Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pár slov na závěr

 

Když jsem, před mnoha a mnoha lety, seděl nad fotkou sibiřských husky, tak jsem netušil, co mě čeká a že to bude láska na celý život. Poznal jsem díky nim spoustu fajn lidí a život s nimi je jedno velký dobrodružství.

Martin Kotiš

 

Pozor, mushing je prudce návykový! Začnete s jedním psem a za chvilku kupujete káru a stavíte další kotce. Užijte si to! Já už musím jít ke psům.

Helena Levíčková

 

Jen bych chtěla pozdravit tu hrstku nadšenců, se kterými jsme v Čechách začínali a kteří se ještě sportu věnují. Ahoj!!!

Ivana Nolke

 

Žijte pro psy a oni budou žít pro vás.

Petra Kolmanová

 

Chtěl bych poděkovat svým rodičům, kamarádům a sponzorům za dlouholetou podporu, a především coachovi tátovi za pomoc v přípravě našich teamů.

Jiří Trnka jr.

 

Jsem ráda, že mi naši tenkrát v roce 1992 koupili první fenečku českého horského psa Alku z Dubových pasek.

Soňa Klikarová

 

Pohlaďme každý den svoje psy za to, že s námi vydrží a milují nás nehledě na naše chyby. Na naše úspěchy se stejně zapomene. Život běží rychle. Ale na to, jak jsme se chovali k našim psům, nezapomeneme nikdy. Mějte to na paměti.

Eva Janečková

 

Mushing je pro mne především životní styl. Ráno vstanete, jdete ke psům, v poledne přijedete na oběd a jdete ke psům, v podvečer trénink. Děti vyrůstají se psy, psi žijí s dětmi, život se psy je jiný. Bohatší, nehledě na to, co máte.

Jiří Mencák

 

Přála bych mushingu jako takovému, aby jen vzkvétal. Myslím, že od dob mých začátků se mushing v individuálních disciplínách dočkal velkého vzrůstu. Krok byl správný a lidé, kteří vytrvali a nedali na nezájem ostatních, se dočkali velkého postupu a vznikl tak úžasný sport, úžasné disciplíny, které může vykonávat prakticky každý, kdo má chuť něco dělat a má psa.

Jana Porubská

 

V dnešním překomercionalizovaném světě je radost sledovat něco, co dělají lidi jen pro radost, A těžko by někdo o mushingu mohl říkat, že to dělá pro peníze ... Tak věřím, že se mi podaří si udělat čas na další závody a nějaké další fotky se povedou.

Pavel Slezák

 

Závodíme o obojky a granule, tak to tak berte.

Vlastimil Rec

 

Děkuji všem, co mě podporovali a trpěli se mnou na závodech. A snad budu trápit mladý kluky během závodu, protože já jim nedám ani metr zadarmo.

Tomáš Merta

 

Rád bych poděkoval všem za podporu, a dokonce i těm, co mě nemají rádi. Bez nich by nebyla žádná sranda.

Bronislav Frydrych

 

Nikdy nezapomenu na ty krásné chvíle, kdy jsem mohl závodit se svým psem.

Antony le Moigne

 

Na závěr mohu jen říct, že mushing mi strašně moc dal a doufám, že ještě hodně dá. A ať co nejvíce lidí povýší radost z pohybu se svými psy nad úspěch za každou cenu.

Martin Urbančík

 

Sníme o tom, o čem chceme snít, jdeme tam, kam chceme jít, jsme tím, kým chceme být. Protože život máme jen jeden, a jen jednu šanci ho žít.

Roman Habásko

 

Každý dělá chyby, jsme jen lidi, ale je důležité se z chyb ponaučit!

Ondřej Stejskal

 

Soužití a jízda se psy je super. Rozhodně bych neměnil.

Lukáš Klíma

 

Dovolím si citovat myšlenku jisté paní Brownové, která dokonale vystihla spojení mezi člověkem a psem: „Držet živého tvora, poznat jeho krásu, cítit v rukou tlukot jeho srdce, získat si jeho důvěru, znamená dát mu pocit, že k sobě patříme.

Alžbeta Fodorová

 

Jsi můj soupeř a mým cílem je tě porazit, ale pokud se mi to podaří, nebudu tě zesměšňovat, protože bez tebe bych byl méně, než jsem.

Jana Draslarová

 

Ačkoliv vypadám jako zlý a nafoukaný člověk, tak jsem přátelský a rád se bavím. Zastavte se na pár slov až mě potkáte.

Jan Hladký

 

Chtěl bych říci, že psi mi neskutečně pomohli poprat se sám se sebou, vytáhli mě z bahna až na vrcholky hor, a to doslova. Budu jim nadosmrti vděčný za to, že mi byli oporou, a i když jsem na ně někdy hnusný a protivný, věřím, že ví, že je miluji. Proto je mějte v úctě a užívejte si jejich blízkosti a společná dobrodružství na saních či na jiném sportovním načiní. Užívejte života se svými hafany a jděte si za svými sny, není na co čekat, dnešní doba je extrémně rychlá a nebezpečná, nikdy nevíte, jak dlouho zde ještě budete. Hodně štěstí nejen na závodech, ale i v životě.

Jan Svoboda

 

Jaký si to, kdo udělá, takový to má. Takže přeju všem, ať se maj dobře a ať jim to frčí dle jejich představ.

Vladimír Šáfr

 

Sportování se psy je zábava! Připojte se k nám.

Lena Boysen Hillestad

 

Nerada píšu, raději mluvím. Ale přeju všem závodníkům hodně šťastných a úspěšných okamžiků s jejich psími společníky.

Zdena Zetková

 

Přeji všem, kteří to dočetli až sem, aby měli krásný život a neřešili žabomyší války. Mushing je jenom jeden. Mám vás ráda.

Renata Válková

 

Mushing je sport co mi přirostl k srdci. Děkuji všem, kteří mě podporují, jak morálně, tak vybavením. A děkuji mojí přítelkyni za to, že to se mnou vydrží. Vím, je to občas těžké.

Michal Mayer

 

Jo, možná jsme blázni, exoti nebo šílenci, jak někdy od někoho slyším, ale já bych tenhle život nikdy a za nic na světě nevyměnila.

Tereza Hanušová

 

Když jsem objevila canicross, začala se odvíjet další etapa mého sportování, myslím, že nyní sportuji ještě víc, než kdy dřív a naprosto mě to pohltilo! Pokud bude držet zdraví, určitě není můj počet psů konečný a přibude další závoďák.

Jana Kakáčová

 

Je mi ctí psát článek do Kdo je kdo v musherském sportu. Chvíli jsem pochybovala, proč bych měla psát zrovna já o úspěších a radit, když jsem zatím ještě nic extra v canicrossu nepředvedla. Ale chtěla bych touto cestou podpořit a motivovat všechny běžce s menšími psy, že i s nimi se dá dobře běhat a plnit si tak sny.

Michala Drahošová

 

Jsem člověk, kterému sporty nikdy nešly. Ale mám ráda výzvy, ráda jsem venku a ráda dělám něco se psem. Doufám, že u toho vydržíme co nejdéle, dává mi to hrozně moc.

Helena Vidovičová

 

Canicross znamená šest nohou a jedno srdce.

Eva Kubelková

 

Pojďme si ten sport dělat hezkej. Rivalita je fajn, ale musí bejt zdravá. Je mi jasný, že se to takhle řekne, natož když to je ještě pořád docela „babinec“. Každopádně je důležitý si uvědomovat, že je to hlavně o našich čtyřnohých parťácích a o nás. A to, že je někdo lepší, neznamená, že je šťastnej. A to je přece nejvíc, no ne?

Barbora Poživilová

 

Na veškerých psích sportech je nejúžasnější to propojení se čtyřnohým parťákem a společně strávený čas s přáteli. A je škoda si tyhle chvíle kazit přehnanými ambicemi.

Barbora Mikušová

 

Poděkování všem, co dělají závody, co sportují a všem, co jsou tou skvělou atmosférou na každých závodech. A svým psům, že jsou takoví, jací jsou. Díky taky fotografům, co nám zvěčňují vzpomínky.

Aneta Konvalinová

 

Ať už děláte cokoliv, zapojte srdce, ale i selský rozum.

Markéta Cabajová

 

Buďme velkorysí, kamarádští, ohleduplní, příjemní, ochotní pomoci, přejme úspěch lepším, nebuďme nadutí, závistiví.

Taťána Rašková

 

Starejme se dobře o naše psí parťáky, protože si to zaslouží a užívejme si s nimi, co to jde.

Eva Valentová

 

Už když jsem začínal, byl jsem na závodech nejstarší, a to mi zůstalo celých 10 let. Na vítězství to nikdy nebylo, ale měl jsem snahu nebýt poslední. Mezi mushery mám spoustu kamarádů a poznal jsem hodně milých lidí, mám krásné zážitky a vzpomínky.

Miloš Weigert

 

Poslouchejte, co ostatní říkají, pečlivě sledujte, co ostatní dělají, a pak se sami rozhodněte.

Michael Hess

 

Dávejte pozor na sebe a na své psy!

Julien Chatelain

 

Bylo by skvělé, kdyby se sjednotila kategorie severských plemen bez ohledu na to, jestli mají průkaz původu nebo ne. Vždyť vzrůstem a vzezřením jsou stejní a rychlostí sobě rovní. Otevřená kategorie není pro huskyho (severská plemena), ale pro dostihové koně, protože je to jako porovnávat Felicii s Mustangem.

Marek Lipnický

 

Nejslabší článek je na konci saní.

Robert Reitinger

 

Dělat psí sporty znamená cestovat, poznávat, učit se. Je to nákladný životní styl, ale vaše srdce a mysl budou bohaté.

Stijn Gyselinck

 

Člověk by měl být šťastný, když je zdráv. Neměl by hledat 100 způsobů proč to nejde, ale najít jeden, jak to jde a udělat to.

Jan Danko

 

Na závěr bych ráda řekla, že není nutné se obávat se svou smečkou vyrazit na závody, i když nejsou úplně typickým plemenem pro tento sport. Každý pes i člověk se pod správným vedením může stát skvělým musherem. Stačí pouze vyrazit.

Sandra Hutařová

 

Chtěla bych poprosit všechny dvounohý, aby se k sobě chovali slušně, s pokorou, úctou, láskou a pomáhali si navzájem!!!

Simona Radová

 

Psi provázejí a obohacují celý můj dosavadní život a jsou mi inspirací, my lidé bychom se od nich mohli v mnohém učit. Pořád mají dobrou náladu, žijí v přítomnosti, radují se z maličkostí. Život bez psů si neumím a ani nechci představit, byl by chudý.

Simona Šarochová