Jdi na obsah Jdi na menu
 


Znamení zvěrokruhu, zajímavé

KOZOROH 22.12.-19.01

Zemské znamení pod vlivem planety SATURN

 

JAK POZNÁTE 100 % KOZOROHA
Jedinec narozený v tomto znamení působí velmi nenápadně, většinou se drží stranou a nepřitahuje zvláštní pozornost. Postavu má spíše vyšší, hubenější, chodí vzpřímeně, pouze hlavu má skloněnou k zemi, jako by stále něco hledal. Vždy se bezpečně pohybuje po zemi, dává si dobrý pozor na všelijaká klopýtnutí, proto se o něm říká, že nevzhlíží ke hvězdám. Kozoroh má většinou velké tmavé oči, jemné rysy ve tváři, mramorově bílou nebo snědou pleť. Jak muži, tak ženy v sobě skrývají určitou dávku jemnosti a taktu, příjemně hovoří, vyzařuje z nich melancholie zvláštní chlad. Než Kozoroha rozehřeje, to chviličku potrvá, nesnaží se totiž mít za každou cenu navrch tak jako Beran, Blíženci, Váhy a Štír. Ovšem když už svůj jazyk rozváže, jeho ostrovtip ani nestačíte sledovat a on se stane zajímavým a vítaným společníkem.
LÁSKA A PARTNERSTVÍ
Kozoroh pod vlivem planety Saturn je většinou stydlivý, zdrženlivý až ostýchavý, jako by se bál dát najevo svoje city, svoji horlivost a ctižádostivost. Nepatří zrovna do kategorie nejvášnivějších milenců, i když pár výjimek se taky najde, ale ty mají většinou ohnivý nebo vzdušný ascendent. I když je dostatečně smyslný, stále zůstává chladný a zdrženlivý. Je to proto, že nikdy nad sebou neztrácí kontrolu; přestože svého partnera vroucně miluje, vždy si kousíček citu nechává pro sebe. V milostném vztahu se vždy snaží zaujmout dominantní pozici, nesnáší se podřizovat a už vůbec ne soutěžit. Pokud ho milujete, nikdy se nesnažte zranit jeho hrdost, být k němu hrubí - moc dlouho by trvalo, než by vám odpustil. Váží si spravedlnosti, chytrých a pracovitých lidí, slušného a skromného jednání. Kdo hledá dominantního, rozumného, chladnějšího a domácky založeného partnera, který své emoce spíše skrývá v hloubi duše, ten je u Kozoroha na správné adrese.
KÝM SI KOZOROH ROZUMÍ
Nejlépe si rozumí se svými zemskými druhy, s Pannou a Býkem. dvě zemská znamení mohou vytvořit ideální pár. Oba budují domov, milují rodinu a potrpí si na pořádek. S dalším Kozorohem většinou uzavírá manželství z rozumu. Tato příbuzná znamení si také vystačí, navzájem si důvěřují, mají společné plány, snaží se o sociální vzestup, dokáží budovat a spořit. S ohnivými znameními, Lvem a Střelcem, se přitahují, zpočátku se milují, ale později mají rozdílné názory a stále se o něčem dohadují. Mnohem zdařilejší vztah vzniká v pozdějším věku, kdy jsou oba partneři mnohem vyzrálejší, vstřícnější a ochotní ke kompromisům. S Beranem je spojuje obdobná energie a pracovitost. Mohou prožít nezapomenutelná dobrodružství, ovšem společný život bývá nad jejich síly. Beran usiluje o dominantní postavení a Kozoroh zase nesnáší podřízenost a ponižování. Pouze za předpokladu větší vstřícnosti a tolerantnosti může přetrvat přijatelný vztah; v opačném případě se Kozoroh velmi trápí. Vzdušnými znameními, Blížencem a Vodnářem, je zpočátku doslova fascinován. Především ho přitahuje jejich nenucené chování a spontánnost, což Kozorohu není příliš vlastní. Později to popouzí jeho vzdorovitost a jistotu neústupnost, příliš se uzemní a začnou neshody v partnerském soužití. Největší problém nastává s Váhou. Ta jednak nestačí kozorožímu tempu, a jednak se cítí příliš omezována. Váha potřebuje cit a něhu, což jí poněkud chladný partner může dát. Vznikne pouze průměrný vztah, který nemusí mít dlouhého trvání. S vodními znameními, zejména s Rakem, nevytvoří zrovna nejšťastnější spojení. Citlivost a náladovost Raka k tomu přispívá. Se Štírem si rozumí hlavně pracovně, prostřednictvím podobné energie a stejného úsilí; ctižádostivostí pak oplývají oba. Štír si ale přeje pevně třímat v ruce otěže lásky, na Kozoroha začne žárlit a bude ho omezovat. Záleží pak na hloubce vztahu a schopnosti se domluvit. Kozorohovi se nejvíce dokáže přizpůsobit Ryba, ta dokáže trpělivě čekat a žít jenom pro něho. Ovšem přílišná útlocitnost něžné Rybičky mu zase vadí... Oba jedinci by si měli dopřát dostatek času, aby se vzájemně dobře poznali. Vychází to jedině tehdy, pokud Ryba mlčí, podřizuje se a Kozoroh je pánem.
JAK VÉST DIALOG SE KOZOROHEM
Nanejvýš opatrně, věcně a rozhodně přímo k věci. Žádné zemské znamení nesnáší dlouhé okolky, stejně tak jako hlučné prostředí. Nesmíme zapomínat také na to, že on sice dokáže naslouchat, ale jeho čas je drahý; už už se zase vidí v plné práci, proto nesnáší dlouhé řečnění. Je také účinné na úvod nastínit zjevný užitek, materiální zisky, případný postup v zaměstnání, aby se pro věc opravdově nadchnul. Kozoroh umí plánovat na dlouhá léta dopředu, přeje si mít zajištěnou budoucnost co nejlépe a také co nejdéle. Potřebuje však čas na rozmyšlenou, podumat nad novým projektem, pomůže v tom i projev nezbytné důvěry. Kozoroh není hloupý, pouze opatrný, dokáže tnout do živého slovy, jasnou myslí, chladnou kalkulací i svým neotřelým způsobem jednání. Pokud se mu váš plán zalíbí, je váš a přímo vám to řekne. Pokud ne, zvedne se a odejde s tím, že vám zavolá, že se brzy ozve. Většinou budete čekat marně. Nepřesvědčili jste ho, takže nemá zájem.

 

STŘELEC 22.11.-21.12.

Ohnivé znamení pod vlivem planety JUPITER

 

JAK POZNÁTE 100 % STŘELCE
Střelec je temperamentní a neposedný. Dělá mu obrovské potíže vydržet v klidu jen tak sedět nebo stát a ničím se nezabývat. Aktivita a pohyb, to je jeho život, grimasy a živě gestikulující ruce... Z celé jeho osobnosti vyzařuje nesmírný elán a energie. Postavu má střední až vyšší, většinou štíhlou až plnoštíhlou, je dobře rostlý, souměrný, mívá větší kulatou hlavu. Ve tváři má spokojený výraz a je stále usměvavý, byť by prožíval Tantalova muka. Vcelku působí sebejistě, mile a srdečně. Jeho oči září upřímností i tisícerým šibalstvím, přesto nezáludně a tolik podmanivě, až se jednomu z toho zatočí hlava. Jedno je jisté, během několika málo minut vám zcela jistě poví celý svůj nezkreslený životopis. Hovořit dokáže o všem, statečně, bojovně i dojemně. Má citlivé srdce, rád obdarovává všechny ty, které má rád. Vždy je ochoten vám pomoci.

LÁSKA A PARTNERSTVÍ
Střelec je v milostném vztahu romantický, vstřícný, otevřený a upřímný. Celý život věnuje hledání opravdové a čisté lásky, a když ji konečně najde, na partnera se silně upne. Vyvolená/ý/ se stává téměř Bohem a dokonalým idolem. Lásce se dokáže zcela podřídit, ledaco si odepřít, jen aby byl miláček spokojen. Žárlivost určitá podezíravost a malé srážení k zemi ke Střelci neodmyslitelně patří. Je to jakási prevence udržet si jeho pozornost, srazit mu hřebínek z hlavy, aby příliš nezpychl. Není lakomý, naopak dobrosrdečný, rozdal by s a báječně umí vařit. Moc dobře ví, že láska prochází žaludkem. Eventuální rozchod či rozvod příliš prožívá a dlouho se z něho nemůže vzpamatovat. navenek se tváří tak, jako by se nic tak překotného nestalo, ale uvnitř pláče. Je to skvělý partner, společník se zlatým srdcem a bujnou fantazií. Když miluje, tak silně, ohnivě a náruživě, celou svoji bytostí. Kdo hledá tichého klidného partnera, ten by si neměl nic začínat s ohnivým, upovídaným a společenským Střelcem.

S KÝM SI STŘELEC ROZUMÍ
Samozřejmě si rozumí nejvíce se svými ohnivými druhy: Beranem, Lvem a jiným Střelcem. Spojuje je stejná energie, nápady i plány. I když zpočátku mohou bojovat o prestiž, kdo z koho, většinou to nějak vyjde. Přitahují ho i vzdušná znamení. Z nich si nejvíce rozumí s Váhou, vcelku slušně s Vodnářem (pokud najdou společný cíl), nejméně pak s Blížencem (jako přátelé - bezvadné, jako milenci - zajímaví, jako manželé - krušné). Ze zemských znamení si nejlépe rozumí s Býkem, i když jeden je do světa, a druhý by nejraději seděl doma. Tady je potřeba vyjít si vstříc. Pečlivá Panna je ze Střelce jako u vytření, ale to jen na samém počátku, později jí jde ne nervy s tím věčným optimismem. Ona přece ví, že život má i stinné stránky. S Kozorohem si rozumí, pokud si nešlapou na paty. V mládí bývá toto spojení složité, v pozdějším věku celkem dobré. Vodní znamení: s Rakem mají zcela odlišnou energii i temperament. Oba mají zato měkké a poddajné srdce, a tak hrozí, že by se rozdali, proto je jejich soužití dost těžké. Se Štírem je spojuje zájem prozkoumat jeden druhého, velice se přitahují, občas si jdou na nervy a jen silnější nátury to vydrží. Střední cesta neexistuje, buď spolu nebo bez sebe. Společně mohou dokázat mnoho. Ryba na Střelce zpočátku reaguje velmi pozitivně, ale později mu nerozumí. Je příliš přecitlivělá a není stavěná na neustálé životní zvraty, které jí Střelce připravuje. Většinou to vzdá; pouze ryba dravec a nikoli mírumilovný vodní tvor takové soužití vítá.

JAK VÉST DIALOG SE STŘELCEM
Jak jinak než roztomile, vtipně a s patřičným šarmem. Vhodné čisté prostředí, milé pohoštění a otevřená štědrá dlaň, jinak si Střelce nezískáte. Nesnáší škudlily, škarohlídy a přílišné rozpitvání věcí. Má bystrý rozum, rychlé reakce a nepostrádá intuici. Dokonce ti praví Střelci bývají i jasnovidní a dokáží vidět nejen do vás, ale také skrze vás. Zrentgenují vás pohledem a sami vám poví, co od nich skutečně očekáváte. Pokud se nebudete VY do nich strefovat, ani oni vás neurazí; v opačném případě vám poví od plic všechno to, co si o vás myslí. Střelce je srdečný, milý, ale také velký řečník a buřič. Nikdy se ho nesnažte zahnat do kouta, protože ON si to nezaslouží. Jednejte s ním čestně a spravedlivě, on vám to jednou vrátí a nepochybuji o tom, že v daleko větší míře. Nikdy totiž nezapomíná na dobré, ale ani na zlé.

 

 

 

ŠTÍR 23.10.-21.11.
Vodní znamení pod vlivem planety MARS a PLUTO

JAK POZNÁTE 100 % ŠTÍRA
Většina lidí narozených v tomto znamení je fyzicky silnými a zdatnými jedinci. Štír má většinou bledou průsvitnou tvář, výrazné oči a ostré rysy. Postavu má pevnou, střední až silnější, svalnatou zejména u mužů, ženy pak bývají dobře rostlé. Výraz má sebevědomý, vyrovnaný a vitální. V emocionálním vypětí se dokáže dokonale ovládat, jen oči mohou prozradit to, co se v nitru děje. Projevuje se většinou extrémně, buď jedná v naprostém klidu, nebo v šíleném spěchu. Někde uprostřed, stejně tak jako Beran, neumí být. Postřeh, intuice, rychlá řeč jsou vlastnosti, které mu nechybí, a pro strach má uděláno. Všechno ho zajímá, nikde nesmí chybět a rád má hlavní slovo.

LÁSKA A PARTNERSTVÍ
O Štírech se všeobecně traduje, že jsou to králové a královny sexu. Dokáží si získat partnera nevěřitelnou přitažlivostí, magickým pohledem, vášní a přitom postupují s neobyčejnou lehkostí k vytčenému cíli. Ke štěstí v lásce potřebují skutečně silné emotivní prožitky. Když milují, tak nesmírně silně, bývají žárliví, podezíraví a nedůvěřiví. Zásadně neuznávají nevěru a jejich případě platí rčení, že od lásky je jenom krůček k nenávisti. Neradím Štíra ranit a už vůbec ne podvést. Hluboce citově založený Štír, pokud je správně motivovaný, se snaží pro svého partnera udělat všechno na světě; v opačném případě se bouří, rozčiluje se, vymýšlí intriky, msty, až nakonec ochladne na bod mrazu. Milujete-li Štíra a nemáte ve své přirozenosti ctít věrnost, raději se do vztahu s ním nepouštějte. Pokud hledáte stálost v lásce, pak jste u něho na správné adrese.

S KÝM SI ŠTÍR ROZUMÍ
Dobře si rozumí se svými vodními druhy, s Rakem, Rybou a jiným Štírem. Spojuje je velká citlivost a vnímavost a navzájem dovedou akceptovat partnerovo přání. Přizpůsobivost a láska přitom hraje velkou roli. O ohnivým znamením Berana a Střelce se navzájem silně přitahují. Občas se sice mohou vyskytnout potíže v soužití, ale dají se zvládnout tolerancí a větší trpělivostí. Složité a velmi nebezpečné je soužití se Lvem. Tak moc po sobě touží, milují se, ale harmonického vztahu sotva kdy dosáhnou. Neustále bojují o prestiž. Zemská znamení, Pannu a Kozoroha, uznává pro čestnost, upřímnost, pracovitost; méně však snáší jejich jistou pedanterii a neustálé kontrolování. S Býkem je to tak i tak. Zpočátku jsou si vzájemně sympatičtí, ale za čas si mohou lézt na nervy. Je třeba nalézat společné kompromisy, dopřát si dostatek volnosti a společně plánovat. Vzdušná znamení, Blíženci a Vodnáři, dokáží na Štíra zapůsobit nejen v pozitivním, ale i v negativním smyslu. Jedněm to vyjde, druhým ne! S Váhou je velká naděje na vytvoření harmonického vztahu. Oba však musí uznávat pravidla, důvěřovat si a ctít věrnost! V opačném případě takové partnerství ztroskotá.

JAK VÉST DIALOG SE ŠTÍREM
Především na rovinu a čestně. Má totiž sklon k podezíravosti i nedůvěřivosti a vždy si více hledí vlastních výhod. Pokud ho urazíte, podvedete, nejenže si to bude dlouho pamatovat, ale až přijde jeho chvíle, tak vám to dvojnásobně a s chutí vrátí. Pozná-li, že jste férový člověk, nezklame vás a svěřený úkol dotáhne až do samého konce. Vždy je na něho spolehnutí a přidá i něco navíc. Nezapomeňte, planeta Pluto mu dala do vínku dar dovedně až mistrně skrývat své skutečné pocity.

 

 

 

 

 

 

LEV 23.07.-22.08.

Ohnivé znamení pod vlivem SLUNCE

 

JAK POZNÁTE 100 % LVA
Stoprocentní Lev působí na první pohled hrdě a sebejistě až vznešeně. je nápaditý, snaží se budit pozornost vzezřením, oblečením a elegancí. Má jiskrný pohled, vzpřímenou hlavu, souměrnou postavu a majestátní chůzi. Většinou hovoří rozvážně, snaží se chovat i pohybovat klidně. Málokdy spěchá a většinou chodí pozdě. S dochvilností zápolí celý život, i když by to měla být jeho královská výsada. Přátelským a nenuceným chováním si okamžitě každého získá. Sám si však přátele důkladně vybírá. Více mu imponují lidé světaznalí, osoby vážné, na úrovni, majetné a s bohatými předky. Lesk ho vždy oslní a bohužel mu občas i zaslepí oči.

LÁSKA A PARTNERSTVÍ
Lev je něžné i vášnivé znamení s notnou dávkou sexappealu. Pro Lva je láska potravou, důležitou, samozřejmou - a musí jí být plno, ovšem chutné a po troškách; od polévky přes hlavní chod až k dezertu. Je velký fantasta, znalec pikantností, potrpí si na dramatičnost a nápadnost. Přeje si, aby láska byla trvalá, stále ho magicky přitahovala a nikdy nezraňovala. Je schopen se pro svoji lásku zničit, obětovat, ale jen do jisté míry. Dokud zkrátka cítí, že stále miluje. Zotročit se plně nikdy nedá, spíše on se stává otrokářem! Kdo hledá něžného, velkorysého, romantického, ale také žárlivého a ješitného partnera, je u Lva na správné adrese.

S KÝM SI LEV ROZUMÍ
Velice dobře se svými ohnivými druhy Beranem, jiným Lvem a Střelcem. Stejná energie, nápaditost, vyhledávání společenských akcí, vášnivá láska a skvělé plány. Lva přitahují vzdušná znamení, zejména Blíženci a Váhy. Společně ve vzájemné shodě dokáží prožít celý život, ovšem když nechybí úcta a tolerance. Vodnář se částečně projevuje přemýšlivostí a analyzováním, což prudkého Lva dokáže vytočit. Nabízí se představa, že se setkaly dvě osobnosti, kterým dá dost práce své povahy a plány sladit dohromady. Zemská znamení Panna a Kozoroh ohnivého lva uklidňují, někdy až příliš uzemňují. Sílu a vytrvalost obdivuje, ale mnohdy se do ní nezapojí. S Býkem je to snazší - stejná pohodlnost a požitkářství; to může vyhovovat, ale i vytáček k nepříčetnosti. Je potřeba najít rychle společnou cestu, ztotožnit se v plánech. Potom to vychází! Lev má slabost pro vodní znamení, zejména pro Raka a Rybu, pro jejich něžné a milé zacházení, za čas ho to však může omrzet. Lev má své zájmy, kterým se tato dvě vodní znamení těžko přizpůsobují. Pozor na Štíra! Toto spojení skýtá zář a nebezpečí. Se Štírem opravdu můžete být na štíru. Klidu se nikdy nedočkají, zato neustálých sporů a hysterických projevů jistě.

JAK VÉST DIALOG SE LVEM
Stylem přemýšlivého a zajímavého člověka. Neplést páté přes deváté, dokázat se soustředit na jednu myšlenku. Samozřejmě, projevit uznání nikdy není na škodu, vhodná a příjemná lichotka pronesená v pravý čas Lva nikterak nepobouří, ba právě na-opak ho přesvědčí o tom, že ani VY nejste k zahození. Získáte nejenom jeho náklonnost a nově navázané přátelství, ale také lví štědré srdce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAK 21.06.-22.07.

Vodní znamení pod vlivem MĚSÍCE

JAK POZNÁTE 100 % RAKA
Docela jednoduše. Člověk narozený v tomto znamení a se shodným ascendentem je totiž nanejvýš emocionální. Při rozhovoru neustále mění výraz v obličeji podle toho, co vám zrovna vypráví. Díky jeho tisícerým náladám se vám málokdy podaří vystihnout, jak nejlépe se k němu v daném okamžiku zachovat. Něžností a slušností nikdy nic nepokazíte, ale hádavým projevem pokazíte všechno. V předvádění nejrůznějších grimas a jiných mimických prvků v obličeji je Rak opravdovou jedničkou. Většinou mívá střední plnoštíhlou postavu, kulatou tvář a trochu nejistotu kolébavou chůzi, ve které jako by se odráželo nejisté chování vyvěrající z menšího sebevědomí. S pocitem vyrovnanosti bojuje Rak celý život, a i kdyby si někdy hrál na siláka, dřímá v něm stále malá a rozechvělá dušička dítěte. Někdy dokáže vtipkovat stejně vesele, jako jindy bolestně naříká a pláče. Ve společnosti druhých se snaží chovat ostražitě, je neustále ve střehu před možným nebezpečím. Projevem je milý, přátelský a není lakomý. Na domov a svoji rodinu nikdy nezapomíná a považuje ji za bezpečné útočiště před často nevlídným světem. V pozdějším věku a s nabytými zkušenostmi se chová rozhodněji, vyrovnaněji a sebevědoměji.

LÁSKA A PARTNERSTVÍ
První vodní znamení má značnou potřebu něžnosti a porozumění. Tam také u Raka láska začíná a bohužel i většinou končívá; musí totiž hluboce cítit, že je milován, aby mohl horoucně a s velkou oddaností milovat svého partnera. Patrně vás bude v lásce i zkoušet - má na to vlastní a značně neotřelé metody. Obstojíte-li, udělá pro vás všechno a zahrne vás nejen vřelou náklonností a přízní, ale také dary. V opačném případě však na vás zanevře a bude se chovat nepříjemně a vztekle, někdy až arogantně. Jeho snivost v sobě skrývá něco z mateřské odevzdanosti a tvůrčí touhy po plodnosti. Rak miluje harmonii, pohodu, něžné doteky a jemnost, má rád lidi a zvířata. U 100 % Raka se projevují sklony uchovat si nebo idealizovat si sentimentální vzpomínky.

S KÝM SI RAK ROZUMÍ
Rak si nejvíce rozumí se svými vodními druhy Štírem, Rybou a jiným Rakem. Mají stejné tužby, sny, plány i píli. Dokáží být romantičtí, spořiví a náladoví. V krizi by uměli podržet jeden druhého. Šíleně rádi cestují, ale také rádi odpočívají doma s rodinou a hrstkou přátel. Jednoduše mají slabost jeden pro druhého. Obdivuje a dokáže ocenit zemská znamení - Býka a Pannu. Reálný postoj k životu, zájem o rodinu, přírodu a pracovitost, to vše je spojuje. S třetím zemským znamením, s Kozorohem, se snáší hůře. Tato partnerská kombinace je opravdu dosti svízelná. Neústupná povaha, případně celá bytost Kozoroha, by mohla senzitivnímu Rakovi způsobit poruchy tělesného a duševního zdraví. Jen silní jedinci mohou společně žít. Ohnivá znamení Lva a Střelce dokáží Raka rozvášnit, někdy až na neúnosnou míru. Přesto se velmi přitahují, i když mají zcela odlišný temperament. Společně mohou žít, pokud dodržují stejná pravidla. Problémem se stává soužití Raka s cholerickým Beranem. Něžný a citlivý Rak nedokáže dlouho čelit útokům všudypřítomného a věčně naštvaného Berana. Za čas moc smutní a raději to vzdá. Vzdušná znamení Blížence a Vodnáře Raka inspirují. Jsou plné idealismu a fantazie, ale občas může chybět na chleba. Společně milují měnící se život, ocení péči o druhého. Horší porozumění je s Váhou. Oba se mohou chovat nerozhodně a neprakticky. Dvě jemnocitné povahy, váhavost a občasný sklon k hádkám až hysterii je mohou přivést až k rozchodu a odmilování. Zde je třeba se moc snažit a postupovat přímo diplomaticky.

JAK VÉST DIALOG S RAKEM
Ode všeho trochu, zajímavě, vesele, přizpůsobivě a nebát se okořenit hovor pikantnostmi. To má rád. Stále musíte mít na paměti jeho velmi zranitelné místo a tím je rodina. Vždy se zastává a stojí za ní. Rak si postěžovat může a to dost od plic, ale VY? To je přílišná drzost. a neomalenost! Totéž se děje se starostmi a problémy - Rak ne určitě má, ale VY? To striktně odmítá! Nevěřím Vám! Miluje zkrátka milé a vyrovnané povahy - lidi čestné a hlavně bezproblémové.

 

 

 

 

BLÍŽENCI 22.5.-21.6.

Vzdušné znamení pod vlivem planety Merkur

JAK POZNÁTE 100 % BLÍŽENCE
Člověk narozený v tomto znamení je v neustálém spěchu. Pohyby má rychlé, ale vcelku ladné. Celkový neklid a dychtivost po nových zážitcích vyzařuje z celé jeho osobnosti. Většinou má střední, drobnější postavu, malou hlavu, malé ruce, nohy a velmi něžný pohled. Rychlá úsečná řeč a netrpělivost naslouchat patří k jeho charakteristice. Těkavý pohled očí zaznamená všechno, má výbornou fotografickou paměť a úžasný pozorovací talent. Svým chováním připomíná malého skalního ještěra chameleona, který rychle mění svoji barvu, dokonale se maskuje, aby se ubránil a přežil.

LÁSKA A PARTNERSTVÍ
První vzdušné znamení zvěrokruhu potřebuje ke svému životu mnoho volnosti. Přirozený půvab a vlídnost mu umožňuje snadný kontakt s lidmi. Dokáže flirtovat bez zábran, okouzlí váš šarmem, neotřelým vtipem i sexuální fantazií. Z vdavek a ženění má stoprocentní Blíženec doslova hrůzu. Řídí se více rozumem než city. Když se zamiluje, tak totálně, vznáší se vysoko… Pády pak bývají ošklivé. Blížence to však neodradí, znovu se snaží, toká, vznáší se a zase padá k zemi. V mládí to bývá jinoch - ve stáří mudrc.

S KÝM SI BLÍŽENCI ROZUMÍ
Nejvíce se svými vzdušnými druhy: Váhou, Vodnářem a jiným Blížencem. Máte mnoho společného - myšlení, názory, záliby i hobby. Nic pro vás není překážkou, když máte jeden druhého. Nesmírnou přitažlivost cítí k ohnivým znamením: Beranu a Lvu. Naleznete společný rytmus života. Soužití je to velmi zajímavé, takové po italiku. Rozhodně se společně nudit nebudete. Se Střelcem to bývá často až na hranici únosnosti. Společný svazek bývá velmi riskantní, protože nedokážete hovořit stejnou řečí. Zemská znamení Býk a Kozoroh, vás příliš svazují. Stabilita, řád a jistota je sic e fajn, ale mnohdy chybí romantika. Panna, ačkoli máte společnou planetu Merkur, vás dokáže nadchnout, ale za čas se stává soužití vězením ve zlaté kleci. Jedněm to vychází, druhým ne. Vodní znamení, Rak a Štír, je pro vás spojením neutrálním. Vykročí-li každý na půl cesty, máte vyhráno. Společně můžete vytvořit šťastný, harmonický pár. Problém soužití bývá s Rybou. S emocemi to příliš přehání, což Blíženci neimponuje. Jako by každý hovořil jinou řečí, nedokáží se shodnout. Snažte se o kompromisy.

JAK VÉST DIALOG S BLÍŽENCEM
Na dialog s Blížencem je nutné se připravit. Má totiž nejenom bystrý rozum, ale i bystrého ducha. Prokoukne přetvářku, nečestnost a lež . Je třeba umět hovořit, stejně tak jako naslouchat. Zkrátka 1:1. Jedině tak si ho získáte a nebude se nudit. V opačném případě srazí podpatky, vysekne vám uctivou poklonu a zmizí. Budete-li mlčet, vyjde to nastejno. Proč? Protože mu spousta příjemných věcí uniká a s vámi tráví příšerně nezáživný čas..

 

 

 

 

 

 

 

BÝK 21.04.-20.05.

Zemské znamení pod vlivem planety VENUŠE

JAK POZNÁTE 100 % BÝKA

Typický Býk se pohybuje pomalu, rozvážně až těžkopádně. Většinou toho mnoho nenamluví, spíše naslouchá, ale to jen chvíli; ještě raději něco kutí. Má mladistvý zjev, teplý příjemný pohled očí, z nichž vyzařuje laskavost a přátelství. Charakterizuje ho především široký krk, silná rozložitá ramena, pevná záda a kratší nohy. Tři smysly má obzvláště vyvinuté: čich, hmat a chuť. Na dálku rozezná svým chřípím, o jakou vůni jde, a k jídlu mu opravdu chuť nechybí. Býk je velký labužník, hlasitě a vcelku dlouho potravu žvýká, blahem funí a pomlaskává.

LÁSKA A PARTNERSTVÍ

Je považován za jednoho z nejsmyslnějších milenců a milenek zvěrokruhu. Planeta Venuše mu napomáhá v mistrné svádivosti, milostném tokání, dlouhých předehrách a vřelém objetí. Býk je trpělivý, dokáže vyčkávat; o to více mu chutná vítězství. Když miluje, tak velmi silně, sobecky i majetnicky. Od partnera vyžaduje věrnost. Nevěru neuznává a nerad ji odpouští. Svůj protějšek pro život si dlouho vybírá, hledá především porozumění a harmonii. Nepatří ke komplikovaným znamením, co řekne, to si také myslí. Upřednostňuje jednoduchost, i když přepych mu také není cizí. Přirozený projev, milé způsoby a ryzí charakter mu zaručuje klidné soužití. Kdo hledá dobrodružného společníka, velkého řečníka či dynamického partnera, ten by si rozhodně neměl nic začínat se stoprocentním Býkem!

 

S KÝM SI BÝK ROZUMÍ

Nejvíce si rozumí se zemskými druhy, s Pannou a jiným Býkem. Spojuje je zájem o domov, o rodinu, plná spíš, mají podobné plány a snaží se mít nějakou tu korunku na vkladní knížce. Většinou nosí vše do domu, nikoli z domu ven. Hůře se snáší s Kozorohem, ten mu občas leze na nervy! Ohnivá znamení ho rozčilují, tedy Beran, Lev a Střelec. Zpočátku se přitahují, v budoucnu se ale špatně doplňují. Většinou žádají luxus, zatímco Býkovi stačí jednoduchost. Rádi se baví, zatímco Býk se nerad předvádí. Vystačí si sám a radši je doma. Vodní znamení obdivuje, zejména Raka. Oba se celkem slušně doplňují. Ryba ho nenechává v klidu, ale za čas ho unaví svoji přílišnou útlocitností. Zdá se, že se pro sebe nenarodili. Se Štírem je většinou Býk na štíru. Oba si přejí vládnout, a to nelze. Vyvine se to v život plný bojů a nepochopení. Vzdušná znamení Blíženců a Vodnáře se mu vcelku zamlouvají. Jejich bez-starostnost Býkovi imponuje, protože jemu tato vlastnost chybí. Na druhou stranu oni potřebují více diskutovat, což většina Býků odmítá, raději dělají něco užitečného. Později se vzdušná znamení cítí nepochopená. Pozor na Váhy; ačkoli je s Býkem spojuje společná planeta Venuše, přesto dochází k nedorozuměním a sporům. Spojení marnotratných Vah s konzervativním Býkem je velmi složité.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BERAN 21.03.-20.04.

Ohnivé znamení pod vlivem planety MARS

JAK POZNÁTE 100 % BERANA
Vzpřímená postava, hrdá chůze, hlava s bradou je vysunutá dopředu, sebevědomé výrazné čelo a velké až uhrančivé oči. Orientace je především na hlavu, tou si razí cestu vpřed. Většina Beranů má dobře stavěnou kostru, široká ramena, svalnaté tělo a nezáleží na výšce. Z celkového vzhledu vyzařuje vnitřní síla, spontánní energie a pocit sebedůvěry. Pohyby má rychlé, řeč je většinou hlasitá, sebejistá a vtipná. Stojí v čele každé společnosti, je u všeho, kde se něco děje. Chování vyjadřuje činorodost, zdatnost, svéhlavost a silné ego.

LÁSKA A PARTNERSTVÍ
Beran je velmi aktivní sexuální znamení. Je velkým dobyvatelem, ale ani ve víru vášně nezapomíná na sebe. K milujícímu partnerovi se chová velmi něžně, láskyplně, pozorně i žárlivě. Ochraňuje lásku přede všemi a mocně ji vlastní. Sám je snadno zranitelný, nesmírně citlivý, ale navenek slabost neprojeví. Miluje šíleně - celou svoji bytostí, srdcem i duší. Přiměřeně žárlí. Ten, kdo hledá klidného vyrovnaného partnera, by si neměl nic začínat s Beranem a ještě k tomu Beranem beranovitým!

S KÝM SI BERAN ROZUMÍ
Beran si velice dobře rozumí se svými ohnivými druhy, jiným Beranem, Lvem a Střelcem. Stejná energie, podobné plány. Obdiv, láska, žárlivost, společenské dýchánky, veselost. Drobné roztržky se srovnají v intimnostech. Berana přitahují vzdušná znamení - Blíženci a Vodnáři, ale žít s nimi je už složitější. Jedni to dokáží a druzí ne. S Vahami si rozumí až v pozdějším věku. V mládí jsou to protikladné povahy. Většinou jsou stále v sobě. Když se však potkají dva s podobnými ascendenty, se stejnými plány a energií, tak zvítězí. Život prožijí jedna báseň a je na co vzpomínat. Beran se cítí se zemskými znameními jako zvíře chycené do pasti. Býk ho provokuje svou poctivostí a obdivuhodným klidem. Panna jej sice okouzlí svou jemností, čistotou, ale vzápětí ho odradí kritičností, nervozitou a nadměrnou pořádkumilovností. S Kozorohem se sotva snesou. Pohodový život, o kterém sní, mu Beran nezajistí. Později dochází k závažným roztržkám. Berana vždy okouzlí vodní znamení: Rak, Štír a Ryba, ale v dlouhotrvajícím společenství málokdy vydrží. Oheň a voda se zkrátka přímo nesnáší. Jen ti s podobným ascendentem to zvládnou. Kéž byste to byli zrovna VY.

JAK VÉST DIALOG S BERANEM
Tak, že si Beran povede vlastní monolog. Občasný souhlas, kývnutí hlavou, hřejivý až obdivný pohled z očí do očí, něžné doteky a konečný naprostý jásavý souhlas i toho nejbystřejšího Berana přesvědčí o vaší naprosté loajálnosti, přátelství a utvrdí ho v pocitu, že je výtečný společník. Tak se na Berana musí! Přímo přes city!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VODNÁŘ 20.01.-18.02.

Vzdušné znamení pod vlivem planety SATURN a URAN

JAK POZNÁTE 100 % VODNÁŘE
Tvář Vodnáře je velmi ušlechtilá a jemná, má vyvážené rysy - připomíná tvář anděla s hedvábnou pletí a mladistvým výrazem. Výraz očí bývá odtažitý, ale přitom srdečný a příjemný. V jistých vážných situacích mívá prázdný pohled a jakoby byl zahalen neproniknutelným a záhadným tajemstvím. Postavu mívá ztepilou, až na širší boky, může vypadat jak útlý jinoch stejně jako mužný člověk se širokými rameny. Vodnář působí velmi solidně, dokáže být vnímavým a dobrým společníkem, nechybí mu inteligence, kultivovaný projev, vkus a dozajista slušné chování. Vodnář je vzdušné a nesmírně zajímavé znamení. Vyznačuje se klidem, volnomyšlenkářstvím a povětšinou je všestranně nadaný. Své protějšky přitahuje inteligencí, duchaplností a milým přátelským projevem. Ve svých citech se chová poněkud zdrženlivě, nerad dává najevo své niterné pocity. Zdobí ho hrdost, sebeovládání, věrnosti i oddanost. Chápavý a idealistický Vodnář se snaží korigovat svoje nálady a žije více zítřkem a budoucností. Má vrozenou citlivou vnímavost, nechybí mu intuice, která je vzrušující, hlubší a zvídavější než u ostatních znamení. Neláká ho přemrštěný blahobyt, nestaví na první místo materiální hodnoty, ba naopak, preferuje dobré vztahy, lásku, domov, zázemí a přírodu. Vodnáři šíleně rádi cestují, lákají je nejenom dálky, ale i výšky, nekonečný prostor a vesmír. Své ideály, kterých má každý Vodnář nadmíru, by nejraději okamžitě realizovali. Občas jim chybí trpělivost a přesnost. Zapeklitý problém spočívá v tom, aby všechno stihnul, aby pracoval současně na několika úkolech najednou, aby přelétal z rozmanitých činností na další, ještě rozličnější. Vodnář je vždy originální, na kterémkoli pracovišti může přispět svými novými nápady a zlepšováky. Neodkazujte ho do říše pohádek, on už tam byl a právě z tohoto světa vám přináší poselství, stejně jako ze vzdálené budoucnosti, kam má schopnost nahlédnout.
LÁSKA A PARTNERSTVÍ
Vodnář přitahuje své protějšky báječným vzezřením a duchaplností. V lásce se chová zpočátku zdrženlivěji, nerad dává najevo city. Vyznačuje se sebeovládáním, hrdostí a svobodomyslností. Raději dává přednost přátelství než pevnému partnerskému vztahu. Dokáže se zamilovávat často, ale nepřestává hledat stále dokonalejší lásku. V manželství bývá věrný a oddaný. Do manželství vstupuje do dlouhém váhání a většinou v něm setrvá celý život. Taková je jeho představa štěstí, i když ho vzrušuje všechno nové a neznámé. Kdo touží po záplavě proklamovaných citů a romantické vášnivé lásce, ten by se měl Vodnářům raději vyhýbat.
S KÝM SI VODNÁŘ ROZUMÍ
Nejlépe se vzdušnými druhy, Blížencem a Váhou. Toto spojení je velmi perspektivní. Složitější je to s jiným Vodnářem, po milostném dobrodružství totiž vášeň ochabne a nakonec mohou být jen dobrými přáteli. Ohnivá znamení, Beran, Lev a Střelec, ho přitahují a vzrušují. Společně dokáží vytvořit poměrně kvalitní vztah, ale záleží na míře tolerance a nezávislosti. Jedni se v názorech shodují, druzí mají ke společnému životu výhrady. Je třeba si od začátku ujasnit pravidla hry a nebýt k partnerovi až tak přehnaně náročný. Jedině tak partnerství může vycházet. Spojení se zemskými znameními, Býkem a Pannou, bývá velmi časté. I když se Vodnář mnohdy chová lehkomyslně, tito mají šanci vytvořit perspektivní vztah. Je třeba, aby partner vždy respektoval zvyklosti, určitý řád a nesnažil se za každou cenu vnucovat své názory. Složitější spojení bývá s Kozorohem, ačkoli se nesmírně přitahují, partnerské soužití postrádá vstřícnost a toleranci. Většinou se tento vztah po určité době rozpadne. Zde záleží na každém z vás. Z vodních znamení je nejpřijatelnější a nejmilejší spojení s Rakem, většinou mezi nimi zavládne duševní harmonie, protože mají mnoho společných zájmů. Komplikovaný vztah nastává se Štírem, i když si zpočátku rozumí a velmi se milují, Vodnář je stále více a více vystavován nátlaku a cítí se ve vztahu omezovaný a nespokojený. Pro Rybu je Vodnář partnerem zajímavým, ale je na její gusto více zahleděný do sebe, a Ryba potřebuje vnímavého a stále obletujícího služebníčka. Pro oba bývá velmi těžké nalézt společnou řeč. Přátelství jim více svědčí než partnerský vztah.
JAK VÉST DIALOG SE VODNÁŘEM
Duchaplně a pokud možno originálně. V žádném případě ho nesmíte příliš dlouho unavovat, zejména omíláním stejné věci pořád dokola jako na flašinetu. Vodnář je vzdušné znamení, vždy proto vítá vzletné myšlenky, novátorské a pokrokové nápady. Rád se zasměje, uznává jiskrný humor na úrovni a je příjemným posluchačem. Žije budoucností, odmítá omezení minulostí. Většinou mívá vysoké IQ a snadno a rád přelétá z jednoho tématu do druhého. Určitě vás neurazí, pokud ho budete nudit, zdrží se však ve vaší společnosti jen chvíli, neboť v jeho hlavě právě dozrává myšlenka, nový nápad, který si přeje co nejdříve uskutečnit.

PANNA 23.08.-22.09

Zemské znamení pod vlivem planety MERKUR

JAK POZNÁTE 100 % PANNU
Osoba narozená v tomto znamení určitě nebude patřit k těm, kteří na sebe upoutávají pozornost. Pokud ano, tak zjevně v případě, že má ohnivý ascendent. Většinou je středního vzrůstu, budí zdání křehkosti, ale má v sobě více síly než tušíte. Díky tomu vydrží dlouho a intenzivně pracovat. Pěkná souměrná tvář je přemýšlivá, občas zadumaná až zamračená, jako by se zabývala vážným problémem. Pohled je výrazný, jasný, ale těkající. Stačí všechno zaznamenávat stejně jako Blíženci. Panně rozhodně nic neunikne. Má osobitý půvab, šarm, umí být kousavá i roztomilá. A hlavně, nepřeje si být nikomu zavázaná, ani na nikom závislá. Potrpí si na dochvilnost, příjemný slušný zevnějšek a na solidní úroveň v konverzaci i na útulnost prostředí.

LÁSKA A PARTNERSTVÍ
Panna vždy touží po čistém až ryzím vztahu, po upřímnosti a hlubokých citech. Říká se, že partner přesně podle jejích před-stav se snad ani nenarodil. Je přecitlivělá, obává se kritiky, bojí se, že bude špatně pochopena. Ve svém výběru partnera je opatrná, ale i náročná. Přitahují ji zajímavé osobnosti, rarity; nejprve zahoří silnou láskou, později se utvrdí v tom, že se zmýlila, a přestože jí to může vyrvat srdce z hrudi, takový vztah ukončí. Snad také proto mnoho Panen zůstává osamělých. Přeje si být sama sebou, vážit si sama sebe. Nechce být nikým ovládaná, takže se nedokáže lásce přizpůsobit, až do té míry, aby ztratila sama sebe. Vše musí probíhat v panenském pořádku. V lásce Panen hledejte spíše kvalitu než kvantitu. Bývají věrnými a spolehlivými partnery. Kdo hledá milou, něžnou a věrnou domácí bytost, měl by se rozhodně poohlédnout po Panně.

S KÝM SI PANNA ROZUMÍ
Slušně si rozumí se svými zemskými druhy Býkem, jinou Pannou a Kozorohem. Nejlepší spojení bývá Panna + Býk. Převážně domácky laděné povahy, záliba v rodině, pracovitost, společné plány, šetrnost, vše přinášet domů, žádné přílišné přátelení s druhými. Ohnivá znamení Berana a Lva velmi obdivuje, rozhodně se s nimi nenudí. může s nimi žít, ale ne vždy se s nimi cítí šťastná. Střelec ji přitahuje a provokuje zároveň. Většinou to bývá složité spojení plné nepochopení. Zde je třeba být velmi tolerantní - vyjít vstříc na půl cesty. Se vzdušnými znameními Blíženců a Vah nachází společnou řeč zejména v intelektuální sféře. V běžném životě se příliš nedoplňují, ale mohou spolu docela dobře vyjít. S Vodnářem se Panna cítí nejistá kvůli jeho nespočetným zálibám, které by jí mohly přerůstat přes hlavu. Řídí ho, vylaďuje jeho nálady... V partnerovi spíše nachází rozverné dítě než osobu, o níž by se mohla opřít. Vodní znamení, Raci a Štíři, si celkem s Pannou rozumí. Rak nesmí příliš před Panenkou vzdychat a Štír by se neměl tolik rozčilovat. To Panenka nesnáší. Nejobtížnější je spojení Panna + Ryba. Tato dvě znamení se přitahují jako magnet a z velké lásky většinou vstupují do manželství. Bohužel, jen málokteré vydrží. Může to zavinit odlišný rytmus energie, ztráta porozumění. Nakonec zbývá pouze trpké a dlouhodobé zklamání. Znám i páry, není jich ale mnoho, kteří se dodnes zbožňují a veškerá životní úskalí překonali.

JAK VÉST DIALOG S PANNOU
Rozumně, vtipně a přímo k věci. Nesnáší dlouhé okolky, vytáčky nejasnou řeč. Statečnost názorů, slov a činů ji vždy ohromí. Panna dokáže naslouchat jako málokteré znamení, ale musí cítit z projevu upřímnost a snahu se někam dostat. Nesnáší slibotechny, osoby bezradné, velkohubé, které všechno znají a vědí. Tváří se zarputile, když jí druhý skáče do řeči. Potřebuje se nutně hovoru zúčastnit, třebaže až na samém konci. Potřebuje dospět k řešení. Od rozdělané práce neutíká a neporuší ani kontinuitu dialogu. Bude-li to pouze prázdné mlácení slámy, neurazí vás, ale taktně, a věřte že brzy, se rozloučí. K jejímu srdci jste nepřilnuli, ani intelektem jste ji nezaujali. Další schůzka se nekoná, ledaže by Panna musela z pracovních či jiných důvodů, ale určitě ne z důvodů milostných.

 

 

 

 

 

RYBY 19.02.-20.03.

Vodní znamení pod vlivem planety JUPITER a NEPTUN

JAK POZNÁTE 100 % RYBU
Většinou se tato osoba chová velmi nenápadně, jako by se držela strnou od veškerého dění. Ryby bývají krásní lidé s pěknou urostlou postavou, ženy jsou obdařenu jemnými způsoby a až smyslním vnímáním. Nejdřív vás na nich zřejmě zaujme jejich nerealistický pohled, je tak zasněný, zvláštní a velmi podmanivý. Jak ženy, tak muži, bývají ve společnosti velmi šarmantní, přátelští a nechybí jim přiměřený humor. Navazují snadno přátelství a většinou si ho dokáží udržet díky vstřícné povaze a umění naslouchat. Bohužel, většina Ryb, nikoliv ale velryby a štiky, postrádá sebedůvěru, pevnou vůli, a proto se obtížně prosazují. K životu i práci potřebují klidné zázemí i odpovídající pracovní prostředí.

LÁSKA A PARTNERSTVÍ
Ryba je zrozená pro lásku, je něžná, romantická i vášnivá. Citlivá Ryba se dá velmi snadno svést a naváže známost s kýmkoliv a kdekoli. Na svoji upřímnost a otevřené srdce často doplácí. V zamilovanosti staví vždy emoce nad rozum. U partnera vnímá více ty lepší stránky; ty špatné prostě nebere na vědomí. Často se stává, že si objekt své lásky přikrášlí, partnera si postaví vedle sebe na nejvyšší stupínek ideálů, přisoudí mu vlastnosti, které třeba vůbec nemá. Když vztah nevyjde, pád bývá ošklivý. Když Ryba miluje, tak celým srdcem, často v lásce přináší oběti nebo bolestně trpí. Bývá velmi závislá na lidech, které miluje. Svou lásku neustále prověřuje, potřebuje důkazy věrnosti, aby rozptýlila své obavy. Na druhou stranu, Ryba dokáže svého partnera zraňovat svojí proměnlivostí a bohužel někdy i bezohledností. Je tvorem velmi náladovým a dalo by se říct, že jak se zrovna vyspinkala, tak také jedná. Jen velmi málo se smiřuje se zklamáním a křivdou. Kdo hledá bytost bezmezně oddanou, je u Rybičky na správné adrese.

S KÝM SI RYBA ROZUMÍ
Nejvíce se svými vodními druhy. s Rakem, Štírem a jinou Rybou. Mají totiž stejný pohled na život a shodné zájmy. Jejich partnerství udržuje vzájemná vnímavost, touha po klidu a vyrovnaném způsobu života. Zemská znamení Ryby velmi přitahují. Zejména Býk a Panna, neboť právě s nimi nacházejí společnou řeč. A když k sobě chovají úctu a jsou schopni tolerantního chování, může jim partnerství vydržet až navěky. Složitější bývá spojení se svéhlavým Kozorohem, protože tomu musí neustále ustupovat, aby byl klid, a tím značně trpí. Je třeba vyjít každý na půl cesty - vzájemně se dohodnout a doplňovat se. Ohnivá znamení, Beran, Lev a Střelec, okouzlují Rybu svým šarmem a osobitým způsobem projevu. Často se do sebe silně zamilují, ale mnohdy si hned záhy nerozumí. Každý prosazuje své zájmy a většinou jejich partnerství končí rozchodem. Jen velryby a štiky si dokážou udržet ohnivého partnera. Vzdušná znamení, tedy Blíženci, Váhy a Vodnář, dokáží zpočátku na Rybu udělat ten nejkouzelnější dojem, ale málokdy jim nadšení vydrží. Vzdušná znamení se chovají rozlítaně a rozverně, zatímco Rybička by potřebovala, aby partner seděl vedle ní a držel ji za ruku. Zamilované Ryby dokáží mnoho odpouštět a mají největší podíl na tom, že jejich vztah vydrží. To už musí být něco, když si začnou samy od sebe balit kufry.

JAK VÉST DIALOG SE RYBOU
Ryba je nejvíce ovlivnitelné znamení zvěrokruhu a je z velké části závislá na okolním prostředí a na lidech, kteří ji obklopují. Potrpí si na jemné, decentní, něžné a uhlazené chování, dává přednost prostředí na úrovni, libuje si v estetice, s radostí přijímá pozvání a přímo miluje komplimenty. Nezbytně nutně k životu potřebuje důvěru a věrnost druhého člověka. Pokud žije dočasně sama, nevěří si a nachází úlevu a věrnost druhého člověka. Pokud žije dočasně sama, nevěří si a nachází úlevu od problému a složitých situací v alkoholu nebo v drogách. Na to pozor! Zajímá se o všechno, je to vděčný posluchač i vyprávěč. S Rybou se člověk nenudí, pokud zrovna nezabrousíte na téma zklamání. To se uzavře do sebe, do svého vysněného světa, a je velmi těžké k ní proniknout. Má-li v pořádku rodinu a partnerství, nikdy neodmítne pomoc, půjčku č malé povzbuzení a dokáže být tím nejkouzelnějším společníkem a můžete si s ní povídat, o čem chcete a jak dlouho chcete.

 

 

 

 

VÁHY 23.09.-22.10.

Vzdušné znamení pod vlivem planety VENUŠE

JAK POZNÁTE 100 % VÁHY
Zpočátku na sebe příliš neupozorňuje, zaujme však vytříbeným vkusem, elegancí, melodickým hlasem, vtipnými postřehy a nakažlivým smíchem. Postavy je střední, plnoštíhle až silnější, hlavu má oblou, symetrickou, rysy v obličeji rovnoměrné. Pohled očí prozrazuje bystrého duchy, jemnost a váhavost, což se projevuje také rozkolísaností, náladovostí a nápadně se v nich zrcadlí radost i smutek. Říká se, že oči Váhy, Panny a Štíra nikdy nelžou, naopak prozrazují vnitřní citové rozpoložení. V sexuální oblasti se vyznají, bývají mistrnými milenci, rádi se mazlí a nekonečně vášnivě milují.

LÁSKA A PARTNERSTVÍ
Váhy jsou proslulé nerozhodností. Nesnášejí samotu, hádky a bezcílné diskutování. Mají v sobě zvláštní kouzlo, jsou citlivé a oplývají krásou a vášní Venuše.Jejich láska bývá často povrchní a krátkodobá. Skutečně hluboký cit potřebují více než fyzické tělo; taková láska vydrží mnohem déle. Neskonale touží po partnerské harmonii, souznění duše i těla, ale neumějí říkat NE, chtějí-li se s partnerem rozejít. Nesnáší komplikace, dohry na úřadech a u soudů. Kdo hledá partnera tak říkajíc od všeho trochu - citlivého a bouřlivého, i když občas nerozhodného - ten je na správné adrese.

S KÝM SI VÁHY ROZUMÍ
Váhy si především rozumí se svými vzdušnými druhy, s Blíženci, jinými Vahami a Vodnářem. Všichni rádi analyzují vše, co je obklopuje, nechybí jim společenský duch, vzletné i zajímavé myšlenky a nápady, a jsou také intelektuálně založeni. Zejména rádi cestují a nebojí se nových nabízených možností. Ohnivá znamení, zejména Lva a Střelce, nesmírně přitahují a okouzlují. Naleznou mnoho společného a vzájemně se dobře doplňují. S cholerickým a svéhlavým Beranem v mládí bojují o prestiž, až ve stáří bývají skvělými partnery. Někteří se chovají bezprostředně, jiní se projevují kousavou svéhlavostí. Opravdu záleží na individuální povaze, ascendentu a dalších faktorech. Zemská znamení Býka a Pannu vcelku dobře snáší, neboť tato dvě znamení jsou velmi přizpůsobivá. Je třeba vždy vyjít na půl cesty a je to OK. Horší je to s Kozorohem - podivný, sarkastický projev a vtip mnohé útlocitné Váze nesedí. Jen Ti otrlejší a daleko ostřílenější mohou společně žít. Dokonce takovému soužití mohou přijít i na chuť. Těch však není mnoho. Vodní znamení Štíra a Ryb se s Vahou shodnou, pokud se k sobě chovají tolerantně a s náležitou úctou. Problém je spojení s Rakem. Většinou každý z nich jinak smýšlí, obě znamení se příliš urážejí a většinou si nerozumějí. Samozřejmě, že existují i páry, které mohou mít jiné další faktory a motivaci ke společnému soužití, a těm to pak vychází.

JAK VÉST DIALOG S VÁHOU
Mile, jadrně, k věci, a přesto v přátelském tónu. Uctí-li Váha, že jí cosi zamlžujete či zamlčujete, naprosto vás odrovná svou výřečností a bystrým postřehem. Je dostatečně chytrá, takže si to umí spočítat a představit, je i natolik výmluvná, aby vás převálcovala, pokud si to hlásanými nepravdami opravdově zasloužíte. V opačném případě přímo holduje komplimentům, uznání, touží po obdivu a potlesku. Může se stát, že vypadne z role hostitele, a naopak ona se snaží být obskakována jako převzácný host. Zakrátko se však vzpamatuje. A co určitě nesnáší? Všednost, nudu, trvání na okamžitých odpovědích a jednoznačně také lidskou hloupost a omezenost!