Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rady jak správně pečovat o Airsoft zbraň

28. 7. 2010

 Každé vybavení by se mělo udržovat aby dlouho vydrželo a dalo se na něj spolehnout. Vybavení pro Airsoft není výjimkou. Zbraň, přilba, brýle, batoh, lékárna, oblečení. Vše by mělo být ve 100% stavu. My se v následujícím příspěvku podíváme, jak správně pečovat o Airsoft zbraň.

Informace o nové Airsoft zbrani

Při údržbě airsoftové zbraně ať už elektrické, manuální nebo plynové, by se rozhodně nemělo zapomínat na fakt, že se nejedná o reálné zbraně z plechových výlisků, ale o modely, které jsou poměrně z vetší části z plastu. Při koupi nové Airsoft zbraněbychom se hned měli detailně o zbrani informovat: jaký používat akumulátor, jak hlavně o akumulátor pečovat (doba jeho nabíjení) jaké je nejvhodnější střelivo a jak u zbraně popřípadě provádět rozebrání, tzv. rozborku.

Airsoft zbraň, HOP-UP a kuličky

Nejlépe uděláme když novou Airsoft zbraň otestujeme v otevřeném terénu kde nikoho nebudeme ohrožovat. Určitě každého u zbraně zajímá dostřel a v otevřeném terénu si můžeme vyzkoušet jak správně nastavit HOP-UP (Higer operation power- umožňuje zpětnou rotaci kuličky diky silikonové gumičce). Tento systém v dnešní době používají naprosto všechny zbraně. Až na malé vyjímky mají téměř všechny Airsoft zbraně HOP-UP nastavitelný. Určitě se nevyplatí používat jiné střelivo než to zakoupené v autorizovaných prodejnách, natož sbírat střelivo vystřelené s touhou ušetřit pár korun. Vyhneme se určitě možnosti poškození Airsoft zbraně a tím popřípadě propadnutí záruky na zbraň.

Airsoft zbraně a bezohledné chování

Pokud chceme aby nám Airsoft zbraň co nejdéle a co nejlépe sloužila po co nejdelší dobu, měly bychom se k ní podle toho i chovat. U Airsoft zbraní se opravdu nedá počítat s tím že když se s ní budeme válet v blátě a vodě, nebo jí necháme na pospas povětrnostním podmínkám, že bude bezchybně fungovat. Stále to jsou modely s určitou dobou životnosti veškerých svých částí.

Airsoft zbraň a silikonový olej

Údržbou Airsoft zbraně se rozumí její pravidelné čištění především hlavně i zásobníků a pak v rámci té dané zbraně a modelu její možnosti rozborky, čištění přístupných vnitřních částí od prachu a jiných mechanických nečistot. Používáním silikonového oleje určitě nic nezkazíme. Doporučuji občas promazat zásobníky a hlaveň. Nastane sice usazení oleje naHOP-UP gumičce ale to pouze krátkodobě. To vyřešíme vystřílením několika desítek kuliček a novým nastavením.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář