Jdi na obsah Jdi na menu
 


3.slet kamarádů a kamarádek ze dvora- poselství, zpovědi, ohlasy.

                

                Milí kamarádi,

děkuji všem, co dorazili a těm, co se podíleli na přípravě srazu. Všem, kteří se pro nemoc omluvili, přeji brzké uzdravení a aby byli co nejdříve fit a v plné síle.

Sešlo se nás celkem 23. Na tento sraz přišla opět asi polovina nových kamarádů, na které jsme pracně získali kontakty. Tentokrát i Přemkovi Svozilovi vyšlo volno, takže ráno vyrazil z Rakouska, aby mohl s námi pobýt. Moc se těšil na Ivana Tománka, ten se bohužel omluvil. Myslím si, že nakonec nelitoval. Snažila jsem se udělat malou zábavu. Doufám, že se všem líbila a nikoho neurazila. Domů jsme dorazili v 1.30hod.

Na srazu mě pobavily dvě malé příhody. První, kdy Alena Straussová si spletla naši Jiřku s Růžou a více jak hodinu žila v omylu a stále myslela, že se baví s tou malou ušmudlanou a užalovanou( Jiřkou). Pak byla mile překvapena, že je to Růža. Druhá, když přišla Alena Serenčíšová a uviděla Jožku Buryšku, tak při představování se ho zeptala : "Pane Buryška, příjde i Jožka?" Neuvědomila si, že se baví s Jožkou a né s jeho otcem. Jsou si podobní jako vejce vejci. Ty ušlá léta člověk ani nevnímá.

Ráno jsme ještě u moji maminy společně s Otou Mikou a Petrem Válkem při čaji  upekli termín 4. srazu na sobotu 8.září 2012 opět ve Vítkovicích, kde bychom poseděli i ve venkovní restauraci do 22 hodin a pak bychom se přemístili dovnitř,abychom nerušili noční klid.

Ještě jednou děkuji všem za krásně prožitý den.

                                         Majka

 

Srazu se účastnili:

 

Ota Mika, Jožka Buryška, Milan Filipovský, Karel Hořínek, Ivoš Krkoška, Milan Obadal, Přemek Svozil, Vlastík Ulrych, Petr Válek, Mirek Moravec, Luděk Kožušník, Zdeněk Boreček, Zdeněk Zátopek

Jarka Brožová, Zdenka Krkošková, Věrka Moravcová, Alena Serenčíšová, Alena Straussová, Zdeňka Vartová, Růža Zátopková, Marta Krkošková, Marie Zátopková, p. Zátopková

 

Kluků : 13        Holek : 9   rodič : 1

_________________________________

 

 

   ........ Petr Válek ..........

 

Jelikož hladina alkoholu se konečně dostala na 0, pokusím se za sebe o malé zhodnocení již třetího srazu DZD.

Především VELKÝ dík za pohoštění, organizaci a sponzoring Majce a p.ing. Pepíkovi Mikoškovým. Poděkování patří i Růžence, za možnost posedět v příjemné hospůdce, se skvělou partou. Vlastně DÍKY patří Vám všem, kteří jste si v tomto uspěchaném světě, plném starostí a problémů, udělali čas a přišli za těmi, s kterými je Vám, snad, dobře.

Nebudu hodnotit, který ze třech srazů byl lepší. Myslím, že na tomto srazu jsme si byli zase o něco blíž. Není se co divit, vždyť po tolika létech se s někým poznáváme a s někým znovu poznáváme. Já už třeba neříkám Jarušce " Božko" nebo Milanovi " Karle ". A vo tom to je.

Věřím, že svou účastí, náladou a celkovou atmosférou, jsme odpověděli na otázku     -- Jak často se scházet?--. Termín jednou za dva nebo dokonce za pět let mi připomíná pohádku se špatným koncem. Naštěstí takové pohádky nejsou, já už datum dalšího srazu vím, ale nepovím.

Už teď se na Vás těším.

                        Srdečně zdraví Petr

 

Petře, promiň, už jsem termín oznámila před Tebou.  Majka

_______________________________

 

Střípky z dopisů, které jsem dostala:

 

   .......Ota Mika ..........

Ahoj milá Majko a ostatní, převážně velké díky za tvoji skvělou péči. Máš to plně pod kontrolou a sobotní sraz se dle mého názoru plně vydařil. Škoda jen, že někteří nedošli.CHci ti napsat nejen poděkování, ale i pochvalu, protože tvůj program byl moc príma. Přesně jak to má být.

..SRANDA,SRANDA A  ZASE JEN SRANDA...

Moc se mi to líbilo......

 

___________________________

 

   ....Zdenka Krkošková......

....ufffff .Hotovo. Vytvořila jsem z toho takovou filmovou presentaci s hudebním doprovodem, ale nedokážu Ti to jako film poslat- snaha byla. Tak jsem alespoň seřadila fotky tak, jak to jde za sebou v presentaci.Měj se hezky a vzpomínkou na vydařené setkání se loučí Zdenka. Díky....

________________________________________

 

  .....Alena Straussová.........

Ahoj Maruško. Své díky Tobě a všem, kteří o nás "dvořany" tak úžasně pečují, dávají dohromady partu, která se rozešla "do světa" snad před 30- 40 lety - to jsem Ti již několikrát vyjádřila. Dnes se však chci omluvit Tvým sestrám- Růžence a Jiřince. Když už jsi tak vtipně dala na webu ve všeobecnou známost můj výraz ušmudlaná, musím pro svou obhajobu říci, že "to vaše malé" mám stále před očima- vždy s nějakým rohlíkem, či buchtou v ruce- a jako malé dítě,táhnoucí se za ségrama - logicky ušmudlanou. Její další vlastnost, kterou zmiňuješ - užalovanost- to už je Tvůj přídavek. S tím já nemám nic společného. Každopádně - vyřiď, prosím, oběma holkám omluvu za tu ušmudlanost. S Růžou jsme si to snad vysvětlily, ale Jiřka....?

Děkuji za Tvůj čas a úsilí, které celému projektu věnuješ ( mezi náma - ještě dovětek- nevím, čí foťák dokáže z mého obličeje udělat tak hrozný ksicht)..... 

Tá užalovanost tam padla, jen nevím od koho.Majka

______________________________________________

 

 ........Petr Válek........

.... Už jsem spal, něco mě obudilo. Teď už vím co nebo kdo. Já opravdu pořád prožívám tu sobotu s velkým " S "........

 ________________________________________

 

  ........Jožka Buryška......

.... Tak co šéfová, už ses vzpamatovala z těch nepřeberných dojmů ze sletu. Kolik se sešlo nakonec lidí? Pohoštění výborné, budu doporučovat služby Tvého mužíčka. Já jsem se necítil dvakrát dobře, tak jsem raději zvedl za světla kotvy. Po cestě na Rudnou byla po cestě tma a kdoví jak by to bylo v noci se dvěma promile alkoholu. Počítal jsem, že u mne bude spát Drobek, že v noci zazvoní a nic............Sranda byla, jak mi Alena Serenčíšová na mé představení Buryška, odpověděla: pane Buryška, příjde aji Jožka? Zdraví Jožka, 89let(léta jeho otce) na které skutečně vypadám......

 _____________________________________

 

  ......Vlastík Ulrych.........

.....poslal 14 fotek , které jsou umístěny v souboru 3.slet kamarádů- hospůdka u Růženky

 __________________________________________

 

  ....Věrka Moravcová........

.... poslala 15 fotek, které jsou rovněž umístěny v souboru 3.slet kamarádů- hospůdka u Růženky

_____________________________

 

   ......Růža Zátopková........

.... dostala jsem velice obtížný úkol, a to je zhodnocení posledního srazu. Nevím, jak komu, ale mi se tento sraz líbil a dokonce se mi začaly vybavovat některé vzpomínky z dětství. Myslím si, že kdo se chce družit a bavit, tak se družit a bavit bude a nic ani nikdo mu v tom nezabrání. Maruš, ta tombola neměla chybu a rovněž Otíkův přelet nad Alpami! Všichni lidi jste moc fajn !!!!!!!

___________________________

 

 .......Přemek Svozil......

Konečně jsem se dopracoval k tomu, abych napsal pár řádků.Především Majce, Růžence a celému organizačnímu týmu vřelé díky za uskutečněný sraz. Ještě dnes po téměř měsíci a půl se v mysli vracím do Vítkovic a přebírám dojmy z tohoto setkání. Jen škoda, že bylo tak málo času na spoustů otázek a odpovědí. Snad si to vynahradím při příštím srazu, kterého se jak doufám opět zúčastním. Když jsem odjížděl z Ostravy, nedalo mi to a musel jsem navštívit náš dvůr. Co mě potěšilo, je že klepáče na koberce, na kterých se domlouvaly a řešily ty nejdůležitější věci a problémy, stále ještě stojí na místě jako před 40-ti lety. Jinak je dvůr značně zdevastován. Je vidět, že už dávno nežije tak jako, když jsme my byly děti.

                                ___________________________

 

 

 

 

 

 

 

______________________________________