Jdi na obsah Jdi na menu
 


Samuray

5. 8. 2010

Odpolední vyučovaní brzy začne. Na školním pozemku se shromažďují studenti místní školy. Annabel jde pomalu po schodech nahoru aby došla do vstupní haly školy, když na zábradlí spatří čtecí ho Petera jak listuje knihou o samurajích.“ Už tě ty rangers přestaly bavit Petere ?“ optala se ho co k němu svým jemným krokem došla ."Ne, ne jen teď studuji tuhle knihu“ ukáže ji název té knihy .“Samurajové a jejich boj s temnotou“. Udiveně čte Anny název.“ Od kdy čteš takové-hle knihy Petere?".

 

"Vždyť je to na tebe moc chytrý.“ Zasmála se mu Anny. "Anny!" odmlčí se Peter protože mu smích přejel přes rty. “To, že celí svůj život čtu knihy o strážcích a o tom jak museli utajovat své identity ještě neznamená, že dobrou knihu nepoznám nebo, že bych na to neměl inteligenci“. uraženě řekl Peter Annabele a dal listuje svou knížkou o samurajích." Nevěřila bys , že samurajové svou lásku a štěstí si museli vybojovat jako by gladiátoři v aréně za starého Říma . Mnoho z nich si také v dějinách udělali jméno. Četl jsem, že Samuraj znamená sloužit nebo jsem to někde viděl . Měli svou čest a stále ještě mají"

 

Po sléze se Peter zvedne, zavře knížku a jde ke skřínkám. Anny jde za ním. " To bych do tebe nikdy neřekla, že konečně vyrosteš". Posměšně se zase pustila Anny do Petera . "To víš vše je jednou poprvé" přebil ji Peter, když si ze své skřínky bral učivo. Anny jen nad tím zakroutila hlavou a myslela si své. Společně pak šly na hodinu. Ale Peterova kniha o samurajích zaujala Imperátora natolik že uvažoval jak to využit proti strážcům.

 

"Hm ta kniha mi pomůže nad nimi vyhrát, říká se když je nemůžeš porazit po zlém, zkus to po dobrém" temně se zasmál Imperátor a už mu v hlavě vytváří dosti zkažený plán na ovládnutí světa. " Nad čím zase dumáte?, Můj pane ". ozvala se Mortiss za jeho zády, když ho viděla s opět šibalským pohledem, zahleděným do prázdného koutu místnosti."Zase nad tím jak zničit strážce?" .

 

" Já vám nerozumím pane. Tolikrát Vám ukázali že jsou chytřejší a mocnější a .." Imperátor ji za tuhle drzost okřikl." Ticho!" Teď už vím, jak na ně a mám už i plán, Tentokrát se to povede Mortiss tentokrát už jo". Se smíchem odchází Imperátor z trůnního sálu do svých komnat aby se připravil na to malé překvapení pro strážce .

 

" Mám takový pocit že tohle bude zase katastrofa " . Povzdechla si pro sebe Mortiss a a jen nevěřícně nad tím kroutila hlavou " Jsem zvědavá. Co jste vymyslel za ten úžasný plán, Můj Pane " Protočí oči a jde si nabrousit své dva břity aby kdyby se něco zvrtlo mohla zasáhnout. Zatím ve škole paní učitelka rozdávala písemné práce studentům.“ Tak studenti máte na to 45 minut pak to vybírám během této doby nechci zde nic slyšet„. Pohledem se zastavila na dva dosti oblíbené a věrné ne-učence, kteří rádi rušili hodinu poté odešla za svůj stůl a zapnula stopky.

 

Po 45 minutách lhůta skončila a učitelka šla si vyzvednout od studentů písemné práce ." Tak studenti, Váš čas vypršel "  procházela mezi lavicemi a pomalu sbírala jejich pokusy o známky . Ti dva byly jako vždy hluční takže se to moc nedalo napsat i když Peter byl asi jediný kdo toho napsal nejvíce.

 

Studenti i naši strážci se přesunovali ke skřínkám.“ Anny na hodinu biologie bych byl rád kdyby si pracovala se mnou“. řekl Peter dost nepřítomně když vkládal do své skřínky učivo a pak si hledal svou knihu že si ji přečte, ale nebyla tam .“ Jistě budu ráda Petere“. Odpoví Anna a drží si svoje desky na hrudi jako by se s ňimi mazlila .“ neviděla si moji knihu o samurajích ?“. optal se ji Peter když ji nemohl najít ve své skřínce, i když věděl, že si jí tam dával.“ Jo viděla dával sis ji do skřínky, proč ?? není tam,? Snad ??“: začala se strachovat Anna.

 

" Ne není to bych ji tu nehledal ". začíná se pomalu rozčilovat Peter." Jen klid Petere někde být musí ". začne mu pomáhat hledat . " To doufám (povzdech si)nevím proč, ale mám pocit že v tom by mohl mít prsty Imperátor ". podotknul Peter. Zatím je pozoruje imperátor ve svém kouzelném zrcadle . " ovšem že v tomhle mám prsty a také svůj ďábelský plán na to jak vás zničit strážci " sám pro sebe se chlubil imperátor a pyšně se naparoval jako nějaký kohout před kurníkem .

 

" Tak se podívejme co se tady o nich píše“ . Začne listovat v knize o samurajích imperátor tedy spíše hledá obrázky koho by tak vyvolal a zhmotnil jako monstrum aby to strážcum zavařil. zastaví se na stránce , kde je dobře popsáno brnění samurajů.“ Z toho bude hezké monstrum“. Položil knihu na oltář a začal zaříkávat za nějakou dobu krystal nad knihou vytvořil malí oblak proudící temné plazmy která se vsákla do stránky z obrázkem toho brnění aby mu dala život .Stránka ztmavla a pak se v tom též kouři a oblaku temné páry začalo rýsovat monstrum stvořené z obrázku samurajského brnění .

 

Když bylo monstrum kompletně dokončené a spatřilo svého stvořitele pokleklo předním se slovy.“ Čím Vám mohu posloužit. můj pane“.  Imperátor jen slastně zavrčel.“ Zničit Strážce Vesmíru“. V té samé době už měli strážci tělocvik, spíše bojový kroužek sebeobrany. Peter zaútočil pěstí na Johna boxem zprava. John mu to vykryl a ještě mu tu ruku pevně zafixoval napnutím jeho svalu . Peter nelenil a kopem se z jeho silného sevření dostal . John Spadl na bok ale i on se chopil příležitosti a Peterovy se snažil podkopnout nohy . Peter výskokem do přemetu vzad vykryl útok a však při dopadu zavrávoral .

 

Pak Peter dostal ránu do hrudi , tu však nevykryl a spadl na zem na svůj bok.“ Petere !!!.. Co je  s tebou ??“. Osopil se na něj John když mu podávajíc ruku aby se zvedl.“ Ale pořád musím myslet na tu knihu .. Mám takové tušení že za tím stojí Imperátor“. Omluvně podotknul Peter když se za pomocí Johna zvedal ze země.“Že by plánoval další monstrum?“, Optal se nahlas John sám sebe .“ Je To možné“. přidal se Václav když hned měli jít na řadu s Kayem.“ Otázka je,.kdy a kde? to na nás zaútočí?.Dokončil myšlenku Kay a začal se věnovat bojovému sportu zatím co si Peter a John po 30 minutovém zápase šli sednout.“ Jo možná právě z toho mám největší strach, kdy a kde ?“. ustaraně poznamenal Peter který si už žmoulá v ruce svůj zelený ručník .

 

Zatím v obchodním centru obrovského obchodního komplexu se procházeli Anna a Marie .“ co myslíš ?, Mary ?, budou mi“. Optala se ji z kabinky Anny když si brala džíny ze sekáče . Armáni to není co ?“ . Marie se na ní podívala takovým tím kritickým pohledem.“ No za 300$“.“300$?“. vyjekla Anny a koukla se na cenovku .“ Jo ještě to je o číslo menší ..Dík Mary“ . začala si sundávat džíny a koukla se po Mary ta si jako vždy hledala nějaký to spodní prádlo na noc .“V tomhle bych vypadala až moc sexy..takže ne“. složila černorudou noční košilku a vrátila na věšák s ramínkem .“

 

Na oblečení se asi vykašlu nakoupím si asi něco do své garsonky“.Kriticky poznamenala Annabel když odcházela od oblečeni a šla si to k potravinám.

 

Marie tam ovšem zůstala a dál vybírala nějaké to oblečení nějaké šaty, trička, bundy, vestičky, mikiny s kapucí i bez, nějaké punčocháče a sportovní i společenská obuv. To vše zajímalo Mary. Zatím co Anny se toulala z brambor po rajské jablka k pomerančům také kuřecí a vepřové maso , mrkev, turistický salám, bílé nebo červené víno. Každá z nich preferovala pro nákupy něco jiného. Proto byly takové kamarádky co se jen pošťuchují.

 

Nakonec se sešli u kasy.“ Ty? hele Mary ? mám takové tušeni, že ten klid je už nějaký příjemně nepříjemný“. S povzdechem si postěžovala Anny když stála před Mary u kasy .“Co tím jako chceš říci Anny ?“. optala se Mary nechápavě.“Tím chci říci .. ty kupy změn strážci , monstra útočící na město svět v ohrožení?? To vše ..a by oni stíhali i normální život jako máme my aby se rozdvojili“.

 

Postěžovala si Anny u kasy a pak se soustředila na cenu.“125,25$“. Oznámila ji prodavačka v obchodě u kasy. Anny ji podala kreditku a počkala si aby mohla zadat pin-kód.“ Jo to jo . V tom máš pravdu Anny“. Souhlasně přikyvovala Mary a pak zaplatila asi o 35$ víc protože si koupila Orbitky žvýkačky.“ Jo člověk v jejich práci nemá ani chvilku na seberealizovaní“. Pokračovala Anny v rozhovoru , když obě opouštěli obchodní dům.“ Co vlastně teď dělají naši kluci?“. Zeptala se Mary, Anny.“ Podle mého budou ve školní tělocvičně trénovat na ten zápas“.Odpověděla jí Anny a šli dál po městě.

 

Kluci zatím do trénovali.“ Lidi raději si půjdu pročistit hlavu do parku nepůjdete se mnou a nezaběháme si,??“. Optal se Peter, když si konečně oblékat po sprše venkovní oblečení z tělocviku.“ Já nemohu, musím na pláž, mám tam službu a pak jdu na párty“. Omlouval se Václav a šel se převléct z trenek do kalhot.“ Já také nemohu mám večer koncert v baru tak musím cvičit a ladit nástroje. Vyhýbal se Kay. „ na mě se nedívej Petere já mám plno starostí s hlídáním muzea a dneska mám noční tak se jdu vyspat“. Nenechal se do něčeho vnutit John .“lidi stačí mi říct že ne .. nemusíte si vymýšlet nějaké práce  a povinnosti“ zklamaně opáčil Peter a šel ven si zaběhat do parku .

 

Imperátor zatím instruoval monstrum co má dělat jaký má plán ke zničení stražců a nařídil mu napadnout Petera aby ho odstranil nebo aby ho mohl poslat do jiné dimenze a tam ho zabít zbavit jeho moci i krystalu.“ Vyšlete kostrouny necháme zelenáče oslabit bojem s nimi“. S úsměvem se podíval Imperátor na zrcadlo ve kterém viděl jak Peter běhá kolečka v parku aby se zbavil pocitu že za vším vidí Imperátora a práce strážce mu leze na mozek. Peter dokončuje desáté kolo svého běhaní no spíše klusu když se před ním objevili partička dvaceti kostlivců .

 

Hned na začátku dostal Peter dvojitý kop do hrudi a jeho následný let zastavil opět kmen stromu.“ Au, sakra co pak neumíte!…zase Vy !?“. Peter se rozhlídl aby si je spočítal . Bohužel k jeho překvapení dostal druhou ránu do zad , takže návratový let netrval o to déle o to snadněji se Peter dostal mezi ně.“ Tak pojďte, ukažte se co umíte“. A ihned jednoho kostlivce kopl do břicha.“ To máš za ten kopanec .. ty chodící mrtvolo“. par kostlivců na něj vystřelí ze svých vlnitých dýk . Nastal boj. Peter je jednoho po druhém posílal k zemi. Dva přehodil přes záda a další za pomoci své superrychlostí.

 

Byl už skoro u konce z bojem když mu v tom bouchla ohnivá koule za zády .“Á“. zařval když poskočil  do vzduchu a pak padl k zemi přímo na obličej, když se pak Peter znovu pokoušel vstát spatřil to co ho napadlo ano byl to samuraj monstrum Imperátora .“ Zabiju tě ,zelený strážce“ zasmálo se monstrum, když se Peter konečně dostal na nohy .“ to nebude tak lehký“. Rychle vytáhl z kapsy zelený krystal a na levé ruce si nechal materializovat morpher. „Krystal Live! Trans-form. Se zvoláním této magické formule a vložením  krystalu do morpheru se Peter přeměnil na super hrdinu v zelené likrové kombinéze s helmou se zakrytým hledám pro lepší inkognito podobu.

 

"Nikdy mě neporazíš , ať už jsi kdokoliv" Zavrčel Peter když se postavil do bojové pozice sledovajíc svého soupeře, který se k němu pomalu přibližoval. " Čekal jsem, že to řekneš zelený strážče". Pobaveně na to odpovědělo monstrum." Jsem samuraj Than gu a přišel jsem tě zabít . "Tas svůj meč, strážce". Pohrozil samuraj hrotem vytaseného meče. Peter Nelenil a hned sáhl pro druhý krystal. " Krystal zbraně Větrná Hůl "( Weapon krystal air staff ") Touto formulí si Peter z krystalu přivolal svou magickou zbraň jen ho nadhodil do vzduchu a pak mu do rukou přistálo kovové zeleno stříbro-černé rozkládací kopí, Peter jej cuknutím  přinutí se roztáhnout do své plné délky  aby lépe využil svou obratnost při boji s monstrem proti , které stál , tváří v tvář.