Jdi na obsah Jdi na menu
 


Démon: Povstání - 18. díl

 

Bylo po vyučování a Akira právě procházel branou školy, když mu na rameno dopadla čísi ruka. Chlapec se usmál a otočil se na démona. Věděl, že na něj bude Kait čekat, protože se tak ráno ještě domluvili.

Můžem teda jít?” zeptal se Kait.

Jasně,” souhlasil Akira, drapl Kaita za ruku a vykročil po cestě směrem k antikvariátu.

Kráčeli v zadumaném tichu. Oba přemýšleli, co je tam vlastně čeká. Pořád se nad nimi, jako Damoklův meč, vznášela hrozba toho, že to bude past. Ovšem jak se říká, risk je zisk a oni se zariskovat rozhodli.

Během chvilky stanuli před antikvariátem a obezřetně vstoupili dovnitř. V přední části bylo hrobové ticho, ovšem zezadu k nim doléhaly tlumené hlasy. Akira s Kaitem se po sobě podívali a oba sevřeli své zbraně. Potom pomalým obezřetným krokem vykročili dál po schodech dolů, odkud hlasy přicházely.

Vstoupili do zadní části a tam na ně čekalo několik osob v čele s profesorem Alexanderem.

Tak jste přece přišli,” usmál se Alexander a pokynul jim, aby se posadili ke stolu, který tam byl připravený.

Kait s Akirou tedy usedli, ovšem zbraně pořád drželi u sebe. Ještě stále se tahle celá seance mohla totiž zvrtnout v něco, kde půjde o život. A oni chtěli být na tuhle možnost připravení.

Tak,” začal Alexander, když se také posadil, “sešli jsme se tu, abychom probrali, jak budeme dále postupovat ve věci “toho druhého” a také, abysme se podřídili rozkazům našeho vládce. Nejprve bysme se ale všichni měli představit. Dovolím si začít. Jmenuji se Alexander a jsem učitelem angličtiny na Akirově škole.”

Já jsem paní Archaická a na Akirově škole učím dějepis. Ovšem narozdíl od Alexandera jsem jenom demigod,” představila se další členka.

Paní Kamenná, učím biologii, taktéž jsem jen půldémon. Ovšem na úrovni ovládní dvou elementů. A to země a vody.”

S chlapcem jsem se už setkal,” začal další v pořadí, “setkali jsme se v knihovně, když si šel vyřizovat průkazku a vypůjčit si nějáké knihy. Jsem plnohodnotný démon, jako pan profeosor, ovšem ovládám jen dva elementy, narozdíl od něj. Tyto elementy jsou vzduch a oheň.”

Ještě tam byli další čtyři. Jeden z nich byl taktéž demigod a zbytek byli plnohodnotní démoni. Tím demigodem byl majitel antikvariátu. Zbytek byli lidé, které doteď ani Kait a ani Akira neznali.

A teď předávám slovo našemu veliteli a táži se, jestli máme nějáké informace o tom druhém,” řekl nakonec Alexander a posadil se na svou židli. Neboť každý z nich povstal, když mluvil.

Mám tušení, kde se náš nepřítel nachází, respektive, vím stoprocentně, kde je jeho úkryt, ale máme dvě teorie o tom, kdo to je.”

V této chvíli se Akira na démona udiveně podíval. “Já myslel, žes tu moji zamítl s tím, že je až moc šílená...” nadhodil.

Původně ano, ale po zralém uvážení jsem dospěl k závěru, že nic není nemožné a že bude lepší, když budeme brát v potaz teorie obě.” Potom se Kait opět otočil čelem ke všem schromážděným, odkašlal si a znovu se dal do řeči: “Víme s naprostou jistotou, že se ukrývá v domě starosty. Ovšem nevíme, jestli je to jeho dcera Mai, nebo někdo jiný, o kom pan starosta nemá ani ponětí. Předevčírem jsem se tam vloupal a chtěl zjistit, jestli to je Mai, ale jediné, na co jsem přišel, je fakt, že vedle sklepa je tajná místnost – zatím nevím, jak ji otevřít – a z ní je cítit nejsilnější aura, jakou jsem zatím pocítil.

Ještě se mi úplně nevrátila schopnost vidět aury a tudíž určit, která je čí, ale tahle byla tak silná, že nebylo pochyb, že patří jemu. Ovšem, jak jsem již řekl, nevíme, jestli je to Mai, nebo někdo jiný. Ten někdo jiný by měl být mladý muž. Slyšel jsem ho, jak zpívá hospodské písničky, když jsem tam byl. Dalším problémem ale je, že tam aury byly dvě, tu druhou jsem si uvědomil až dnes dopoledne, když jsem nad tím vším přemýšlel. Ta druhá byla demigodí a rozhodně nebyla tak silná. Ba naopak, v porovnání s tou první byla tak slabá, že jsem ji téměř nezaregistroval. A i to, že jsem ji zaregistroval, jsem si uvědomil až dnes.”

Takže pořád není jasné, kdo přesně to je?” zeptal se Alexander.

Bohužel ne, v té místnosti mohl být ukrytý kdokoli...” připustil Kait.

To není dobré...” povzdechl si knihovník...

Ovšem, oproti tomu, je tu i jedna dobrá zpráva...” poznamenal Kait.

Jaká?” zeptal se Alexander. “I když mám jistou představu...” dodal po chvilce.

Akira je vyvolený se stříbrnou aurou,” oznámil Kait a jeho ruka spočinula na chlapcově halvě.

Po této zprávě propukli členové spolku v jásot.

Neradujte se, zatím umí obládat jen dva elementy. Jako stříbrný bude moct ovládnout všech sedm, ale musíme vzít v potaz, že Akira je jenom demigod, takže mu bude trvat dýl, než se to všechno naučí,” zarazil je Kait.

Po tomto sdělení všichni opět umlkli. Zaraženě seděli a koukali do stolu.

Ovšem během pár minut se hovor opět obnovil. Ještě několik hodin tam seděli a rokovali o tom, co bude dál. Nakonec ale bylo sezení rozpuštěno s tím, že si všichni vyměnili na sebe kontakty. Postupně si všichni potřásli rukama a pomalu opouštěli antikvariát. Pokud se nestane nic mimořádného, měli se sejít znovu za tři dny. Ovšem, pokud by se něco stalo, měli schůzku svolat okamžitě.

Akira s Kaitem opustili antikvariát jako poslední. Rozloučili se s majitelem a nocí zalitým městečkem se vydali k domovu. Procházeli temnými ulicemi a tiše, aby nenarušili klid města, se spolu bavili. Najednou Kait zastavil a zatáhl Akiru do temné uzoučké uličky. Tam mu rukou přikryl ústa a opatrně vyhlédl ven.

>>>*♥♥♥*<<<

Probudil se a šeredně ho bolela hlava. Nadzvedl se na lokti a zaposlouchal se do zvuků domu. Nic neslyšel a tak usoudil, že je asi noc. Nevěděl, jak dlouho spal a jelikož v místnosti, kde byl, nebylo žádné okno a ani hodiny, tak ani nevěděl, jaká je denní doba.

Chvíli tak koukal před sebe a pak se rozhodl. Už tu nebude! Zvedl se z postele a přešel k páce, která otevírala cestu z tajné místnosti. Zatáhl za ni a počkal, než se vchod otevřel. Rychle jím prošel a zase jej za sebou zavřel. Mělo by mu to dát trochu víc času na útěk, i když ho nebude moc.

Vyběhl schody vedoucí do přízemí a pak vstoupil do kuchyně a přes kuchyň úplně ven. Zavřel za sebou a vydal se noční ulicí pryč. Nevěděl, kam půjde, ale někam jít musel. Ovšem jednou věcí si byl jistý – už věděl, jak Mai docílila toho, že si myslel, že je “ten druhý”. Pochopil, že na něj použila hypnózu. Ovšem, jak už stačil zjistit, byla to ona, kdo zabíjel. A pak mu vsugerovala, že to byl on.

Kráčel stále rychleji, aniž by věděl kam. Nakonec se dal do běhu. Bloudil městem, protože se v něm nevyznal. Klopýtal tmou, až nakonec zakopl a padl v slzách na zem. Zůstal klečet a nechal slzy, aby padaly na dlažbu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Katharine Colt

slashistka.blog.cz,12. 4. 2011 17:58

Pche- Takže to nakonec past nebyla? xDD No nevadí, že ano xDDD Aspoň máme nějaké spojence. A zabijeme Maaaaaaai! xDD
Což mi připomíná- Tento díl byl obzvlášť úžasný. Už jenom protože tam Mai nebyla xDD To jej hned dostala o dva nebo více stupňů nahoru xDD Další díl už bez Mai asi nebude, co? xDD Ale nevadí xD To se snad přežije. Do třetí knihy.. Ach! Do třetí knihy? Tak to nevím xDDD Přestávám si věřit xD Ale ne- Já to zvládnu! Musím xDD
Mimochodem "on" má vskutku dobré nápady xDD Konečně jej napadlo vypadnout xDD Šikovnej xD Teď jen doufat, že se mu venku nic nestane xDD Najde ho Akira s Kaitem? xDD A Kait si beztak uvědomí, že tu auru už někde cítil xDD Bwhehe! Ale ne- Nebudu tady předvídat děj protože vždycky melu kraviny xDD Takže s tím radši končím xDD
Takže se z pěti dílu stanou tedy 1-2, jo? xDD Už víš kolik? xDD Nebo je to rozmezí pořád stejné? xDD Nebo se zvětšilo? Třeba na 2-3? xDD *zvědavá*
Mimochodem- Co to Kait ucítil? xDD Nebo má ta temná ulička jiný význam??? xDD Ne! xDD *zabíjí její úchylné já* Promiň xDD Já si jenom nemohla pomoct xDD Znáš mě xDDD

AnnElfwind

portae.estranky.cz,12. 4. 2011 18:06

No, past to od začátku být neměla. Jenom jsem chtěla znejistět čtenáře. xD Protože ty posily jsou potřeba. :D No, ano, Mai tam nebyla, ale příště bude. Už to bez ní dál zase nejde. Bohužel. Takže to budeme muset přežít. Na tenrai se přidal další Main odpůrce. :D
Ano, on má vždycky dobré nápady. Akorát, že až po delší době. :D A on bude mít taky jistou dobrou schopnůstku. xD Vypadnout jej napadlo a musím říct, že dál v ději máš zatím pravdu. Nebo jsi minimálně na správné stopě. :D
A díly budou možná i tři. Ale na víc se mi to asi natáhnout nepovede. Obávám se. xD Ale uvidíme. Nebudeme radši nic předbíhat.
A co Kait ucítil, to se dozvíš příště. xD A ta temná ulička, její význam se taky dozvíš. Ale nic zvrhlého to není. xD Uvidíš. A ano, právě, že tě znám. xD

Katharine Colt

slashistka.blog.cz,12. 4. 2011 18:14

Mně ta past přišla nepravděpodobná xDDD Protože, jak říkáš, posily jsou potřeba xDD Zvlášť když Akira ještě plně neovládá scé schopnosti xD Za to až je ovládat bude.. Ach! xDD
Vidíš? Nikdo nemá Mai rád! Jsi krutá, že tam bude muset být až do třetí knihy jen kvůli tomu, že je ten druhý (nebo ta druhá? xDD ) xDD Nás vůbec nemáš ráda! A sebe očividně taky ne xDD
Ach- V mé hlavě je těch stop víc xDD Ale nevadí xD Uvidíme co se z toho vyklube xD A to, že ty geniální nápady má až později nevadí xDD Protože, jak se říká, lepší pozdě než nikdy xD No ne? xDD *tohle ona používá často* xD
Tak- Tři jsou pořád dobré xD Hlavně abys to natáhla na těch 50 stran, ne? xDD Bwhaha! xDDD Ono to skončí asi nechutně otevřeně, což? xDD
Nic zvrhlého? Zklamala jsi mě! xDDD Ne- To bylo jasné, že ano xDD Já jdu někam do povzdálí vymýšlet co tak mohl cítit xD *stejně na nic nepřijde* xDDD

AnnElfwind

portae.estranky.cz,12. 4. 2011 18:56

No, až je bude ovládat, tak bude nejsilnější vůbec. xD Ale k tomu má ještě daleko. xD To přijde vlastně až v té třetí knize. xD
Mai tam musí být. Bez ní by to nešlo... Ona je ten druhý. xD
Ano, lepší pozdě, než nikdy a ty kapitolky. Dvě budou si myslím určitě, když se nezaseknu a prostě to neutnu s tím, že nejsou nápady. A když to půjde dobře, tak budou asi i ty tři. Víc jich asi nebude, ale zato budou delší, než ty normální. Minimálně to slíbit můžu. :)