Jdi na obsah Jdi na menu

závěřečné dvoukolo I.ligy žen - 21 a 22.5.2011 ...

Z D E  závěrečná tabulka ligové sezóny se všemi statistikami

21. kolo - Ženy A - SK Studénka   17:9 (8:5)

22.kolo - Ženy A - TJ Sokol Rokytnice 14:12 (9:4)

O uplynulém víkendu se na blovickém hřišti odehrála závěrečná utkání 1. ligy žen. Po 3 prohrách v řadě jsme toužily po vítězství a chtěly jsme se poprat o možnost získat konečné 8. místo, které by nám zajistilo play-off. K tomu jsme ale potřebovaly vyhrát oba zápasy a doufat ve ztrátu bodů žateckých hráček.

V sobotním zápase jsme hostily hráčky z daleké Studénky, které jsou již letitými účastnicemi ligové soutěže. Zápas jsme začaly dobře. Hned z úvodních útoků vstřelujeme góly a rychle vedeme 2:0. Studénka koriguje na 2:1, ale na delší dobu je to z její strany vše. Útočnice hostujících hráček se jen těžko dostávají přes naši obranu, která po celý zápas hraje ve skvělé formě. I v útoku se nám daří, a tak navyšujeme náskok na 5:1. Poločas pak končí nařízeným trestným hodem po uplynutí hrací doby a hosté díky němu snižují na poločasových 8:5 v náš prospěch.

Druhá půle již byla zcela v naší režii. Dařilo se nám střelecky, což byl základ úspěchu. Téměř každá útočnice se v tomto zápase dokázala prosadit. Obrana pak moravským hráčkám dovolila již jen 4 góly, na čemž měla také velkou zásluhu skvěle chytající Iveta Šebová.

Utkání se nám vydařilo ve všech směrech, a tak jsme zaslouženě získaly 2 body za výhru. Střelecky se nejvíce prosazovala Simona Kranátová.

Následující den na naše hřiště zavítaly hráčky Rokytnice. V podzimním utkání nás soupeřky na své půdě přehrály rozdílem 5 branek a nyní jsme doufaly, že jim tuto prohru oplatíme.

Soupeřky přijely v oslabené sestavě, dokonce jen v počtu 7 hráček, a tak musely celé utkání odehrát bez střídání. Naše taktika tedy byla jasná - v teplém počasí soupeřky uběhat a unavit. V 1. půli se nám to dařilo. Střílely jsme góly a obrana nepouštěla rokytnické hráčky do vyložených střeleckých příležitostí. Dokázaly vstřelit jen 4 branky (z toho 3 z trestných hodů), a tak jsme do 2. půle vstupovaly s nadějným náskokem 9:4.

Druhá část hry se nám ale již zdaleka tak nepovedla. Přestala se nám dařit střelba, naopak soupeřky se gólově probouzely a začaly nebezpečně stahovat náš náskok. Postupně se dokázaly vypracovat až na stav 11:11, kdy jsme svoji hrou brnkaly na nervy nejen sobě, ale hlavně všem divákům, kteří se na zápas přišli podívat. Naštěstí útok Kranátová - Szakosová - Jarošová protrhl naši střeleckou bezmocnost a 3 vstřelenými góly v závěru utkání definitivně zlomil odpor hostujících hráček. Ty už pak jen korigují na konečných 14:12.

Zápas se vydařil hlavně naší obraně, která zasluhuje velkou pochvalu (zejména Lenka Fialová předvedla několik skvělých bloků). Střelkyní zápasu se pak stala Nikol Szakosová.

V závěrečném dvoukole tedy získáváme plný počet bodů, přesto nám bohužel nestačí na osmé místo zajišťující další boje. Žateckým hráčkám se podařilo získat bod za remízu s Krčínem a při rovnosti bodů v konečné tabulce rozhodují v náš neprospěch vzájemné duely.  

Přesto jsme s naši první prvoligovou sezónou nadmíru spokojeni. Vždyť naším prvotním cílem byla záchrana v soutěži. O tom, že se budeme rvát o play-off, se nám ani nesnilo.

Za celé družstvo bych chtěla poděkovat hlavně našim trenérům, Karlovi Vyletovi a Jaromíru Zdráhalovi. Někdy to s námi mají těžké (to ale i my s nimi), ale doufáme, že jim alespoň občas děláme radost. Také bych chtěla poděkovat všem sponzorům, řidičům, kteří nás vezli na daleké cesty po různých koutech republiky, TJ Sokolu Blovice a v neposlední řadě našemu městu za podporu. Snad jsme mu za uplynulý rok neudělaly ostudu a alespoň trochu jsme přispěly k jeho zviditelnění v tom dobrém slova smyslu.

Závěrečný dík ale patří našemu osmému hráči na hřišti, a to našim fanouškům! Celou sezónu nás neuvěřitelně podporovali, pravidelně chodili fandit na domácí zápasy, někdy za námi jezdili i na hřiště soupeřů, kde se ani v nejmenším neztratili. Hrdě můžu napsat, že takovéto fanoušky se šálami, bubny, všemožnými hudebními nástroji a hlasivkami nikde v celé republice nemají. Soupeři jsou vždy překvapeni, jak velký a hlučný fanouškovský „kotel“ máme v Blovicích! Děkujeme všem a těšíme se na další prvoligovou sezónu 2011/2012.

Sestava a branky:      

 brankářky - I. Šebová, Z. Černá

obrana - H. Zelená, L. Fialová, J. Kováříková, E. Karlíková

útok - S. Kranátová (5, 4), Jarošová (3, 3), N. Szakosová (2, 5),  A. Dardová (3, 1), M. Třísková (2, 1), H. Honzíková (2, 0) a D. Heřmanová

Hana Honzíková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hana Honzíková st. - poděkování z druhé strany

Vážení páni trenéři, milé hráčky, myslím, že je na tomto místě nutno poděkovat také z druhé strany, tedy směrem z kotle a z ochozů. Poděkovat vám všem za krásné fanouškovské zážitky, které jste nám společně v 1. lize NH připravili, i my jsme si tuto sezónu báječně užili. Někdy nám hráčky sice dávaly zabrat možná víc než sobě, ale takový už je sport, bez zvýšeného nervového napětí by to nešlo. Na nováčka ligy jste uspěly úžasně, play off bylo tak blizoučko. Já když si vzpomenu na první zápas v Žatci, ach jo...Ale nervy nejsou jen s vámi, na tribuně máte rezervní trenérky, obranu i útok. :-) Tam je to často větší adrenalin než na hřišti. Takže závěrem - holky děkujem a ať je ta příští ligová sezóna alespoň stejně tak úspěšná jako ta letošní.

Facebook

Kontakt

TJ Sokol Blovice, oddíl Národní házené

Tyršova 270
336 01 Blovice

IČ 49180461

nhsokolblovice@seznam.cz

Statistiky

Online: 8
Celkem: 867322
Měsíc: 8678
Den: 563