. 8. 2010 8:40)

Takových povídek bych mohla číst 1000 a pak bych doufala, že se někde objeví 1001. ;) Co dodat? Moc, moc, moc se těším na další kapitolu :)

 

skvělý

(majas, 6. 8. 2010 21:43)

prostě skvělý a zase znova. Nádherná povídka vidím Harryho a Severuse jak si k sobě pomalu prošlapávají cestičku. Líbí se mi jak píšeš je to hezky uvolněné ale občas to jde i do hloubky líbí se mi věta : magie nikdy nezabíjí to dělají kouzelníci. Prosím vydrž s touhle povídkou hóódně dlouho. ach jo to zas bude dlouhý týden.

 

Ahoj, majas :)

(Alice, 6. 8. 2010 22:40)

Děkuju, jsem moc ráda, že se ti to líbilo :) A to je krásně popsáno - že si k sobě prošlapují cestičku. Ano, přesně, díky! :)
Pokusím se vydržet dlouho, nové nápady stále přichází :)) Většinou zcela nečekaně :)
Děkuju moc za tvůj komentář!

 

A koutku duše permonící vřískají radostí...

(Bellatrix Black Lastrange, 6. 8. 2010 18:09)

Netuším, jak reagovat?! Příliž pocitů, příliž dojmů a vjemů, příliž emocí... snad prostě a jednoduše popořádku? *To se zdá být velmi inteligentním řešením, pane Pottere!*
Je smutnou skutečností, že HP fanfiction upadá. Spoustu skvělých a nedocenitelných autorek, ba dokonce dle mého se přísluší napsat spíš slečen spisovatelek je nenávratně pryč. Přicházejí jiné, a musím smutně zkonstatovat, že (až na vyjímky) méně dobré, náctileté slečny postižené syndromem Mary Sue a řídící se ve slashi postupem-napíšu pwp, to je to co lidi zajímá a obšlehnu to od od někoho známého, protože dokážu slovy sex mezi dvěmi muži jen stěží popsat...:) Smutné. O to víc, si cením toho, že jsi se vyrojila ty má milá... děkuji ti.
Mám ráda povídky které se umím představit, které se přede mnou odvíjejí, které cítím a vnímám jako malý soukromý film. Tohle je ten případ. Tak nějak to soukromně nazývám stejná vlnová délka... proto se tak pitomě culím nad představou Harryho s medem. Protože to vidím, vidím i ten Severusův pohled...:)).
Už dlouho se chystám sepsat svou první větší povídku, a mám podobný cíl jako ty-tedy alespoň si to myslím. Napsat něco hodnotného, něco promyšleného, něco co nebude zoufale krátké, ale bude to mít delší čtivé kapitoly (Délku tvých kapitol vážně oceňuji-tvrdá práce jde cítit a tuším, že i to, že tě to baví-alespoň já to cítím. To je dobře, do je moc dobře.)

„Pane Potter? Zřejmě si to neuvědomujete, ale upadlo vám tělo.“ -asi zdechnu na smích. Skvělá věta. Jen se při té příležitosti chci pozeptat, jak je to s tím oslovením. Vždycky jsem měla dojem, že je to "Pane Pottere..." není tomu tak? Jen osobní zvědavost.
Znamenitý tah dát odkaz na daily slash, ono tahle povídka si zaslouží komentáře a ty si zasloužíš skrze ně povzbuzení, seč to jen půjde. Držím ti palce má drahá a doufám, že na nás bafneš brzo s dalším kouskem.

 

Ahoj, Bellatrix Black Lestrange :))

(Alice, 6. 8. 2010 22:34)

Děkuju :) Tuším, že jsi toho mnoho přečetla, o to víc si cením, že jsem tě dokázala zaujmout. Sama jsem pročetla spousty příběhů na HP a některé ve mně nesmazatelně uvízly, jak byly úžasné.
Přesně, své příběhy vnímám také spíš jako film (a svým způsobem ho tak i píšu, střih a nová scéna :) ) Harryho "štěněčí" období jsem si nesmírně užila; ano, baví mě to nesmírně :) Je ohromné potěšení tohle psát i snít, a stejně tak je krásné, když se můžu s někým dalším o tu posedlost podělit :) Doufám, že se do své povídky pustíš, určitě si ji ráda přečtu. Tenhle nádherný svět paní Rowlingové by neměl nikdy vyhasnout :)
A ráda jsem tě rozesmála :) S tím oslovením - jejda, tak o tom jsem vůbec nepřemýšlela :D Dokud jsi to tu nenapsala. Mám za to, že oba tvary jsou možné, no, já si nějak bezmyšlenkovitě vybrala tenhle. A přiznávám bez mučení, už ho měnit nebudu :D
Děkuji ti za ten skvělý a dlouhý komentář. Moc jsi mě potěšila. Díky! :)

 

:)))

(Saskya, 6. 8. 2010 17:49)

och, vážne krásne :-)
super ;), neviem sa dočkať pokračovania :)

 

Ahojky, Saskyo :))

(Alice, 6. 8. 2010 22:19)

Děkuju mnohokrát, jsem moc ráda, že se ti příběh líbí. Díky, že jsi četla, děkuju za tvůj komentář! :)

 

...

(tess (hp-slash.estranky.cz), 6. 8. 2010 17:12)

Upřímně nevim co mám dělat dřív jestli vtdychat nad tím, že tohle je jedna z nejlepších povídek co sem četla. Nebo brečet nad tím, že tu není další kapitola. Či dokonce vyhrožovat vlastním poškozením, že do příštího pátku neřežiju a uhryžu si všechny nehty. pravda je, že i když je všechno pravda, sem přece jenom plnoletá osoba a měla bych být schopná se ovládat. bohužel ve stínu této povídky mi to jaksi nejde.
takže ještě jednou, tahle povídka je úžasná. postavy perfektně vykreslené. děj naprosto věrohodný. myslim, že i když vim, že semdalší kapitola přibude až v pátek budu sem chodit minimálně jdenou denně a číst si zveřejněné kapitoly stále dokola.

 

Ahojky, tess :D

(Alice, 6. 8. 2010 17:36)

Ty jsi úžasná... Děkuju! To je nádherný komentář. Díky, že ses nechala vtáhnout do mého snu, vítej :) Upřímně, já se na příští pátek taky těším, jako by se zveřejněním stával tenhle můj sen zase krapet skutečnějším... :D
Díky, že jsi četla a moc děkuju za tvoje laskavá slovíčka!

 

Úžasný

(Silver.Snitch, 6. 8. 2010 17:08)

Narazit na skutečně dobrou povídku je hodně těžké.. Ale tohle je bezpochyby jedna z nejlepších, kterou jsem kdy četl.

 

Ahoj, Silver.Snitch :)

(Alice, 6. 8. 2010 17:32)

Děkuju moc! Jsem moc ráda, že tě dokázala zaujmout, doufám, že ani pokračování nezklame. Díky, že jsi četl!
A mimochodem, máš krásný nick :)

 

no tedy

(Mandragora, 6. 8. 2010 12:25)

Jsem jedno velké Obdivné Ó. To je po dlouhé době povídka psaná česky, která mě naprosto uchvátila. Smekám. :)
PS: Nepochopila jsem, jakým postupem a spojením AB / SS došlo u uzdravení AB. Prosím, můžeš mi to trochu osvětlit?

 

Re: no tedy

(Alice, 6. 8. 2010 12:48)

Ahoj, díky moc! :)
Z tohohle začátku jsem trochu nervózní, protože první "kontakt" Harry / Severus byl zpracován už tolikrát a nejednou přímo mistrovsky, že se někde neubráním opakování. Doufám, že to neodradí :)
Jejda - propojení AB / SS je takové menší tajemství, které rozplétám postupně... :D Promiň, zatím prozradím jen, že je... nějaké, z nějakého důvodu... :D
Děkuju moc za tvůj komentář! Jsem vážně ráda, že se ti Klíč líbí :)