Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z deníku expedice Po stopách Yettiho - den třetí

15. 4. 2015

Ráno, raníčko badatelé vstali, na rozcvičku pospíchali a byli mile překvapeni příjemným teplým počasím bez mráčků. Po vydatné snídani se pak odebrali ke studiu ptactva a tvorbě dosud neobjevených zvířecích druhů. V odpoledním klidu trocha četby, společenské konverzace, mlsání, zpěvu a her. Po odpočinku jsme se sešli v kinosále, kde byla představena cennost nevyčíslitelné hodnoty - Kniha velkého stromu - která pomáhá a radí badatelům při pátrání po Yettim. Jedna z prvních rad byla poznat 14 osmitisícových vrcholů. Celý tým se rozdělil do dvojic a v běžecké aktivitě hledal jednotlivé velehory, třídil a zapisoval. Vítězem se stali ti, kdo nejdříve sesbírali informace a sestavili hory podle nadmořské výšky. Oceněni byli také všichni badatelé, kteří aktivitu dokončili. Celkem se to povedlo 13 z 21 minitýmů. Zde se opravdu projevila psychická odolnost a vytrvalost! Psychické vyčerpání jsme rozehnali vynikajícím zápasem ve fotbale, který svou úrovní předčil i mnohé zápasy naší ligy, zejména co se nasazení a radosti ze hry týče. Dobře naladěni jsme zblajzli večerní buchtičky s krémem, které děti jedly tak, až se jim dělaly boule za ušima. Po večerním zpěvu si každý založil svůj deník expedice, kam si nalepil a napsal spoustu důležitých údajů. Celý úspěšný den pak zakončila dnes již teplá koupel a spravedlivý spánek.

Další důležitá data:

1. Ondra W. dnes od začátku pobytu vypil 39 hrnků čaje. Asi na něm bude závislý, jako my ostatní.

2. Všem se nám tu líbí a těšíme se na zítřejší pátrání, Yetti zatím spatřen nebyl.

3. Jeden člen expedice - Evička - odcestoval domů - Nepálská horečka napadá zejména yettology, ale naštěstí není nakažlivá.

4. Domorodci jsou přátelští a ochotní, také místní zvířata nás vítají.

5. Prof. Kuzněcov zdařile provedl několik operačních zákroků (tříska, odřené koleno). Pacienti se po narkóze cítí dobře a dokonce ani nesimulují pooperační slabost a ihned se vrací do yettologického bádání.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Tříska

(Žaneta Balcarova , 21. 4. 2015 21:36)

Tak z dnešního došlého dopisu víme, které dítě prodělalo operační zákrok.... Operačnímu týmu děkujeme za zdařilou operaci ;-) a nervy, jelikož víme, že tomu předcházel skvělý herecký výkon...

Děkujeme ;-)

(Harčaríková, 15. 4. 2015 21:38)

Moc děkujeme za denodenní zprávičky. Podle foteček jde poznat, že děti jsou moc spokojené a šikovné. Snad viry nebudou útočit dál a nikdo neonemocní. Přejeme pochodový zbytek pobytu na čerstvém vzduchu. Opatrujte se a moc děkujeme :-)

Děkujeme

(Žaneta Balcarova , 15. 4. 2015 21:25)

Musím říct, že hltame každý řádek a stále se těšíme na nové zprávy. A fotky nám udělaly velkou radost. Jen škoda zákeřné horečky, držíme pěsti, ať se nesiri dál a jste všichni vůči ní odolní!!!!

PARÁDA

(MAJČINIKOVÁ OLGA, 15. 4. 2015 21:30)

FOTKY JSOU UŽASNÉ JE NA NICH VIDĚT ŽE DĚTI SI TO UŽIVAJÍ NAPLNO.ZDRAVÍME DO NEPÁLU.