Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.výcvikový sraz AUO

19. 7. 2011

Se Zorem jsem se vydali na 1.výcvikový sraz Australských ovčáků do Držkové u Kašavy. Sraz organizovala naše kamarádka Denisa Řeháková, tak jsme neváhali a dojeli aspon na 3 dny:)

V pátek jsem se seznámili se spoustou lidí od AUO ale i od jiných plemen:)protože ne každý majitel auo zůstal jen u jednoho plemene a jednoho psa:)

Chatku jsme sdíleli s Eliškou a Donnou (Mladá živá) a její dcerou z prvního vrhu Airin  a paničkou Radkou. Zoro byl úžasný a hlídal chatku jako jediný chlap obě dvě noci a australské holky mu pomáhaly:) Zúčastnili jsme se všech aktivit, které od pátku do neděle byly. V sobotu jsme měli seminář pozitivní motivace s Katkou Kramářovou a odpoledne byla jeho praktická část se psy, takže jsme zkoušeli cvičit na place na pozitivní motivaci-pamlsky, miček. Podmínky jsme měli stížené vonící fenečkou, ale i tak jsme nakonec udělali pokrok:) Večer byla velmi zajímavá přednáška o canisterapii.

V neděli jsme měli velmi náročný den, kdy jsme trénovali agility, došla na nás řada před obědem, takže v pěkném pařáku,ale Zoro byl šikovný a kdyby panička nebyla takové jelito, šlo by nám to mnohem víc:) Nakonec jsme se sehráli a krátká jednoduchá trat se nám podařila nádherně:)

Následovala výstava, kde šlo o souhru ve výstavním kruhu. Nehodnotil se exteriér psa,ale předvedení a radost spolupráce. Dopadli jsme na 3. místě, kdy nás předběhl Kasík a Eros, kteří se předváděli opravdu nádherně:) Zoro mi udělal velkou radost, protože v kruhu pěkně stál a hlavně dlouho, což bylo pro mě velkým překvapením, že nevyžadoval žádnou práci a spokojil se s povelem stůj:) Výstava měla i různé soutěže a tak jsme se jich ze srandy zúčastnili, abychom nabrali zkušenosti v blízkosti psů, abychom potrénovali i kontakt s rozhodčím, trpělivost při výstavním postoji atd. Prostě jen kvůli zkušenostem:) Dokonce jsme nastoupili do párů s úžasnou fenkou Airin. Nemohly jsme se rozhodnout, která z nás bude předvádět,ale nakonec jsem předváděla já,ikdyž oba naši čubanii jsou závisláci:) Airin chtěla tak moc za paničkou, že se vyvlékla z výstavního vodítka, ale naštestí si to zavčasu rozmyslela a poslechla a doběhli jsme statečně i soutěž párů,ikdyž o předvádění z tomto podání nemohla být řeč:)Byl to nezvyk vést 2 psy, zvlášt pracovat s jiným psem než s vlastním a ještě je předvádět na výstavních předvaděčkách. Ale hlavně byla zábava:)

 Zoro i ostatní psi byli hodně unavení,ale oddych si neužili, protože dojeli figuranti na obrany. Myslela jsem, že Zoro nebude chtít po náročném dni a ve velkém vedru kousat, zvlášt na cizího figuranta, ikdyž na našeho už koušeme na pešky. Tak jsem zvolila snažší kritéria a kousali jsem na hadr,ale nádherně:) Největší radost mi udělal, když si poprvé ve své ,,obranářské" kariéře donesl kořist- peška až k chatičce, která byla daleko od placu a nesl se u toho jako vítěz:)Po obranách jsme vyrazili směr domov.

 Děkujeme všem přítomným za příjemnou společnost a organizátorům za zajímavý program a nové informace. Velké díky patří Denče, která vymyslela, zorganizovala a uskutečnila úžasnou akci, zařídila vše potřebné od areálu až po sponzory a měla vše super zmáknuté. My budeme doufat, že se uskuteční další podobná:)