Jdi na obsah Jdi na menu
 

Monty

.

je kluk silver nebo DEW,
dovezen do útulku pro fretky Klubko 30.4.2012 z Měcholup, adoptován 5.6.2012

monty.jpgMonty je velký mazel (údajně albín, ale spíše DEW nebo světlý šampaň) momentálně v říji. Za vyzvednutí z Měcholup a dovoz k nám (společně s Oliverem) opět děkujeme Kamile Langrové.

více foto

1.5.2012 Monty byl nalezen 27.4 a bohužel nevíme kde. Vypadá jako albín, ale není, má burgundy očka, krátký ocas a je to spíše jako DEW nebo vybělený stříbrný kluk. Těžko určím, nejsem znalec. Na hřbetě má sem tam tmavší chloupky (kdysi asi pruh), špička ocásku je taky tmavá.

Kopírujeme sem názor odbornice - poradce chovu Slovenského klubu chovatelů fretek, Henritety Vegéšiové:
Ten chvost :D vyzerá to, že nie je odrezaný,ale je prirodzene tak malý že? ak ano, tak mi to vychádza,že bude z nejakej farmy/množitela na farby. Pretože krížením dvoch DEW, alebo pánd dochádza k degenerácií chvostíkov a ku skracovaniu. čiže toto môže byt dobrá 3.4. generácia degeneracie.

Monty má váhu 1,2 kg a je celkově menší. Oba kluci chodí zatim vzorně do záchůdku a Monty i v místnosti ;) Pokud se brzy nenajde majitel, necháme ho kastrovat.
Je celkově klidný, i když je v říji.  Ale hubu nezavřou oba dva :D

9.5.2012 Monti má za sebou kastraci, odpočívá a já dohlížím a zahřívám. Využila jsem klidu k řádnému vyčištění oušek, ostříhání drápků,  veterinář odstranil klíšťata u Montyho našel ještě tři larvy.

Monty je čipovaný ale nedaří se mi najít v databázi majitele, čip zřejmě není registrován... Jak to tak bývá, zase se mi hlavou honí myšlenka od koho by asi mohl být, že jo... V barvě DEW a přešlechtěný!  Č. čipu je 967000009026004, kdybyste našli majitele, písněte mi, budu moc ráda!

27.5.2012 Monty je trochu poděs, raplík a můj blbeček-komik, ale miloučký, hodný a čistotný!
Držku nezavře... Jsem tu jak ve slepičárně, když je puštěný. Jeho velkou zvláštností je usnout třeba uprostřed místnosti. Je snim velká sranda a má rád nohy :lol:

5.6.2012 Monty ♥ byl nečekaně adoptován! Oliver a Monty přišli do útulku společně a také společně ve stejný den šli do adopce... Myslete na ně! kdo pláče jsem jen já a Paci :-(

foto Montyho v nové rodině