Jdi na obsah Jdi na menu
 


MISTROVSTVÍ SVĚTA 2019 - muži- Švýcarsko

Přehled úspěšného vystoupení týmu ČR na světovém šampionátu 2019 ve Winterthuru.

20190817_USA_CZE_015_Zwicky_hp

Základní skupina :  ČR - Polsko  3 : 1  (  8:11, 11. 6, 11:8, 11: 6 )  V úvodním setu to vůbec nevypadalo na jednoznačný a vyzrálý výkon našeho týmu. Příliš nepřesností v naší hře poznamenalo celkový výkon. Od druhého setu naši hráči přebrali vedení, které již do konce zápasu nepustili. Jednoho z favoritů základní skupiny tak přehráli zcela jednoznačně. Základní sestava :

   Mazal Daniel - Paper Michael - Beck Michal - Brázda Michal - Paper Tomas  - střídali Baťka Tomáš, Šindelář Jiří 

                             ČR - Belgie 3 : 1 ( 11:4, 11:7, 9:11, 11: 5 ) I druhý zápas ve skupině jsme zvládli. První dva sety jsme nepustili soupeře zcela k ničemu. Třetí set přinesl ztrátu pozornosti a větší počet chyb v příjmu. Poslední set  ukázal opět naši dominanci.

  Základní sestava :  Mazal Daniel - Paper Michael - Baťka Tomáš - Brázda Michal - Paper Tomas - střídali : Beck Michal, Šindelář

Jiří

20190812_CZE_NZL_WEBER_005_hp

                          ČR - Nový Zéland 3 : 0 ( 11:3. 11:8, 11:8 ) Do tohoto zápasu jsme nastupovali s velkým respektem a obavami. Soupeř byl pasován do role jednoho z favoritů celého šampionátu , sázkaři mu dokonce dávali podobné šance na zisk titulu jako týmu Německa.  Naprosto koncentrovaný výkon našeho týmu však hned v prvním setu převážil šance na úspěch v zápase na naši stranu. Bezchybný výkon zadních hráčů , výborná nahrávka a přesné zakončení - to byl základ k úspěchu v tomto zápase. Hlavním strůjcem vítězství byl Daniel Mazal na smeči ( naměřená rychlost servisu 100Km/h )

Základní sestava : Mazal Daniel - Paper Michael- Baťka Tomáš- Brázda Michal - Paper Tomas - střídal : Beck Michal

20190812_CZE_NZL_VONMENGDEN_032_hp

                        ČR - Srbsko 3 : 0 ( 11:5, 11:7, 11:4 ) Náš tradiční soupeř z evropských šampionátů překvapil již při příjezdu na mistrovství. Zcela obměněný tým - rychlejší a přesnější pole, tvrdší zakončení . V týmu hráči německé a švýcarské bundesligy, Z této sestavy jsme neměli příjemné pocity. Naši hráči však zvládli tento souboj s velmi nepříjemným soupeřem velmi dobře. Opět koncentrovaný a přesný výkon vedl  z jednoznačnému vítězství. 

Vítězství ve skupině nás přivedlo do dvojité kvalifikace - elitní společnost  světové extratřídy !!!

                  ČR - USA  1: 3 ( 7:11, 5:11, 13:11, 7:11 ) Pokud se dá mluvit o některém zápase jako o nevydařeném , pak je to právě tento. Nic se nedařilo - zadní byli nepřesní, nahrávka vázla a proto nebylo ani zakončení. Třčetí set jsme získali obrovskou bojovností, ta nám však vydržela pouze v tomto setu. Se svěšenými hlavami jsme pustili tuto šanci.

Základní sestava : Mazal Daniel - Paper Michael - Beck Michal - Brázda Michal- Baťka Tomáš - střídal Paper Tomas

                 ČR - Argentina  0 : 3 (  5:11, 4:11, 1:11 ) Už samotný fakt, že náš tým nastupuje proti týmu úzké světové špičky byl vyznamenáním pro naši hru. Prohrát můžete se ctí - oproti předchozímu zápasu s USA - jsme hráli dlouhé výměny a byli důstojným soupeřem favoritovi. Určitě jsme nezklamali . Porážka , ale s příjemným pocitem .

 Základní sestava : Mazal Daniel - Paper Michael- Paper Tomas- Brázda Michal - Baťka Tomáš

              ČR - Dánsko   3 : 0  ( 11:2, 11:5, 11:4 ) S týmem Dánska jsme sehráli dva zápasy v loňské reprezentační sezoně. Vždy šlo o zápasy s velkým napětím - kvality soupeře byly varováním. Po dvou porážkách od zámořských celků jsme však konečně narazili na evropský tým. Sebevědomí našich hráčů se ukázalo hned v úvodním setu - v tom předvedli jasnou dominanci a zasloužili si potlesk stadionu. Všechny výměny byly stejné - po podání soupeře přesný příjem našich zadních hráčů, velmi rychlá nahrávka Michala Brázdy a bodové zakončení našich smečařů. Na kurtu jsme našeho soupeře příliš nezdrželi. Jasná výhra ukázala oprávněnost našeho postupu do dvojité kvalifikace.

 Základní sestava : Mazal Daniel- Paper Michael- Paper Tomas-Brázda Michal-Baťka Tomáš - střídal Beck Michal

   zápas o celkové umístění :

          ČR - USA  3 : 2 ( 11:8, 8:11, 13:11,1:11, 13:11) - dvě porážky na našem kontě nás posunuly do boje o celkové 9.místo. Tým USA nezvládl zápas s Namíbií a nám tak dal možnost reperátu. Již před zápasem za námi přišla řada fanoušků ( z týmů našich soupeřů v německé bundeslize,  švýcarských přátel, hráčů dalších reprezentací  , malých příznivců .. ) , kteří nám přišli vyjádřit podporu a víru v naše vítězství . Na střídačku jsme odnášeli s sebou i maskoty pro štěstí, které nám fanoušci předali ...

Zápas přinesl největší drama závěrečného dne. Nádherná atmosféra , kterou vytvořil vyprodaný dvanáctitisícový stadion , hnala oba týmy za svým cílem - vítězstvím. První set ukázal, že máme na to, vyhrát nad týmem naplněným hvězdami z evropských lig. Druhý set byl šťastnějším pro soupeře - my jsme udělali více chyb. Třetí set nám vrátil vedení - dlouhé výměny, obětavá hra celého týmu na obou stranách , bouřlivá atmosféra , šťastnější závěr pro nás. Další set jsme moc chtěli, ale odešla nám nahrávka. K nápravě jsme se příliš nedostali - střídání bylo léčbou pro hlavní nahrávku. Ztráta setu byla realitou a oba týmy byly blízko k úspěchu. Ke zklidnění týmu jsme si vzali oddechový čas. Začátek posledního rozhodujícího setu nám příliš nevyšel. Američané nám hned na začátku utekli o čtyři body. V našem sportu však stačí jedna úspěšná výměna a tým se nastartuje. Do otočky v pátém setu jsme vstupovali s již jen dvoubodovým mankem. Výměna stran vlila našim hráčům novou energii a vývoj zápasu otočili. Dotahovat musel náš soupeř. Tato role Američanům již nevyhovovala a psychický tlak přinesl jejich chyby na servisu i v zakončení.  Jediný zápas celého závěrečného zápasového programu, který přinesl pětisetový souboj skončil obrovským výbuchem radosti našeho týmu. K vítězství nás vedla i podpora diváků na stadionu.

 Základní sestava : Mazal Daniel - Paper Michael - Paper Tomas - Brázda Michal - Baťka Tomáš - střídal Beck Michal

20190817_USA-CZE_Stoeldt_002_hp

Děkujeme všem příznivcům, kteří nám v průběhu šampionátu projevovali podporu a poděkování za každý zápas. SMS zprávy, reakce na fcb , emaily ... Velmi si vážíme vaší podpory. Děkujeme i za blahopřání po posledním zápase. Všichni hráči si zaslouží pochvalu za vzornou reprezentaci své vlasti. Jejich výkony přinesly nabídky na přestupy do švýcarské a rakouské ligy. Je to ocenění jejich práce pro tým . 

 

Závěrečné pořadí šampionátu :

                              1. NĚMECKO    2.  RAKOUSKO   3. BRAZÍLIE   

4. ŠVÝCARSKO  5. ITÁLIE  6. CHILE  7. ARGENTINA  8. NAMÍBIE  9. ČESKÁ  REPUBLIKA  10. USA  11. Nový Zéland

12. DÁNSKO  13. SRBSKO  14. POLSKO  15. BELGIE   16. AUSTRÁLIE  17. HOLANDSKO  18. JAPONSKO 

Naše umístění je velkým úspěchem. Do Švýcarska jsme odjížděli s cílem pokusit se splnit si sen a propracovat se do první desítky světového pořadí - kvalifikovat se tak na příští šampionát přímo a vyhnout se kvalifikaci. Sen se stal skutečností, navíc přineslo jeho splnění i prémii - tým ČR se kvalifikoval na Světové hry.

Všechny zápasy šampionátu byly vysílány v přímých TV přenosech. Průběh sledovalo 80,7 milionů diváků. Na stadion přišlo v průběhu šampionátu pět desítek tisíc diváků. Chlapci z týmu si užili nejen skvělé atmosféry, ale i zájmu diváků - autogramiáda oficiální i ty bezprostřední při setkání na stadionu a v jeho okolí, navázání přátelství s hráči jiných národních týmů.

Děkujeme realizačnímu týmu, delegátům i podporovatelům ... 

20190817_USA_CZE_Imhof_31_hp

 

Mistrovství světa se nezadržitelně přiblížilo - zraky všech fanoušků se upírají do švýcarského Winterthuru. Ač nepřálo v posledních dnech Švýcarsku počasí, vše je připraveno - tým organizátorů je v plné pohotovosti, některé zámořské týmy jsou již na místě, diváci objednávají poslední vstupenky na krásný stadion a lovci autogramů jsou připraveni začít odchytávat první světové hvězdy. Nás může těšit, že v centru zájmu jsou i naši hráči.

Program týmu : sobota :  dopoledne -oficiální trénink , odpoledne přípravný zápas s týmem USA , týmová večeře

                                         večer - setkání s krajany

                         neděle : příprava -  zahajovací zápas 11,30 hodin ČR - Polsko

                                                        odpolední program : 14,15 hodin ČR - Belgie

                         pondělí :  ČR - Nový Zéland  15,15 hodin

                          úterý    : ČR - Srbsko   - poslední zápas v základní skupině - 15,15 hodin

Souběžně s programem MS vstupuje náš tým již od pondělí do Prezidentského poháru.

 

8.března proběhlo ve Švýcarsku - za účasti zástupců jednotlivých svazů -losování základních skupin letošního světového šampionátu. Čtyři skupiny - do nichž byly týmy nasazeny podle výsledků předchozího šampionátu v Argentině a postavení na světovém žebříčku - mají tuto podobu :

skupina A :                    skupina B:                    skupina C :                       skupina D:

Německo                        Švýcarsko                    Česká republika                Namíbie

Rakousko                       Brazílie                          Srbsko                              Austrálie

Argentina                        Chile                              Belgie                               Dánsko

Itálie                                USA                               Nový Zéland                    Japonsko

                                                                               Polsko                             Nizozemí

 

Úvodní zápas WM 2019 bude 11.srpna v 11,30  patřit  zápasu : ČESKÁ  REPUBLIKA - POLSKO  !!!

Všechny zápasy světového šampionátu budou vysílány v živých přenosech na     live Stream           fistball.tv

Srpen 2019 je svátkem všech hráčů faustballu. 18 nejlepších týmů ze všech kontinentů se sejde ve Švýcarsku - městě Wünterthur, aby v týdenním měření sil našly nového krále této hry. Obhájce trofeje Německo patří k největším favoritům. Domácí Švýcarsko bude chtít protrhnout  finálovou smůlu, kterou v posledních letech na šampionátech zaznamenali právě v souboji s Německem ( ME, Světové hry ). Již v této sezoně představili Rakušané nově sestavený tým,který se bude chtít vrátit na stupně nejvyšší. Na medaile myslí i Brazilci, Argentinci, Chilané...

 Náš tým chce potvrdit velmi dobré výsledky a předvedenou hru na evropských šampionátech. . Naším cílem je umístění do 10.místa  ( mezi evropskými týmy udržet 5.místo ). Každý posun dopředu by byl velkým úspěchem týmu. Šampionát bude pro některé hráče zároveň poslední reprezentační akcí . Naopak, pro některé to bude dosud největší sportovní zážitek v dosavadní kariéře. Realizační tým se těší i na návrat některých hráčů z dlouhodobých zahraničních studijních a pracovních pobytů ,kteří by měli osvěžit hru našeho týmu.

 

Nominace týmu ČR  - Zadní :  Tomáš Baťka, Jiří Šindelář, Tomas Paper, 

                                    Nahravači : Michal Brázda, Michal Beck

                                    Smečaři :  Daniel Mazal, Michael Paper, Luboš Krejčík

náhradníci : Ctirad Grüner, Tomáš Král

realizační tým : trenéři - Mgr.Jan Mazal, Petr Riedl

fyzioterapeutka, vedoucí delegace, masérka, 

                       ODJEZD týmu : 9.srpna 2019 ve večerních hodinách