Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality

PROGRAM roku 2024 :

leden - EFA Cup

             přátelské zápasy U12 - přátelský zápas muži ČR - Polsko

únor - soustředění muži - Polsko

březen - soustředění U12 - Jeseníky

duben - soustředění Berlín - Wedding Cup 2024 - U8, U10, U12, U14 , mix muži- ženy , muži ČR

             - do turnaje přihlášen rekordních počet našich družstev napříč kategoriemi = 7

květen - bundesliga - turnaj v Hannoveru - muži , mix, U12

červen - bundesliga

             - soustředění U12 + mix - Chorvatsko

červenec - soustředění muži

srpen - EM 2024 - muži - Švýcarsko 

          - soustředění tým U12 - s německým výběrem - 

          - turnaj Walldorf

září - turnaj Hallerstein

        - Německý pohár - U12

         - bundesliga muži

říjen - soustředění U12 + mix  

         - bundesliga muži

listopad - soustředění muži - Přelouč - Kutná Hora

prosinec - Vánoční turnaj

leden 25 - EFA  Champions Cup Indoor

 

 

 

EFA Champions Women Indoor Cup 2024 - hala Klimeška 5. - 7. ledna 

 Finálový turnaj Ligy evropských mistryň ve faustballu

více v záložce EFA Cup 2024

 

 

Soustředění týmu mužů - 25. 11. 2023

   Příprava na novou reprezentační sezonu začala tradiční  účastí na loučení s venkovní sezonou na konci září na turnaji v Hallersteinu. V příjemné atmosféře a za bohaté účasti ligových týmů šlo především o naše první setkání . Většina hráčů si plní své klubové povinnosti a na setkání v reprezentaci se těší a nelituje dlouhé cesty.

  První setkání v hale je naplánováno na víkend 24.-26.11. v Přelouči. Účastní se všichni hráči z domácího klubu FaC Zdechovice a hráči ze zahraničních klubů - z Německa i Švýcarska. V sobotu 25.11. je na programu přátelský mezistátní dvojzápas s reprezentací Polska vedenou Robertem Szcerbaniukem.

  ČESKO - POLSKO  -  sobota 25.listopadu 2023 - hala Přelouč - 11,00 hodin + 13,00 hodin

 

 

MISTROVSTVÍ SVĚTA

mužů 2023

 

Od roku 2007 nechyběla reprezentace mužů ČR na žádném ze světových šampionátů – ať to bylo na evropském, asijském či americkém kontinentu.

Od posledního šampionátu v roce 2019, kde jsme zaznamenali největší úspěch v dosavadní historii účastí, došlo ke generační obměně. Přesto jsme se dokázali kvalifikovat i pro letošní šampionát v německém Mannheimu.

S aktivní kariérou v reprezentaci se mezitím rozloučily důležité opory a pilíře týmu. Ať to bylo již z důvodu zranění, pracovní zaneprázdněnosti či rodinných změn, zdálo se, že to jsou ztráty nenahraditelné.

 

Do nominace týmu ČR na desetidenní vrcholné zápolení mezi světovou elitou promluvil opět výrazně tým FaC Zdechovice, který je největší základnou pro reprezentaci – Michal Beck, Tomáš Baťka, Michael Paper, Tomáš Paper, Daniel Mazal, Ctirad Grüner – byli doplněni mladíky Tobiáš Kühn, Tobiáš Hec a Daniel Josef Schwarz.

 

V základní skupině jsme postupně narazili na Japonsko, Nový Zéland a Austrálii.

Zahájili jsme jasným vítězstvím 3:0 nad Japonskem. Druhý zápas jsme nezvládli a podlehli stejným rozdílem Novému Zélandu. V důležitém zápase o druhé místo ve skupině, které zajišťovalo příznivého soupeře do nadstavby, jsme sehráli vyrovnaný zápas s Austrálii. Naše vítězství nám – díky dvěma soupeřem získaným setům – na kýžené druhé místo nestačilo.

Do nadstavby nás „pavouk“ svedl dohromady s týmem USA. V současnosti již faustballová velmoc nám měla co vracet. V posledním šampionátu jsme ji porazili v boji o konečné umístění 3 : 2. Hráčem zápasu byl tehdy smečař Daniel Mazal, který však v letošním šampionátu pro vleklé zranění ramene na kurtu chyběl.

Jeden z nejlepších výkonů našeho mladého týmu na Američany nestačil . Podlehli jsme jim po velkém boji 1 : 3, když všechny sety končily o pouhé dva body a v prodloužení. Sice se na náš výkon snášela slova chvály – z médií, od trenérů ostatních týmů, fanoušků … hráči byli odměněni potleskem vestoje , přesto jsme končili v slzách. Pro mladé 18-leté nováčky v našem týmu to byla obrovská zkušenost. Tu dokázali přenést do svých výkonů v dalším průběhu šampionátu.

V zápase proti našim tradičním nevyzpytatelným soupeřům ze Srbska jsme sice prohráli první set, ale v dalším průběhu zcela jasně dominovali a zvítězili 3:1.

V dalších kolech ,hraných v rámci Poháru národů, jsme postupně porazili všechny naše soupeře – Namíbii 3 : 0, Nový Zéland 3 : 0, Austrálii 3 : 2.

 

Světový šampionát byl oslavou faustballu – po stránce sportovní, zájmu diváků, médií – všechny naše zápasy mohli sledovat TV diváci v celém světě.

Stadiony, na kterých se hrály zápasy, byly plné pozitivně naladěných diváků.

Závěrečné zápasy o celkové umístění se hrály v jedné z nejkrásnějších hal v Evropě. SAP arena v Mannheimu s kapacitou 12tisíc diváků byla zcela

zaplněna fanoušky všech týmů a především těmi, kteří uměli ocenit výkony týmů …

Pro naše mladé hráče – stejně tak i pro ty starší – byl velkým zážitkem i obrovský zájem sběratelů podpisů, dresů a všech faustballových propriet . Zastavovali je i ve městě, fotili se s nimi, přáli jim mnoho úspěchů, povídali si o odehraných zápasech … Školní výpravy se účastnily tréninků i zápasů...

 

Složení týmu nám dává naději pro Světové hry a Mistrovství Evropy, které se uskuteční v příštím roce ve Švýcarsku .

 

 

 

 

Mistrovství Evropy

žen 2023 – Grieskirchen

 

Na rozdíl od týmu mužů se ženský výběr šampionátu starého kontinentu nezúčastnil. Důvodem nebylo to, že by se nekvalifikoval, ale studijní povinnosti . Maturity u většiny hráček způsobily, že hráčky netrénovaly a nepřipravený tým by nemohl zodpovědně reprezentovat….

Šampionátu se však zúčastnil výběr U12 a U14, se kterými se již počítá na nadcházející období. Vždyť Itálii v této dospělé kategorii reprezentoval tým s věkovým průměrem 16 let …

 

 

U12 – dívky

Výběr dívek letos vstupuje do žákovské Ligy v Sasku a Bavorsku. Při tréninkovém pobytu v Hallersteinu , kde dívky odehrály tři zápasy proti týmu dívek a tři proti týmu chlapců ( s dívčím týmem jsme jednou zvítězili a dvakrát prohráli a tým chlapců třikrát porazili ) , nám byla nabídnuta účast i v Německém poháru.

25.8. - 26.8. - první zápasy v Lize jsme odehráli v domácím prostředí. Na úvod jsme přivítali nejtěžšího z možných soupeřů – naše kamarádky z Hallersteinu jsou mistryněmi Německa v kategorii U12 a U14.

Jejich pobyt u nás jsme si zpestřili společnými tréninky, exhibičními zápasy s dospělými i smíšenými týmy, výletem do Kutné Hory.

 

FaC Zdechovice – HSV Hallerstein O : 4 ( 8 : 11, 6 : 11, 3 : 11 , 8 : 11 )

- páteční zápas byl jednoznačnou záležitostí hostů

 

FaC Zdechovice – HSV Hallerstein 2 : 4

( 9 : 11, 10 : 12, 11 : 7, 10 : 12, 11 : 4, 9 : 11 )

- sobotní zápas byl již z naší strany velmi dobrý. Zlepšená hra celého týmu přinesla úspěch v podobě zisku dvou setů a vyrovnaného průběhu. Dlouhé výměny a pohledné akce smečařek byly po zásluze oceňovány diváky, kteří vytvořili po oba dva soutěžní dny skvělou atmosféru.

O síle našich soupeřek svědčí i to, že tým rodičů našich dětí porazily také.

 

 

 

Program týmů :

Muži – bundesliga

23.9. - turnaj v Hallersteinu – obhajoba finálové účasti

 

25.- 26.11. - halový turnaj Přelouč – 4 týmy

 

13.- 14.1. - halový turnaj ve Wroclavi – 6 týmů

 

U12 U14 – 16.9. - Zemská žákovská liga

16.9. Staffelstein – Německý pohár U12

 

8.10. - Praha

 

20. - 27.10. Světová liga

 

25. -26.11. halový turnaj Přelouč – exhibiční zápas

13.-14.1. Wroclav – mezistátní zápas s výběrem U12 Polska

ROK 2023

Srpen 

Zájezd na Mistrovství Evropy žen - pro zájemce 

V pátek 18.srpna pořádáme zájezd pro všechny fanoušky na evropský šampionát v kategorii žen. Ten se letos uskuteční v Rakousku ve dnech 18.-19.srpna.   

Červen - červenec

Odjezd na Mistrovství světa 2023

V pátek 21.července se přesune reprezentace do dějiště světového šampionátu. V Mannheimu nás čekají zápasy ve skupině : sobota 22.7. zahajovací zápas celého WM -od 12,00 hodin proti Japonsku

neděle 23.7. od 17,15 hodin - proti Austrálii

pondělí 24.7. od 12,40 hodin - proti Novému Zélandu

Všechny naše zápasy můžete sledovat v přímých TV přenosech 

Turnaj - 15.července

Zpestřením sezony je vždy Losovaný turnaj, který pořádáme napříč týmy. V sobotu 15.7. se turnaje - za velmi horkého počasí - zúčastnilo celkem 5 týmů. Sportovní výkony nebyly v tento den tím nejdůležitějším výsledkem. Ač nikdo z hráčů nic neošidil, byla příjemná atmosféra a společné sladění hlavním cílem. Každý tým sehrál čtyři zápasy. Výsledky turnaje :

1. tým Radka 2. tým Honzy 3. tým Romana 4. tým Martina 5. tým Simony   

Muži - WM 2023

Nejdůležitější část sezony má před sebou reprezentační výběr ČR mužů. Na vrchol kariéry - Mistrovství světa - se nominovaní hráči připravovali na posledním soustředění přímo na základně ve Staimmheinu. Během víkendu 30.6.-2.7. jsme sehráli s tréninkovými sparingpartnery řadu zápasů. Děkujeme .

Nominovaní : zadní - Michal Beck, Tom Paper,   Tobiáš Hec,

nahrávači - Ctirad Grüner, Tomáš Baťka

 smečaři - Daniel Josef Schwart, Michael Paper, Tobi Kühn, Daniel Mazal 

U12

Na konci června absolvoval svůj zahraniční tréninkový kemp soutěžní žákovský tým dívek. Tradiční základna na Makarské riviéře nám poskytuje veškerý potřebný servis a klid na plnění tréninkových dávek. Hráčky trénují třikrát denně . Zpestření nám poskytuje moře a společně trávený čas ve chvílích odpočinku. Dívky tak mají vytvořený nejdůležitější prvek pro úspěch - fungující kolektiv.

Květen

Poslední květnový víkend proběhl tréninkový kemp žákovského týmu U12 v Hallersteinu. Společný trénink s týmem dívek U12 a týmem chlapců U12 z místního klubu byl zakončen turnajem. V něm si velmi dobře vedly dívčí týmy - náš i Hallersteinu. Celkem každý tým odehrál šest zápasů. Naše dívky zvítězily - stejně jako místní - ve čtyřech zápasech. Sestavu tvořily - Anežka H., Eliška M., Anička S.,Týna U., Šarlota U.Nikola H. - ze základního kádru  chyběly Laura P. a Ema  

WEDDING Cup 2023 - během víkendu 22.-23. dubna proběhl největší světový turnaj v Berlíně . Po covidových omezeních se letos sešlo celkem 209 týmů v kategoricíh od Minis až po vrcholové týmy bundesligy. I účast týmů FaC Zdechovice byla velmi bohatá - do bojů jsme vyslali 2 týmy U10, 2 týmy U 12 a tým mužů v kategoriíh bundesliga a otevřená kategorie. Naše umístění :  U 10 dívky - 4.místo, U 10 chlapci - 1.místo.

U 12 dívky - 4.místo , U12 chlapci - 5.místo

MUŽI -  účast na turnaji jsme pojali jako tréninkové soustředění před ligovými boji a světovým šampionátem. Potěšující byla účast všech hráčů širšího kádru. V zápasech jsme střídali , hledali různé sestavy, vyzkoušeli si různé herní varianty. V konkurenci bundesligy jsme skončili na šestém místě. V základní skupině jsme porazili pozdějšího vítěze Berlín a národní tým Srbska. Ve třetím zápase jsme nestačili na Kellinghusen. V otevřené kategorii jsme dva zápasy vyhráli, ve třech prohráli.

Nejlepším hráčem v kategorii U10 byl Jan Filip.

MISTROVSTVÍ  SVĚTA 2023 - 22.-29.7.2023

muži se v základní skupině utkají s : Novým Zélandem, Austrálií a Japonskem

nominace : Tomáš Baťka, Michal Beck, Ctirad Grüner, Daniel Schwarz, Tobiáš Hec, Tobiáš Kühn, Daniel Mazal, Radek Myslivec

 

AKTUÁLNĚ - 2022

JSME ZPĚT - mluvíme o pohodě a výkonnosti týmu mužů. V sobotu 24.září jsme se zúčastnili tradičního turnaje v Hallersteinu. V konkurenci 14 týmů se vůbec neztratili hráči FaC. Tým mužů postupně porazil v základní skupině TSV Zella - Mehlis, HS Hallerstein, MSV Buna Schkopau. Ve čtvrtfinále jasně přehrál TV Meirholf, v semifinále si poradil s TV Längenau. V nádherném finálovém zápase se - po velkém boji se sklonil před výborným výkonem Inter Mainland. 

Sestava :  Michael P.- Tomáš B. - Tobiáš H. - Daniel M - Tomáš P.  - ( Michal B )

Dařilo se i děvčatům na smeči - Nikolám F. a M.   Děkujeme všem za výborný výkon.

 

září 

tréninky již v hale - úterý 15,30 - 17,00 hodin

 čtvrtek 17,30 - 19,30 hodin

24.9. - tradiční turnaj v Hallersteinu - muži , ženy

říjen 

9.10. - mistrovství Německa - U12 dívky, U12 chlapci

16.10. - halový turnaj v Německu - muži 

22.10 .- 29.10.  - soustředění U12, U14 

listopad

soustředění - muži, ženy, U12 - Přelouč - 26.11. 

prosinec

Vánoční turnaj - Chvaletice

 

 

 

 

 

 

 Rok 2021 - díky covidové situaci byl velmi omezený herní program týmů. Národní tým žen a juniorek U 18 se zúčastnil světového šampionátu. Tým mužů se ani v letošním roce nedočkal svého evropského šampionátu - ten byl původně plánován na rok 2020. Po loňském odložení musel  být - vzhledem k epidemiologické situaci v Itálii - přeložen znovu. V červenci roku 2022 by se tak měl uskutečnit již jako kvalifikace na světový šampionát v roce 2023 v Německu. 

Výsledky našich hráček na MS 2021 :  tým žen 6.místo  , juniorky U 18 7.místo.  Juniorky, které zaskakovaly i v šampionátu žen, si zaslouží velké uznání. I přes zranění klíčových hráček a velmi zhuštěný program, prošly oběma šampionáty s velkou grácií. Potěšily předvedenou hrou a po zásluze sklidily pochvaly od ostatních týmů. Především vítězství nad týmem Chile bylo ukázkou síly týmového ducha. 

 

Rok 2022 - do nadcházejícího roku vstupujeme s nadějí, že epidemiologická situace ve světě umožní uskutečnit celý herní kalendář - muži ME v Itálii a Světové hry v USA, juniorky U18 ME .  Podle posledního vývoje je ve hře konání evropského šampionátu mužů v ČR !! 

Program tréninků a soustředění- viz kategorie Trénink

 

 

 

Pro světové šampionáty U 18  a žen hledáme fyzioterapeuta. Zájemci se mohou hlásit na emailu : czech.faustball@seznam.cz

MISTROVSTVÍ  EVROPY mužů v Itálii opět přeloženo. Nový termín pro konání šampionátu je červen 2022. Stane se generálkou před dosud největším světovým šampionátem v dějinách faustballu.

Náhradou za neuskutečněný šampionát se stane obnovený Pohár národů jehož pořadatelem se stane německý svaz. Pohár se uskuteční v době letních prázdnin. V dosud posledním Poháru národů se český tým stal největším překvapením, když dokázal potrápit i tehdejšího světového šampiona -Tým Rakouska - a obsadil celkově třetí místo.

 

Světový šampionát žen - byla předložena  nominace. Na šampionát do švýcarské Jony máme možnost vyslat 10 hráček a 4 členy realizačního týmu. Dosud jsme využili možnosti ponechat volná místa k případnému donominování hráček. Reprezentantky měly možnost trénovat i v průběhu přísných opatření.

   

Světový šampionát U 18 - byla uzavřena nominace týmu ČR. Na šampionát v rakouském Grieskirchenu odjede 8 hráček a 4 členové realizačního týmu. Tréninky týmu probíhaly celou zimu, chybí nám však herní vytížení. Čekáme na povolení návratu do bundesligy a obnovení mistrovských zápasů.

Na konci června odjíždí výběr U 18 na týmové soustředění do zahraničí.

 

S lítostí oznamuje velmi smutnou zprávu , která zarmoutila  faustballovou rodinu na celém světě.

V sobotu 27.února 2021 zemřel přítel a oblíbený člen faustballové federace - čestný prezident Mezinárodní faustballové asociace -pan ERNESTO  DOHNALEK . Argentinec s českými kořeny velmi úzce spolupracoval s českým faustballem a stál u vzniku České faustballové asociace.

Ernesto, narozený 13. května 1950, byl zvolen 27. srpna 1995 ve Windhoeku (Namibie) čtvrtým prezidentem Světové fistballové federace. Převzal ji po  dr. Hansi Christianu Kollmannovi. Vrcholem jeho funkčního období byly podle jeho vlastních slov Světové hry 2005 v Duisburgu a 2009 na Tchaj-wanu, stejně jako mistrovství světa 2007 v Oldenburgu a založení mistrovství světa U18 od roku 2003.

V Namibii prezidium stanovilo, že mistrovství světa v fistballu se bude konat každé čtyři roky.

Mezinárodní fistballová federace oslavila svou premiéru v roce 1994 v Dohnalkově rodné Argentině. První mistrovství světa v ženském fistballu se konalo v Buenos Aires. 

Jeho zásluhou se začaly konat šampionáty juniorských kategorií. 

Na mistrovství světa mužů v brazilském Portu Alegre v roce 2003 se Kongres rozhodl přejmenovat Mezinárodní fistballovou asociaci (IFA).

Na mistrovství světa v Dolnosaském Oldenburgu v roce 2007 se kongres rozhodl změnit pravidla hry na stanovenou délku  jedenácti  bodů, když se jich poprvé zúčastnilo dvanáct národů.

Na mistrovství světa mužů v Paschingu v roce 2011 převzal předsednictví Ernesta Dohnálka  Karl Weiß. Po zakládajícím prezidentovi Erichu Petschnekovi, který sdružení vedl 22 let, zastával  Ernesto Dohnálek  druhé nejdelší období -16 letech v čele sdružení. V roce 2011 byl jmenován čestným prezidentem IFA za své služby pro  fistball . 

Ani po ukončení aktivní práce pro federaci se Ernesto neoddával odpočinku. Účastnil se všech vrcholných akcí. Byl čestným hostem na evropském šampionátu pořádaném v ČR.  Byl hostem českého týmu i na mistrovství světa žen .Ernestu Dohnálkovi odešel skutečný sportovec a PAN PREZIDENT. Velmi si vážíme toho, že byl naším věrným přítelem. 

REPREZENTACE -ve všech kategoriích-  se i nadále připravuje na pravidelných trénincích. Pracujeme na kondici a technice . Podmínky nám neumožňují trénovat v hale .

Soustředění - muži a juniorky U18 -polovina února 2021 - týdenní zahraniční soustředění. ZRUŠENO pro epidemiologickou situaci v místě pobytu 

 

PŘERUŠENÍ tréninků v hale - vzhledem k přijatým opatřením tréninky v hale nejsou. Členové soutěžních týmů ligové soutěže v Německu budou trénovat venku. 

TRÉNINKY přesunuty již do haly - od 1.října trénujeme již v hale - dny zůstávají. Út - 15,30 - 17,00 hodin

                                                                                              Čt - 17,30 - 19,30 hodin

 

Tréninky týmů - úterý a čtvrtek -16,30 - 18,30 hodin  sportovní areál Zdechovice

Nejbližší program - turnaj Walldorf - 29.-30.8. 2020 muži, ženy

 20.9. - muži Hallerstein

                               ženy, juniorky - Thierstheim

 4.10. - muži Bamberg

                             - ženy,juniorky - Hallerstein

společné soustředění juniorek U 18 ČR a Německa - konec října

 

JE ROZHODNUTO !!!!!

Mistrovství světa žen 2020 - listopad Chile - ZRUŠENO - do konce září bude rozhodnuto o novém místě konání šampionátu v roce 2021. Mezi kandidáty patří i Česká republika

Videokonference Prezidia světové federace i Prezidia evropské federace rozhodla v minulém týdnu o zrušení některých vrcholných akcí plánovaných na tento rok.

Červenec  - Kaltern Itálie . Mistrovství Evropy mužů - přeloženo na rok 2021 - 24.-26.6.2021

Birmingham - USA - finále Světové ligy - -přeloženo na 16.-18.7. 2021

             Grieskirchen -Rakousko - Mistrovství světa U 18 - přeloženo na 29.7.-1.8.2021

Grieskirchen - Rakousko - Mistrovství Evropy U 21 - zrušeno úplně

Zatím zůstává v platnosti finálový turnaj Ligy mistrů v srpnovém termínu - Rakousko Linz - muži  a Švýcarsko Jona-ženy

Listopad - Mistrovství světa žen - Llanquihue Chile - zatím zůstává v původním termínu .

Tréninky všech týmů budou obnoveny po uvolnění nouzového stavu a povolení pravidelných tréninků vrcholového sportu. Prozatím pokračuje individuální příprava všech hráčů a hráček. 

  

MIMOŘÁDNÁ  OPATŘENÍ  -  se projevila i ve sportovní přípravě . Od 16.března je zastavena sportovní příprava všech týmů. Hráčky a hráči z výběrů pro ME a MS  se budou připravovat individuálně. Soustředění týmu juniorek v Chorvatsku , na které měl tým odjet 7.dubna se odkládá na náhradní termín. Plánované soustředění všech týmů v termínu 20.-22.března se ruší.

Z rozhodnutí evropské a světové federace EFA a IFA :

Zahraniční turnaje - ve Švýcarsku a v Německu plánované na 18.-20.dubna se odkládají. 

Světová liga - s účastí týmů mužů a žen FaC Zdechovice - ruší se turnajové turné v Brazílii -Curitiba 21.-22.3.,Novo Hamburgo, Porto Alerge 3.-5.4. , turnaj v Austrálii   Geelong. Z evropské části Světové ligy je zrušen turnaj ve švýcarském Elggu a v Německu Berlín Wedding Cup a Stuttgart.

MISTROVSTVÍ  EVROPY mužů 2020 - původní termín na počátku července zatím zůstává zachován. Evropská federace sleduje krizovou situaci v pořadatelské Itálii . Variantou je posunutí termínu místo finálového turnaje Ligy mistrů, popř. nahrazení pořadatelské země ( oslovena naše asociace ). Vše je však otázkou dalších jednání a vývoje situace.

MISTROVSTVÍ SVĚTA juniorek - druhá polovina července - rekordní účast týmů !!! Světová federace věří, že termín bude zachován. 

Tým FaC ZDECHOVICE do Světové ligy - v dubnu letošního roku vstupují tým mužů a žen FaC premiérově do Světové ligy. Už samotná účast ve Světové lize v elitní kategorii "Major" je velkým oceněním. 

Turnaj v Tachově - 5.ledna 2020

- jednalo se o první měření sil v novém kalendářním roce. Za účasti týmů juniorské, žákovské a dospělé kategorie se zúčastnily klubové výběry FaC Zdechovice, SV Tiersheim a domácího Tachova.

Juniorky U16 - odjely v hodně improvizované sestavě - a to především díky zranění a nemocem. Chyběly tři hráčky základní sestavy. Tým nastupoval ve složení : Aneta Rychterová,Nikola Marková - Adéla Kozubková, Jasmin Ilse Haschert, Nikola Faltysová

Žáci U12 - turnaj byl pro ně první společnou přípravou s německým partnerem. Pro letošní sezonu sestavujeme společný tým s SV Tiersheim pro mistrovství Německa v této kategorii - a to jak pro dívky, tak pro chlapce. V turnaji jsme kombinovali týmy chlapců, dívek i mixy. Sestava FaC - Lukáš Sotona, Martin Kautský,Petr Slavík, Patricie Kárníková, Denisa Balánová, Karolína Protivenská, Jasmin Ilse Haschert

Tým mužů FaC - na turnaj odjel také v silně pozměněné sestavě, prohrál ve finále s výběrem U18 SV Tiershem. Sestava : Rychtera,Mazal - Beck, Krejčí, Šindelář

tradiční vánoční setkání se uskuteční v pátek 27.prosince ve sportovní hale ve Chvaleticích - začátek vánočního hraní byl v 9,30 hodin. Zúčastnili se zástupci ( pouze zástupci ) všech kategorií . Po vánočních svátcích bylo potřeba udělat něco dobrého pro své tělo a příjemný pocit z pohybu. Hrál se florbal a faustball. Děkujeme všem zúčastněným.

Mezinárodní turnaj v Tachově - neděle 5.ledna 2020 - účast týmu mužů, žen, juniorek a žáků

Odjezd ze Zdechovic v 7,00 hodin ze sídliště

 

TRÉNINKY již v hale :

úterý 15,30 - 17,00 hodin

čtvrtek 17,30 - 19,30 hodin

 

prosinec - turnaj v Drážďanech

Vánoční turnaj - muži, ženy, juniorky - 28.12.2019  sportovní hala Přelouč

tým juniorek U18 - zahájil přípravu na Mistrovství světa 2020  týdenním soustředěním v zahraničí - 25.10. - 2.11.2019

SOUSTŘEDĚNÍ - termíny :

leden - 11.1. od 9,00 - sportovní hala Přelouč

únor - 8.2. - od 9,00 - sportovní hala Přelouč

březen - 15.3. - od 15,00 - sportovní hala Přelouč

 

 

 

Další program :

29.8. zahájení nové sezony - trénink ve Zdechovicích - muži, ženy, juniorky

31.8. turnaj ve Walddorfu - ženy, juniorky

Na turnaji nás v kategorii žen reprezentoval tým juniorek U16. Děvčata si vedla velmi dobře.  V základní skupině porazila tým Walddorfu I. a tým Walddorfu U18. Ve finálovém zápase prohrála s bundesligovým týmem Görlitz U18 o dva body. Zápasy v turnaji se hrály na 2x10 minut. 

Pořadí v turnaji : 1. Görlitz U18   2. FaC Zdechovice U16  3. Walddorf I. ( ženy )

Sestava : Nikola Formanová, Nikola Marková - Natálie Faltysová - Nikola Faltysová, Alena Opálková - střídala: Adéla Kozubková

28. září : turnaj mužů - Hallerstein                

Finále Světové ligy - 14.9.  Salzburk - zájezd pro fanoušky - přihlášky na emailu .czech.faustball@seznam.cz popř. osobně na tréninku

 

MISTROVSTVÍ   SVĚTA 2019 - WMC 2019 Winterthur - Švýcarsko                         

20190817_GER_AUT_Weber_020_fb

Vrchol letošní sezony skončil - byl krásný . Světový šampionát elitní kategorie mužů ve Švýcarsku byl obrovskou oslavou faustballu. Tomu odpovídá i velká návštěvnost , nádherný stadion, báječná atmosféra, nadšení i zklamání ... Našemu týmu se podařilo uspět - první desítka světové špičky byl velkým snem a přáním. Výkon všech reprezentantů přinesl úspěch, který docení pouze ti, kteří znají sílu ostatních týmů. Vždyť světová rodina faustballových týmů čítá devět desítek států. Nejužší základnu z nich má v současné době ČR - přesto se náš tým dokázal vklínit do elitní první desítky  . Tento úspěch přinesl přímou účast na šampionátu v Manheimu v roce 2023 - vyhneme se kvalifikaci. Bonbónkem je i  kvalifikování na Světové hry . Potvrdili jsme i páté místo z evropského šampionátu.

 

Závěrečné pořadí šampionátu :

                              1. NĚMECKO    2.  RAKOUSKO   3. BRAZÍLIE   

4. ŠVÝCARSKO  5. ITÁLIE  6. CHILE  7. ARGENTINA  8. NAMÍBIE  9. ČESKÁ  REPUBLIKA  10. USA  11. Nový Zéland

12. DÁNSKO  13. SRBSKO  14. POLSKO  15. BELGIE   16. AUSTRÁLIE  17. HOLANDSKO  18. JAPONSKO 

 

                                             

                 POZVÁNKA na příští šampionát mužů v německém MANNHEIMU , kam se tým ČR již kvalifikoval.

 

20190817_Germany_Austria_Kaufmann-11_fb

Živé přenosy všech zápasů mistrovství světa mužů :         live Stream     fistball.tv

Mistrovství Evropy žen a juniorů U 21 je již minulostí.Skončil velkým úspěchem - nejen organizačním , ale hlavně sportovním. Celá světová faustballová rodina však vzhlíží již jinam. Nezadržitelně se blíží největší faustballový svátek za poslední čtyři roky. V neděli 11.srpna začne Mistrovství světa mužů ve švýcarském Winterthuru. Tým ČR bude u toho. Hned zahajovací zápas bude patřit právě našemu týmu. Všechny zápasy ze šampionátu budou vysílány v živých přenosech. Budeme rádi, pokud zasednete k televizním obrazovkám nebo počítačům a budete držet našim hráčům palce. Pokud je chcete povzbudit, popř, reagovat na jejich výkony v jednotlivých zápasech můžete na email : czech.faustball@seznam.cz, ,  fcb  " faustballczech". Členové CfA mohou i na osobní mobilní číslo trenéra. Pokud však chcete   být u tohoto svátku našeho sportu, rádi Vás přivítáme na stadionu. Těm, kteří budou na místě a navštíví náš tým, máme připravené fanouškovské  poděkování ( tak, aby byli v záplavě fanoušků všech týmů vidět ).

 

Tým žen a juniorek - příprava na novou sezonu, ve které na ně čekají světové šampionáty juniorek i žen, začíná účastí na tradičním turnaji ve Walddorfu 31.8.

TELEVIZNÍ  PŘENOSY ze všech zápasů Mistrovství Evropy žen a juniorů můžete ve dnech 19.-20.července sledovat na německé televizi  | XinCAST

 

Úvodní - otevírací zápas šampionátu obstarají naše děvčata s mistryněmi světa a Evropy - týmem Německa, který je zároveň největším favoritem na zisk letošního titulu .

ROK 2019 - Mistrovství Evropy žen a U21 - Lázně Bohdaneč a Zdechovice - 18.-21.7.2019

Mistrovství světa mužů -srpen 2019 - Švýcarsko

pravidelné tréninky venku- úterý od 17,30 hodin

pátek od 17,30 hodin

Další informace 2019 -  viz termínový kalendář

 

Společné chvíle týmu - během sezony jsme již několikrát navštívili divadelní představení v patronátním divadle Broadway. Především tým juniorek je v tomto smyslu aktivní. 

Dračí lodě - tým žen a juniorek ladil  formu  tréninkem na dračích lodích. Ve středu 19.června v loděnici v Předměřicích nad Labem vyplula dvacetičlenná posádka sladit týmového ducha. Dařilo se... 

Další program týmů :

Herní soustředění týmu žen a juniorek - sobota 6.července Walddorf 

Turnaj v Berlíně - v dubnu se uksutečnil první kontrolní turnaj - Wedding Cup - největší světový turnaj ve faustballu. Tým U10 obsadil 4.místo, tým juniorek celkové 6.místo a týmu mužů patřilo celkové 7.místo. Turnaj byl první setkáním na venkovních kurtech.

Turnaj TKH Hannover   - druhým kontrolním turnajem byl v druhé polovině dubna ligový turnaj v Hannoveru. Dvoudenní zápasový program přinesl našim barvám úspěchy - vítězství v kategorii U10, vítězství týmu juniorek a opět celkové sedmé místo týmu mužů.

Soustředění muži, ženy , juniorky - 8.května 2019

20.-21.10. 2018  - soustředění muži, ženy, juniorky - Buna Skope - Mersseburg - Německo

10.listopadu 2018 - soustředění muži, ženy, juniorky - Chvaletice- ČR

8.prosince 2018 - soustředění muži,ženy,juniorky - Plzeň, Tachov - ČR

 

 

Tým mužů Fac zakončil venkovní sezonu 2018 

Poslední letní zápasy na venkovních hřištích odehráli muži v sobotu 22.9.2018 

Přehled výsledků  : SV Hof - FaC   0 : 2 ( 6:11, 7 :11 ) 

                  Lamitz Kusel - FaC 0 :2 ( 4:11, 8: 11)

WG - FaC  0: 2 ( 5 : 11, 2: 11 )

                 TV Lagreiner - FaC  0 : 2 ( 3 : 11, 3 : 11)

SG Waldkirchen - FaC  0 : 2 ( 6 : 11, 4 : 11)

SV Zeuleronda - FaC  2 : 0 ( 11:6, 11:9) 

 sestava mužů v podzimních ligových kolech : Michael Paper, Luboš Krejčík, Michal Beck, Jiří Šindelář, Tomáš Paper 

 

WALDDORF -KOTTMAR Cup -  1.září 2018

účast týmu žen a týmu U-14 dívek. 

Tým žen FaC na trunaji ve Walddorfu : 3 vítězství, 1 remíza a 1 porážka - tu jim uštědřily juniorky a připravily je tak o celkové vítězství v turnaji. Juniorkám patřilo celkové 4.místo

Sestava týmu žen : Tereza Hloušková, Kateřina Pajerová, Markéta Helmichová, Nikola Formanová, Aneta Rychterová

Sestava juniorek : Nikola Marková,  Nikola Faltysová, Natálie Faltysová,Alena Opálková, Nikola Formanová

Hlavní sezona již pomalu končí. Jaké akce jsme za tuto sezonu stihli :

EFA Cup 2018 - desítka nejlepších klubových týmů z Ligy mistrů se sešla v u nás v ČR. Lázně Bohdaneč přivítaly v prvním červencovém víkendu týmy ze šesti evropských zemí. Nováčkem mezi desítkou nejlepších byl mistr Polska, Tým FaC Zdechovice oslavil jubilejní desátou účast mezi elitou výborným 8.místem.

Za organizaci turnaje a doprovodný program získala naše asociace zlatou medaili Evropské federace.

Mistrovství světa žen - Linz. Na přelomu července a srpna se uskutečnilo dosud největší světové zápolení ženských týmů. Mezi elitou nechyběl  - po absenci na šampionátu v Kolumbii - ani náš výběr. Celkové 9.místo , druhé místo v Prezidentském poháru a stříbrné medaile v doprovodném turnaji minis do 10.let jsou výsledkem , se kterým jsme odjížděli po týdenním zápolení z Linze.

 

Mistrovství Evropy - muži Adelmmansfelden

Oproti loňskému šampionátu s rozšířeným počtem osmi týmu došlo v letošním šampionátu k další změně - evropská federace rozhodla o navýšení počtu účastníků finálového turnaje na 10. Ze třech desítek týmů,které usilovaly o účast se závěrečného turnaje zúčastnily : Belgie, Dánsko,ČR, Holandsko, Itálie, Německo, Polsko, Rakousko, Švýcarsko, Srbsko.

V naší nominaci došlo k závažným změnám - z důvodu pracovních povinností, rodinných důvodů, ukončení sportovní kariéry, pobytu v zahraničí ... neodjeli čtyři původně nominovaní hráči. S pouhou šesticí hráčů jsme však dokázali odehrát všechny zápasy ve výborném stylu. Celkové 5.místo znamená obhájení našich pozic z posledního šampionátu - v rozšířeném projektu to však má velmi silný lesk. Páté místo v Evropě přináší naší reprezentaci i účast v kvalifikaci na Světové hry !!!! 

 

Tréninky již venku - žáci první venkovní trénink v areálu Zdechovice 10.4.2018 od 16,00 hodin

- muži - venkovní sezona od 12.dubna - od 17,00 hodin

WEDDING Cup Berlín 21.-22.dubna 2018 - účast týmů U10 + U14

nominace  U14 - Formanová Nikola, Marková Nikola,Faltysová Nikola, Faltysová Natálie, Opálková Alena, Rychterová Aneta, Kozubková Adéla

U 10 - tým tvoří tři hráči - kurt 7x7 m

nominace U10 -

Haschert Jasmin Ilse, Vacek Tomáš, Slavík Petr, Kárníková  Patricie

ubytování ve sportovní hale poblíž Schiller parku - spací pytle s sebou

Turnaj Hirschfelde - 29.dubna- Rakousko - U 14 dívky 

Nominace :  

EFA Cup 2018 - finálový turnaj Ligy evropských faustballových mistrů - POZOR změna - Evropská federace učinila změnu v pořádající asociaci. Původně plánované místo je nahrazeno Lázněmi Bohdaneč a Zdechovicemi. Pořadatelství se tedy ujme Česká faustballová asociace.

 Našemu týmu bylo svěřeno pořádání finálového turnaje Ligy evropských faustballových mistrů EFA Cup 2018 . Ten se uskuteční ve dnech 6.-8.července tohoto roku. Původní pořadatel z Rakouska se na poslední chvíli vzdal pořadatelství pro náročnost příprav na Mistrovství světa žen, které se uskuteční na přelomu července a srpna.

Náš tým měl EFA Cup pořádat v roce 2019 – proto byl první na řadě v nabídce převzetí organizace  finále.

Pro celý český faustball je to velká pocta a zároveň obrovský závazek – uspět na poli sportovním i organizačním.

Proto se opět obracíme na dobrovolníky, kteří nám budou chtít pomoci při organizaci – jako delegáti, techničtí pomocníci na kurtech, pomocní rozhodčí, zapisovatelé, obsluha při společenských akcích , řidiči týmových aut, pořadatelé na stadionu, zdravotníci, zvukaři, IT pracovníci v Press centru … hlásit se můžete prostřednictvím emailu ,popř.telefonicky. Rádi přivítáme všechny zájemce o tento sport.

 

Do závěrečné 1o nejlepších týmů se probojovala družstva :

 

STV Walzenhausen , SVD Diepoldsau-Schmitter, Faustball Widnau – ze Švýcarska

Polskie Stowarzyszenie Fistballu  z Polska

FBC ABBAU Linz-Urfahr, UFG Sparkasse Grieskirchen/ Pötting,  z Rakouska

TV Wünschmichelbach, TV Voerde z Německa

SSV Bozen z Itálie

FaC Zdechovice  z ČR

 

Losování proběhne 16.února 2018 na společenském večeru za účasti členu prezídia Evropské federace.

Program týmu U 14 a U 12 :

8.2. - turnaj Holice

24.2. - turnaj Freistadt - Rakousko

22.-23.4. Wedding Cup - Berlín

29.4. - turnaj Rakousko

Poslední ligové zápasy rozhodly o postupu týmu FaC ZDECHOVICE mezi německou faustballovou elitu !!!!

Nejbližší PROGRAM  :  

14.12. Olympia Decathlon - v Holicích v Čechách

16.-17.12. soustředění a turnaj - 16.12. SV SG Wurzen + 17.12. hala Přelouč + LLB

soustředění leden - víkend na horách                                                             

6.- 7. ledna 2018 - herní soustředění Drážďany - muži + juniorky                

3.února 2018  - soustředění hala Přelouč + LLB - v únorovém termínu ještě

17.-25.2.2018  týdenní soustředění    - Egypt  - muži    

25.2.- 2.3.2018 - soustředění žáci U12 + U14                             

10.-17.března 2017 - soustředění juniorky                           

18.března 2018 - turnaj FV 1906 Rochlitz     - muži + juniorky                                                        

24.-25.března 2018 - soustředění hala Přelouč + LLB      - turnaj                                   

V únoru bude sehrán přátelský přípravný zápas ČR - Polsko.                                   

           23. 9. turnaj Hallerstein

Závěr venkovní sezony       

Závěr venkovní sezony patří již tradičně soutěžnímu setkání v Hallersteinu. V konkurenci 16 týmů hráči FaC Zdechovice prokázali své kvality. V základní skupině porazili postupně všechny své soupeře -TV Meirhof, TV Flos, TSV Hof  . Ve čtvrtfinále vyřadil FaC soupeře z Interu Mainland. V semifinále sehrálo FaC velmi vyrovnaný zápas s SG Waldkirchen, kterému však podlehli a museli se spokojit s bojem o bronzovou příčku. Soupeřem jim byl tým MSV Buna Schkopau. V zápase byl tým FaC Zdechovice jasně lepší a po jednoznačném vítězství obhájil loňskou 3.příčku.                                        

           Sestava : zadní - Michal Krajíček, Michal Brázda, Tomáš Baťka - střídal Michal Beck

                                     smečaři - Michal Paper, Tomáš Král                                                                                                    

 

LIGA evropských faustballových mistrů EFA Cup 2017

závěrečný finálový turnaj

Na finálový turnaj odjíždí tým FaC Zdechovice do švýcarského Diepoldsau, kde se ve dnech 5.-9.července utká postupně s týmy :

Union Compact Freistadt , SVD Diepoldsau-Schmitter, STV Walzenhausen, MTV Rosenheim, UFG Grieskirchen, Faustball Widnau, STV Oberentfelden, SSV Bozen a TV Voerde.

Nominace týmu FaC Zdechovice :

Smečaři : Daniel Mazal, Jan Mazal, Michael Paper, Tomáš Skála

Nahrávači : Michal Brázda 

Zadní : Tomáš Baťka, Petr Paper, Michal Beck  

 

Ligová sezona zahájila - viz Bundesliga - zemská liga

POZVÁNKA na ligové zápasy FaC ZDECHOVICE .

V neděli 21.května od 11,00 hodin hostí domácí FaC týmy :

 TSV Seussen, TSV Stafelstein, SV Hof a MTV Bamberg.

 

Zájezd na Ligu mistrů 

Chcete se podívat na boje českého mistra FaC Zdechovice v letošním závěrečném turnaji Ligy evropských faustballových mistrů EFA Cupu ? CfA pořádá zájezd do dějiště EFA Cupu ve švýcarském Diepoldsau .  Zájemci se mohou hlásit na : czech.faustball@seznam.cz .

Disponujeme omezeným počtem míst. 

 

 

Zahájení Světové ligy

V 8.-9.dubna proběhl první turnaj Světové ligy . V Brazílii jsme bohužel chyběli ( naše finanční možnosti nepřejí účasti na všech turnajích SL ).

Naše výběry se poprvé představí na SL 29.dubna v Rakousku. Soupeřem našich mužů a žen bude více než dvacítka kvalitních soupeřů z Evropy a Jižní Ameriky.

Světové hry ve Wroclavi

... budou sice bez naší soutěžní účasti ( původní záměr Světové federace o rozšíření počtu účastníků o tým Itálie a ČR nebyl pořadateli SH 2017 schválen ), ale přesto se náš tým zúčastní. V hrací dny 22.- 25.7. budeme přítomni na stadionu a s domácím týmem sehrajeme přátelský zápas ). Zároveň je v jednání přípravný zápas domácích před zahájením turnaje SH ) .

Soustředění muži - 1.dubna 2017 - hala Přelouč

Dopoledne přípravné zápasy s FC Maxhüte-Haidhof, TV Hallerstein

Odpoledne - LLB 

 

Přípravné zápasy mužů - v sobotu 18. března sehráli muži tři přípravné zápasy s týmem PSV Berlín a švýcarským týmem Oltenu. Ve všech třech zápasech muži zvítězili ( 3:1 , 3:0, 3:1 ) 

Světová liga má svou podobu - prezidium Mezinárodní federace již předložilo národním federacím konkrétní podobu Světové ligy. Podle původního formátu měly možnost být zařazeny do ligy i turnaje v ČR a Itálii. Bohužel se tak nestalo a za všemi zápasy Světové ligy budeme muset cestovat. Do kalendáře se dostaly turnaje v Brazílii, Německu, Rakousku, Švýcarsku, USA a Austrálie.

Soustředění žákovského výběru probíhalo ve dnech 7.-14.března v příjemném prostředí přímořského hotelu. Děvčata z výběru U 12 a U14 absolvovala dvoufázové kondiční tréninky proložené i herními prvky . V sobotu 18. března pokračovalo soustředění již přípravnými zápasy s týmem DjK Berlín. Potěšitelné jsou výsledky obou zápasů ( 3:0 a 3:0 ) a hlavně předvedené výkony děvčat i chlapců . Vrcholem naší tréninkové přípravy je každoroční účast na WEDDING Cupu v Berlíně v dubnu. 

Další program výběrů :  duben -květen : Berlín, Hannover, Hof   

Soustředění výběru mužů - probíhalo ve dnech 12.-19.února 2017. Kondiční soustředění bylo pro všechny hráče velmi náročně - dva dvouhodinové kondiční bloky denně doplňoval více než hodinový strečink pod vedením atletické trenérky Lucky.  Věříme, že se nabraná kondice pozitivně projeví v letošní dlouhé zápasové sezoně.    

NOVINKA pro rok 2017  - výběr mužů ČR a žen ČR - do Světové ligy !!!

V tomto roce bude mít svou premiéru nový projekt Světové federace IFA - Světová liga. Týmy ČR by měly být u toho !!  Vše se dolaďuje a bližší podrobnosti se dozvíme v nejbližších dnech - naše soupeře, místa zápasů ligy. Doufáme, že budeme moci pozvat fanoušky faustballu na zápasy té nejvyšší kvality.

KALENDÁŘ  CfA na rok 2017 v prodeji . 

Termíny nejbližších akcí + kalendář akcí 2017 : 

Kalendář ma rok 2017 v prodeji !! 

SEZONA 2017 - 

Turnaje Světové ligy HANNOVER - 29.-30.4.2017

                                  WEDDING Cup Berlín - 22.-23.4.2017

Liga - KVĚTEN - 7.5. - Seussen  ( 2 zápasy )

                           14.5. - Hof ( 3 zápasy )

                         21.- 22. 5. - Zdechovice ( 4 zápasy )  

         ČERVEN -       11.6. - Světová liga

                                  18.6. - Světová liga 

      Liga  -                 25.6.- Hallerstein 

         ČERVENEC -

     Liga  -  2. 7. - Maxhütte - Haidhof

              7.-9.7. - Liga mistrů - Švýcarsko Diepoldsau

            15.-16.7. - Světová liga

           22.-25.7.  SVĚTOVÉ  HRY - Wroclav

            23.7. -Liga -  Hof ( 3 zápasy )

                    

 

 Únor 2017 - vzhledem k odletu reprezentačního výběru na týdenní zahraniční soustředění se plánované jednodenní herní soustředění v hale 4.2.překládá          11.- 19.2. - kondiční soustředění muži ČR - zahraničí     

 24.-26.  2017 - kondiční soustředění muži FaC - Vysoké n.J. Aktiv

      

     

 

Březen - 18.3. 2017 - sportovní hala Přelouč - muži - ženy    + rehabilitace v LLB                         

soustředění - výběr ČR U 12 + U 14      - zahraničí   7.-14.3.2017                                 

Duben - 1. dubna 2017   mezinárodní halový turnaj - hala Přelouč

kontrolní turnaj Hannover - muži, ženy, žáci

předehrávka bundesligy

Pohár národů

Květen - bundesliga

Červen - bundesliga

Červenec - bundesliga

                            Světové hry            

Srpen - Mistrovství Evropy ženy

HUMMEL Cup 2017 - mezinárodní turnaj k 10.výročí FaC Zdechovice   

Pohár národů - Zdechovice + Lázně Bohdaneč             

                               Září - turnaj Hallerstein                                         

Říjen - turnaj Medlesburg

Listopad 

Prosinec 

 

  ROK 2016 - sled událostí :

Reprezentace - Evropský šampionát přinesl zatím nejlepší představení našich reprezentantů na evropské scéně. V rozšířeném formátu 8 mužstev sehráli naši hráči sedm zápasů - 6 vítězných a 1 odešli poraženi. Právě jediná porážka nás stála boj o medaile. Přišla ve velkém čtvrtfinálovém boji s Itálii. I přes slova uznání ze stran trenérů a odborníků o předvedené hře našeho týmu na šampionátu v Grieskirchenu, nás právě tato jediná porážka velmi mrzí. 

Reprezentace ČR muži- kádr 2016 :

Tomáš Baťka,Michal Beck,Michal Brázda,Josef Indra,Ctirad Grüner, Martin Loužil, Daniel Mazal,Jan Mazal, Michael Paper.  

Světový šampionát ženy - Brazílie : Z důvodu finanční náročnosti musela ČfA zrušit účast reprezentačního výběru ČR. Toto rozhodnutí nás mrzí především z důvodu herního srovnání s ostatními účastníky šampionátu. Náš výběr mohl sehrát zápasy, ve kterých by patřil k favoritům. Ani samotný šampionát se nevyhnul velkým organizačním důvodům způsobeným krizí v Brazílii. Světová federace zvažovala i možnost přeložení šampionátu na evropský kontinent. Nakonec " stačilo " přeložení do jiné části Brazílie a svěření pořadatelství jinému městu. To vše však proběhlo v krátké době před zahájením mistrovství. Náš tým neúčastí trochu ztratil motivaci k hernímu růstu - doufáme, že s blížícím se evropským šampionátem v roce 2017 v Německu přijde nový impuls.  

Mistrovství Evropy U 12 - Švýcarsko Münchwillen 

Po třech letech si vybojoval účast na evropském šampionátu i výběr juniorů ČR. V konkurenci špičky tvořené Rakouskem, Německem a Švýcarskem patřilo našemu výběru 4.místo. 

Reprezentace ČR junioři - kádr 2016 :

Milan Baťka, Michal Brázda,Robin Forman, Tomáš Král, Martin Loužil, Daniel Mazal, Jakub Šimon 

 

FaC ZDECHOVICE - rok 2016 bundesliga

Kádr 2016 - Tomáš Baťka, Michal Beck, Michal Brázda, Robert Forman, Robin Forman, Josef Indra, Michal Krajíček,Tomáš Král, Martin Loužil, Martin Lysák, Daniel Mazak, Jan Mazal, Jakub Šimon

Obhajoba vítězství na turnaji v Hallersteinu - letos se mladému týmu probojovat do finále nepodařilo , ale ziskem bronzových medailí v konkurenci 24 družstev příjemně překvapili. V zápasech se představili především hráči, kteří v zápasech bundesligy nejsou v základní sestavě. Velmi dobrým výkonem na smeči potěšil Josef Indra.

Liga mistrů EFA Cup 2016 - tým FaC patří mezi pravidelné účastníky finálového turnaje Ligy mistrů . Ani v roce 2016 nechyběl v závěrečných bojích. V konkurenci nejlepších týmů Německa, Švýcarska a Rakouska se náš tým sice neztratí, ale nemůže pomýšlet na celkové umístění v nejlepší šestce. Přesto v posledních dvou letech dokážeme sehrát vyrovnané zápasy a získat body v zápasech s týmy Rakouska a Itálie.

FaC Zdechovice - U12

Kádr soutěžního týmu U12 - Natálie Faltysová,Nikola Faltysová,Nikola Formanová, Nikola Marková, Alena Opálková , Kateřina Opálková,Pavlína Rondzíková, Lukáš Křemenák

 

 

Soustředění - 19. listopadu  Přelouč - Lázně Bohdaneč

Soustředění - týden v únoru - zahraničí 

 

 

 

 

 

   FaC ZDECHOVICE ZVE DO SVÝCH ŘAD NOVÉ HRÁČE !!!!

Tréninky :

FaC Zdechovice  :   Sportovní areál Zdechovice

               Út -   18.00 - 20.00 hod.  kondiční trénink - Zdechovice( M/J/Ž )

                       15,30 - 17,00 hod. žákovská přípravka + soustežní tým U 12-14

               Čt  -  17.30 -20.00 hod. - herní trénink ( M/J/Ž )

Halová sezona :  Út - 18,00 - 19,30 hod. - kondiční trénink v tělocvičně ZŠ

                                15,30 - 17,00 hod. - žákovská přípravka

                               Pá - 19,00 - 21,00 - hala Chvaletice 

Soustředění - podle vypsaných termínů

 

 

.