Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kingdom Defense (Android OS)

Obranná strategie s prvky RPG pro OS Android.

article preview

Tato hra mě zaujala teprve nedávno, ale zaujala mě opravdu dost. 

Je to hra pro operační systém Android a jmenuje se KINGDOM DEFENSE od STORMX.

Tato hra je kombinací Tower Defense, strategie a RPG.

V této hře budete bránit hrad před nájezdy nepřátel za pomocí lučišníků a hrdinů v bitvách. Je zde více druhů bitev, které mají jiné nároky a jiné odměny za jejich splnění.

Kingdom Defense Battle

Ve hře jsou stupně vzácnosti od COMMON (hnědá), UNCOMMON (zelená), RARE (modrá), EPIC (fialová) a LEGENDARY (žlutá). Každá tato vzácnost má 5 úrovní, které se označují hvězdičkou.

Dále jsou zde označení kvality písmeny S, A, B a C (S je nejvyšší kvalita).

 

Základní úroveň je pro celé vaše království. Zkušenosti (EXP) získáváte postupem v bitvách (dosažením vyšší Stage) a v Autobattle Obtain. Za dosažení nové úrovně dostanete vždy odměnu ve formě Rubínů.

 

V základu je třeba vylepšovat hrad, vylepšovat hrdiny a sbírat itemy pro hrdiny a pro lučišníky.

 

Hrad (CASTLE) se vylepšuje za zlato (Gold). Hrad má několik základních atributů. Jsou jimi výdrž hradu (Castle HP), počet lučišníků (Archer), přidaná hodnota poškození lučišníků (Additional Archer ATK) a místa pro hrdiny (Support Warrior Slot). Tyto atributy narůstají s úrovní hradu, avšak některé jsou omezené na maximum. Omezení má počet lučišníků (15 lučišníků) a sloty pro hrdiny. CASTLE HP a ADD ARCHER ATK narůstají dál.

V hradu lze vylepšovat obranu (DEF ENGRAVING). Za toto zlepšení se platí měnou Ancient coin. Za každé zaplacení můžete získat 100, 200, 400, 600, 800 nebo 1000 EXPů. Zisk EXPů je náhodný a LEVEL obrany se zvyšuje za každých získaných 2000 EXPů.

Kingdom Defense Castle

Lučišníci (ARCHER) jsou základní střeleckou jednotkou vašeho hradu. Jejich počet určuje úroveň hradu až do plného počtu 15 lučišníků. Lučišníci mají základní atributy, kterými jsou útok (ATK), přesnost (ACCURACY), kritický zásah (CRIT), síla kritického útoku (CRIT DMG), proražení obrany (DEF PENETRATION) a rychlost střelby (ATTACK SPEED).

Lučišníky lze vybavit itemy (ARCHER GEAR), kterými jsou zbraň (BOW), šípy (ARROW), helma (HELMET), zbroj (ARMOR), rukavice (GLOVES) a boty (SHOES). Tyto itemy mají kvalitu označenou písmeny SAC. Kromě kvality mají tyto itemy i vzácnost. Zisk těchto předmětů spočívá v získávání svitků (DESIGN), se kterými pak lze tyto předměty craftit - crafting je náhodný v kvalitě itemů, ale vždy ve vzácnosti odpovídající vzácnosti svitku (designu).

Nakonec má každý předmět úroveň vylepšení, prokazující se číslem u předmětu. Tato úroveň vylepšení (ENHANCE) se zvyšuje za pomocí svitků a čím vyšší je vylepšení, tím je vyšší šance k selhání vylepšení. Pokud vylepšení selže, úroveň vylepšení klesne. Tato šance na úspěch vylepšení se dá zvýšit použitím speciálních kamenů (PROTECTION STONE), které zvyšují šanci k úspěchu o 40%.

Kingdom Defense Archers

Hrdinové (HEROES) mají dvě skupiny - SUPPORTER WARRIOR. Jejich základními atributy jsou výdrž (HP), útok (ATK), obrana (DEF), kritický útok (CRIT), síla kritického útoku (CRIT DMG), odolnost proti kritickému útoku (CRIT RESIST), snížení kritického útoku (CRIT DMG REDUCE), uhýbání (DODGE), přesnost (ACCURACY), proražení obrany (DEF PENETRATION), rychlost útoku (ATTACK SPEED) a rychlost pohybu (MOVE SPEED). Tyto atributy narůstají s narůstající úrovní hrdiny, která se zvyšuje za pomocí zlata (Gold) a Soul Stone. Hrdinům se vylepšuje vzácnost za pomocí Hero Shard a Ascension stone - vylepšení vzácnosti hrdiny zvyšuje jeho Max Level a umožňuje používat skilly, nebo tyto skilly vylepšuje. Hero Shard se dá rozebrat na Ancient coin.

Každý hrdina může také nosit předměty (HERO GEAR). Tyto předměty je třeba získávat v bitvách nebo je vyvolávat ve fontáně (FOUNTAIN). Předměty pro hrdiny jsou zbraně (WEAPON), helmy (HELMET), zbroj (ARMOR) a boty (SHOES). Pro itemy pro hrdiny platí vzácnost, která se dá zvyšovat u kováře (BLACKSMITH). Pro zvýšení vzácnosti předmětů platí, že se spojí 3 kusy itemu jedné vzácnosti a vytvoří tak 1 kus itemu vyšší vzácnosti. Tímto zvyšováním naroste vzácnost předmětu vždy o jednu hvězdu.

Kingdom Defense Hero Level

Nakonec mají hrdinové možnost používat runy (RUNES), které zvyšují hrdinovy atributy. Tyto runy se vyvolávají ve svatyni (SANCTUARY) za Rune Seal. Runy mají označení kvality (S, A, B a C), dále vzácnost a nakonec úroveň vylepšení (ENHANCE).

 

V nastavení hry nalezneme také formaci (FORMATION), kde hráč vybírá hrdiny, kteří se budou účastnit bitev. Lze zde vybrat až 8 Supporterů a 5 Warriorů.

Kingdom Defense Formation

Základní bitvy nalezneme v BATTLEFIELD. Je možné zde dobývat nové úrovně bitev (STAGE), nebo opakovat bitvu, kterou jste již vyhráli (REPEAT BATTLE). Dosažením vyšší úrovně (STAGE) se získávají zkušenosti (EXP), zlato (GOLD), Soul Stone a případně i LOOT předmětů, svitků a platidel. Když opakujete vyhranou bitvu (REPEAT BATTLE) můžete získat odměny, které jsou stanovené pro danou opakovanou úroveň - každý pátý stage má největší nabídku k zisku.

Ve hře funguje také automatická bitva (AUTOBATTLE), která získává zlato (GOLD), Soul Stone a také EXP. Tyto zisky probíhají každých 5 vteřin a získané hodnoty lze kdykoliv vyzvednout. Maximální dosažené zisky jsou omezeny, ale jejich maximální hodnoty lze vylepšit v rubínovém obchodě (RUBY SHOP). Tato automatická bitva probíhá i během vaší neaktivity ve hře a kromě zlata, soul stone a EXPů získává i předměty - svitky, designy, gear předměty, sealy, atd.

Kingdom Defense Autobattle

Ve hře je ale více druhů bitev.

Jsou zde portálové bitvy (PORTAL), ve kterých musíte ubránit hrad před speciální vlnou nepřátel a mnohdy i s různými modifikátory (např. snížení útoků hrdinů o 30%). Za vítězství v portálové bitvě dostanete nějaké rubíny, portálové mince (PORTAL COIN) a pár dalších odměn. Každý den získáte v základu 5 vstupenek pro portálové bitvy (PORTAL TICKET). Vstupenky do bitvy se odeberou vždy, když úspěšně zdoláte bitvu, nebo když vyberete odměnu z bitvy již dosažené (SWEEP). Avšak SWEEP vám nepřinese odměny jako zdolání další úrovně - a navíc jsou úrovně portálových bitev odměňovány mezi úkoly (QUEST).

Kingdom Defense Portal

Dále jsou zde expediční bitvy (EXPEDITION), ve kterých je třeba porazit BOSSe. Za poražení tohoto bosse dostanete odměnu ve formě expedičních mincí (EXPEDITION COIN) a nějakých svitků a protekčních kamenů pro vylepšení vybavení lučišníků. Kromě těchto odměn navíc dostanete možnost otevřít jednu z 5 beden, skrývajících další odměny z bitvy - první bedna je zadarmo, další bedny se otevírají za rubíny. Stejně jako u portálových bitev i expediční bitvy požadují vstupenku (EXPEDITION TICKET) a tyto vstupenky se odeberou při vítězství v bitvě nebo za výběr již vyhraných bitev (SWEEP).

Kingdom Defense Expedition

Další v nabídce jsou bitvy v ruinách (KING'S RUINS). Těchto bitev je 15 a obnovují se každý den. Za vítězství v těchto bitvách je mnoho odměn ve formě itemů, ale hlavní odměnou jsou ruinové mince (RUINS COIN). Podstatou těchto bitev je, že máte v jednu chvíli jednu hodnotu výdrže hradu - HP hradu se neobnovuje a zůstává tak, jak byla během vítězství poslední bitvy. Když je hrad poražen, bitvu lze zopakovat, ale je třeba obnovit HP hradu. Obnovení HP hradu je poprvé zadarmo, dále pak za rubíny - obnovit HP hradu lze maximálně 5x. Pomoci v těchto bitvách vám mohou BUFFy. Jsou zde 3 druhy BUFFů a to zvýšení rychlosti útoku lučišníků, zvýšení útoku hrdinů a nakonec zpomalení nepřátelských jednotek. Nákup BUFFů probíhá náhodně z těchto tří a jejich účinek se sčítá. Prvních 5 BUFFů je zdarma, ale další se aktivují za cenu 30 rubínů.

kings-ruins.jpg

Dalším druhem bitev jsou bitvy v dobývání (CONQUEST). Jde o dobývání území na mapě s ostrovy. Těchto map je zde více a jsou rozděleny názvem jako kontinenty (Green ContinentGlacial Continent, atd.)  Dobyté území pak produkuje zlato (GOLD), Soul Stone a Ascension Stone, které lze vyzvednout každých 10 minut. Dobyté pevnosti navyšují produkci zlata a Soul Stone podle úrovně dobytých pevností. Úroveň dobytých území se zvyšuje za ocel (STEEL).

Kingdom Defense Conquest

Posledním druhem jsou bitvy Event Dungeon, které obsahují 3 druhy bitev. Jsou jimi Gold MineSpecter's Ruins a Hill of Heroes. V Gold Mine se získává zlato a Ascension Stone, ve Specter's Ruins se získávají Soul Stone a Ascension Stone a v Hill of Heroes se získávají Hero Shard a Hero Seal. Každý den jsou pro každý dungeon k libosti 2 vstupenky (TICKET), za které je možné bojovat nebo vybrat již vítěznou odměnu (SWEEP). Úroveň nejvyšší bitvy v dungeonu je určen dosaženou úrovní základních bitev (STAGE).

Kingdom Defense Event Dungeon

Ve hře je možno sbírat mnoho platidel a měn, které pak lze využít ve Fontáně (FOUNTAIN) nebo v obchodě (GENERAL STORE).

Ve Fontáně (FOUNTAIN) lze využít Hero Seal k vyvolání Hero Shard Gear Seal k vyvolání předmětů pro hrdiny. Také je možné zde rozložit již získané Hero Shard na Ancient Coin nebo zde lze za Ancient Coin nakupovat Hero Shard.

Kingdom Defense Fountain

V obchodě (GENERAL STORE) lze každý den nakupovat. Každý nákup lze provézt jen jednou - obchod se obnovuje každý den. Tento trh se dělí na několik obchodů. Jsou jimi Normal shopPortal shopRuins shop a Expedition shop. V těchto obchodech lze nakupovat všechny možné itemy a měny. Platidla pro jednotlivé obchody se získávají v bitvách (PORTALEXPEDITION a KING'S RUINS). Každá komodita je prodejná jen jednou za den.

Kingdom Defense General Store

Ve hře je systém odměňování za sledování reklam (AD SHOP), kde lze získat rubíny, zlato, Soul Stone, Ascension Stone, Hero Seal, Gear Seal a Weapon / Armor Enhance Scroll. Každý bonus za reklamy lze získat 5x. Kromě hodnoty rubínů je hodnota zisku vždy stanovena - u rubínů je bonus 100-1000 rubínů, určen náhodně. Je možné zaplatit si výhodu, která odstraní nutnost shlédnutí reklamy (stojí ale 340 korun).

Kingdom Defense AD Shop

Dále zde zmíním Prémiový obchod (RUBY SHOP), ve kterém lze za reálné měny zakoupit mnoho výhod a balíčků.

Tento obchod je rozdělen na PACKAGE, kde lze nakoupit balíčky s různými výhodami a předměty.

Kingdom Defense SHOP Package

Dále pak na HERO PACKAGE, kde lze nakoupit Hero Shard pro konkrétní hrdiny. V oddělení PACKAGE a HERO PACKAGE lze každou nabídku koupit v omezeném množství (buď jednou denně nebo jednou týdně). 

Kingdom Defense Hero Pack

Monthly Package lze zakoupit rubíny za nižší ceny, avšak jejich výběr je na 30 dní - každý den je třeba vybrat ony rubíny v obchodě. Takto zakoupené rubíny jsou sice levnější, ale při jejich nevybrání ony rubíny propadají! Nákup měsíčního balíčku je omezen na jedno zakoupení ve výplatné době. 

V oblasti Ruby lze okamžitě nakoupit rubíny bez omezení.

A v oblasti UPGRADE lze za rubíny vylepšovat maximální dobu pro AUTOBATTLE, množství získaného zlata a Soul Stone v AUTOBATTLE, počet medailí pro AUTOPROGRESS, počet denních vstupenek do Portálových bitev, Expedičních bitev a do bitev Event Dungeon. Každé toto vylepšení je trvalé a stojí 1500 rubínů.

Kingdom Defense Store Upgrade

Nakonec zmíním herní úkoly (QUEST). Jsou to úkoly denní (DAILY), týdenní (WEEKLY) a hlavní (MAIN).

Za denní a týdenní úkoly (DAILY a WEEKLY) získáváte body a za každých 20 získaných bodů se odemkne odměna ve formě truhly. Tyto truhly obsahují nejrůznější škálu odměn, které se dají vybrat jen jednou. Takových truhlic lze získat vždy maximálně 5 (jak v denních tak i v týdenních úkolech). Jak už říká zařazení (denní a týdenní), úkoly se obnovují denně a nebo každý týden.

Kingdom Defense Daily Quests

Mezi hlavními (MAIN) jsou úkoly, které lze získat postupem ve hře (dosažením dané STAGE, dosažením šampiona, dosažením úrovně hrdiny, dosažením úrovně hradu a vítězstvími v portálových a expedičních bitev). Za tyto úkoly získáte vždy jednorázovou odměnu ve formě rubínů, zlata, Soul Stone a dalších věcí. S výběrem odměny se nárok úkolu zvyšuje.

Kingdom Defense Main Quests

A posledním jsou odměny v KINGDOM PASS. Zde je 20 úrovní odměn, které lze získat plněním denních a týdenních úkolů. Tyto odměny se odemknou vždy za získaných 120 úkolových bodů. Jsou zde dva řádky odměn - základní (zadarmo) a Premium. K získání premium odměny je třeba zakoupit si Premium Reward, která funguje jako permanentka z jiných her. Při zakoupení Premium Reward se odemkne druhý řádek odměn - ale Premium Reward stojí 110 korun. Premiové odměny se získávají stejně - sbíráním úkolových bodů. Tyto odměny mají však daleko vyšší celkovou hodnotu než je cena Premium Reward.

Kingdom Defense Kingdom Pass

To by bylo vše, co je třeba o této hře zmínit. Pokud vás hra zaujala, naleznete ji na obchodu GOOGLE. Já osobně hraji tuto gamesu na svém tabletu, ale myslím, že bude dobře hratelná i na mobilech.

Ode mě má tato hra ohodnocení 80% a pokud hledáte dobrou strategii na OS Android, máte moje vřelé doporučení.

Pokud jste se pročetli až sem, děkuji vám za váš čas, který zde trávíte!

Přeji vám mnoho štěstí a zábavy.

 

Náhled z fotoalba Kingdom Defense

 

HESLO PRO PŘÍSTUP

Pokud chcete své heslo pro přístup k neveřejnému obsahu, kontaktujte mě na facebooku nebo emailem. www.facebook.com/AntalasN

Nobires@seznam.cz


QR CODE FOR DONATE

Skrze tento QR kód se můžete podílet na vedení tohoto webu - částkou 1, 2 nebo 5 korun.

Děkuji Vám!

PAYPAL QR CODE


Přihlásit se k odběru



Návštěvnost

Online: 1
Celkem: 178941
Za měsíc: 6938
Za den: 123