Jdi na obsah Jdi na menu

O Brittany Spears

 

Povolání: Zpěvačka, herečka
Věk: 28
Datum narození: 2. 12. 1981
Místo narození: Kentwood, Louisiana, USA
Znamení: Střelec   aktuální horoskop »
Výška: 165 cm
Britney Spears je dcera Lynne, učitelky na základní škole, a Jamieho, pracovníka ve stavebním průmyslu. Má dva sourozence Bryana a Jamie Lynne. Měří 165 cm. Od čtyř let zpívala v místním kostele. V osmi letech Britney Spears odjela do Atlanty na konkurz do Disneyova Mickey Mouse klubu (Mickey Mouse Club). Tam sice tehdy neuspěla, protože tvůrci tohoto pořadu ji považovali za příliš mladou, než aby v něm mohla vystupovat. Přesto si jí všiml jeden z producentů a pomohl jí najít agenta v New Yorku.

Doprovázená matkou a mladší sestrou strávila Britney Spears několik letních prázdnin studiem v Professional Performing Arts School. V roce 1991 si zahrála v broadwayském představení Ruthless nastudovaném podle thrilleru The Bad Seed z roku 1956. V jedenácti letech se úspěšně stala členkou Disneyova Mickey Mouse klubu.

Na sezony roku 1993 a 1994 bydlela v Orlandu na Floridě, kde si zahrála v dětské show jako například tehdy dvanáctiletí Justin Timberlake a Joshua JC Chasez - nynější členové skupiny 'N Sync a dále třeba Nita Booth (Miss Virginia 1998) nebo Ryan Gosling z Mladého Herkula.

Po zrušení Disneyova Mickey Mouse klubu začala chodit na střední školu doma v Luisianě. Po roce studia začala toužit znovu po vystupování a vrátila se zpět do New Yorku. Kde se seznámila s producentem Ericem Fosterem Whitem, který dříve pracoval s Boyzone, Hi-Five a Whitney Houston. Stále pokračovala ve středoškolském studiu za pomoci soukromých učitelů.

Začátkem roku 1998 bylo první album Britney Spears hotovo. Do obchodů se dostalo v lednu (...Baby One More Time) a to byl pro Britney osudový okamžik - bleskově se vyhouplo do čela snad všech světových hitparád.

Britney Spears si také získala fanoušky dobrou marketingovou strategií, když zpívala v supermarketech a nechala zřídit bezplatnou telefonní linku, na níž se hráli její písně. Její vzhled školačky, hnědé culíky a těsný svetřík ve videoklipu ...Baby One More Time si našel okamžitě milióny fanoušků.

V současné době se snaží prosadit i na poli filmu, kde byla její první role v roce 2000 jako letuška v epizodní roli v thrilleru Longshot. Podle jejích slov ale chce aby hudba byla vždy na prvním místě. Pak přišlo v roce 2001 album nazvané Britney a s ním velké zklamání. Ani jeden z hitů se neprobojoval do desítky top singlů a Britney začala ztrácet na své rivalky Christinu Aguileru,Shakiru a další mladé popové zpěvačky.

V roce 2002 si zahrála hlavní roli ve filmu Crossroads, v němž si zahrála Lucy.Lucy pořád piští, ale podaří se jí splnit si svůj sen: vystoupí jako zpěvačka v klubu.Hlavní role ve filmu Crossroads měla Britney znovu dostat na titulní stránky a připravit tak půdu pro nové album. Obojí se podařilo,i když film totálně propadl a na Spearsovou jako herečku se snesla lavina kritiky. Ještě se Britney objevila v dalším filmu Austin Powers - Agent 003 Austin Powers in Goldmember, kde vystupuje sama za sebe.

Když je v roce 2004 na vrcholu své kariéry, vdá se za tanečníka Kevina Federlina. Pro všechny byly zpočátku párem snů. To se následně změní jakmile Britney otěhotní. Kevin rozhazuje její peníze plnými hrstmy a tráví noci s jinými ženami a popíjením s kamarády. Každý den se objevují na titulních stranách bulvárních plátků a Brit to ignoruje, protože chce zachránit rozpadající se manželství. Porodí Seana Prestona a ani ne za pár měsíců otěhotní podruhé. Dovnímá se, že druhý potomek zachrání jejich vztah. Nestane se tak. Britney porodí druhého syna, obarví si vlasy na černo a podává kategoricky žádost o rozvod. Následně se psychicky zhroutí a ostříhá se dohola. Rodina ji donutí k pobytu v léčebně Promises v Malibu. Děti jsou svěřeny do péče Kevinovi.

30. října 2007 vydala konečně své 5. studiové album s názvem Blackout (Zatemnění), které slaví po světě velké úspěchy. Z alba už vzešly 4 singly: Gimme More,Piece Of Me,Break The Ice a Radar.

Zpěvačce nevydrží ale dobrá vůle příliš dlouho. Na začátku roku 2008 se psychicky zhroutí podruhé, tentokrát je to vážnější. Před svými vlastními syny se pokusí o sebevraždu (předávkovat se prášky). Do jejího domu je následně vyslána policie, sanitka a dokonce hasiči - vše je velmi dramatické a o to horší, že Britney nechce své syny vydat a drží je u sebe zavřené v domě. Policie najde v domě také dopis, který Britney napsala před pokusem o sebevraždu: "Cítím se tak zklamaná, zničená, zneužitá. Svět se ke mě nechová fér a já už nemůžu vůbec nikomu věřit. Cítím, že nejsem schopná splnit očekávání mojí rodiny a mých fanoušků. Možná by bylo lepší, kdybych byla mrtvá!"

Zpěvačka je po tomto incidentu zbavena svéprávnosti, přičemž kontrolu nad jejím životem teď řídí její otec Jamie Spears. Britney je ale už ze všeho špatného venku. Obnovila kontakt se svým kdysi bývalým manažerem Larrym Rudolphem, který se podílel na albech ...Baby One More Time, Oops...! I Did It Again a In The Zone a právě v těchto chvílích natáčí již 6. studiové album. To má dokázat, jestli je Britney ještě schopná kvalitných výsledků. Vše ale svědčí v její prospěch. Spolupracuje s těmi nejlepšími producenty mezi nimiž je i nejúspěšnější hudební producent současnosti, Timbaland.

7.9. 2008 si Britney odnesla z Video Music Awards hned tři ceny: za video roku,nejlepší popové video,nejlepší ženské video a to vše pro jeden jediný song, Piece of Me, který se stal velkým hitem. Ještě před rokem byla na MTV Video Music Awards Britney za trosku, nyní se po roce vrátila triumfálně zpět a potvrdila, že má pořád na to dostat se znovu do extraligy popu. V současné době už spatřil světlo světa singl Womanizer, kterému předcházel singl Circus. 2. prosince vyšlo na její 27. narozeniny její 6. studiové album, které již teď boří hitparády prodejnosti.

V roce 2007 si oholila hlavu v kadeřniství. Už dvakrát se rozvedla a v roce 2007 jí vzali děti. Nakonec jí je ale vrátili a Britney jim věnuje hodně času.

Sedmadvacetiletá Britney už prošla během svého života tolika proměnami jako málokterá z nás. Z blond na brunetu. Tato barva byla prý vyrobena pomocí zeleniny. Dnes stále problémová Britney hledá útěchu nejen v náručí alkoholu a mnoha mužných utěšovatelů. Zatímco o její syny Seana Prestona (3) a Jaydena Jamese (2) se stará chůva nebo jejich otec Kevin Federline (30), zpěvačka se muchlume se svým jorkšírem Londonem. Toho si nedávno pořídila za více než 60 tisíc dolarů ve značkovém obchodě s domácími mazlíčky.

Kevin Federline to s dětmi docela válí. Není divu – se svojí expřítelkyní, herečkou Shar Jackson, má už dvě. Šestiletou holčičku a čtyřletého chlapečka. S Britney se brali v září 2004 a hned po svatbě veřejně mluvili o rodině. Žili spolu v rezidenci v Malibu s osmi ložnicemi, osmi koupelnami, ohromnou zahradou, lázněmi, tělocvičnou, dvěma bazény a tenisovým kurtem. Jejich dvě bílé čivavy měly vlastní pokoj.

První těhotenství bylo podle Britney o dost těžší. „Prestonka jsme velmi chtěli, ale druhé dítě nebylo vůbec plánované. Když jsem se to dozvěděla, byl to šok“ Přiznává Britney.

To, co Britney prováděla poslední dobou, už je na hranici zdravého rozumu. V únoru ztropila scénu před režisérem losangeleským salonem – v podnapilém stavu se dožadovala kadeřnických služeb, ačkoli podnik měl tou dobou už dávno zavřeno. Po celou dobu se bláznivě smála a vypadala jako v transu. S holou lebkou pak vyrazila do tetovacího salonu, aby se vymódila ještě víc. Opíjela se do bezvědomí, svlékala se v baru. I když jí po jejích alkoholových, drogových a sexuálních excesech hrozilo, že o děti přijde, nakonec se s Federlinem dohodla na společné péči. V dubnu se pár definitivně rozvedl. Manželství ji přišlo jen na milion dolarů. Novým objevem Britney se stal textař Howie Day (27), se kterým se setkala při pobytu v léčebně. Vztah vydržel jen pár týdnů.

Britney své matce Lynne dokonce předložila soudní příkaz, podle kterého se k jejím synům nesmí přiblížit. Ta z toho byla v šoku. Prý jen chtěla, aby její vnoučata byla v pořádku a vyrůstala v normálním prostředí.Zpěvačka je podle tvrzení svých blízkých velmi naštvaná, že ji její dnes bývalý manažer Larry Rudolph a rodina nechali zavřít do léčebného centra Promises v Malibu, a tak se mstí.
Zpěvačce je nyní neustále na blízku její údajný nový milenec Daimon Shippen (35), který pro ni pracuje současně jako osobní strážce i jako chůva jejích synů. Podle posledních informací hodlá Daimon zpěvaččiny syny dokonce adoptovat. Bohužel nová love story se nekoná. Před měsíci se Britney zase rozjela, a tak se celý svět mohl podívat na její nahé tělo v bazénu s mladým modelem Mattem Enciniasem (22).
 

Zdroj:zivotopis.osobnosti.cz