Králík al´Ischiatana
117 ml extra panenského olivového oleje
1 střední králík, nakrájený na kousky
1 celá palička česneku, zbavená konců
1 čerstvá chili paprička, nasekaná
sůl, čerstvé oregano a čerstvý tymián
28 g rajského protlaku
470 ml bílého vína
5 lístků čerstvé bazalky, nasekaných
10 cherry rajčátek, přepůlených
Postup přípravy:
předehřejte troubu na 190°C.
v hrnci rozehřejte olivový olej. Dejte králíka do horkého oleje.
přidejte paličku česneku, chili papričku a sůl.
osmahněte králíka do zlatohněda po všech stranách.
přidejte rajčatový protlak a bílé víno.
pak přidejte bazalku, oregano, tymián a cherry rajčátka.
až se víno zredukuje, přendejte králíka na pekáč a dejte do trouby na přibližně 30 minut.
Výsledek: pro 4 osoby