Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akce vodovod I.+ II. část

12. 9. 2010

Dnes se část členů našeho spolku, společně se sousedem Zdeňkem, vydala na čištění starého Luhovského vodovodu. Tato stavba z roku 1918 stála zarostlá u silnice a nebyla skoro ani vidět. Někteří lidé ani nevědí, že tam něco takového je. Proto náš spolek, se svolením pana starosty, zahájil akci vodovod.

Dnešní den šlo jen o nejnutnější vyčištění okolí. Prořezávku náletů, odrbání mechu, vyčištění vršku od hlíny. Shrňme to asi takto: předtím nebylo vidět nic, teďka je vodovodní stavba již vidět J            

Další bližší informace o historii této stavby zajistí místopředseda Ivan, který je místní starousedlík. Až budou nějaké informace na světě, tak je sem hodím, stejně jako pokračování z čištění.

II.část - 31.10.2010

Dnes se měla skupina ve složení Martin, Janička, Jana a Milda vydat na další pracovní akci na tento vodovod. Nu málem z toho sešlo, jeden účastník se nedostavil, ale jeden zase přišel navíc :-) takže skupina v počtu 4 mohla vyrazit na místo. Čekala nás práce na odrhnutí mechu, očištění škarpy, vyčištění vnitřku.

Počasí nám přálo a tak šla práce.... no jedna radost. Při čištění vrchní části, se po´dařilo narazit na původní betonový poklop zakrývající nádrž vodovodu. Až na uštípnutý roh byl celkem v pořádku a proto byl osazen zpět na své původní místo. Při pokusu vyčistit vnitřek jsem narazil na problém spočívající ve výšce vody. Zkrátka to bude chtít příště broďáky, jinak se to nedá.

Nad plán se nám podařilo vykopat a vyvrátit pařez, který zarůstal do tělesa a zůstal tam po letní akci, kdy se prořezávaly náletové dřeviny.

Letos i přes přízeň počasí již nebude pokračováno v pracech. Ty budou pokračovat příští rok, kdy by mělo dojít k obnově nátěrů, doprořezávky náletovek a jiné drobné práce. To vše ještě bude diskutováno s novým starostou či starostkou naší obce.

 

 

Náhledy fotografií ze složky vodovod I. 09.10

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář